Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Parlamentul României > Delegatii parlamentare > APNATO > Comunicate de presa Versiunea pentru printare

Delegația Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a NATO
Comunicat de presa din 10 decembrie 2019
COMUNICAT DE PRESĂ ^
primit de la domnul deputat Angel Tîlvăr (Grupul parlamentar al PSD)
Deputatul Angel Tîlvăr, la Forumul Parlamentar Transatlantic de la Washington D.C.: “NATO este o alianță care apără valori fundamentale; România își menține angajamentul de a aloca, anual, 2% din PIB pentru apărare”

Reunit în fiecare an la Washington, Forumul Parlamentar Transatlantic în cooperare cu Universitatea Națională de Apărare a SUA și cu Consiliul Atlantic al SUA încearcă să identifice natura precisă a divergențelor în ceea ce privește gândirea transatlantică.

^
Totodată, Forumul încearcă să exploreze căi prin care aceste diferențe pot fi redresate.
“În opinia mea, summitul de la Londra și-a atins obiectivele: să marcheze a 70-a aniversare a NATO, să întărească unitatea și coeziunea NATO și să consacre importanța legăturii transatlantice pentru NATO și securitatea europeană.
În același timp, actualele provocări globale și evoluțiile internaționale au nevoie de un răspuns concordant și coeziv din partea tuturor celor care susțin și aplică un comerț liber, economia de piață, statul de drept și drepturile fundamentale ale omului.
Statele comunității transatlantice beneficiază de o istorie comună și instituții compatibile și, nu în ultimul rând, de interese comune.
Am fost și sunt adeptul dialogului, de aceea cred că dialogul transatlantic trebuie să rămână modalitatea principală de a aborda evoluțiile politice globale sau evoluțiile economice și tehnologice”, a afirmat deputatul Angel Tîlvăr.
Anul acesta, Forumul Parlamentar Transatlantic s-a concentrat pe teme care au acoperit situația din Golf, Orientul Îndepărtat, criza din Siria, situația din Afganistan sau relațiile transatlantice. Temele au fost abordate împreună cu experți din mediul academic, militar sau administrativ din statele membre NATO.

Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti marți, 28 iunie 2022, 22:21
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro