Delegation to the OSCE Parliamentary Assembly
Press Releases - 26 november 2021
COMUNICAT DE PRESĂ

În ziua de 1 decembrie 2021, va avea loc, la Stockholm, Suedia, reuniunea Biroului Adunării Parlamentare a OSCE (AP OSCE).
Biroul AP OSCE reprezintă structura de conducere a Adunării și este compus din președinte, vicepreședinți, trezorier, ofițeri ai celor trei comisii generale și președinte emerit.

Conform uzanței, reuniunea Biroului AP OSCE are loc în ziua care precede deschiderea reuniunii Consiliului Ministerial al OSCE, care va avea loc în perioada 2-3 decembrie 2021, tot la Stockholm. Consiliile Ministeriale sunt reuniuni anuale la nivelul miniștrilor de externe, organizate de țara care deține Președinția anuală în exercițiu a OSCE, în cadrul cărora sunt fixate prioritățile acestei organizații și sunt adoptate principalele decizii. Din partea Delegației Parlamentului României la AP OSCE – Camera Deputaților, va participa, în calitate de membru al Biroului AP OSCE, domnul deputat Costel Neculai DUNAVA (PSD), vicepreședinte al Comisiei generale a AP OSCE pentru probleme politice și de securitate.