Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2020-prezent > Parlamentul României > Delegatii parlamentare > APCEMN > Comunicate de presa Versiunea pentru printare

Delegația Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Cooperării Economice a Mării Negre
Comunicat de presa din 22 iunie 2021
COMUNICAT DE PRESĂ ^
Privind președinția APCEMN deținută de Parlamentul României
22 iunie 2021

Parlamentul României, prin președintele Camerei Deputaților, domnul Ludovic Orban, a preluat Președinția în exercițiu a Adunării Parlamentare a Cooperării Economice a Mării Negre (APCEMN), de la Parlamentul Republicii Moldova, cu ocazia sesiunii plenare a Adunării generale a APCEMN. Lucrările s-au desfășurat astăzi, 22 iunie 2021, în sistem videoconferință.

Președintele Ludovic Orban a precizat că stabilitatea și prosperitatea regiunii Mării Negre sunt de importanță strategică pentru România și și-a exprimat încrederea că președinția română va contribui la consolidarea parteneriatelor și sporirea dialogului politic între statele membre ale organizației.
Totodată, cu această ocazie, domnul deputat Lorant-Zoltan Sas, Șeful Delegației Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Cooperării Economice a Mării Negre (APCEMN), a fost ales vicepreședinte al organizației pentru un mandat de doi ani.
Președinția română a APCEMN reprezintă o oportunitate de întărire a cooperării regionale și de promovare a unor teme de interes pentru România în domeniile de activitate ale Adunării. Astfel, pe perioada președinției române, o atenție deosebită va fi acordată digitalizării și inovării.
Următoarea sesiune plenară a Adunării urmează a avea loc la București, în perioada 23-25 noiembrie 2021, având ca temă de dezbatere generală: “Parlamente deschise: digitalizare și inovare”.

Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti sâmbătă, 13 august 2022, 17:58
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro