Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2008-2012 > Parlamentul României > Delegatii parlamentare > ICE-DP > Comunicate de presa Versiunea pentru printare

Delegația Parlamentului României la Inițiativa Central-Europeană - Dimensiunea Parlamentară
Comunicat de presa din 26 octombrie 2009
În zilele de 27 și de 28 octombrie 2009, sub egida Președinției Române a ICE, Senatul României va organiza sesiunea anuală a Adunării Parlamentare a Inițiativei Central-Europene. Exercitarea Președinției române coincide cu marcarea a 20 de ani de existență a organizației.

Lucrările vor fi prezidate de către domnul Borbély László, șeful Delegației române și președinte în exercițiu al Dimensiunii Parlamentare a Inițiativei Central-Europene. La reuniuni au confirmat participarea delegații parlamentare din statele membre ICE, președinți ai comisiilor, din cadrul Parlamentului României, al căror domeniu de competență este relevant pentru tematica Adunării, oficiali guvernamentali, precum și reprezentanți ai unor foruri interparlamentare regionale - Adunarea Parlamentară a Cooperării Economice a Mării Negre și Dimensiunea Parlamentară a Procesului de Cooperare în Europa de Sud-Est.
Tema generală a Adunării va fi Atenuarea impactului crizei economice globale în spațiul ICE: rolul parlamentelor, iar cele două sesiuni de lucru se vor concentra pe măsurile de stimulare a ocupării forței de muncă și de protecție a grupurilor sociale vulnerabile și, respectiv, promovarea unui cadru investițional adecvat, ca premisă a unei redresări economice viabile.
În marja reuniunii Adunării Parlamentare, vor avea loc și reuniunile Comisiei permanente și ale celor trei comisii generale - pentru probleme economice, pentru probleme politice și afaceri interne, și pentru afaceri culturale. Funcția de președinte al Comisiei generale pentru probleme economice este deținută, în prezent, de către domnul senator Vasile Pintilie.
Reuniunea va prilejui și alegerea membrilor Subcomisiei pentru relațiile cu organizațiile parlamentare internaționale și regionale, poziție pentru care, din partea delegației române, candidează domnul deputat Aurel Vainer.
Lucrările Adunării Parlamentare ICE se vor încheia cu adoptarea Documentului final, care va fi transmis Reuniunii la nivel înalt a prim-miniștrilor și Reuniunii miniștrilor afacerilor externe din statele membre ICE, care vor avea loc în zilele de 12 și 13 noiembrie a.c.

Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti vineri, 27 mai 2022, 19:46
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro