Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2020-prezent > Parlamentul României > Delegatii parlamentare > APCEMN > Comunicate de presa Versiunea pentru printare

Delegația Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Cooperării Economice a Mării Negre
Comunicat de presa din 18 martie 2021
COMUNICAT DE PRESĂ ^Privind reuniunea online a Comisiei pentru probleme economice, comerciale, tehnologice și de mediu a APCEMN

Domnul deputat George Șișcu, membru al Delegației Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Cooperării Economice a Mării Negre (APCEMN), a participat, miercuri, 17 martie, la reuniunea desfășurată în sistem de videoconferință a Comisiei pentru probleme economice, comerciale, tehnologice și de mediu a APCEMN.

Cu această ocazie, parlamentarul român a prezentat o serie de amendamente privind textul proiectului de Recomandare al Comisiei, cu tema generală ”Rolul parlamentelor în prevenirea traficului de ființe umane - aspecte economice”.
Principalele modificări avute în vedere de amendamentele înaintate de delegația României au vizat abordarea centrată pe drepturile victimelor traficului de persoane și accesul acestora la justiție, consiliere și sprijin pentru reintegrare. Dezbaterea formei finale a documentului se va realiza în sesiunea plenară a Adunării din iunie a.c.
În urma confirmării domnului Petar Kanev, șeful delegației bulgare la APCEMN, în funcția de președinte al acestei Comisii, parlamentarii APCEMN au stabilit ca reuniunea din toamnă a Comisiei să aibă ca temă ”Cooperarea în domeniul industriei farmaceutice în regiunea Mării Negre”, iar dacă împrejurările vor permite, în funcție de evoluțiile pandemiei generate de COVID-19, să se desfășoare în Bulgaria.

Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti sâmbătă, 13 august 2022, 17:32
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro