Delegation du Parlement de la Roumanie à l'OTAN Assemblee Parlementaire
Communique de presse - 14 mars 2018
COMUNICAT DE PRESA ^
primit de la domnul deputat Angel Tilvar (Grup PSD)

In perioada 13-15 martie, deputatul social democrat Angel Tilvar reprezinta Romania la lucrarile „Comisiei pentru dimensiunea civila a securitatii” din cadrul Adunarii Parlamentare a NATO. Deputatul PSD este membru titular al acestui forum pentru dialogul parlamentar international, unde legislatorii se intalnesc regulat pentru a discuta teme de actualitate. Pe de alta parte, prezenta oficialilor NATO la principalele reuniuni ale Adunarii Parlamentare a NATO ii ajuta pe parlamentari sa inteleaga actiunile Aliantei.

^
În cadrul acestui eveniment se discută despre situația drepturilor omului în statele din regiunea Golfului, despre cooperarea dintre Comunitatea euro-atlantică și statele din Golf, precum și despre combaterea terorismului. „Regiunea Golfului, de-a lungul vremii, a fost agitată de tensiuni și frământări. Toate aceste probleme, ținând seama de importanța strategică extraordinară ca furnizor global de energie, dar și a creșterii importanței în ceea ce privește hub-ul financiar și de shipping, nu au cum să nu preocupe comunitatea euro-atlantică, din care face parte și România. Dacă privim regiunea ca centru al lumii islamice, dar și ca zonă aflată în proximitatea unor zone puternic instabile și sfâșiate de conflicte, de violență, este de înțeles atenția pe care NATO o acordă zonei”, subliniază deputatul Angel Tîlvăr.
Prin activitățile ei, Adunarea Parlamentară contribuie la transparența politicilor NATO, rapoartele prezentate, dezbaterile, în general toate activitățile Adunării Parlamentare, ajutând la înțelegerea politicilor Alianței de către opinia publică. Adunarea Parlamentară NATO are 266 de membri titulari, cu drept de vot, din parlamentele celor 29 de țări membre NATO și 12 delegații asociate, fără drept de vot, din state partenere. La reuniuni participă și parlamentari din țări cu statut de observator, precum Japonia și Kazahstan, reprezentanți ai Parlamentului European, ai Adunării Parlamentare a OSCE și ai Adunării Uniunii Europei Occidentale, ai Adunării Parlamentare a Consiliului Europei și ai delegațiilor mediteraneene asociate.