Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2020-prezent > Parlamentul României > Delegatii parlamentare > APCEMN > Comunicate de presa Versiunea pentru printare

Delegația Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Cooperării Economice a Mării Negre
Comunicat de presa din 15 octombrie 2021
COMUNICAT DE PRESĂ ^
primit de la Direcția pentru relații cu organizațiile internaționale și UE
Privind reuniunea online a Comisiei pentru cultură, educație și probleme sociale a APCEMN
12 octombrie 2021

Domnul deputat Florian-Claudiu NEAGA, membru al Delegației Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Cooperării Economice a Mării Negre (APCEMN), a participat, în ziua de 12 octombrie 2021, la reuniunea desfășurată în sistem videoconferință a Comisiei pentru cultură, educație și probleme sociale a APCEMN.

La reuniune au participat delegațiile naționale din Armenia, Azerbaidjan, Bulgaria, Grecia, Republica Moldova, România, Federația Rusă, Serbia, Turcia și Ucraina, precum și, în calitate de invitați, reprezentantul Adunării Republicii Macedonia de Nord și cel al Secretariatului Permanent Internațional al OCEMN (BSEC PERMIS). Ședința a fost prezidată de domnul Mykola Skoryk (Ucraina), vicepreședinte al Comisiei.
Cu această ocazie, domnul deputat Florian Neaga a luat parte la dezbaterea pe marginea proiectelor de Raport și Recomandare ale Comisiei, cu tema ”Obiective și provocări ale cooperării în domeniul educației în regiunea Mării Negre după pandemie”. În intervenția sa, deputatul român a vorbit despre demersurile întreprinse de România încă de la începutul crizei COVID-19 pentru a sprijini accesul la educație incluzivă și de calitate pentru toți, prin combinarea mediilor de învățare și prin alternarea diferitelor instrumente de lucru digitale și non-digitale. Domnul deputat a vorbit despre decalajele cauzate de criza sănătății în învățământ și măsurile de remediere a acestora, precum și despre modernizarea educației în România în ceea ce privește infrastructura, conținutul, dezvoltarea competențelor digitale și formarea continuă a cadrelor didactice.
Dezbaterea formei finale a documentelor comisiei se va realiza în sesiunea plenară a Adunării din 23-25 noiembrie 2021, de la București.
În încheiere, parlamentarii APCEMN l-au ales pe domnul Musa Guliyev, membru al delegației azere la APCEMN, în funcția de președinte al Comisiei, și au stabilit ca reuniunea de primăvară a Comisiei să aibă loc în Grecia, în perioada 9-10 martie 2022, principalul subiect fiind „Impactul social determinat de criza refugiaților în statele membre ale OCEMN”.

Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti sâmbătă, 13 august 2022, 18:15
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro