Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2020-prezent > Parlamentul României > Delegatii parlamentare > APCEMN > Comunicate de presa Versiunea pentru printare

Delegația Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Cooperării Economice a Mării Negre
Comunicat de presa din 22 noiembrie 2021
COMUNICAT DE PRESĂ ^
primit de la Direcția generală afaceri externe și protocol
Privind Adunarea generală a APCEMN
22 noiembrie 2021

Astăzi, 22 noiembrie, a avut loc, în format videoconferință, Adunarea generală a Adunării Parlamentare a Cooperării Economice a Mării Negre (APCEMN), în organizarea Președinției în exercițiu a Parlamentului României, exercitată prin Camera Deputaților.

Doamna deputat Cristina-Mădălina Prună, vicepreședinte al Camerei Deputaților, a prezidat reuniunile Biroului și Comisiei permanente ale organizației. Totodată, în deschiderea sesiunii plenare, doamna Cristina Prună a susținut o alocuțiune, adresându-se participanților în numele Președinției române la Adunarea Parlamentară a Cooperării Economice a Mării Negre. Domnia sa și-a exprimat regretul că situația internațională legată de COVID-19 nu a permis desfășurarea evenimentului cu participare fizică, la București și a apreciat că această perioadă accentuează importanța cooperării dintre țări în multe domenii, precum sănătatea, digitalizarea și inovarea, educația.
În cadrul lucrărilor, domnul deputat Lorant-Zoltan Sas, Șeful Delegației Parlamentului României la APCEMN și vicepreședinte al Adunării, a prezidat sesiunea privind aspectele financiare și sesiunea de încheiere a reuniunii plenare.
La lucrări a mai luat parte domnul deputat Florian Neaga, membru al Delegației Parlamentului României la APCEMN. Din partea delegației Senatului României la APCEMN au participat doamna senator Roberta-Alma Anastase, raportor al Comisiei pentru probleme politice și juridice a Adunării, și domnul senator Andrei Hangan.
Următoarea sesiune plenară a Adunării urmează a avea loc la Moscova, în iunie 2022.

Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti sâmbătă, 13 august 2022, 18:50
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro