Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2020-prezent > Parlamentul României > Delegatii parlamentare > APCEMN > Comunicate de presa Versiunea pentru printare

Delegația Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Cooperării Economice a Mării Negre
Comunicat de presa din 04 octombrie 2021
COMUNICAT DE PRESĂ ^
Privind participarea domnului deputat Lóránt-Zoltan Sas, Șeful Delegației Parlamentului României la APCEMN, la reuniunea online a Comisiei pentru probleme juridice și politice a APCEMN
4 octombrie 2021

Domnul deputat Lóránt-Zoltan Sas, Șeful Delegației Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Cooperării Economice a Mării Negre (APCEMN) și vicepreședinte al APCEMN, a participat, în ziua de 4 octombrie 2021, la reuniunea Comisiei pentru afaceri juridice și politice a APCEMN, desfășurată în sistem videoconferință.

Comisia a adoptat proiectele de raport și recomandare cu tema ”Promovarea digitalizării și inovării în vederea perfecționării procesului legislativ și a creșterii transparenței activității parlamentare”. Doamna senator Roberta Alma Anastase, membră a Delegației Parlamentului României la APCEMN, a fost raportorul Comisiei pe această temă.
În cadrul dezbaterilor pe tema raportului, domnul deputat Lóránt-Zoltan Sas a avut o intervenție în care a subliniat că digitalizarea este unul dintre pilonii principali ai planului de redresare post-pandemică, atât la nivel european, cât și la nivel mondial. Deputatul român a vorbit despre proiectele de digitalizare din Camera Deputaților care sprijină atât parlamentarii, cât și funcționarii, prin furnizarea de servicii tehnologice de înaltă calitate. Instrumentele tehnologice permit transparentizarea activității Camerei Deputaților, astfel încât sunt disponibile online atât informații privind inițiative legislative, agendele și rapoartele ședințelor parlamentare, precum și informații despre acțiuni de diplomație parlamentară, cheltuieli și proiecte ale instituției.
Șeful delegației române a împărtășit din experiența parlamentarilor români în ceea ce privește activitatea în contextul pandemiei de COVID-19, amintind despre sistemul hibrid implementat de Camera Deputaților, care permite participarea la ședințe atât în persoană, cât și prin mijloace electronice.
Proiectele de raport și de recomandare ale Comisiei vor fi prezentate sesiunii plenare a Adunării generale a APCEMN, care va avea loc la București, în perioada 23-25 noiembrie a.c.
În încheiere, membrii APCEMN au stabilit ca reuniunea de primăvară a Comisiei să aibă ca temă ”Rolul parlamentelor în stimularea investițiilor străine în statele membre ale OCEMN”.

Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti duminică, 14 august 2022, 20:41
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro