Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-prezent > Camera Deputaților > Grupuri > PSD Versiunea pentru printare

Grupul parlamentar al Partidului Social Democrat
Comunicate de presa

  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Angel Tîlvăr (Grup PSD)
Cu prilejul Zilei europene de luptă împotriva traficului de persoane
Data de 18 octombrie aduce în centrul atenției noastre, a Europei întregi, flagelul traficului de ființe umane. Această industrie a crimei organizate generează, la nivel global, un profit estimat la peste 32 de miliarde de dolari, depășit doar de cel al traficului de droguri.

Rețelele de traficanți din Europa și din lume transformă oamenii în mărfuri, distrugând destine, visuri și speranțe, punând în pericol, așa cum arată un raport recent al Organizației Internaționale a Muncii, peste 40 de milioane de vieți omenești. [...]

18 octombrie 2017 detalii
  ANUNȚ DE PRESĂ
primit de la președintele Delegației Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a OSCE, doamna deputat Ana Birchall (Grup PSD)
Participarea președintelui Delegației Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa, Ana Birchall, la vizita organizată de Casa Consilierilor din Regatul Maroc și Adunarea Parlamentară a Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa în capitala Marocului, Rabat

În perioada 18 – 21 octombrie 2017, Ana Birchall, președintele Delegației Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a OSCE, membru în Comisia Ad-Hoc a Adunării Parlamentare a OSCE pentru Combaterea Terorismului și în Comisia Generală a OSCE pentru afaceri politice și securitate, va face parte, la invitația președintelui Adunării Parlamentare a Organizației pentru Securitate și Cooperare din Europa (AP OSCE), din delegația AP OSCE care efectuează o vizită în capitala Marocului, Rabat, cu ocazia unui seminar organizat de Casa Consilierilor din Regatul Maroc, Camera superioară a Parlamentului marocan. Alături de președintele Delegației Parlamentului României la AP OSCE, Ana Birchall, din partea Parlamentului României va participa și deputatul PNL, Victor Paul Dobre, vice-președinte al AP OSCE.

18 octombrie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Ion Ștefan (Grup PNL)
PSD se face “plumb” în Parlament și pune piedici justiției

Marți s-a derulat un nou episod din epopeea PSD face scut în jurul penalilor și corupților! Cazul Rovana Plumb a cântărit “greu” în Parlament, dovadă că pesediștii l-am apărat pe fostul ministru al Fondurilor Europene de începerea urmăririi penale, cerută de DNA! Majoritatea parlamentară a votat împotriva continuării firești a procesului judiciar, astfel încât Rovana Plumb să nu răspundă pentru eventualele ilegalități comise.

18 octombrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Marius -Constantin Budăi (Grup PSD)
„Numărul de șomeri mai mic cu 50.000 în 2017”
Parlamentarul social-democrat Marius Budăi, membru în Comisia pentru buget, finanțe și bănci din Camera Deputaților a anunțat miercuri, 18 octombrie, că în ultimul an numărul de șomeri a scăzut cu 50.000 de persoane. În momentul de față România are mai puțin de 500.000 de șomeri înregistrați.
18 octombrie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ primită de la președintele Comisiei speciale comune a Senatului și Camerei Deputaților pentru coordonarea activităților parlamentare necesare pregătirii Președinției Consiliului Uniunii Europene, doamna deputat Ana Birchall (Grup PSD)
Ana Birchall: Exercitarea de către România a Președinției Consiliului UE, în primul semestru din 2019, este cel mai important proiect de țară, după aderarea la NATO și integrarea în Uniunea Europeană

Deputatul social-democrat Ana Birchall le-a mulțumit colegilor din Parlament pentru votul exprimat marți, 17 octombrie a.c., prin care a fost desemnat președinte al Comisiei speciale comune a Senatului și Camerei Deputaților pentru coordonarea activităților parlamentare necesare pregătirii Președinției Consiliului Uniunii Europene. [...]

18 octombrie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Cristina Burciu (Grup PSD)
Jos pălăria în fața româncelor de la țară!

Deputatul PSD de Cluj, Cristina Burciu, a susținut marți, 17 octombrie, de la tribuna parlamentară, o declarație politică despre situația femeilor din mediul rural.

17 octombrie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită astăzi de la domnul deputat Răzvan Ilie Rotaru (Grup PSD)
Deputatul PSD Răzvan Rotaru a anunțat că în două săptămâni se semnează toate acordurile de finanțare pentru Start Up Nation. Urmează noua lege a tinerilor

Deputatul PSD Răzvan Rotaru a anunțat marți, 17 octombrie, că până la finalul acestei luni, Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat va termina etapa privind semnarea tuturor acordurilor de finanțare pentru antreprenorii care au accesat programul Start-Up Nation România.

17 octombrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Mihaela Huncă (Grup PSD)
„Guvernarea PSD a adus beneficii reale și concrete pentru studenți și pentru integrarea absolvenților din învățământul universitar pe piața muncii”
Deputatul PSD Mihaela Huncă, secretar al Comisiei pentru învățământ, știință, tineret și sport, a anunțat marți, 17 octombrie, că actuala coaliției de guvernare își respectă toate angajamentele luate față de studenți și profesori.
17 octombrie 2017 detalii
  DREPT LA REPLICĂ
primit de la președintele Comisiei pentru industrii și servicii, domnul deputat Iulian Iancu (Grup PSD)

În contextul atacului pe care domnul Răzvan Nicolescu l-a lansat împotriva mea printr-o postare recentă pe contul său pe o rețea de socializare, vreau să fac următoarele precizări: în primul rând, constat că domnia sa a aflat că va fi audiat de Comisia parlamentară de anchetă privind activitatea ANRE și s-a lansat înt- un atac la adresa mea, în speranța că voi fi impresionat sau speriat.

17 octombrie 2017 detalii
   DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Maricela Cobuz (Grup PSD)
Deputatul PSD Maricela Cobuz a susținut marți, 17 octombrie, de la tribuna Camerei Deputaților, o declarație politică pe tema importanței Zilei mondiale a alimentației.
17 octombrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la președintele Comisiei pentru învățământ, știință, tineret și sport, doamna deputat Camelia Gavrilă (Grup PSD)
Deputatul Camelia Gavrilă atrage atenția asupra importanței dimensiunii spirituale și culturale a Iașului
Președintele Comisiei pentru învățământ, știință, tineret și sport, doamna deputat Camelia Gavrilă, atrage atenția asupra importanței dimensiunii spirituale și culturale a Iașului, oraș care vibrează mai mult odată cu prezența numeroasă a pelerinilor datorată unei sărbători importante a ortodoxiei - Sfânta Parascheva, care a devenit, de altfel, simbol pentru vocația spirituală a orașului, dar și esența unui calendar bogat destinat sărbătorilor Iașului, eveniment aflat la cea de a 26-a ediție.

„ Orașul Iași, unde relicvele sfinte emoționează inimile românilor de patru secole și invită la credința, rugăciune și smerenie, a sporit semnificațiile unei sărbători religioase și a integrat-o în atmosfera culturală profundă a acestui spațiu cu o bogată istorie și tradiție spirituală.” [...]

17 octombrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la președintele Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională, domnul deputat Dorel Gheorghe Căprar (Grup PSD)

Comisia pentru apărare, ordine publică și siguranță națională a efectuat marți, 17 octombrie, o vizită de informare-documentare la sediul Direcției generale de informații a Apărării.

17 octombrie 2017 detalii
   DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Ana Birchall (Grup PSD)
Eradicarea sărăciei trebuie sa fie o prioritate pentru fiecare dintre noi
„Sărăcia este cea mai mare problemă cu care omenirea se confruntă la nivel global, fără a fi identificată încă o soluție pentru a o rezolva.

În același timp, numărul celor săraci crește alarmant zi de zi. Iar statisticile care explică fenomenul global al sărăciei sunt de-a dreptul tulburătoare” – a susținut deputatul PSD, Ana Birchall, într-o declarație politică cu ocazia Zilei Internaționale pentru Eradicarea Sărăciei. [...]

17 octombrie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Cristina Burciu (Grup PSD)
Deputatul PSD Cluj, Cristina Burciu: „Programul național pentru sportul școlar, bine venit mai ales pentru copiii din mediul rural”

Deputatul social democrat de Cluj, Cristina Burciu, susține Programul național pentru sportul școlar, adresându-se oficial în acest sens, pentru lămuriri suplimentare, ministrului Educației Naționale, Liviu-Marian Pop.

16 octombrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Tamara Ciofu (Grup PSD)
Tamara Ciofu a solicitat Ministerului Sănătății includerea Spitalului Mavromati în programul național pentru prevenirea deficiențelor de auz prin screening auditiv la nou-născuți

Deputatul PSD Tamara Ciofu a început demersurile pentru includerea Spitalului Județean de Urgență Mavromati în programul național pentru prevenirea deficiențelor de auz prin screening auditiv la nou-născuți.

16 octombrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la Șeful Delegației Parlamentului României pentru inițierea dialogului cu instituțiile din Ucraina în vederea asigurării protecției drepturilor cetățenilor aparținând comunității românești autohtone din Ucraina, domnul deputat Georgian Pop (Grup PSD)
privind întâlnirea Delegației Parlamentului României pentru inițierea dialogului cu instituțiile din Ucraina în vederea asigurării protecției drepturilor cetățenilor aparținând comunității românești autohtone din Ucraina cu domnul Pavlo Klimkin, ministrul ucrainean al afacerilor externe

Vineri, 13 octombrie 2017, a avut loc, la Camera Deputaților, întâlnirea Delegației Parlamentului României pentru inițierea dialogului cu instituțiile din Ucraina în vederea asigurării protecției drepturilor cetățenilor aparținând comunității românești autohtone din Ucraina, cu domnul Pavlo Klimkin, ministrul ucrainean de externe, aflat în vizită de lucru la București. Oficialul de la Kiev a fost însoțit de E.S. domnul Oleksandr Banko, ambasadorul Ucrainei la București.

16 octombrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la Șeful Delegației Parlamentului României pentru inițierea dialogului cu instituțiile din Ucraina în vederea asigurării protecției drepturilor cetățenilor aparținând comunității românești autohtone din Ucraina, domnul deputat Georgian Pop (Grup PSD)
privind vizita la Kiev a membrilor Delegației Parlamentului României pentru inițierea dialogului cu instituțiile din Ucraina în vederea asigurării protecției drepturilor cetățenilor aparținând comunității românești autohtone din Ucraina

Joi, 12 octombrie 2017, au avut loc, la Kiev, convorbiri ale membrilor Delegației Parlamentului României pentru inițierea dialogului cu instituțiile din Ucraina în vederea asigurării protecției drepturilor cetățenilor aparținând comunității românești autohtone din Ucraina, cu doamna Hanna Hopko, președintele Comisiei pentru politică externă din Rada Supremă și cu o serie de parlamentari ucraineni.

16 octombrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Oana-Consuela Florea (Grup PSD)
privind participarea la Întâlnirea Grupului Mixt de control parlamentar asupra EUROPOL

În zilele de 9 și 10 octombrie 2017, am participat, la Bruxelles, la reuniunea constitutivă a Grupului mixt de control parlamentar asupra Europol. Acest JPSG (Joint Parliamentary Scrutiny Group) a avut ca principal obiectiv adoptarea unui Regulament de procedură pentru a permite lucrărilor să înceapă pe deplin în al doilea semestru al anului 2017.

16 octombrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Cătălin Ioan Nechifor (Grup PSD)
Situație internațională tensionată la cea de a 39-a Conferință Generală UNESCO

La finalul lunii octombrie va începe cea de a 39-a sesiune a Conferinței Generale UNESCO, la care voi participa ca reprezentant al Comisiei comune de specialitate a Camerei Deputaților și Senatului. Nu erau premise speciale, în afară de alegerea unui nou director general, în locul doamnei Irina Bokova, de origine bulgară, prima femeie care a ocupat acest post și primul reprezentant al Europei de Est care accede la această înaltă poziție internațională.

13 octombrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Cristina Burciu (Grup PSD)
Deputatul PSD Cluj, Cristina Burciu, a participat la dezbateri despre viitorul finanțelor europene în reuniunile inter-parlamentare ale Parlamentului European de la Bruxelles

Deputatul PSD Cluj, Cristina Burciu, membru al Comisiei pentru politică economică, reformă și privatizare a Camerei Deputaților, a făcut parte din delegația Parlamentului României care a participat la reuniunile inter-parlamentare organizate de Comisia pentru afaceri economice și monetare (ECON) și Comisia pentru afaceri constituționale (AFCO) ale Parlamentului European, ce au avut loc la Bruxelles, în perioada 10-11 octombrie a.c.

13 octombrie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Florinel Stancu (Grup PSD)
Programul „Prima împădurire” este cea mai bună inițiativă ce va duce la creșterea suprafețelor forestiere

Programul lansat de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale pentru a încuraja proprietarii de terenuri abandonate să-și sădească pe ele puieți a fost apreciat în sedința Camerei Deputaților de miercuri de către domnul Florinel Stancu. Acesta a declarat că „nu a existat până acum o atenție mai mare și un program de sprijin mai îndelungat pentru a crește suprafețele de pădure”.

12 octombrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Răzvan Rotaru (Grup PSD)
Predare în limba maternă pentru românii din Ucraina

În urma demersurilor pe care le-au făcut Guvernul și Parlamentul României în ultimele zile, cu privire la situația din Ucraina, s-a convenit ca limba română să se predea în ordine descrescătoare în comunitățile de români, de la învățământul primar către formele superioare.

12 octombrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la președintele Comisiei pentru administrație publică și amenajarea teritoriului, domnul deputat Ion Călin (Grup PSD)

Comisia pentru administrație publică și amenajarea teritoriului și-a desfășurat lucrările în zilele de 11 și 12 octombrie 2017.

12 octombrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Mihaela Huncă (Grup PSD)
Avem nevoie de reglementarea orientării vocaționale pentru reducerea inegalității de gen în educație și pe piața munciiDeputatul PSD Mihaela Huncă a susținut miercuri, 11 octombrie, o declarație politică în plenul Parlamentului, prin care a anunțat că va propune o reglementare a orientării vocaționale.
12 octombrie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Costel Lupașcu (Grup PSD)
Costel Lupașcu: „PSD trebuie să pună în aplicare programul de guvernare asumat în fața alegătorilor”

Deputatul social-democrat Costel Lupașcu a declarat joi, 12 octombrie, înaintea ședinței Comitetului Executiv al Partidului Social Democrat că „PSD trebuie să pună în aplicare programul de guvernare asumat în fața alegătorilor.

12 octombrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
privind participarea la cea de-a 137-a Adunare a Uniunii Interparlamentare (UIP) și la reuniunile asociate (Sankt Petersburg, Federația Rusă, 14-18 octombrie 2017)

Cea de-a 137-a Adunare a Uniunii Interparlamentare (UIP) și reuniunile asociate vor avea loc la Sankt Petersburg, în perioada 14-18 octombrie a.c., lucrări la care vor participa parlamentari din peste 135 de țări.

12 octombrie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Ioan Dîrzu (Grup PSD)
Adunarea Parlamentară a NATO – o misiune pentru întărirea securității naționale a României

Parlamentul României a găzduit, în perioada 6-9 octombrie, a 63-a Sesiune anuală a Adunării Parlamentare a NATO (AP NATO). Adunarea Parlamentară a NATO a reprezentat un important forum pentru dialogul parlamentar internațional cu privire la probleme actuale de securitate, politice, sociale și economice, probleme ce privesc direct și România.

12 octombrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Dumitru Oprea (Grup PNL)
Cum sprijină Guvernul revenirea românilor în țară?

Deputatul PNL, Dumitru Oprea îi solicită ministrului pentru românii de pretutindeni, Andreea Păstîrnac, să precizeze măsurile pe care Guvernul le are în vedere pentru revenirea românilor din Diaspora, în condițiile în care recent adoptata Strategie națională pentru românii de pretutindeni tratează cu superficialitate problematica repatrierii.

11 octombrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Ana Birchall (Grup PSD)
România este în momentul de față una dintre țările cele mai bine dezvoltate în domeniul securității cibernetice, un trend pe care trebuie să îl menținem și să îl dezvoltăm la maximum și în viitor

”România este în momentul de față una dintre țările cele mai bine dezvoltate în domeniul securității cibernetice, un trend pe care trebuie să îl menținem și să îl dezvoltăm la maximum și în viitor.

11 octombrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la Grupul parlamentar al PSD

Camera Deputaților a adoptat miercuri, 11 octombrie, cu unanimitate de voturi, proiectul de Lege privind achiziționarea imobilului Ansamblul conacului Brătianu - Florica ("Vila Florica"), situat în localitatea Ștefănești, județul Argeș, de către Ministerul Culturii, un act normativ inițiat de deputați și senatori PSD.

11 octombrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Maricela Cobuz (Grup PSD)
Ziua internațională a femeilor din mediul rural – 15 octombrie

Deputatul PSD de Suceava, Maricela Cobuz, a susținut miercuri, 11 octombrie, de la tribuna Camerei Deputaților, o declarație politică privind semnificația zilei internaționale a femeilor din mediul rural, sărbătorită la inițiativa ONU la data de 15 octombrie, începând din anul 2008. Această zi are ca scop aprecierea importanței cât și contribuția femeilor din mediul rural în procesul de dezvoltare a societății.

11 octombrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la președintele Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională, domnul deputat Dorel Gheorghe Căprar (Grup PSD)

Marți, 10 octombrie, alături de colegi din Comisia pentru apărare, ordine publică și siguranță națională, am început seria vizitelor de documentare programate la operatori economici din industria de apărare, efectuând o deplasare la Uzina Mecanică București.

10 octombrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Marius -Constantin Budăi (Grup PSD)
Deputatul Marius Budăi anunță facilități fiscale pentru cei care desfășoară activități independente

Deputatul PSD Marius Budăi, membru în Comisia pentru buget, finanțe și bănci din Camera Deputaților, a declarat marți, că de la 1 ianuarie vor fi introduse mai multe facilități fiscale pentru persoanele care desfășoară activități independente. Cele mai importante dintre acestea vizează reducerea impozitului pe venit de la 16% la 10% și introducerea unei cote de cheltuieli forfetare care nu va fi supusă impozitării.

10 octombrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Radu Băbuș (Grup PSD)
Reuniunea NATO de la București, prilej de reafirmare a parteneriatului strategic dintre România și forțele aliate

A 63-a sesiune anuală a Adunării Parlamentare a NATO, cea de-a treia care are loc în România, dupa cele din 1997 și 2011 și poate una dintre cele mai importante reuniuni de până acum, s-a bucurat de prezența a peste 50 de delegații parlamentare naționale, respectiv peste 300 de parlamentari din cele 29 de state membre și țări asociate, precum și de numeroși invitati din România și din străinătate.

10 octombrie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Angel Tîlvăr (Grup PSD)
Cu prilejul Zilei Naționale de Comemorare a Victimelor Holocaustului
Cu prilejul Zilei Naționale de Comemorare a Victimelor Holocaustului, 9 octombrie, doresc să omagiez memoria celor care au căzut victime discriminării și cruzimilor extreme și absurde, în România și în lume, în perioada celui de-al doilea Război Mondial.

Gândul nostru colectiv și întreaga noastră compasiune merge către supraviețuitorii acelor zile tragice. Suferința acestora rămâne înscrisă în amintirea noastră și ne obligă la construcția unei societăți democratice, care crede cu tărie în respectarea drepturilor șilibertăților fundamentale ale cetățenilor săi, în diversitate, în egalitate, în dialog șiînțelegere reciprocă. [...]

9 octombrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la președintele Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională, domnul deputat Dorel Gheorghe Căprar (Grup PSD)

În marja celei de-a 63-a sesiuni anuale a Adunării Parlamentare a NATO găzduită de România, am avut luni, 9 octombrie, o întrevedere cu omologul estonian, domnul președinte Hannes Hanso, și cu Excelența Sa domnul Ants Frosch, ambasadorul Republicii Estone la București.

9 octombrie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Cristina Burciu (Grup PSD)
Deputatul PSD Cristina Burciu interpelează Guvernul pe tema modului defectuos de implementare a proiectelor finanțate din FEADR în comuna Viișoara

Deputatul PSD, Cristina Burciu, s-a adresat, printr-o interpelare parlamentară, vice prim-ministrului Sevil Shhaideh, ministrul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, precum și miniștrilor Finanțelor și Agriculturii, cărora le-a prezentat petiția primarului comunei Viișoara, județul Cluj, referitoare la modul defectuos de implementare a proiectelor finanțate din FEADR.

9 octombrie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Ioan Dîrzu (Grup PSD)
Deputatul PSD de Alba Ioan Dîrzu și-a exprimat îngrijorarea cu privire la faptul că în mai multe unități administrativ-teritoriale din țară, printre care se regăsește și municipiul Alba Iulia, autoritățile administrației publice locale nu acordă tarif redus, respectiv gratuitate la transportul local în comun pentru elevi și studenți.
9 octombrie 2017
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Horia Nasra (Grup PSD)
Marea Neagră trebuie să fie o prioritate a Uniunii Europene când România va prelua președinția Consiliului UE
Mesajul pe care diplomația și factorii politici din România trebuie să-l transmită la cea de-a 63-a sesiune anuală a Adunării Parlamentare NATO, care are loc în acest an la București, este acela că Marea Neagră trebuie să fie o prioritate a Uniunii Europene când România va prelua președinția Consiliului UE, consideră deputatul PSD Horia Nasra.

„Avem nevoie de o abordare specifică și de o prioritizare a temei regiunii Mării Negre: atât din perspectiva securității flancului Estic al NATO, cât și pentru gestionarea și controlul rutelor de migrație. În acest sens trebuie să existe o cooperare apropiată între NATO și Uniunea Europeană” a declarat deputatul Horia Nasra, președintele PSD Cluj.

8 octombrie 2017
  COMUNICAT DE PRESA
primit de la președintele Comisiei pentru apărare, ordine publică și sigurantă națională, domnul deputat Dorel Gheorghe Căprar (Grup PSD)

Am avut ocazia ca, în marja Adunării Parlamentare a NATO care se desfășoară la București, alături de domnul deputat Marius Surgent, domnul senator Nicu Fălcoi și domnul secretar de stat Florin Vlădică, să întâlnim membri ai delegației olandeze care fac parte din Comisiile pentru apărare ale Parlamentului Regatului Țărilor de Jos.

7 octombrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Costel Lupașcu (Grup PSD)
Costel Lupașcu: Plata gărzilor și a orele de continuitate pentru personalul medical nu va fi limitată de Legea salarizării

Deputatul PSD Costel Lupașcu a declarat vineri, 6 octombrie, că cel puțin o parte din îngrijorările sindicatelor din Sănătate cu privire la salariile personalului medical nu vor fi confirmate de realitate. În acest sens, parlamentarul de Botoșani a subliniat că orele de continuitate și gărzile prestate de personalul medical se calculează în plus față de limita sporurilor de 30% din fondul de salarii.

6 octombrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la președintele Delegației Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a OSCE, doamna deputat Ana Birchall (Grup PSD )
Ana Birchall: Dezvoltarea unei culturi de securitate în spațiul cibernetic nu trebuie să implice doar măsuri preventive, ci și promovarea unor politici de educație țintite în contextul în care amenințările provenite din mediul cibernetic sunt parte a vieții cotidiene

În perioada 3-5 octombrie a.c., Ana Birchall a condus în calitate de președinte Delegația Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa care a participat la reuniunea de toamnă a Adunării Parlamentare a OSCE, desfășurată în Andorra.

6 octombrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Răzvan Rotaru (Grup PSD)
Deputat PSD Răzvan Rotaru: „România este și va rămâne o singură țară, un stat unitar, cu un singur Guvern și Parlament și cu o lege care va fi aceeași pentru toate județele țării

Având în vedere discursul premierului Ungariei, domnul Viktor Orban care a participat sâmbătă, la Cluj-Napoca, la o ceremonie religioasă la Biserica Centrală Reformată cu ocazia împlinirii a 500 de ani de la Reforma Protestantă, deputatul PSD Răzvan Rotaru, membru în Comisia pentru politică externă, a susținut în Parlament o declarație prin care a dorit să atragă atenția asupra mai multor aspecte.

6 octombrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Gabriel Horia Nasra (Grup PSD)
Primăria Cluj-Napoca tratează cu indiferență INCENDIUL de la rampa de gunoi a orașului și CRIZA GUNOAIELOR!

Primăria Cluj-Napoca tratează cu indiferență INCENDIUL de la rampa de gunoi a orașului și CRIZA GUNOAIELOR, această atitudine fiind dovedită și miercuri seară când primarul și cei doi viceprimari nu au binevoit să se deplaseze la fața locului.

5 octombrie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la președintele Comisiei juridice, de disciplină și imunități, domnul deputat Eugen Nicolicea (Grup PSD)

Tudor Benga de la USR încalcă declarația propriului partid împotriva violenței în politică. Curată demagogie, domnilor demagogi!

5 octombrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Roxana Mînzatu (Grup PSD)
500 de milioane de euro pregătite pentru România

România va beneficia de peste 500 de milioane de euro - fonduri nerambursabile, până în 2021, bani donați de Norvegia, Islanda și Lichtenstein. Camera Deputaților a aprobat Ordonanța Guvernului privind gestionarea financiară a fondurilor externe nerambursabile aferente Mecanismului financiar Spațiul Economic European (SEE) 2014-2021 și Mecanismului financiar norvegian 2014-2021.

5 octombrie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la președintele Delegației Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a OSCE, doamna deputat Ana Birchall (Grup PSD)
Ana Birchall: România a mai făcut un pas important spre aderarea la Spațiul Schengen

Deputatul PSD Ana Birchall, președintele Delegației Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a OSCE și fost ministru delegat pentru Afaceri Europene, a salutat votul exprimat în Parlamentul European privind accesul României și Bulgariei la Sistemul Schengen de Informații privind Vizele.

5 octombrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Aida Căruceru (Grup PSD)
În premieră națională, în Sectorul 5 al Capitalei, victimele violenței domestice primesc ajutor pentru chirie de la Primărie

Aida Căruceru, deputat PSD de București, a anunțat un proiect al administrației publice locale din Sectorul 5, care este unic în România în acest moment și care va avea un impact major în societate: acordarea de ajutor de urgență pentru plata chiriei pentru victimele violenței în familie.

5 octombrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la secretarul Comisiei pentru învățământ, știință, tineret și sport, doamna deputat Mihaela Huncă (Grup PSD)
Mihaela Huncă : „Obiectivele pe care le susțin pentru educație sunt asigurarea unui învățământ de calitate pentru tinerii noștri și salarii decente pentru dascăli”

Cu ocazia celebrării Zilei Internaționale a Educației, deputatul PSD Mihaela Huncă, secretar al Comisiei pentru învățământ, știință, tineret și sport, a prezentat principalele măsuri pe care actuala coaliție PSD-ALDE le-a implementat până în prezent pentru îmbunătățirea sistemului de învățământ din România.

5 octombrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la Grupul parlamentar al Partidului Social Democrat

În lipsa unor proiecte care să aducă un plus României, fie pe plan economic sau social, PNL, luându-și USR ca aliat de conjunctură, inițiază moțiuni împotriva Guvernului PSD. Dacă luna trecută au luat ca țintă Ministerul Justiției, reproșurile colegilor de la PNL au vizat acum Ministerul Transporturilor, cu același rezultat nul.

4 octombrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Ioan Dîrzu (Grup PSD)
Deschiderea anului universitar 2017-2018

Deputatul PSD Ioan Dîrzu a susținut marți, 3 octombrie, o declarație politică pe tema noului an universitar, adresându-se studenților prin intermediul acesteia.

4 octombrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Radu Babuș (Grup PSD)
Salut decizia conducerii Camerei Deputaților de a aproba mărirea dimensiunii drapelului național arborat la Palatul Parlamentului

Deputatul PSD Radu Băbuș a salutat, printr-o declarație politică susținută marți, 3 octombrie, decizia Biroului Permanent al Camerei Deputaților de a se arbora drapelul național cu dimensiunea de 64 de metri în fața Palatului Parlamentului, concomitent cu amplasarea și altora, de dimensiuni mai mici, pe alte laturi ale clădirii. Aceste steaguri, aflate în dotarea Camerei, au fost utilizate, cu precădere, cu ocazia evenimentelor festive.

4 octombrie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Beatrice Tudor (Grup PSD)
Beatrice Tudor (PSD): PNL continuă opoziția de tip alibi și inundă Parlamentul cu moțiuni simple, doar pentru mediatizare

Deputatul PSD Beatrice Tudor a declarat că reprezentanții Opoziției, în frunte cu parlamentarii PNL, inițiază moțiuni simple exclusiv în scopuri imagologice, nefiind capabili să propună politici publice alternative. Beatrice Tudor a făcut aceste referiri în contextul în care, astăzi, plenul Camerei Deputaților a respins moțiunea simplă inițiată de PNL-USR pe subiectul transporturilor, iar în aceeași zi, reprezentanții Opoziției au depus o nouă moțiune simplă, de data această pe subiectul sănătății.

4 octombrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la Grupul parlamentar al Partidului Social Democrat

Camera Deputaților a respins, în ședința de vot final care a avut loc marți, 4 octombrie, Propunerea legislativă pentru modificarea și completarea Legii nr.215/2001 a administrației publice locale, prin care inițiatorul proiectului, respectiv Grupul parlamentar al UDMR, dorea să se instituie în administrația locală obligația de a asigura folosirea limbii materne în zonele în care procentul de persoane aparținând minorității naționale din totalul populației unității administrativ-teritoriale este de 10%, și nu 20%, cât prevede legea în prezent. Inițiatorii propuneau și introducerea unui criteriu alternativ la această pondere, constând într-un „număr semnificativ de cetățeni aparținând minorității naționale”.

4 octombrie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Cristina Burciu (Grup PSD)
Nu se impun drepturi suplimentare pentru minoritățile naționale din România!”

Camera Deputaților a respins miercuri, 4 octombrie, proiectul de lege privind modificarea și completarea Legii 215/2001 a administrației publice locale, inițiat de UDMR, cu 256 de voturi împotrivă și patru abțineri.

4 octombrie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Angel Tîlvăr (Grup PSD)
Cu prilejul Zilei Mondiale a Educației - Zilei Internaționale a Profesorului

Data de 5 octombrie este extrem de bogată în semnificații pentru elevii și dascălii din întreaga lume. Această dată a fost aleasă de către UNESCO pentru a sărbători Ziua Internațională a Educației sau Ziua Internațională a Profesorului. Menirea acestui moment festiv este aceea de a mobiliza întreaga societate în sprijinul ce trebuie acordat educatorilor, dar și de a atrage atenția asupra nevoii constante pentru asigurarea împlinirii nevoilor educaționale ale tuturor școlarilor.

4 octombrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la președintele Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională, domnul deputat Dorel Gheorghe Căprar (Grup PSD)

Am avut miercuri, 4 octombrie, la Comisia pentru apărare a Camerei Deputaților, o întâlnire cu ministrul Apărării Naționale, domnul Mihai Fifor.

4 octombrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Gabriel Horia Nasra (Grup PSD)
CENTENAR fără evenimente în Cluj-Napoca?

Marea Unire de la 1918 este cel mai important eveniment istoric al poporului român, Unirea realizându-se într-un context deosebit, prin trei momente succesive, pe cale democratică: unirea Basarabiei, a Bucovinei și a Transilvaniei cu Vechiul Regat.

3 octombrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la președintele Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională, domnul deputat Dorel Gheorghe Căprar (Grup PSD)

Am avut plăcerea de a primi marți, 3 octombrie, la Comisie, vizita de curtoazie a E.S. doamna Stella RONNER-GRUBACIC, Ambasadorul Regatului Țărilor de Jos în România.

3 octombrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la președintele Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională, domnul deputat Dorel Gheorghe Căprar (Grup PSD)

În calitate de secretar al Grupului parlamentar de prietenie cu Republica Croația, am avut marți, 3 octombrie, o întrevedere cu membri ai delegației care au însoțit președintele Republicii Croația, doamna Kolinda Grabar-Kitaroviæ, aflată în vizită oficială în România.

3 octombrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la președintele Comisiei pentru învățământ, știință, tineret și sport, doamna deputat Camelia Gavrilă (Grup PSD)
Anul universitar 2017-2018 – permanențe valorice și reconfigurări în actualitate

Deschiderea anului universitar 2017 - 2018 înseamnă o nouă etapă în devenirea și evoluția învățământului superior românesc, o continuitate de valori și tradiții validate în timp, dar și un nou context al reflecției despre necesare schimbări, adaptări și reconfigurări în acord cu evoluțiile din mediul social, economic, cu noile tehnologii într-o epocă a globalizării, în armonia contrastelor și paradigmelor - național/ european, științific/ umanist, cultură/ civilizație/ pragmatism/ spiritualitate.

3 octombrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Cristina Burciu (Grup PSD)
Deputatul PSD Cluj, Cristina Burciu, a prezentat ministrului Muncii solicitările pensionarilor turdeni

Deputatul social-democrat de Cluj, Cristina Burciu, s-a adresat ministrului Muncii și Justiției Sociale, Lia-Olguța Vasilescu, căruia i-a prezentat, în cadrul unei interpelări parlamentare, memoriul Asociației Pensionarilor și Persoanelor Vârstnice „Dr. Ioan Rațiu”, din municipiul Turda, privind completarea punctului IV din Anexa nr.15 la Normele de aplicarea a Legii nr. 263/2010.

3 octombrie 2017 detalii
  ANUNȚ DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Ana Birchall (Grup PSD)
Participarea președintelui delegației Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa, Ana Birchall, la reuniunea de toamnă a Adunării Parlamentare a OSCE, în Andora

În perioada 3 – 5 octombrie 2017, președintele Delegației Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a OSCE, Ana Birchall, va conduce delegația Parlamentului României care va participa la Reuniunea de toamnă a Adunării Parlamentare a Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (AP OSCE), desfășurată în Andorra La Vella, Andorra. Din delegația Parlamentului României mai fac parte deputații Victor Paul Dobre (PNL), Costel Neculai Dunava (PSD), Petru Movilă (PMP) și senatorul Cătălin-Daniel Fenechiu (PNL).

2 octombrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Răzvan-Ilie Rotaru (Grup PSD)
Răzvan Rotaru vrea să conexeze plata asigurării obligatorii pentru locuințe de plata impozitului

Deputatul PSD Răzvan Rotaru a anunțat luni, 2 octombrie, că va promova în Parlament o propunere legislativă prin care asigurarea obligatorie pentru locuințe să fie plătită odată cu achitarea impozitului anual pentru imobilul în cauză. Rotaru susține că o astfel de reglementare este necesară întrucât doar 20% dintre proprietarii de locuințe dispun de o astfel de poliță obligatorie, iar în cazul producerii unor dezastre nu există fonduri pentru refacerea locuințelor.

2 octombrie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Angel Tîlvăr (Grup PSD)
Cu prilejul începerii anului universitar 2017 – 2018

Universitățile au fost și vor continua să fie cetăți ale luminii, locuri în care mintea umană iscoditoare își desăvârșește menirea și în care schimbul de idei și dezbaterea vie se constituie în temelie pentru o societate de mâine mai bună, mai incluzivă, mai creativă.

2 octombrie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Angel Tîlvăr (Grup PSD)
cu prilejul Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice

La 1 octombrie îi sărbătorim pe vârstnicii noștri, onorându-le străduința în domeniul social, cultural ori economic, prețuindu-le înțelepciuneași acordându-le întregul nostru respect pentru dragostea și grija pe care ni le-au purtat și ni le poartă.

1 octombrie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Cristina Burciu (Grup PSD)
Deputatul PSD Cluj Cristina Burciu dorește dinamizarea prevenției pentru diminuarea fenomenului mamelor minore

Deputatul PSD Cluj, Cristina Burciu, și-a exprimat îngrijorarea față de fenomenul nedorit al mamelor minore, adresând în acest sens o interpelare parlamentară ministrului Sănătății, Florian-Dorel Bodog.

29 septembrie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Costel Lupașcu (Grup PSD)
Deputatul Costel Lupașcu vrea să interzică expunerea pachetelor de țigări la punctul de vânzare

Deputatul PSD Costel Lupașcu a declarat joi, 28 septembrie, că intenționează să promoveze o propunere legislativă care să interzică expunerea produselor de tutun la locul de vânzare. Prin această măsură, deputatul urmărește eliminarea unuia dintre factorii care îi determină pe copii și adolescenți să experimenteze fumatul.

28 septembrie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Ioan Dîrzu (Grup PSD)
Centenarul Marii Uniri – un proiect de celebrare a viitorului

Deputatul PSD de Alba Ioan Dîrzu a susținut marți, 26 septembrie, de la tribuna Camerei Deputaților, o declarație politică privind centenarul Marii Uniri. Social-democratul și-a exprimat recunoștința pentru încrederea cu care a fost învestit în Comisia pentru Celebrarea Centenarului și a subliniat faptul că cele trei condiții de reușită a evenimentului sunt solidaritatea, unitatea și prietenia.

28 septembrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ

În perioada 3 – 5 octombrie 2017, la Andorra La Vella, Andorra, se va desfășura reuniunea de toamnă a Adunării Parlamentare a Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (AP OSCE).

28 septembrie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Florinel Stancu (Grup PSD)
Florinel Stancu: Guvernarea PSD-ALDE a demonstrat că sprijină și respectă agricultura românească

Deputatul Partidului Social Democrat, domnul Florinel Stancu, a susținut, în plenul Camera Deputaților, o declarație în care a remarcat rezultatele foarte bune pe care Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a reușit să le obțină în ultimele 9 luni de guvernare. Deputatul social-democrat spune că diferența a fost făcută prin subvențiile acordate la timp, investițiile pentru dezvoltare, programele și politicile agricole eficiente.

28 septembrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Dinu Socotar (Grup PSD)

În calitate de vicepreședinte al Grupului parlamentar de prietenie cu Republica Azerbaidjan, am avut plăcerea să particip, miercuri, 27 septembrie, la o întrevedere cu E.S. domnul Farid Abdinbayov, ambasadorul Republicii Azerbaidjan la București. Întrevederea a avut loc la Palatul Parlamentului, la invitația domnului Victor Paul Dobre, președinte al Grupului parlamentar de prietenie cu Republica Azerbaidjan.

28 septembrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la președintele Grupului de prietenie cu Statul Qatar, doamna deputat Mirela Furtună (Grup PSD)

Doamna Mirela Furtună, deputat PSD de București și președinte al Grupului parlamentar de prietenie cu Statul Qatar din Parlamentul României, împreună cu membri ai grupului a avut marți, 26 septembrie, o întâlnire cu Excelența Sa ambasadorul Statului Qatar în România, domnul Abdullah Nasser Abdullah Alhumaidi.

27 septembrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la Coordonatorul Grupului pentru Combaterea Traficului de Ființe Umane, domnul deputat Angel Tîlvăr (Grup PSD)
Cea de-a V-a ediție a Conferinței Internaționale pentru Combaterea Traficului de Persoane organizată de Grupul pentru Combaterea Traficului de Ființe Umane
Parlamentul României - 26 septembrie 2017

Traficul de ființe umane se conturează drept una dintre cele mai grave plăgi ale societății moderne, așa cum o demonstrează și cel mai recent raport al Organizației Internaționale a Muncii, care avansează cifra de 40 de milioane de victime ale acestui fenomen la nivel global.

27 septembrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la președintele Comisiei pentru învățământ, știință, tineret și sport, doamna deputat Camelia Gavrilă (Grup PSD)
Minoritățile naționale – diversitate și complexitate umană prin cultură, istorie, limbă și valori specifice

Prof. dr. Camelia Gavrilă, președintele Comisiei pentru învățământ, știință, tineret și sport, atrage atenția asupra minorităților naționale, în contextul unor situații politice și sociale recente legate de respectarea drepturilor minorităților, pledând pentru acceptarea diversității, pentru toleranță și deschidere multiculturală într-o lume modernă în care etnii, rase, mentalități, religii, culturi diferite trebuie să coexiste în spații comune, să se respecte și să-și recunoască reciproc importanța, specificitatea, dreptul de manifestare și expresie, asumând valori civice și interculturale comune, dincolo de diferențe și aspecte individuale.

27 septembrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la vicepreședintele Comisiei pentru administrație publică și amenajarea teritoriului, domnul deputat Ion Călin (Grup PSD)

Comisia pentru administrație publică și amenajarea teritoriului și-a desfășurat lucrările în ziua de 26 septembrie 2017.

26 septembrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Cristina Burciu (Grup PSD)
Progresele României, salutate de la cel mai înalt nivel european

Deputatul PSD de Cluj Cristina Burciu a susținut marți, 26 septembrie, de la tribuna Camerei Deputaților, o declarație politică privind reacția partenerilor noștri europeni față de progresele României.

26 septembrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Maricela Cobuz (Grup PSD)

Deputatul PSD de Suceava, dr. Maricela Cobuz, a susținut marți, 26 septembrie, în ședința de plen a Camerei Deputaților, o declarație politică sub titlul ”Institutul Cantacuzino – o prioritate pentru Guvernul PSD prin Programul de Guvernare”.

26 septembrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Marius Budăi (Grup PSD)
Marius Budăi: „Prin noua lege a pensiilor vor fi reparate toate inechitățile: pentru muncă egală și contribuții egale vor fi pensii egale”

Deputatul PSD Marius Budăi a anunțat marți, 26 septembrie, că noua lege a pensiilor va intra în dezbatere publică începând cu luna octombrie.

26 septembrie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Cristina Burciu (Grup PSD)
Deputatul PSD Cluj, Cristina Burciu: „Administrațiile locale nu pot intra în posesia sumelor provenite din amenzile rutiere aplicate cetățenilor străini”

Deputatul PSD Cluj Cristina Burciu s-a adresat, printr-o interpelare parlamentară, ministrului Finanțelor Publice, Ionuț Mișa, referitor la o problemă cu care se confruntă majoritatea administrațiilor publice locale: imposibilitatea colectării sumelor provenite din amenzile rutiere aplicate cetățenilor străini.

25 septembrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Răzvan Rotaru (Grup PSD)
Rotaru: „Mai puține păduri tăiate ilegal în ultimele șase luni”

Deputatul PSD Răzvan Rotaru a anunțat luni, 25 septembrie, că în urma creșterii numărului de controale în domeniul forestier, tăierile ilegale de material lemnos s-au redus semnificativ.

25 septembrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Ana Birchall (Grup PSD)
Ana Birchall: La baza deciziei CJUE referitoare la împrumuturile în franci elvețieni acordate în România a stat și mandatul aprobat de mine în calitate de ministru delegat pentru Afaceri Europene care sublinia în esență că toate contractele de credit în monede străine pot fi considerate abuzive dacă băncile nu și-au avertizat corespunzător clienții în privința riscului valutar

Decizia CJUE în cauza Andriciuc vs. Banca Românească, referitoare la împrumuturile în franci elvețieni acordate în România, precizează că persoanele care contractează credite în monede străine trebuie informate în mod adecvat despre posibilele fluctuații ale cursului de schimb valutar, precum și despre impactul acestora asupra ratelor.

22 septembrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la deputații Tudor-Rareș Pop (Grup USR), Carmen Mihălcescu (Grup PSD), Adriana Ana Săftoiu (Grup PNL), Attila Korodi (Grup UDMR) și Valeriu-Andrei Steriu (Grup PMP)
Legea Bicicletei - o inițiativă parlamentară transpartinică în parteneriat cu societatea civilă

Vineri, 22 septembrie, cu ocazia Zilei Europene Fără Mașini, anunțăm formarea unui grup de lucru transpartinic care să elaboreze "LEGEA BICICLETEI", o inițiativă parlamentară care își propune să încurajeze folosirea bicicletei în scop utilitar, recreativ, turistic și sportiv.

22 septembrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la secretarul Comisiei pentru învățământ, știință, tineret și sport, doamna deputat Mihaela Huncă (Grup PSD)
„PSD ia măsuri concrete pentru elevi și studenți”

Parlamentarul PSD Mihaela Huncă a anunțat că, în cadrul Comisiei pentru învățământ, știință, tineret și sport a Camerei Deputaților, s-a adoptat proiectul de lege al Guvernului prin care elevii premianți la olimpiadele internaționale sunt recompensați suplimentar pentru rezultatele obținute.

21 septembrie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Angel Tîlvăr (Grup PSD) cu prilejul Zilei Internaționale a Păcii

În acest an, Ziua Internațională a Păcii, declarată astfel de către Adunarea Generală ONU în anul 1981, este celebrată sub tema "Împreună pentru pace: respect, siguranță și demnitate pentru toți".

21 septembrie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Florinel Stancu (Grup PSD)

Am avut plăcerea în această săptămână, alături de colegii din Grupul parlamentar de prietenie cu Republica Peru, să primim vizita E.S. doamna Maria Eugenia Echeverria Herrera, ambasadorul Republicii Peru la București și a domnului Luis Alberto Castro Joo, Ministru în Serviciu Diplomatic Peruan, la Parlamentul României.

20 septembrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Aida Căruceru (Grup PSD)
Grupul parlamentar al PSD din Camera Deputaților susține folosirea tuturor mijloacelor de diplomație publică și parlamentară pentru a opri legea care va afecta dreptul la educație al copiilor români din Ucraina

Deputatul PSD de București Aida Căruceru a declarat că membrii Grupului parlamentar al PSD din Camera Deputaților se opun categoric oricăror încercări ale statului ucrainean de a restricționa prin lege dreptul la educație al copiilor români din Ucraina.

20 septembrie 2017 detalii
   DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Marius Constantin Budăi (Grup PSD)
„Câștigul mediu net al românilor a crescut în ultimele două luni”
Parlamentarul social-democrat Marius Budăi, membru în Comisia pentru buget, finanțe și bănci a Camerei Deputaților, a anunțat miercuri, 20 septembrie, că în luna iulie câștigul mediu net al românilor a ajuns la 2.391 lei, în creștere cu 15,1% față de aceeași perioadă de anul trecut, și cu 0,5% față de luna precedentă.
20 septembrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la coordonatorul Grupului pentru Combaterea Traficului de Persoane, domnul deputat Angel TÎlvăr (Grup PSD)

Grupul pentru combaterea traficului de persoane, care funcționează în cadrul Parlamentului României, organizează Conferința Internațională privind Traficul de Persoane. Evenimentul se va desfășura marți, 26 septembrie, între orele 09.30 – 14.00, la Palatul Parlamentului, sala “Drepturilor Omului” (nivel P).

20 septembrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la vicepreședintele Comisiei pentru administrație publică și amenajarea teritoriului, domnul deputat Ion Călin (Grup PSD)

Comisia pentru administrație publică și amenajarea teritoriului și-a desfășurat lucrările în zilele de 19, 20 și 21 septembrie 2017.

20 septembrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la vicepreședintele Comisiei pentru drepturile omului, culte și problemele minorităților naționale, doamna deputat Tamara Ciofu (Grup PSD)
„Părinții pot apela la bone specializate în îngrijirea și supravegherea copiilor”

Deputatul PSD Tamara Ciofu a anunțat miercuri, 20 septembrie, că Executivul a aprobat în ultima ședință de guvern normele metodologice de aplicare a Legii 167/2014 privind exercitarea profesiei de bonă, care stipulează, printre altele, că anexa contractului de muncă trebuie să conțină și un plan de activități al bonei, convenit de părțile semnatare.

20 septembrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la președintele Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională, domnul deputat Dorel Gheorghe Căprar (Grup PSD)

Am dezbătut marți, 19 septembrie, în ședința comună a celor două Comisii pentru apărare ale Camerei Deputaților și Senatului, Raportul de activitate a Consiliului Suprem de Apărare a Țării pe anul 2016, în prezența domnului gl. mr. Mihai Șomordolea, secretarul CSAT.

19 septembrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Maricela Cobuz (Grup PSD)
Deputatul PSD de Suceava, Maricela Cobuz, a susținut marți, în ședința de plen a Camerei Deputaților, o declarație politică sub titlul ”Creșterea economică a României”.
19 septembrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Cristina Burciu (Grup PSD)
„Trebuie să îmbunătățim percepția românilor despre activitatea Legislativului!”

Deputatul PSD de Cluj, Cristina Burciu, a susținut marți, 19 septembrie, o declarație politică pe tema încrederii românilor în activitatea Parlamentului.

19 septembrie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Ana Birchall (Grup PSD)
Ana Birchall: Îmi doresc ca țara mea să fie în grupul țărilor care vor scrie istorie, nu în grupul țărilor pentru care se va scrie istorie

”Ne aflăm la un moment de răscruce pentru viitorul Uniunii și un astfel de moment aniversar este un bun prilej pentru un stat membru ca România, profund atașat de valorile europene, de a reitera importanța proiectului european și a apartenenței la UE, atât asupra dezvoltării de până acum, cât și asupra evoluției viitoare. E ocazia perfectă de a arăta Europei că România nu doar beneficiază de apartenența la UE, ci poate aduce plus valoare Uniunii Europene”, a arătat deputatul PSD, Ana Birchall, în declarația politică susținută marți, 19 septembrie, în plenul Camerei Deputaților.

19 septembrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la Grupul parlamentar al PSD

Grupul parlamentar al PSD a votat marți, 18 septembrie, pentru adoptarea proiectului de lege prin care 53.000 de persoane care lucrează în învățământ, ca personal nedidactic, au fost incluse în rândul bugetarilor din sistemul de educație care au beneficiat de majorări salariale.

19 septembrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la președintele Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională, domnul deputat Dorel Gheorghe Căprar (Grup PSD)

Am avut astăzi plăcerea ca, alături de colegi din Comisiile pentru apărare și cele pentru afaceri europene ale Parlamentului României, să primim vizita oficială a Comisarului European responsabil pentru Uniunea Securității, domnul Julian King.

18 septembrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la vicepreședintele Comisiei pentru drepturile omului, culte și problemele minorităților naționale, doamna deputat Tamara Ciofu (Grup PSD)
Tamara Ciofu: „Primul an școlar în care elevii cu dizabilități beneficiază de echipamente și programe asistive în susținerea examenelor”

Deputatul PSD Tamara Ciofu a anunțat că, începând cu anul școlar 2017-2018, elevii cu cerințe educaționale speciale vor beneficia de utilizarea echipamentelor și softurilor asistive în susținerea examenelor de orice tip și nivel.

18 septembrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Angel Tîlvăr (Grup PSD)
privind participarea la seminarul internațional cu tema "Membrii parlamentelor europene implicați în lupta împotriva traficului de ființe umane și sclaviei moderne"

Traficul de ființe umane și sclavia modernă sunt teme care se regăsesc, mereu mai frecvent și cu prioritate, pe agenda întâlnirilor parlamentare la nivel european din ultima perioadă. Preocuparea pentru ele este firească, în contextul în care cele două flageluri afectează un număr din ce în ce mai mare de persoane și sunt potențate de alte fenomene grave, precum fluxul migrator de mare amploare, crizele umanitare, conflictele și sărăcia extremă. Într-o lume în care peste 20 de milioane de persoane sunt traficate sau trăiesc în stare de sclavie, implicarea reprezentanților forurilor legislative la nivel regional în contracararea acestor adevărate plăgi sociale capătă un caracter mandatoriu.

16 septembrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Răzvan Rotaru (Grup PSD)
Rotaru: „Voi cere denunțarea de către România a acordului de asociere între Ucraina și U.E. dacă nu se revine asupra Legii Educației adoptată de Parlamentul de la Kiev”
Parlamentarul PSD Răzvan Rotaru, membru în Comisia pentru politică externă a Camerei Deputaților, a declarat vineri, 15 septembrie, că va solicita Guvernului României să susțină la Bruxelles încetarea acordului de asociere dintre Uniunea Europeană și Ucraina, în cazul în care țara vecină nu va respecta standardele europene, a drepturilor persoanelor aparținând minorităților naționale.
15 septembrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Costel Lupașcu (Grup PSD)
„Susțin valorile familiei tradiționale formată dintre un bărbat și o femeie”
Deputatul PSD Costel Lupașcu a declarat joi, 14 septembrie, că organizarea referendumului pentru redefinirea familiei este un demers perfect legitim și constituțional.
14 septembrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la președintele Comisiei juridice de disciplină și imunități, domnul deputat Eugen Nicolicea (Grup PSD)

Având în vedere că în dezbatere la Comisia juridică, de disciplină și imunități se află un număr de câteva sute de inițiative legislative din legislaturile precedente cu termen de depunere al raportului depășit, președintele Comisiei le-a distribuit, în format electronic, membrilor comisiei pentru ca aceștia să facă propuneri de adoptare, respingere sau amendarea acestora, în așa fel încât până la sfârșitul acestei sesiuni să diminuăm numărul de lucrări.

14 septembrie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Ștefan Mușoiu (Grup PSD)
Ștefan Mușoiu: „Ucraina încalcă dreptul la educație în limba maternă”

„Ucraina încalcă dreptul la educație în limba maternă” este titlul declarației politice susținută de deputatul PSD, Ștefan Mușoiu, în Parlamentul României, în data de 13 septembrie 2017, ca urmare a inițiativei legislative 3419 D din Rada Supremă a Ucrainei, în care se prevede, la articolul 7, ca sistemul de educație din țara vecină să se desfășoare doar în limba ucraineană. „Această decizie va duce la desființarea inevitabilă a tuturor școlilor cu predare în limba minorităților. Restricționarea accesului la învățământ în limba română din programa școlară, printr-o decizie politică, este o măsură discriminatorie și antieuropeană”, a arătat deputatul PSD, Ștefan Mușoiu, în declarația politică.

14 septembrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Roxana Mînzatu (Grup PSD)
„Start-up Nation are viitor”

Programul Start-up Nation are nevoie de susținere și nu de sabotare. De la lansarea ideii în programul de guvernare al PSD, apoi pe tot parcursul unei dezbateri naționale fără precedent pe regulile de accesare a programului, în fiecare zi a sesiunii de depunere a proiectelor și evident, acum, în lunile în care cei aproximativ 100 de funcționari ai ministerului muncesc pentru a evalua și contracta miile de planuri de afaceri, se încearcă transmiterea unor mesaje descurajante, crede parlamentarul PSD Roxana Mînzatu.

14 septembrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Silviu Macovei (Grup PSD)
Deputatul Silviu Macovei a adresat o interpelare ministrului Transporturilor referitoare la mutarea regionalei CFR Marfă de la Iași la Galați

In urma informațiilor apărute în presă, deputatul PSD Silviu Macovei a cerut clarificări ministrului Transporturilor privind mutarea Regionalei CFR Marfă de la Iași la Galați.

13 septembrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Ana Birchall (Grup PSD)
Niciun proiect de țară nu poate face abstracție de domeniul educației
”Niciun proiect de țară nu poate face abstracție de domeniul educației, deoarece împlinirea speranțelor de mai bine pentru viitor depinde în cea mai mare măsură de pregătirea, dedicarea și de virtuțile pe care le transmitem generațiilor următoare. Dacă vrem să ne formăm o idee despre cum va arăta țara noastră peste 20 de ani, trebuie să privim cu atenție la modul în care funcționează astăzi sistemul de învățământ”, a arătat deputatul PSD, Ana Birchall, în declarația politică de săptămâna aceasta.
13 septembrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la președintele Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională, domnul deputat Dorel-Gheorghe Căprar (Grup PSD)

Cu prilejul aniversării a 169 de ani de la actul eroic al pompierilor militari, conduși de căpitanul Pavel Zăgănescu în lupta din Dealul Spirii, am avut miercuri, 13 septembrie, onoarea de a fi prezent la ceremonia de Înmânare a Drapelelor de Luptă pentru 11 unități subordonate inspectoratului general, de către președintele României, domnul Klaus Iohannis. Felicit pompierii pentru devotamentul, profesionalismul și responsabilitatea cu care acționează zi de zi și le urez celor care reprezintă această armă putere de muncă și sănătate, mulțumindu-le cu recunoștință pentru dăruirea dovedită în misiunile dificile de gestionare a situațiilor de urgență.

13 septembrie 2017
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Beatrice Tudor (Grup PSD)
PNL inventează un nou gen de texte: Moțiunea-editorial

Editorialul este un articol care exprimă punctul de vedere oficial al conducerii redacției într-o problemă actuală și importantă. O moțiune este o hotărâre a unei adunări, aprobată prin vot, prin care aceasta își exprimă atitudinea, doleanțele sau revendicările în anumite probleme majore. Așteptarea ar fi ca moțiunea să fie un document mult mai serios decât un editorial.

13 septembrie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Angel Tîlvăr (Grup PSD)
Parteneriatului Strategic dintre România și SUA: direcție prioritară a politicii externe a României și element de temelie pentru viitorul securității și prosperității țării noastre
În urmă cu 6 ani, pe 13 septembrie 2011, România semna, alături de Statele Unite ale Americii, „Declarația comună privind parteneriatul strategic pentru secolul XXI”, document important în consolidarea angajamentului comun în ceea ce privește participarea la sistemul de apărare al spațiului euroatlantic și în definirea perspectivelor și liniilor directoare de dezvoltare a relației dintre cele două țări.

Parteneriatul Strategic România - SUA, care aniversează 20 de ani de la lansarea sa, reprezintă, cu certitudine, unul dintre fundamentele politice pe care s-au construit procesele de aderare a țării noastre atât la Alianța Nord Atlantică, cât și la Uniunea Europeană. [...]

13 septembrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Cristina Burciu (Grup PSD)
Deputatul PSD Cluj, Cristina Burciu: „Opoziția trebuie să analizeze mai profund circumstanțele de depunere a moțiunilor simple”
Moțiunea simplă pe Justiție inițiată de Grupurile parlamentare ale PNL și USR a fost respinsă miercuri, 13 septembrie, de Camera Deputaților, cu 104 voturi pentru, 162 împotrivă și șapte abțineri.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a demontat acuzațiile formulate în moțiune, afirmând că schimbările din sistem se impuneau deoarece legislația este din 2004, iar Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a înaintat o propunere de reactualizare încă de acum doi ani. [...]

13 septembrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Florinel Stancu (Grup PSD)
Florinel Stancu: Partidul Social Democrat va interveni pentru a mări forța de muncă calificată

Deputatul Partidului Social Democrat, domnul Florinel Stancu, a susținut miercuri, 13 septembrie, în plenul Camerei Deputaților, o declarație cu privire la lipsa forței de muncă calificate în România și a propus câteva soluții pentru a redresa situația creată.

13 septembrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la președintele Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță publică, domnul deputat Dorel Gheorghe Căprar (Grup PSD)
Miercuri, 13 septembrie, am avut onoarea de a primi la Comisia pentru apărare, ordine publică și siguranță națională, vizita domnului Damir Krstièeviæ, viceprim-ministru și ministru al Apărării din Republica Croația.
13 septembrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Marius Constantin Budăi (Grup PSD)
„Rectificarea pozitivă aduce mai mulți bani în buzunarul românilor ”
Deputatul PSD Marius Budăi, membru al Comisiei pentru buget, finanțe și bănci din Camera Deputaților, a declarat că rectificarea bugetară propusă de Guvern este pozitivă și își propune să transfere o parte din creșterea economică în buzunarul românilor.
13 septembrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Angel Tîlvăr (Grup PSD)

Ca în fiecare septembrie, porțile școlilor și grădinițelor din România s-au deschis luni, 11 septembrie pentru școlari, dascăli și părinți, cu toții la fel de emoționați și plini de speranță. Începerea noului an de învățământ aduce în prim plan educația, ca proiect care implică întreaga societate românească.

12 septembrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Ana Birchall (Grup PSD)
Fiecare leu alocat educației reprezintă o investiție, nu o cheltuială. Educația este cea mai bună zestre pe care o lăsăm copiilor noștri

”Am spus de fiecare dată că accesul la un sistem de învățământ de calitate nu reprezintă în niciun caz o favoare, ci o obligație pe care trebuie să o asigurăm copiilor noștri din prima până în ultima zi de școală. Fiecare leu alocat pentru o mai bună educație oferită copiilor, indiferent că se află în mediul rural sau urban, nu reprezintă o cheltuială, ci o investiție în prezent și, mai ales, în viitorul nostru” – a declarat deputatul PSD de Vaslui, Ana Birchall, la deschiderea noului an școlar.

11 septembrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la președintele Comisiei pentru învățământ tineret și sport, doamna deputat Camelia Gavrilă (Grup PSD)
Gânduri, emoții, aspirații de septembrie
„Lumea nu este decât o școală pentru întrebări.” (Michel de Montaigne)

În calendarul simbolic al unui an, luna septembrie primește inevitabil un însemn sacru, dar și sensuri profunde legate de ideea de școală, de educație, de procesul devenirii prin cunoaștere, prin știință, prin cultură.

11 septembrie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Angel Tîlvăr (Grup PSD)
cu prilejul Zilei Internaționale pentru Alfabetizare
În acest an, pe 8 septembrie, Ziua Internațională pentru Alfabetizare este celebrată de către UNESCO și de către comunitatea globală sub deviza "Alfabetizarea într-o lume digitală".

Această temă de actualitate ne invită să reflectăm atât asupra setului de abilitățiși aptitudini necesare în vederea adaptării fiecăruia dintre noi la o lume digitală, cât și cu privire la dezvoltarea de programe și politici care să fructifice oportunitățile pe care noile tehnologii le oferă în vederea creșterii gradului de alfabetizare. [...]

8 septembrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Răzvan Rotaru (Grup PSD)
România a atins cel mai mare număr de salariați din ultimii 20 de ani
Deputatul PSD Răzvan Rotaru a anunțat joi, 7 septembrie, că România a atins cel mai mare număr de salariați din ultimii 20 de ani: 4,84 milioane de persoane.
7 septembrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la președintele Comisiei speciale de anchetă a Senatului și Camerei Deputaților pentru verificarea aspectelor ce țin de organizarea alegerilor din 2009 și de rezultatul scrutinului prezidențial, doamna deputat Oana Consuela Florea (Grup PSD)

Pentru a clarifica incidentul provocat miercuri, 06.09.2017, de parlamentarii PNL, prin ieșirea din ședința de adoptare a Raportului parțial, facem următoarele precizări:

7 septembrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la președintele Comisiei pentru industrii și servicii, domnul deputat Iulian Iancu (Grup PSD)

În cadrul dezbaterilor săptămânale pe care Comisia pentru industrii și servicii le organizează, joi, 7 septembrie, la sala Drepturilor Omului, s-a analizat situația mineritului pentru toate substanțele minerale utile din toate bazinele miniere ale României.

7 septembrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Marius Constantin Budăi (Grup PSD)
Deputatul PSD Marius Budăi anunță organizarea de informări publice pentru explicarea mecanismului de plată defalcată a TVA

Parlamentarul social-democrat Marius Budăi a anunțat miercuri, 6 septembrie, că a propus Ministerului Finanțelor Publice organizarea unor sesiuni de informare la nivel central și local, în fiecare județ, pentru explicarea mecanismului de plată defalcată a TVA care va intra în vigoare începând cu 1 ianuarie 2018. Astfel, direcțiile regionale și locale ale finanțelor publice ar urma să stabilească un program de întâlniri între reprezentanții ANAF și mediul de afaceri, pentru clarificarea și detalierea modalității în care va funcționa acest sistem.

6 septembrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la președintele Comisiei pentru sănătate și familie, domnul deputat Florin Corneliu Buicu (Grup PSD)
Legea tuberculozei intră in dezbateri la Comisia pentru sănătate și familie a Camerei Deputaților

Deputații din Comisia pentru sănătate și familie a Camerei Deputaților pun în dezbatere, pentru prima oară în această sesiune, Legea tuberculozei. Proiectul a fost trecut pe lista de urgență a actelor normative ce urmează a fi discutate. 5000 de semnături adunate de la susținători prin petiția „Parlamentari, votați Legea tuberculozei” au fost prezentate președintelui Comisiei pentru sănătate, conf. univ. dr. Corneliu Florin Buicu, încă din luna august.

5 septembrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la Grupul parlamentar al Partidului Social Democrat

Grupul palamentar al PSD a votat, la ședința de vot final a Camerei Deputaților, care a avut loc marți, 5 septembrie, în favoarea adoptării proiectului de Lege pentru modificarea și completarea art.6 din Legea nr.3/2000 privind organizarea și desfășurarea referendumului. Noul act normativ se referă la publicarea proiectului de lege de revizuire a Constituției în Monitorul Oficial al României și stabilește criteriul pentru determinarea datei desfășurării referendumului.

5 septembrie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Angel Tîlvăr (Grup PSD)
Cu prilejul Zilei Internaționale a Carității

În decembrie 2012, Adunarea Generală a ONU a adoptat rezoluția prin care data de 5 septembrie a fost aleasă pentru a celebra Ziua Internațională a Carității. Evenimentul își propune să aducă în prim plan această modalitate de implicare socială și să încurajeze cetățenii, organizațiile nonguvernamentale, mediul de afaceri, autoritățile și orice alte entitate publică, în sensul participării la acțiuni filantropice ori de voluntariat.

5 septembrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Mihaela Huncă (Grup PSD)
Deputatul PSD Mihaela Huncă lansează în dezbatere publică inițiativa legislativă pentru creșterea numărului orelor de educație fizică în fiecare ciclu de învățământ

Parlamentarul social-democrat Mihaela Huncă, secretar al Comisiei pentru învățământ, știință, tineret și sport din Camera Deputaților, a anunțat marți, 5 septembrie, că a lansat în dezbatere publică o inițiativă legislativă care prevede creșterea numărului de ore de sport în fiecare ciclu de învățământ și introducerea probei practice de evaluare a competențelor sportive ca disciplină obligatorie a examenului de bacalaureat.

5 septembrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la președintele Comisiei pentru învățământ, știință, tineret și sport, doamna deputat Camelia Gavrilă (Grup PSD)
Ziua Limbii Române – moment important de afirmare a culturii și spiritualității naționale

Ziua Limbii Române, marcată în fiecare an în data de 31 august, a devenit o sărbătoare importantă pentru fiecare român. Dacă sărbătorirea Zilei Naționale reprezintă afirmarea dimensiunii istorice, a teritorialității și a suveranității statale, celebrarea Zilei Limbii Române semnifică afirmarea spiritualității unui popor străvechi, cu o existență aproape bimilenară și cu o străveche civilizație și cultură.

5 septembrie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Florinel Stancu (Grup PSD)
Fermierii români au nevoie de protecție în fața atacurilor provenite din afara țării

Deputatul Partidului Social Democrat, domnul Florinel Stancu, a declarat marți, 5 septembrie, că fermierii români au nevoie de protecție în fața atacurilor provenite din afara țării.

5 septembrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESA
primit de la președintele Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională, domnul deputat Gheorghe-Dorel Căprar (Grup PSD)

În perioada 28-30 august a.c. am avut onoarea, alături de domnul Bogdan Rodeanu, vicepreședinte al Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională, de a participa la evenimentele ocazionate de aniversarea a 73 de ani de la declanșarea Insurecției Naționale Slovace.

1 septembrie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Angel Tîlvăr (Grup PSD)
Cu prilejul Zilei Limbii Române
Ziua Limbii Române, pe care o sărbătorim în fiecare an la 31 august, este cel mai bun prilej pentru a ne afirma identitatea și spiritualitatea și de a onora prețioasa noastră moștenire culturală.

Limba romană este, în fapt, expresie a întregului nostru univers, individual ori comun, este suma experiențelor, trăirilor, tradițiilor și obiceiurilor noastre și este călăuza noastră sigură într-o lume din ce în ce mai diversă, complexă și dinamică. [...]

31 august 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Maricela Cobuz (Grup PSD)
Introducerea orelor de nutriție în școli va contribui la reducerea riscului de obezitate

Obezitatea a devenit una din problemele majore de sănătate publică ale secolului XXI. Prevalența sa s-a triplat în multe țări din Europa, iar în Statele Unite ale Americii a crescut în mod alarmant, peste 60% din populația americană având supragreutate sau obezitate. Conform datelor Organizației Mondiale a Sănătății (O.M.S.), în anul 2002, „globezitatea” a depășit ca prevalență subnutriția. Tendința de creștere a prevalenței obezității este evidentă la copii și adolescenți, rata anuală fiind de 10 ori mai mare decât în anii 1970.

23 august 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la președintele Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională, domnul deputat Dorel Gheorghe Căprar (Grup PSD)

Cu prilejul dezbaterilor organizate pe marginea propunerii legislative pentru modificarea și completarea Legii privind organizarea și funcționarea Jandarmeriei Române (Plx 211/2017), luni, 21 august, i-am avut invitați, din partea Ministerului Afacerilor Interne, pe doamna ministru Carmen Dan, doamna subsecretar de stat Cristina Manda și doamna secretar general adjunct chestor de poliție Ioana Dorobanțu, din partea Ministerului Justiției pe doamna secretar de stat Sofia Moț, din partea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție pe doamna procuror Irina Kuglay, iar din partea Jandarmeriei Române pe inspectorul general col. Sebastian Cucoș și directorul general al Direcției Generale de Jandarmi a Municipiului București, lt.col. Alin Mastan.

21 august 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Ionela Viorela Dobrică (Grup PSD)

Programul „Prima chirie” a demarat la începutul lunii iunie ca un instrument prin care statul dorește să vină în ajutorul șomerilor dacă aceștia își găsesc un loc de muncă aflat la mai mult de 50 de kilometri față de domiciliul actual.

16 august 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Rodica Paraschiv (Grup PSD)
Să promovăm spiritul umanitar!

În urmă cu 68 de ani, la 12 august 1949, la Geneva, au fost adoptate patru Convenții care aveau ca scop limitarea efectelor războiului asupra persoanelor care nu participă/nu mai participă la ostilități, cum ar fi civilii, combatanții răniți sau prizonieri de război.

11 august 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Angel Tîlvăr (Grup PSD)
Cu privire la criza de sânge din spitale și necesitatea mobilizării donatorilor

În perioada recentă, datorită vacanței și vremii caniculare, numărul donatorilor de sânge a scăzut semnificativ. Din acest motiv, un număr important de spitale, din Vrancea și din diferite alte județe ale țării, se confruntă cu o criză acută de sânge și sunt obligate să amâne unele dintre intervențiile chirurgicale programate.

Îmi doresc ca un număr cât mai mare dintre cei care îndeplinesc criteriile necesare în acest scop să facă un astfel de gest de solidaritate cu semenii lor aflați în suferință. Totodată, îmi exprim speranța ca instituțiile abilitate să se coordoneze și creeze toate condițiile celor care vor să se implice în salvarea de vieți omenești!

11 august 2017
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la președintele Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională, domnul deputat Dorel Gheorghe Căprar (Grup PSD)

La solicitarea Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC) joi, 10 august, a avut loc o întâlnire a Comisiei pentru apărare cu reprezentanții acestui organism. Conducerea SNPPC ne-a prezentat probleme de actualitate ale categoriei profesionale a polițiștilor și, în general, ale personalului din structurile de apărare, ordine publică și siguranță națională.

10 august 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la președintele Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională, domnul deputat Dorel Gheorghe Căprar (Grup PSD)
Având în vedere că în sesizarea Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională se află Propunerea legislativă pentru modificarea și completarea Legii nr.550/2004 privind organizarea și funcționarea Jandarmeriei Române, a Legii nr.364/2004 privind organizarea și funcționarea Poliției Judiciare, Legea nr.333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor și a Ordonanței de urgență a Guvernului nr.20 din 11 martie 2009 pentru modificarea art.13 alin.(2) și (3) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr.30/2007 privind organizarea și funcționarea Ministerului Afacerilor Interne și pentru reorganizarea unor unități din subordinea Ministerului Afacerilor Interne (Plx 211/2017) și luând în considerare complexitatea și impactul acestei inițiative, am decis să invităm la discuții reprezentanți ai Ministerului Afacerilor Interne pentru a dezbate detaliile implicate.
10 august 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la vicepreședintele Comisiei pentru drepturile omului, culte și problemele minorităților naționale, doamna deputat Tamara Ciofu (Grup PSD)
„În urma demersurilor pe care le-am făcut, copiii cu cerințe educaționale speciale integrați în învățământul preuniversitar de masă vor beneficia de sprijin din partea statului”
Deputatul PSD Tamara Ciofu a anunțat marți, 8 august, că Guvernul a aprobat în ultima ședință de Guvern hotărârea prin care copiii cu cerințe educaționale speciale integrați în învățământul preuniversitar de masă vor beneficia de sprijin din partea statului.

[...]

8 august 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la președintele Comisiei speciale de anchetă a Senatului și Camerei Deputaților pentru verificarea aspectelor ce țin de organizarea alegerilor din 2009 și de rezultatul scrutinului prezidențial, doamna deputat Oana-Consuela Florea (Grup PSD)

Comisia specială de anchetă a Senatului si Camerei Deputaților pentru verificarea aspectelor ce țin de organizarea alegerilor din 2009 si de rezultatul scrutinului prezidențial a înaintat azi Consiliului Superior al Magistraturii o cerere de respingere a solicitărilor Parchetului General.

4 august 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Beatrice Tudor (Grup PSD)
Scandalul standardului dublu alimentar readuce în atenție problema etichetelor alimentare și a nevoii de educație alimentară a cetățenilor români

Deputatul PSD Beatrice Tudor, secretar în cadrul Comisiei pentru Cultură, consideră că, în urma prezentării rezultatelor analizei dublului standard în compoziția unor produse alimentare, ar trebui să se redeschidă și problema etichetelor alimentare, precum și nevoia unei campanii publice de educație alimentară a cetățenilor români.

2 august 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Tamara-Dorina Ciofu (Grup PSD)
Județul Botoșani, în proiectul pilot pentru informarea cetățenilor români plecați la muncă în străinătate

Deputatul PSD Tamara Ciofu a lansat, luni, 31 iulie, în dezbatere publică un proiect de lege pentru înființarea unei linii telefonice de urgență pentru cetățenii români din străinătate. Potrivit propunerii legislative, sistemul va fi operat de Ministerul Afacerilor Externe și va putea fi apelat gratuit de orice cetățean român care se confruntă cu situații abuzive în afara țării. Inițiativa a fost realizată ca urmare a abuzurilor la care au fost supuși cetățenii români aflați la muncă în Italia sau Spania, mulți dintre aceștia provenind din județul Botoșani.

1 august 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Ana Birchall (Grup PSD)
Așa cum am promis bârlădenilor în aprilie, centura Bârladului a intrat în licitație

Luni, 31 iulie, Ministerul Transporturilor a publicat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) documentația pentru lucrările la centura ocolitoare a Municipiului Bârlad. Ana Birchall, deputat de Vaslui, a salutat demararea procedurii de licitație care oferă posibilitatea încheierii unui contract de proiectare și execuție pentru centura ocolitoare a Municipiului Bârlad la sfârșitul acestui an. Prin scoaterea la licitație a pachetului comun (proiectare și execuție), se vor scurta termenele în vederea începerii efective a lucrărilor la centura Bârladului.

1 august 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Cătălin Ioan Nechifor (Grup PSD)
Victorie a României la UNESCO

O victorie mare pentru natură, dar și pentru oameni, a fost obținută la cea de a 41-a Sesiune a Comitetului UNESCO pentru Patrimoniu Mondial, desfășurat în aceste zile în Polonia, la Cracovia.

^ [...]

10 iulie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Beatrice Tudor (Grup PSD)
Măsurile legislative ale majorității PSD-ALDE au permis o creștere economică de 6% și creșterea salariului mediu cu 15% față de 2016

Măsurile legislative luate de majoritatea PSD-ALDE din Parlamentul României au permis o creștere economică de 5,7%, după cum a anunțat oficial Institutul Național pentru Statistică, săptămâna trecută, și au permis creșterea salariului mediu cu aproape 15% față de perioada similară din timpul guvernării Cioloș, susține deputatul PSD de București, Beatrice Tudor.

10 iulie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Angel Tîlvăr (Grup PSD)
cu privire la noi cazuri de sclavie prin muncă în provinciile Ragusa și Bari din Italia

Sclavia prin muncă rămâne o realitate dramatică pentru mulți cetățeni români care trăiesc și muncesc în anumite regiuni din Italia. An de an, autoritățile și opinia publică descoperă situații de exploatare cărora le cad victimă conaționali ai noștri.

7 iulie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Andreea Cosma (Grup PSD)
Andreea Cosma, deputat PSD: „SUA este un reper al democrației politice și economice pentru România. Avem nevoie de intensificarea relațiilor comerciale”

Deputatul PSD de Prahova, Andreea Cosma, a transmis astăzi un mesaj public Ambasadei SUA la București, cu ocazia sărbătoririi Zilei Naționale, prin care se comemorează adoptarea Declarației de independență de pe 4 iulie 1776, în care a fost declarată autonomia față de Regatul Marii Britanii.

5 iulie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Ana Birchall (Grup PSD)

Ana Birchall: Este importantă continuarea proiectelor comune pentru atingerea obiectivului nostru strategic de consolidare a capacității instituționale a Republicii Moldova, astfel încât locuitorii din Republica Moldova să se poată bucura pe deplin de avantajele apropierii de UE

5 iulie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Mihai Weber (Grup PSD)

Domnul deputat Mihai Weber declară următoarele:

„Fac un apel către europarlamentarii PSD, dar și către alți europarlamentari indiferent de culoarea politică, să susțină interesele României cu privire la politica energetică europeană.

În acest moment, Comisia Europeană dezbate un nou pachet energetic care dezavantajează România, asta dacă va fi adoptat în forma actuală. Lucrul acesta se va simți în special în sectorul producției de cărbune, care asigură circa o treime din consumul intern. [...]

4 iulie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la vicepreședintele Comisiei pentru administrație publică și amenajarea teritoriului, domnul deputat Ion Călin (Grup PSD)

Comisia pentru administrație publică și amenajarea teritoriului și-a desfășurat lucrările în zilele de 26, 27, 28 și 29 iunie 2017.

29 iunie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Angel Tîlvăr (Grup PSD)
privind recentele evoluții care privesc România în domeniul traficului de persoane

Traficul de persoane este unul dintre cele mai grave flageluri cu care România, ca stat european modern, continuă să se confrunte. Cu toate că amploarea acestuia este în scădere față de anii anteriori, gravitatea sa reprezintă o sursă continuă de preocupare, atât din cauza faptului că afectează categorii vulnerabile de cetățeni români, cât și a pericolului social extrem de serios pe care îl reprezintă rețelele structurate de traficanți.

29 iunie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la vicepreședintele Comisiei pentru drepturile omului, culte și problemele minorităților naționale, doamna deputat Tamara Ciofu (Grup PSD)
„Moașele vor acorda asistență medicală comunitară alături de asistenții medicali și mediatorii sanitari”

Deputatul PSD Tamara Ciofu a anunțat joi, 29 iunie, că în Camera Deputaților s-a adoptat recent legea pentru aprobarea Ordonanței de Urgență nr. 18/2017 privind asistența medicală comunitară, activitate care va fi realizată de asistenți medicali, mediatori sanitari și moașe.

29 iunie 2017 detalii
  ANUNȚ DE PRESĂ
primit de la președintele Comisiei juridice, de disciplină și imunități, domnul deputat Eugen Nicolicea (Grup PSD)

Comisia juridică, de disciplină și imunități organizează joi, 29 iunie, începând cu ora 10.00, conferința „Soluții legislative pentru implementarea deciziei pilot a CEDO privind condițiile de detenție în penitenciare” (sala “Mihai Viteazul”, nivel P1).

29 iunie 2017
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la vicepreședintele Comisiei juridice, de disciplină și imunități, doamna deputat Oana Florea (Grup PSD)
România are nevoie urgentă de o reformă asupra politicii penale

Comisia juridică,de disciplină și imunități a organizat joi, 29 iunie 2017, conferința cu titlul “Soluții legislative pentru implementarea deciziei pilot a CEDO privind condițiile de detenție în penitenciare”.

29 iunie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Marius Constantin Budăi (Grup PSD)
Angajații companiilor IT, scutiți de impozitul pe venituri de la 1 iulie

Deputatul PSD Marius Budăi a anunțat astăzi că în urma elaborării și publicării în Monitorul Oficial în data de 22 iunie a unui ordin comun al Ministerelor Muncii și Justiției Sociale, Finanțelor Publice, Educației Naționale, Comunicațiilor și Societății Informaționale, de la 1 iulie angajații companiilor din domeniul IT vor fi scutiți de impozitul pe venituri.

28 iunie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Costel Lupașcu (Grup PSD)
Deputatul Costel Lupașcu vrea să aducă echipamente medicale performante pentru Spitalul Județean de Urgență Botoșani

Deputatul PSD Costel Lupașcu, membru al Comisiei pentru Sănătate și Familie, a declarat astăzi că în urma discuțiilor purtate cu conducerea Spitalului Județean de Urgență Botoșani, s-a angajat că va face toate demersurile posibile la Ministerul Sănătății pentru achiziționarea de echipamente medicale de înaltă performanță, motivat de faptul că spitalul este deficitar în această privință.

28 iunie 2017 detalii
  ANUNȚ DE PRESĂ

Președintele Camerei Deputaților, domnul Liviu Dragnea, va avea miercuri, 28 iunie, începând cu ora 16.35, o întrevedere cu președintele Republicii Bulgaria, domnul Rumen Radev (sala „I.G. Duca”, nivel P1).

28 iunie 2017
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la Grupul parlamentar al PSD

La nivel național au fost identificate anul trecut, de către Romsilva, în baza Metodologiei privind stabilirea comunităților locale care au nevoie de lemn de foc din fondul forestier proprietate publică, un număr de 3.683 de comunități locale, în raza a 2.035 de unități administrativ-teritoriale, care depind pe timpul iernii de pădurile statului. Prin același program s-a stabilit și volumul maxim de lemn pentru foc ce poate fi pus la dispoziție de către regie în acest an, iar în prezent se poate asigura un procent de circa 70% din necesarul pentru populație.

28 iunie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Răzvan Rotaru (Grup PSD)
Răzvan Rotaru: „Peste 2.500 de înscrieri în Start-Up Nation. Urmează Registrul Național al Mentorilor Antreprenori.”

Deputatul PSD Răzvan Rotaru a anunțat marți, 27 iunie, că până pe 25 iunie s-au înregistrat peste 2.500 de înscrieri în programul Start-Up Nation România.

27 iunie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Roxana Mînzatu
„Efort de țară pentru generații mai sănătoase”

Nerespectarea unor reguli elementare de igienă poate duce la propagarea mai rapidă a unor boli contagioase. Așa s-ar fi putut întâmpla și în cazul meningitei semnalate la Brașov zilele trecute. În cadrul anchetei epidemiologice realizate cu această ocazie, medicii brașoveni au constatat, printre altele, că adolescenții suspecți de îmbolnăvire nu-și aeriseau regulat propria cameră, și nu doar că fumau și consumau alcool, dar făceau acest lucru din aceleași sticle, și din aceeași țigară etc. Mai mult, unii nu erau informați ori conștienți despre utilitatea acestor deprinderi.

27 iunie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Eugen Neață (Grup PSD)
Corectarea legislației judiciare – prioritate pentru România
Autorii Codului penal, intrat în vigoare la 1 februarie 2014, au operat multiple și semnificative modificări în raport cu Codul penal de la 1968. Una dintre aceste modificări vizează modul de stabilire a pedepsei principale în cazul pluralității de infracțiuni, respectiv în cazul concursului de infracțiuni, al recidivei și pluralității intermediare de infracțiuni.

Codul penal de la 1968 reglementa modul de stabilirea a pedepsei principale în caz de concurs de infracțiuni săvârșite de persoana fizică în art.34, iar Codul penal în vigoare îl reglementează în art. 39. Procedând la un studiu comparativ al celor două texte, art.34 Cod penal anterior și art.39 Cod penal în vigoare, observăm, pe de o parte, asemănări, iar pe de altă parte, deosebiri semnificative. [...]

27 iunie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la Grupul parlamentar al Partidului Social Democrat

Camera Deputaților a adoptat, în ședința de vot final care a avut loc marți, 27 iunie, Propunerea legislativă privind modificarea și completarea Legii nr.550 din 29 noiembrie 2004 privind organizarea și funcționarea Jandarmeriei Române, proiect inițiat de deputați și senatori ai Grupului parlamentar al PSD.

27 iunie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Tamara Dorina Ciofu (Grup PSD)
Studenții cu autism beneficiază de burse sociale. Urmează modificarea legislației pentru a obține sprijin financiar și elevii

Deputatul PSD Tamara Ciofu a anunțat marți, 27 iunie, că în urma demersurilor repetate pe care le-a făcut la Ministerul Educației Naționale, Ministerul Sănătății și Ministerul Muncii și Justiției Sociale, s-a aprobat un ordin prin care studenții cu autism beneficiază de burse sociale. Urmează modificarea legislației pentru a obține sprijin financiar și elevii din învățământul preuniversitar.

27 iunie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Maricela Cobuz (Grup PSD)
Marți, 27 iunie 2017, doamna dr. Maricela Cobuz, deputat PSD de Suceava, a susținut în ședința de plen a Camerei Deputaților o declarație politică privind ”Achiziția de medicamente online și riscul asumat de către pacienți” în momentul consumării acestor produse.
27 iunie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Angel Tîlvăr (Grup PSD)
cu prilejul Zilei Drapelului Național

În 26 iunie, sărbătorim Drapelul Național, simbol de suflet al tuturor românilor. Atestat documentar încă din cel de-al patrulea deceniu al secolului al XIX- lea și consacrat în mod oficial de mișcarea revoluționară de la 1848, tricolorul ne-a însoțit și continuă să ne fie alături în momente cruciale ale istoriei noastre.

26 iunie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la vicepreședintele Comisiei juridice, de disciplină și imunități, doamna deputat Oana-Consuela Florea (Grup PSD)
Raportul de monitorizare (MCV) trebuie să înceteze!
Am participat la Bruxelles la Reuniunea interparlamentară privind crearea unui mecanism al UE pentru democrație, statul de drept și drepturile fundamentale din cadrul Comisiei pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne (LIBE) a Parlamentului European. Cu această ocazie, am vorbit despre rolul Legislativului de la București cu privire la monitorizarea democrației, statului de drept și drepturilor fundamentale.

Am reamintit că România are deja o comisie de monitorizare a deciziilor CEDO cu privire la respectarea sau nerespectarea drepturilor fundamentale ale omului. De asemenea, în prezent funcționează o comisie parlamentară de anchetă care verifică modul în care s-au desfășurat alegerile prezidențiale din 2009. [...]

22 iunie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la Grupul parlamentar al Partidului Social Democrat

Moțiunea de cenzură „România nu poate fi confiscată! Apărăm democrația și votul românilor!” , inițiată împotriva guvernului instalat ilegitim la Palatul Victoria, odată ce premierul Sorin Grindeanu a pierdut sprijinul politic al PSD, a fost adoptată miercuri, 21 iunie 2017, în plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului. Actul a fost adoptat cu 241 de voturi „pentru” și 10 „împotrivă”.

21 iunie 2017 detalii
   COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la Comisia pentru învățământ, știință, tineret și sport
Vizita în Slovacia, a unei delegații parlamentare române
În perioada 15-16 iunie 2017, o delegație a Comisiei pentru învățământ, știință, tineret și sport din Camera Deputaților, condusă de condusă de doamna deputat Theodora Șotcan, vicepreședinte al Comisiei, a efectuat o vizită la Bratislava.

Din delegația parlamentară română au mai făcut parte doamna deputat Florica Cherecheș - vicepreședinte al Comisiei, Grupul parlamentar al PNL, domnul deputat Robet Nicolae Turcescu - secretrar al Comisiei, Grupul parlamentar al PMP, și domnul deputat Radu Costin Vasilică - membru, Grupul parlamentar al PSD. [...]

21 iunie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Angel Tîlvăr (Grup PSD)
cu prilejul Zilei Mondiale a Refugiaților

Data de 20 iunie marchează Ziua Mondială a Refugiaților, eveniment care își propune să atragă atenția opiniei publice asupra situației refugiaților, dar și asupra migrației, una dintre cele mai complexe provocări ale secolul în care trăim. Începând cu 4 decembrie 2000, prin rezoluția 55/76, Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite a decis să onoreze în acest mod destinele a milioane de oameni care, forțați de conflicte violente, de persecuții sau de sărăcia extremă, își părăsesc locul de baștină pentru a lua lungul și foarte periculosul drum al refugiului.

20 iunie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Mihai Weber (Grup PSD)

Deputatul PSD, Mihai Weber, a făcut marți, 20 iunie, o declarație de presă referitoare la actualitatea politică.

^ [...]

20 iunie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la președintele Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională, domnul deputat Dorel Gheorghe Caprar (Grup PSD)

Am primit marți, 20 iunie, vizita Excelenței Sale Ján Gábor, ambasadorul Republicii Slovace la București, care ne-a înaintat două invitații din partea omologului slovac, domnul deputat Anton Hrnko, președintele Comisiei pentru apărare și securitate a Consiliului Național al Republicii Slovacia.

20 iunie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Rodica Paraschiv (Grup PSD)
Migrația, o soluție individuală sau o rezolvare globală!

Refugiații sunt persoane care își părăsesc teritoriul național ca urmare a unei situații de forță majoră, determinate între altele de pericolul pe care îl presupune desfășurarea unor conflicte armate.

^ [...]

20 iunie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la Grupul parlamentar al Partidului Social Democrat

Grupul parlamentar al PSD a votat, la ședința de vot final a Camerei Deputaților, de marți, 20 iunie, pentru adoptarea proiectului de Lege privind asigurarea calității în sistemul de sănătate, act normativ prin care se urmărește îmbunătățirea îngrijirilor oferite pacienților din spitalele românești.

20 iunie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la Grupul parlamentar al Partidului Social Democrat

Pentru a implementa măsuri din domeniul fiscal cuprinse în Programul de Guvernare al PSD, Camera Deputaților a adoptat în ședința de vot final de marți, 20 iunie, proiectul de Lege privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.3/2017 pentru modificarea și completarea Legii nr.227/2015 privind Codul fiscal.

20 iunie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la președintele Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională, domnul deputat Dorel Gheorghe Caprar (Grup PSD)

Luni, 19 iunie, am primit în sala de ședințe a Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională cursanții Colegiului Național de

Având în vedere preocupările comune, în cadrul întrevederii am dezbătut teme din domeniul afacerilor interne, subliniind interesul Comisiei pentru cunoașterea în detaliu a activității instituțiilor din domeniul său de competență și disponibilitatea de a colabora cu cei care pot furniza expertiză și sunt interesați să îmbunătățească legislația [...]

19 iunie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la președintele Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională, domnul deputat Dorel Gheorghe Caprar (Grup PSD)

Luni, 19 iunie, am avut la Comisie o întâlnire informală cu domnul colonel Cătălin Ticulescu, comandantul Unității de integrare a forțelor NATO (NFIU), prilej cu care am discutat despre misiunea NFIU în România, sprijinul națiunii gazdă, încadrarea cu personal, nevoile logistice și de transport, provocări și perspective ale unității pe care o conduce.

19 iunie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESA
primit de la domnul deputat Velcea Nicolae (Grup PSD)
privind întâlnirea Grupului parlamentar de prietenie cu Republica Democratică Congo din Parlamentul României, cu domnul Bomoy Losila Nixon, însărcinatul cu afaceri al Republicii Democratice Congo la București, și cu domnul deputat Mayaya Kilole Richard, parlamentar din Adunarea Națională congoleză

La data de 12 iunie 2017, în calitate de președinte al Grupului parlamentar de prietenie cu Republica Democratică Congo din Parlamentul României, am avut o întâlnire cu domnul Bomoy Losila Nixon, însărcinatul cu afaceri al Republicii Democratice Congo la București. Domnul Bomoy a fost însoțit de domnul deputat Mayaya Kilole Richard, parlamentar din Adunarea Națională congoleză.

16 iunie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Marius Constantin Budăi (Grup PSD)
Creșterile de salarii de la stat determină majorări de venituri și în mediul privat

Deputatul PSD Marius Budăi a anunțat miercuri, 14 iunie, că în urma creșterilor de salarii care au avut loc în sistemul bugetar, în special în educație și sănătate, au început să se opereze majorări ale veniturilor și în domeniul privat.

14 iunie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ primit de la doamna deputat Andreea Cosma (Grup PSD)
Investiție de 60 de milioane de euro în Prahova în urma măsurilor fiscale promovate de PSD
Deputatul PSD de Prahova, Andreea Cosma, a anunțat miercuri, 14 iunie, că în parcul industrial West Park din municipiul Ploiești a fost inaugurată a doua fabrică de piese auto a companiei americane Timken în urma unei investiții de 60 de milioane de euro.
14 iunie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la Grupul parlamentar al Partidului Social Democrat
Grupul palamentar al PSD a votat, la ședința de vot final care a avut loc marți, 13 iunie, pentru adoptarea proiectului de Lege pentru modificarea Legii nr.145/2014 pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieței produselor din sectorul agricol, un act normativ care vine în sprijinul micilor producători autohtoni.

Apariția Legii 145/2014 a adus noi reglementări în domeniul accesului pe piața agroalimentară a micilor producători agricoli. Aceste norme au fost binevenite, întrucât au adus predictibilitate și stabilitate în legalizarea comerțului în domeniu, însă pe parcurs, atât fermierii cât și Ministerul Agriculturii și autoritățile locale au întâmpinat probleme neprevăzute în implementarea legii. [...]

14 iunie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la președintele Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională, domnul deputat Dorel Gheorghe Căprar (Grup PSD)

Marți, 13 iunie, o delegație a Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională a efectuat o vizită de informare la Centrul operațional de comandă și control al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră. Cu această ocazie, inspectorul general, domnul chestor general de poliție Ioan Buda, ne-a prezentat modul în care este organizată și gestionată frontiera potrivit competenței, managementul fiind realizat printr-un sistem integrat potrivit conceptului de supraveghere în trei aliniamente, facilitat de mijloace de mobilitate terestră și navală și sistemele de supraveghere instalate la frontiere. Printre cele mai mari provocări identificate în prezentarea inspectorului general au fost menționate migrația ilegală, infracționalitatea transfrontalieră și fluidizarea traficului la punctele de control.

13 iunie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Andreea Cosma (Grup PSD)
România a devenit principalul partener al SUA din Europa

Deputatul PSD Andreea Cosma a anunțat marți, 13 iunie, că în urma declarațiilor președintelui SUA, Donald Trump, prin care acesta își arată susținerea față de România și laudă eforturile de creștere a cheltuielilor militare la 2% din PIB arată faptul că țara noastră și-a consolidat poziția de partener strategic în cadrul NATO. Președintele Trump a dat România ca exemplu pentru restul statelor membre NATO, în ceea ce privește necesitatea de majorare a contribuțiilor pentru apărare.

13 iunie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la Grupul parlamentar al Partidului Social Democrat

Reprezentând o parte a măsurilor cuprinse în Programul de Guvernare al PSD, proiectul de Lege pentru modificarea Legii nr.279/2005 privind ucenicia la locul de muncă și a Legii nr.335/2013 privind efectuarea stagiului pentru absolvenții de învățământ superior, adoptat marți, 13 iunie, de Camera Deputaților, implementează programul Garanția pentru Tineret, având ca beneficiari un număr de 400.000 de tineri cu vârste cuprinse între 16-24 de ani.

13 iunie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la Grupul parlamentar al PSD

Camera Deputaților a adoptat marți, 13 iunie, proiectul de Lege privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.22/2017 pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.43/2013 privind unele măsuri pentru dezvoltarea și susținerea fermelor de familie și facilitarea accesului la finanțare al fermierilor, pentru completarea art.51 din Legea nr.329/2009.

13 iunie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la vicepreședintele Comisiei pentru drepturile omului, culte și problemele minorităților naționale, doamna deputat Tamara Ciofu (Grup PSD)
„Interpreți mimico-gestuali pentru emisiunile informative de la TV”

Deputatul PSD Tamara Ciofu a anunțat marți, 13 iunie, că Ministerul Muncii și Justiției Sociale a lansat inițiativa ”Comunicarea alternativă, societate incluzivă”, în cadrul căreia, pentru prima oară în România, televiziunile vor putea beneficia, gratuit, de serviciile interpreților mimico-gestuali pentru emisiunile informative.

13 iunie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Dumitru Oprea (Grup PNL)
Sistemul nostru educațional versus strategia Comisiei Europene privind educația de înaltă calitate

Deputatul PNL Dumitru Oprea atrage atenția asupra discontinuității sistemelor de înregistrare a datelor privind evoluția elevilor, studenților la intrarea într-un ciclu educațional, dar mai ales la finalizarea studiilor.

13 iunie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la președintele Comisiei pentru învățământ, știință, tineret și sport, doamna deputat Camelia Gavrilă (Grup PSD)
Deputatul Camelia Gavrilă a analizat în plenul Camerei Deputaților problema alimentației corecte și a obezității infantile. Demersuri educaționale, medicale și de cercetare

Prof. dr. Camelia Gavrilă, președintele Comisiei pentru învățământ, știință, tineret și sport, a analizat problema alimentației și a obezității infantile și a prezentat câteva demersuri educaționale, medicale și de cercetare posibile pentru rezolvarea acestei grave probleme mondiale prezentă și la nivelul României.

13 iunie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la Grupul parlamentar al PSD

Data de 10 octombrie va marca, de acum înainte, Ziua națională a produselor agroalimentare românești, în urma adoptării, de către Camera Deputaților, în ședința de vot final din 13 iunie 2017, a proiectului de lege inițiat în acest sens de mai mulți deputați ai Grupului parlamentar al PSD.

13 iunie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Mihaela Huncă (Grup PSD)
Legea salarizării unitare va dubla salariile dascălilor până în 2022

Deputatul PSD Mihaela Huncă a declarat marți, 13 iunie, că în urma adoptării de către Parlament a Legii salarizării unitare cea mai mare parte a salariilor profesorilor, învățătorilor sau educatorilor se vor dubla până în 2022, comparativ cu nivelul care era în plată la finalul anului trecut. Social-democrata subliniază însă că, la 1 martie 2018, PSD își va îndeplini promisiunea de a majora salariile dascălilor cu 80% după primul an de guvernare.

13 iunie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Răzvan Ilie Rotaru (Grup PSD)
„+45%, Botoșani locul I pe țară la dinamica de creștere a firmelor nou înființate în primele 4 luni din 2017 comparativ cu 2016”

Deputatul PSD Răzvan Rotaru a anunțat luni, 12 iunie, că în urma analizării datelor de la Oficiul Național al Registrului Comerțului, județul Botoșani a înregistrat în primele patru luni ale acestui an cea mai mare dinamică a creșterii numărului de firme nou înființate din toată țara, respectiv 45%, față de aceeași perioadă a anului trecut.

12 iunie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la președintele Comisiei pentru muncă și protecție socială, domnul deputat Adrian Solomon (Grup PSD)

Luni, 12 iunie, a avut loc ședința comună a comisiilor pentru muncă și buget ale Camerei Deputaților în cadrul căreia a fost dezbătut proiectul de Lege privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.99/2016 privind unele măsuri pentru salarizarea personalului plătit din fonduri publice, prorogarea unor termene, precum și unele măsuri fiscal-bugetare.

12 iunie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Angel Tîlvăr (Grup PSD)
cu prilejul Zilei mondiale împotriva exploatării prin muncă a copiilor

Începând cu anul 2002, la inițiativa Organizației Internaționale a Muncii și cu susținerea Organizației Mondiale a Sănătății și Organizației Națiunilor Unite, a fost instituită data de 12 iunie ca Zi Mondială împotriva exploatării prin muncă a copiilor.

12 iunie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Ana Birchall (Grup PSD)
Odată cu adoptarea normelor metodologice, Legea insolvenței persoanelor fizice devine un sprijin real pentru românii aflați în necaz financiar

În cadrul ședinței de guvern de joi, 9 iunie a.c., a fost adoptată o Hotărâre de Guvern pentru aprobarea normelor metodologice de aplicare a prevederilor Legii insolvenței persoanelor fizice. Actul normativ permite astfel aplicarea Legii insolvenței persoanelor fizice, inițiată în 2014 de către Ana Birchall, lege a cărei intrare în vigoare a fost amânată de către Guvernul Cioloș în decembrie 2015.

9 iunie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Costel Lupașcu (Grup PSD)
Costel Lupașcu: „Primele măsuri concrete pentru românii din diasporă”

Deputatul PSD Costel Lupașcu a anunțat joi, 8 iunie, că Executivul Grindeanu a adoptat, prin Hotărâre de Guvern, Strategia națională pentru românii de pretutindeni pentru perioada 2017-2020, document ce cuprinde măsuri concrete pentru sprijinirea comunităților de români din afara granițelor țării, dar și programe de integrare socio-profesionale dedicate conaționalilor care doresc să se întoarcă în România.

8 iunie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Marius-Ionel Iancu (Grup PSD)
Legea salarizării unitare, o lege corectă, necesară în România de azi

Proiectul Legii cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, cunoscut sub numele de Legea salarizării unitare, a fost adoptat miercuri, 7 iunie 2017, de Camera Deputaților. Proiectul a primit 188 de voturi ”pentru”, 28 ”împotrivă” și 47 de ”abțineri”, Camera Deputaților fiind for decizional.

8 iunie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Mihaela Huncă (Grup PSD)
Mihaela Huncă: „Granturi de cercetare pentru absolvenții de liceu cu rezultate la olimpiade”

Deputatul PSD Mihaela Huncă, secretar al Comisiei pentru învățământ, știință, tineret și sport din Camera Deputaților, a anunțat miercuri, 7 iunie, că s-a adoptat în Guvern decizia de a se acorda granturi de cercetare pentru tinerii absolvenți de liceu care au obținut premii la olimpiadele naționale și internaționale.

7 iunie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la Grupul parlamentar al Partidului Social Democrat

Proiectul Legii cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, cunoscut sub numele de Legea salarizării unitare, a fost adoptat miercuri, 7 iunie 2017, de Camera Deputaților.

7 iunie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Florinel Stancu (Grup PSD)
În urma multiplelor solicitări pe care le-am primit în timpul consultărilor cu angajații Centrului Județean de Aparatură Medicală Dolj și reprezentanții Centrului de Aparatură Medicală din județul Olt, am hotărât să înaintez câteva puncte de vedere domnului ministru Florian-Dorel Bodog.
7 iunie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Angel Tîlvăr (Grup PSD)
privind participarea la cea de-a LVII-a reuniune a COSAC, 28 - 30 mai 2017

Migrația este, în același timp, o realitate și o provocare prin aspectele sale demografice, politice, economice, culturale și de acceptabilitate la nivelul cetățenilor și comunităților din Uniunea Europeană. Chiar dacă aceste aspecte sunt uneori incomode, ele trebuie să facă obiectul unei analize bazate pe o consultare publică și instituțională de anvergură.

7 iunie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la vicepreședintele Comisiei juridice, de disciplină și imunități, doamna deputat Oana-Consuela Florea (Grup PSD)
Razie și arestări în Belgia! Cine îi apără pe șoferii de tir din România? Ce fac autoritătile?

200 de șoferi de tir din România au intrat în conflict cu autoritățile belgiene într-un popas-benzinărie din zona portuară Zeebrugge, în apropiere de Bruges - Belgia, în urma unei razii de amploare. 46 dintre aceștia au fost amendați, iar 3 dintre șoferi chiar au fost reținuți administrativ, în urma unei operațiuni în care șoferii români au acuzat comportamentul violent și abuziv al poliției belgiene.

7 iunie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la președintele Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională, domnul deputat Dorel Gheorghe Căprar (Grup PSD)

Marți, 6 iunie, Comisia pentru apărare, ordine publică și siguranță națională a organizat, în parteneriat cu Centrul de Analiză Strategică Aplicată și cu Newsint.ro, conferința cu titlul „Noi dinamici de securitate în regiunea Mării Negre”, în incinta Palatului Parlamentului. Scopul dezbaterii a fost acela de a aduce față în față decidenții politici cu experți, analiști și diplomați în domeniul relațiilor internaționale.

6 iunie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Marius Constantin Budăi (Grup PSD)
Marius Budăi: „Rata șomajului în România, la cel mai scăzut nivel din ultimii 23 de ani”

Deputatul PSD Marius Budăi, membru al Comisiei pentru buget, finanțe și bănci, a anunțat marți, 6 iunie, că în primele patru luni ale acestui an șomajul a scăzut continuu, ajungând la 470.887 de persoane la nivel național.

6 iunie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Răzvan Rotaru (Grup PSD)
„Efectul măsurilor PSD: după primele patru luni a crescut semnificativ numărul de companii nou înființate”
Deputatul PSD Răzvan Rotaru a anunțat miercuri, 31 mai, că datele de la Registrul Comerțului arată că au fost înființate 45.345 de companii noi în primele patru luni din 2017, cu 6,4% mai multe față de aceeași perioadă a anului trecut.
31 mai 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Angel Tîlvăr (Grup PSD)
cu prilejul zilei de 1 Iunie, Ziua Copilului
Începând cu anul 1925, când, la Geneva, Conferința Mondială pentru Protejarea și Bunăstarea Copiilor, prin reprezentanții a 54 de state din întreaga lume, a adoptat Declarația pentru Protecția Copilului, data de 1 Iunie a devenit sinonimă cu sărbătorirea inocenței și speranței pe care această minunată vârstă le întruchipează.

1 Iunie este ziua în care copiii noștri, copiii de pe întreaga planetă, trebuie să zâmbească, să se joace și să se bucure de tot ceea ce îi înconjoară. Este, totodată, o zi în care noi, adulții, trebuie să le fim alături și să ne amintim miracolul propriei noastre copilării. [...]

31 mai 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la presedintele Comisiei pentru aparare, ordine publica si siguranta nationala, domnul deputat Dorel Gheorghe Caprar (Grup PSD)

Miercuri, 31 mai, am avut onoarea de a-l primi la Comisie pe domnul Joseph Cannataci, Raportor Special al ONU pentru dreptul la viața privată, aflat într-o vizită în România.

31 mai 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Silviu Nicu Macovei (Grup PSD)
Președintele Iohannis își dovedește încă o dată incapacitatea de a genera proiecte de țară!

Deputatul PSD Iași, Silviu Macovei, îl acuză pe Președintele Klaus Iohannis că folosește subiectul proiectului de țară ca o modalitate de a face campanie electorală, în loc să îi acorde importanța necesară. Mai mult, deputatul ieșean consideră că premierul Sorin Grindeanu trebuie să își asume direcțiile de politică externă, mai ales în contextul centenarului Marii Uniri și, foarte important, în legătură ci viitoarea președinție Consiliului European.

30 mai 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la secretarul Comisiei pentru învățământ, știință, tineret și sport, doamna deputat Mihaela Huncă (Grup PSD)
„Internship-ul devine contract de muncă pe perioadă nedeterminată”
Deputatul PSD Mihaela Huncă a anunțat marți, 30 mai, că internship-urile pe care le vor urma tinerii în perioada studiilor vor deveni contracte de muncă pe perioadă nedeterminată. În cazul în care angajatorii vor menține minim 2 ani aceste contracte vor beneficia din partea statului de o subvenție de 1.000 euro pentru fiecare angajat.
30 mai 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ primit de la domnul deputat Florinel Stancu (Grup PSD)
Sportul de masă stă la baza unor schimbări sociale pozitive
Deputatul PSD Florinel Stancu a reluat în declarația politică de marți, 30 mai, discuția despre beneficiile sportului de masă și măsurile extrem de importante care trebuie continuate de actuala conducere din fruntea sportului românesc.
30 mai 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Maricela Cobuz (Grup PSD)
Soluția sustenabilă pentru acces la terapii inovatoare
Deputatul PSD de Suceava, Maricela Cobuz, aduce la cunoștință, în baza unei declarații politice, că accesul pacienților la terapii inovatoare, în cadrul unui sistem sustenabil din punct de vedere al cheltuielilor bugetare, reprezintă un deziderat al autorităților publice din toate statele UE, inclusiv țara noastră.
30 mai 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la Grupul parlamentar al Partidului Social Democrat

Camera Deputaților a adoptat, în cadrul ședinței de vot final care a avut loc marți, 30 mai 2017, proiectul de Lege privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.50/2016 pentru modificarea Legii nr.289/2002 privind perdelele forestiere de protecție, act normativ susținut de Grupul parlamentar al PSD.

30 mai 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la președintele Comisiei pentru învățământ, știință, tineret și sport, doamna deputat Camelia Gavrilă (Grup PSD)
Deputatul PSD Camelia Gavrilă a analizat în plenul Camerei Deputaților politicile destinate tinerilor și problema accesul acestora pe piața muncii
Președintele Comisiei pentru învățământ, știință, tineret și sport, prof. dr. Camelia Gavrilă, semnalează problematica tinerilor și a accesului lor pe piața muncii, aceștia reprezentând o categorie distinctă de vârstă, cu nevoi și aspirații specifice, fiind obiectul preocupării a numeroși cercetători din diverse domenii precum sociologia, psihologia sau pedagogia.
30 mai 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Ileana Cristina Dumitrache (Grup PSD)

La data de 2 iunie, cetățenii italieni sărbătoresc Ziua națională a Italiei, zi ce reprezintă un prilej de sărbătoare și pentru numeroși români. Ca președinte al Grupului parlamentar de prietenie cu Republica Italiană, în numele meu și al colegilor mei, adresez un cald mesaj de felicitare poporului italian.

30 mai 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Marius Constantin Budăi (Grup PSD)
Marius Budăi: „Există surse bugetare pentru creșterea pensiilor și salariilor”

Deputatul social democrat Marius Budăi, membru în Comisia pentru buget, finanțe și bănci din Camera Deputaților, a declarat marți, 30 mai, că „în urma analizelor de la Ministerul Finanțelor Publice vă pot confirma că avem surse bugetare cu 1,5 miliarde mai mari decât necesarul pentru creșterea pensiilor și salariilor din următoarea perioadă. Pentru anul 2018, toate creșterile de salarii și pensii, inclusiv cele adoptate în prezent, vor totaliza un efort bugetar de 16 miliarde lei, 10 pentru salarii și 6 pentru pensii. În prezent, avem în total 17,5 miliarde lei, deci peste 16 miliarde necesare pentru pensii și salarii”.

30 mai 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la președintele Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională, domnul deputat Dorel – Gheorghe Căprar (Grup PSD)

Comisia pentru apărare, ordine publică și siguranță națională în parteneriat cu Universitatea Creștină Dimitrie Cantemir și Institutul de Științe Politice și Relații Internaționale Ion I. C. Brătianu al Academiei Române, a organizat luni, 29 mai, în sala de ședințe a comisiei, conferința cu tema ,,Spațiul Public European – încotro? Reforma Uniunii Europene – implicații în planul securității și al comunicării publice’’.

29 mai 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Costel Lupașcu (Grup PSD)
Deputatul PSD Costel Lupașcu a participat la Sesiunea de primăvară a Adunării Parlamentare a NATO, la Tbilisi

Deputatul PSD Costel Lupașcu, membru al Delegației Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a NATO, a reprezentat România, în perioada 26-29 mai, la Sesiunea Adunării Parlamentare a Organizației Tratatului Atlanticului de Nord, care s-a desfășurat pentru prima dată la Tbilisi, în Georgia.

29 mai 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Costel Lupașcu (Grup PSD)
„Programul «Prima chirie» a devenit funcțional”

Deputatul social-democrat Costel Lupașcu a anunțat vineri, 26 mai, că programul „Prima chirie”, reglementat prin OUG 6/2017, a devenit funcțional, în urma adoptării de către Guvern, în ședința de joi, a normelor de aplicare.

26 mai 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la președintele Comisiei pentru politică economică, reformă și privatizare, domnul deputat Laurențiu Nistor (Grup PSD)
România - investiții străine de 1,6 miliarde de euro

Încă din primele luni ale acestui an, mai mulți investitori străini și-au anunțat prezența în România. O astfel de veste nu poate decât să ne bucure, întrucât companiile străine nu ne ocolesc țara, iar această realitate este o confirmare a faptului că măsurile luate de Guvern în sprijinul mediului de afaceri sunt benefice.

25 mai 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Maricela Cobuz (Grup PSD)
Proiect de Hotărâre privind aprobarea normelor metodologice de aplicare a Legii Dieteticianului

Guvernul României a elaborat un proiect de Hotărâre privind aprobarea normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 256/2015 privind exercitarea profesiei de dietetician, precum și înființarea, organizarea și funcționarea Colegiului Dieteticienilor din România, precum și pentru completarea Anexelor 2,3 și 8 din Legea nr. 200 / 2004 privind recunoașterea diplomelor și calificărilor profesionale pentru profesiile reglementate din România.

^ [...]

25 mai 2017 detalii
   COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la vicepresedintele Comisiei pentru drepturile omului, culte și problemele minorităților naționale, doamna deputat Tamara Ciofu (Grup PSD)
Tamara Ciofu: „Toți copiii cu cerințe educaționale speciale din învățământul preuniversitar vor beneficia de sprijin din partea statului”

Deputatul PSD Tamara Ciofu a anunțat miercuri, 24 mai, că toți copiii cu cerințe educaționale speciale din ciclul preuniversitar, indiferent de forma de învățământ pe care o urmează, vor beneficia de sprijin din partea statului, în urma unei hotărâri de guvern care urmează să fie adoptată în perioada imediat următoare.

24 mai 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Angel Tîlvăr (Grup PSD)
Cu privire la workshop-ul cu tema “Parlamentarii europeni cooperează pentru combaterea traficului de persoane în regiunea Balcanilor de Vest”
Traficul de persoane este unul dintre cele mai grave flageluri ale epocii moderne, o încălcare a drepturilor omului cu efecte dramatice în viata victimelor și un fenomen social care distruge nu doar persoane, ci și familii sau comunități întregi.

Sclavia modernă face, an de an, zeci de milioane de victime în întreaga lume. Din păcate, acest fenomen extrem de grav afectează și cetățeni români, care cad pradă rețetelor de trafic de persoane sau unor indivizi lipsiți de scrupule, deseori violenți. [...]

24 mai 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ primit de la domnul deputat Alexandru Stanescu (Grup PSD)
Roșiile din Giuvărăști au ajuns în Parlamentul României!
Miercuri, 24 mai, Dorel Imireanu, primarul comunei Giuvărăști, a prezentat, în cadrul Comisiei pentru agricultură a Camerei Deputaților, roșii din comuna sa, provenite din gospodăriile beneficiare ale programului guvernamental menit să sprijine producătorii agricoli să cultive tomate în spații protejate (sere, solarii), astfel încât să asigure necesarul de consum intern din producție autohtonă.

Județul Olt are în prezent peste 1.500 de persoane înscrise în cadrul Programului pentru Tomate, iar acest succes major se datorează deschiderii și sprijinului oferit de către Direcția Agricolă Județenă Olt. În acest sens, domnul director Emil Marinescu s-a implicat direct în promovarea, derularea și monitorizarea acestui program. [...]

24 mai 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Marius Constantin Budăi (Grup PSD)
Îi asigur pe botoșăneni că legea salarizării unitare va asigura recunoașterea valorii și muncii fiecăruia

Parlamentarul PSD, Marius Budăi, membru în Comisia pentru buget, finanțe și bănci din Camera Deputaților, a declarat în legătură cu proiectul legii salarizării unitare, care se află în plin proces de dezbatere în Senat, că prin acest act normativ se urmărește punerea în ordine a întregului sistem național de salarizare.

23 mai 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la președintele Comisiei pentru învățământ, știință, tineret și sport, doamna deputat Camelia Gavrilă (Grup PSD)
Deputatul Camelia Gavrilă atrage atenția asupra importanței examenelor naționale și unor reconfigurări necesare în anii urmatori
Prof. dr. Camelia Gavrilă, președintele Comisiei pentru învățământ, știință, tineret și sport, atrage atenția asupra problemelor examenelor naționale, etapă importantă din calendarul unui an școlar și, în același timp, formă de evaluare externă a rezultatelor învățării, a competențelor dobândite, a nivelului cognitiv, atitudinal atins de elevii aflați în diferite momente ale evoluției lor educaționale.

„ Examenele naționale sunt cele care dau măsura valorii, a reușitelor unui proces care implică deopotrivă elevii și profesorii, părinții și comunitatea - în contextul unui parteneriat ce ar trebui să fie constant și eficient.” [...]

23 mai 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Angel Tîlvăr (Grup PSD)
Cu privire la declarații recente, apărute în spațiul public, făcute în numele unei minorități etnice

În spațiul public, au apărut recent declarații pe cât de suprinzatoare, pe atât de deplasate, făcute în numele unei minorități etnice din România. Voi lăsa deoparte afirmațiile ofensatoare la adresa românilor, afirmații de care s-au delimitat deja membri și lideri ai comunității respective. Astfel de sentințe jignitoare țin mai degrabă de buna creștere, decât de opinia politică.

23 mai 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la secretarul Comisiei pentru învățământ, știință, tineret și sport, doamna deputat Mihaela Huncă (Grup PSD)
Camera Deputaților a adoptat inițiativa deputatului PSD Mihaela Huncă pentru înființarea centrelor județene de excelență ca unități conexe Ministerului Educației

Deputatul PSD Mihaela Huncă a anunțat că plenul Camerei Deputaților a adoptat marți, 22 mai, cu 191 voturi pentru, 29 voturi împotrivă și 56 de abțineri, inițiativa legislativă care prevede ca în fiecare județ să se înființeze câte un centru de excelență cu personalitate juridică, unitate conexă a Ministerului Educației Naționale.

23 mai 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ primit de la Grupul parlamentar al PSD
Grupul parlamentar al PSD a votat, în cadrul ședinței de vot final de marți, 23 mai, a Camerei Deputaților, pentru adoptarea proiectului de Lege privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.79/2016 pentru modificarea și completarea Legii nr.95/2006 privind reforma în domeniul sănătății.

Noua lege are ca scop eficientizarea activității comisiilor de specialitate ale Ministerului Sănătății, crearea cu celeritate a cadrului legal pentru încheierea contractelor de management ale managerilor generali, precum și eficientizarea serviciilor de asistență medicală. Proiectul de lege a fost adoptat cu amendamente, în urma votului favorabil dat de deputații social-democrați. [...]

23 mai 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Maricela Cobuz (Grup PSD)
Ziua mondială a diversității culturale pentru dialog și dezvoltare

Marți, 23 mai, doamna deputat dr. Maricela Cobuz a susținut, în ședința de plen a Camerei Deputaților, o declarație politică privind semnificația Zilei mondiale a diversității culturale pentru dialog și dezvoltare.

23 mai 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Eugen Neață (Grup PSD)
Cetățenii României – prioritatea Parlamentului

Sunt născut în Râmnicu Vâlcea, aproape de platforma chimică unde din anii '70 funcționează Oltchim SA, Uzinele Sodice și CET Govora. Am văzut adesea nori când afară era soare, am respirat clorul ce mai tot timpul scăpa din instalațiile vechi și depășite ale Oltchim. Când acesta lipsea, respiram pulberile toxice de la CET sau amoniacul de la USG.

23 mai 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Răzvan Rotaru (Grup PSD)
Rotaru: „Proceduri clare de recunoaștere a activităților de voluntariat pe baza cadrului național al calificărilor”

Cu ocazia finalizării săptămânii naționale a voluntariatului, care are loc în fiecare primăvară în cea de-a treia săptămână a lunii mai, deputatul PSD Răzvan Rotaru a anunțat că actualul Guvern va implementa proceduri clare de recunoaștere a activităților de voluntariat pe baza cadrului național al calificărilor.

22 mai 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la președintele Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională, domnul deputat Dorel Gheorghe Căprar (Grup PSD)

În perioada 15-17 mai, Comisia pentru apărare a primit vizita omologilor din Seim-ul polonez. După activitățile desfășurate în prima zi a vizitei la Palatul Parlamentului, am efectuat o deplasare cu delegația poloneză la Constanța și Tulcea, unde am luat parte la o serie de prezentări și exerciții ale structurilor Ministerul Apărării Naționale și ale Ministerului Afacerilor Interne.

18 mai 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Angel Tîlvăr
Ziua Internațională a Muzeelor

Pe 18 mai, în fiecare an începând cu 1977, la Inițiativa Consiliului Internațional al Muzeelor, sunt celebrate muzeele din întreaga lume. Evenimentul în sine și acțiunile prilejuite de acesta au menirea de a aduce în atenția publicului importanța pe care instituțiile muzeale o au în viața comunităților de diferite tipuri și dimensiuni, în punerea în valoare a patrimoniului cultural, ca și în consemnarea și conservarea acelor repere care constituie memoria noastră comună, atât de fragilă, dar atât de relevantă.

18 mai 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Costel Lupașcu (Grup PSD)
Deputatul Costel Lupașcu: „Acciza pe alimentele cu zahăr poate fi direcționată spre educație, sănătate sau către subvenționarea producției de legume și fructe”

Deputatul PSD Costel Lupașcu s-a întâlnit miercuri, 17 mai, cu reprezentanții Asociației Colegiul Pacienților din România, în legătură cu proiectul de lege privind supraimpozitarea alimentelor cu un conținut ridicat de zahăr. În urma discuțiilor, s-a ajuns la concluzia că introducerea unei accize pe acest tip de alimente ar reprezenta calea cea mai potrivită pentru reducerea consumului de către categoriile sociale cele mai expuse la problema obezității, respectiv copiii, adolescenții și persoanele cu venituri mici.

18 mai 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ primită de la doamna deputat Mirela Furtună (Grup PSD)
Am participat marți, 16 mai, la întâlnirea Comisiilor pentru politică externă și apărare ale Camerei Deputaților și Senatului cu domnul ambasador Tacan Ildem (Turcia), asistentul Secretarului general al NATO pentru diplomație publică.

Scopul primordial al NATO este asigurarea libertății și garantarea securității tuturor statelor membre prin mijloace politice și militare. [...]

17 mai 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Mihaela Huncă (Grup PSD)
Deputatul PSD Mihalea Huncă a votat pentru creșterea finanțării programelor destinate ucenicilor și stagiarilor

Deputatul PSD Mihaela Huncă a susținut, în cadrul Comisiei pentru învățământ, știință, tineret și sport, proiectul de lege elaborat de Guvern pentru creșterea finanțării programelor destinate ucenicilor și stagiarilor.

17 mai 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la președintele Comisiei pentru industrii și servicii, domnul deputat Iulian Iancu (Grup PSD)
Modelul european: o singură bursă pentru tranzacționarea transparentă, concurențială și nediscriminatorie a gazelor naturale

Comisia pentru industrii și servicii a finalizat marți, 16 mai, raportul privind Legea de aprobare a Ordonanței de urgență a Guvernului 64/2016 (emisă de Guvernul Cioloș) menită să modifice și completeze Legea energiei electrice și a gazelor naturale 123/2012.

17 mai 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la liderul Grupului parlamentar al PSD, domnul deputat Ion Marcel Ciolacu

Camera Deputaților a adoptat marți, 16 mai, în cadrul ședinței de vot final, proiectul de Lege pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.2/2017 privind unele măsuri fiscal-bugetare, precum și modificarea și completarea unor acte normative.

17 mai 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la președintele Grupului parlamentar de prietenie cu Republica Franceză - Adunarea Națională, doamna deputat Simona Bucura-Oprescu (Grup PSD)
Rezultatul alegerilor din Franța, o veste bună pentru România

Deputatul PSD Simona Bucura-Oprescu, a făcut marți, 16 mai, în calitate de președinte al Grupului parlamentar de prietenie cu Republica Franceză - Adunarea Națională, o declarație politică în care l-a felicitat pe noul președinte al Franței, Emmanuel Macron, precum și noul Guvern francez. Totodată, deputatul PSD a subliniat importanța acestei victorii politice pentru relațiile de prietenie dintre România și Franța.

17 mai 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la Grupul parlamentar al PSD

Camera Deputaților a adoptat marți, 16 mai, proiectul de Lege privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse terților prin accidente de vehicule și tramvaie, inițiativă elaborată și votată de social-democrați.

16 mai 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la Grupul parlamentar al Partidului Social Democrat

Încă un punct din programul cu care PSD a câștigat alegerile din 11 decembrie 2016, a devenit realitate. Camera Deputaților a adoptat marți, 16 mai, proiectul de Lege pentru aprobarea Programului carne de porc din fermele românești, act normativ care stabilește cadrul juridic pentru instituirea unei scheme de ajutor de stat, astfel încât producătorii din sectorul creșterii porcinelor să depășească dificultățile pe care le întâmpină și să reușească să mențină cel puțin nivelului actual de producție.

16 mai 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la președintele Comisiei pentru învățământ, știință, tineret și sport, doamna deputat Camelia Gavrilă (Grup PSD)
Deputatul Camelia Gavrilă atrage atenția asupra importanței cercetării științifice și a dezvoltării tehnologice

Președintele Comisiei pentru învățământ, știință, tineret și sport, doamna deputat Camelia Gavrilă, a adus în atenția Parlamentului importanța majoră a cercetării științifice și a dezvoltării tehnologice care reprezintă o pârghie esențială pentru progres și ridicarea nivelului economic al fiecărei națiuni, influențând hotărâtor modernizarea și adaptarea instituțiilor dintr-o țară la modificările care au loc pe plan mondial.

16 mai 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Angel Tîlvăr (Grup PSD)
Cu prilejul Zilei Internaționale a Latinității

În urmă cu 17 ani, cel de-al XIX-lea Congres al Uniunii Latine consfințea data de 15 mai ca Zi Internațională a Latinității, pentru a aniversa astfel Convenția Constitutivă a Uniunii, semnată la Madrid la aceeași dată, în 1954.

16 mai 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Beatrice Tudor (Grup PSD)
“Respectul pentru simbolurile naționale presupune și asumarea acestora. Aș vrea să văd cât mai mulți demnitari care să aibă curajul de a îmbrăca costumul tradițional românesc”

Deputatul PSD de București, Beatrice Tudor, a declarat, cu prilejul Zilei Naționale a Costumului Tradițional din România, că Grupul parlamentar al PSD din Camera Deputaților susține promovarea și asumarea simbolurilor naționale, precum costumul popular. De altfel, deputații PSD au și venit astăzi îmbrăcați în port tradițional în Parlamentul României, pentru a marca această zi și pentru a transmite un semnal în legătură cu valorile și simbolurile pe care le protejează.

16 mai 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la Grupul parlamentar al PSD

Grupul parlamentar al PSD a votat marți, 16 mai, în cadrul ședinței de vot final a Camerei Deputaților, pentru adoptarea proiectului de Lege pentru modificarea și completarea Legii nr.171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice. Fondul forestier al țării are o importanță majoră în echilibrul ecologic, precum și în sectorul economic național, așadar adaptarea legislației la situațiile reale care apar în domeniul silvic este o necesitate.

16 mai 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Marius-Constantin Budăi (Grup PSD)
Legea prevenției urmează să fie adoptată de Parlament

Parlamentarul PSD Marius Budăi, membru al Comisiei pentru buget, finanțe și bănci din Camera Deputaților a anunțat luni, 15 mai, că în ceea ce privește Legea prevenției au fost finalizate consultările la nivel național cu reprezentanții mediului de afaceri și urmează ca proiectul să fie aprobat de Guvern și trimis Parlamentului pentru adoptare.

15 mai 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la președintele Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională, domnul deputat Dorel-Gheorghe Căprar(Grup PSD)

Președintele Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională, domnul Dorel-Gheorghe Căprar, a avut luni, 15 mai, o întrevedere cu reprezentanții comisiei omoloage din Sejm-ul Republicii Polone care au răspuns invitației noastre de a organiza o activitate bilaterală parlamentară de două zile în România.

^ [...]

15 mai 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Răzvan-Ilie Rotaru (Grup PSD)
Programul Primul salariu pentru angajarea absolvenților de studii superioare a intrat în line dreaptă

Deputatul PSD Răzvan Rotaru a anunțat luni, 15 mai, că până la sfârșitul lunii iunie va intra în vigoare programul „Primul salariu”, prin care se garantează tinerilor absolvenți de studii superioare un venit brut de 2.500 lei/lună, timp de trei ani și subvenționarea angajatorului cu 50% din cheltuiala salarială, cu menținerea angajării timp de 5 ani.

15 mai 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Maricela Cobuz (Grup PSD)
Ziua Internațională a Familiei - priorități de promovare și consolidare a valorilor tradiționale

În fiecare an, pe data de 15 mai, este sărbătorită Ziua Internațională a Familiei, zi care marchează importanța familiei și vine în sprijinul valorilor familiei tradiționale românești. Ziua Internațională a Familiei oferă oportunitatea de a aduce la cunoștință care sunt prioritățile de promovare și consolidare a valorilor familiei și de a aborda mai profund problemele legate de familie din perspectiva proceselor sociale, economice, demografice și politice.

15 mai 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la președintele Comisiei pentru muncă și protecție socială, domnul deputat Adrian Solomon (Grup PSD)

Miercuri, 10 mai a.c., începând cu ora 11.00, au continuat consultările între membrii Comisiei pentru muncă și protecție socială a Camerei Deputaților cu reprezentanți ai confederațiilor sindicale, pe marginea proiectului de lege privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

11 mai 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la Comisia pentru muncă și protecție socială

Membrii Comisiei pentru muncă și protecție socială a Camerei Deputaților împreună cu domnul Ion Rotaru, președintele Comisiei pentru muncă, familie și protecție socială a Senatului, au participat marți, 9 mai, la o întâlnire de lucru cu reprezentanții Confederației Naționale Sindicale „Cartel ALFA” și liderii sindicali ai federațiilor din administrația publică, pe tema Legii privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

11 mai 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Rodica Paraschiv (Grup PSD)
14 mai, Ziua Dreptului Internațional Umanitar -O zi națională cu semnificație internațională, Ediția a IV-a, 2017

Celebrarea anuală a Zilei Dreptului Internațional Umanitar în data de 14 mai a fost stabilită prin Legea nr. 177/2013. Organizatorii acestei ediții și-au stabilit ca obiectiv sensibilizarea factorilor de răspundere de la toate nivelurile, cu privire la necesitatea protecței patrimoniului cultural și spiritual al omenirii.

11 mai 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Costel Lupașcu (Grup PSD)
Costel Lupașu: „După primele 100 de zile de guvernare, botoșănenii simt că PSD a adus o schimbare în bine”

Deputatul PSD Costel Lupașcu a declarat joi, 11 mai, că primele 100 de zile de guvernare PSD au adus mai mulți bani în buzunarele multor botoșăneni, iar această schimbare în bine se va simți mai puternic când vor începe proiectele din cea de-a doua fază a Programului Național de Dezvoltare Locală.

11 mai 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Angel Tîlvăr (Grup PSD)
privind decizia Consiliului federal elvețian de a activa clauză de salvgardare aplicabilă cetățenilor români și bulgari

Consiliului federal elvețian a decis miercuri, 10 mai, să activeze clauza de salvgardare prevăzută în Protocolul II al Acordului UE-Elveția privind Libera Circulație a Persoanelor și să limiteze la 996 numărul de noi permise de ședere de tip 'B' (durată de ședere între 1 și 5 ani), care vor fi eliberate pentru muncitorii români și bulgari în următoarele 12 luni.

11 mai 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ

În cadrul vizitei în România a delegației Comisiei Europene, președintele Jean-Claude Juncker, alături de comisarul european Corina Crețu, au avut, joi, 11 mai, o discuție de lucru cu președinții Senatului și Camerei Deputaților, Călin Popescu-Tăriceanu și Liviu Dragnea.

11 mai 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la președintele Comisiei pentru muncă și protecție socială, domnul deputat Adrian Solomon (Grup PSD)

Miercuri, 10 mai a.c., începând cu ora 13.00, a continuat seria de consultări și întâlniri de lucru între membrii Comisiei pentru muncă și protecție socială a Camerei Deputaților cu sindicatele reprezentative din învățământ, pe tema Legii privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

11 mai 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Eugen Neață (Grup PSD)
Importanța integrării tinerilor în societate și susținerea acestora pentru un viitor mai bun

Construirea unui viitor mai bun pentru tineri înseamnă să investim în ei, să le oferim unele oportunități pe care să le valorifice și să beneficieze de un start mai bun în viață.

10 mai 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la vicepreședintele Comisiei pentru drepturile omului, culte și problemele minorităților naționale, doamna deputat Tamara-Dorina Ciofu (Grup PSD)
Am votat împreună cu colegii de la PSD pentru familia formată dintre un bărbat și o femeie

Deputatul social-democrat Tamara Ciofu a anunțat marți, 9 mai, că a votat împreună cu colegii de la PSD pentru adoptarea propunerii legislative de revizuire a Constituției României prin modificarea articolului 48 din legea fundamentală, care definește familia.

9 mai 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Mihaela Huncă (Grup PSD)
Mai multe fonduri europene pentru educație și cercetare

Deputatul PSD Mihaela Huncă a anunțat astăzi, 9 mai, că domeniul educației și cercetării din țara noastră va beneficia de investiții importante în următorii patru ani, ca urmare a adoptării de către Guvern a condițiilor de implementare a proiectelor europene finanțate prin Mecanismului Financiar al Spațiului Economic European și Norvegian.

9 mai 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Cristina Ileana Dumitrache (Grup PSD)
10 ani de la integrarea României în Uniunea Europeană. La mulți ani Europa! La mulți ani România!

În fiecare an la data de 9 mai se serbează ZIUA EUROPEI pentru a marca începutul procesului de cooperare economică europeană la propunerea lansată de ministrul de externe francez Robert Schuman în 1950, inițial, între Franța și Germania pentru eliminarea rivalităților de după război. Ulterior, s-au alăturat Belgia, Olanda, Luxemburg și Italia care au constituit Comunitatea Economică Europeană (CEE) prin semnarea în 1957 a Tratatului de la Roma.

9 mai 2017 detalii
  
DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Cristina Ileana Dumitrache (Grup PSD)
10 ani de la integrarea României în Uniunea Europeană. La mulți ani Europa! La mulți ani România!

În fiecare an, la data de 9 mai, se serbează ZIUA EUROPEI, pentru a marca începutul procesului de cooperare economică europeană la propunerea lansată de ministrul de externe francez, Robert Schuman, în 1950, inițial între Franța și Germania pentru eliminarea rivalităților de după război. Ulterior, s-au alăturat Belgia, Olanda, Luxemburg și Italia care au constituit Comunitatea Economică Europeană (CEE) prin semnarea, în 1957, a Tratatului de la Roma.

9 mai 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Maricela Cobuz (Grup PSD)
România și Uniunea Europeană

Anul acesta asistăm cu toții la un moment istoric al României, împlinirea a 10 ani de la aderarea la Uniunea Europeană. Acum, România poate contribui la crearea politicilor europene, la dezvoltarea și modernizarea societății în planurile de activitate.

9 mai 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la Grupul parlamentar al PSD

Camera Deputaților a adoptat marți, 9 mai, propunerea legislativă (inițiativă cetățenească) privind revizuirea Constituției României. Proiectul, inițiat ca urmare a celor 3 milioane de semnături date de cetățeni, își propune să înlăture orice echivoc pe care utilizarea termenului de “soți” în cuprinsul art. 48 alin. (1) din Constituția României ar putea să-l aducă în conturarea noțiunii de „familie” și dreptul fundamental al bărbatului și al femeii de a se căsători și a întemeia o familie.

9 mai 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Florinel Stancu (Grup PSD)
Avem nevoie de relații consistente cu Bulgaria

Nu sunt expert în politică externă și nici nu pretind a deveni unul. Cu toate acestea, este evident că România a fost condusă anul trecut de un guvern care a ignorat toate dosarele importante pe plan extern. Este evident că mandatul Președintelui României e lipsit de inițiative concrete, iar cele care au existat nu au fost sigure.

9 mai 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Radu Babuș (Grup PSD)
Salut ziua de 9 Mai, Ziua Europei, zi cu triplă semnificație pentru România

La 9 mai 1877 Mihail Kogălniceanu declara în Parlamentul țării: “Suntem independenți, suntem națiune de sine stătătoare'. Proclamarea independenței statale a reprezentat o încununare a strădaniilor unor patrioți, mari personalități din acei ani și a trebuit consfințită și apărată pe câmpul de luptă spre a putea fi impusă forțelor militare turcești și recunoscută apoi de puterile europene.

9 mai 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Angel Tîlvăr (Grup PSD)
cu prilejul Zilei Europei

Se împlinesc 67 de ani de când Robert Schuman, în declarația sa istorică, a vorbit despre o Europă unită, puternică prin diversitate și indispensabilă pentru pacea și prosperitatea regiunii și a lumii. Viziunea sa este astăzi realitate și motiv de sărbătoare și de mândrie pentru toți cei care au contribuit și contribuie la proiectul Uniunii Europene.

9 mai 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la secretarul Camerei Deputaților, doamna Ioana Bran (Grup PSD)

Marți, 9 mai, a avut loc primirea de către doamna deputat Ioana Bran, secretar al Biroului Permanent al Camerei Deputaților, a delegației Comisiei pentru afaceri externe a Conferinței Consultative Politice a Poporului Chinez, condusă de domnul Pan Yunhe, președintele comisiei.

9 mai 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Marius Constantin Budăi (Grup PSD)
Sprijin de la Guvern pentru dezvoltarea întreprinderilor mici și mijlocii

Deputatul PSD Marius Budăi a anunțat luni, 8 mai, că întreprinderile mici și mijlocii vor beneficia de sprijin pentru acces la finanțare, prin garantarea de către stat a 50% din creditele pentru investiții, precum și pentru finanțarea capitalului de lucru.

8 mai 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Aida Căruceru (Grup PSD)
Guvernul României, partenerul Parlamentului în combaterea discriminării și violențelor împotriva femeilor

Deputatul PSD de București Aida Căruceru, care este totodată și coordonatul Ligii pentru Egalitate de Șanse a TSD a declarat, la finalul Conferinței naționale intitulată “Egalitatea, o șansă la o democrație reală și modernitate”, că Guvernul României va fi partenerul Parlamentului în ceea ce privește promovarea reală a egalității de șanse și a combaterii abuzului și hărțuirilor de diferite tipuri la care sunt supuse femeile.

8 mai 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Roxana Mînzatu (Grup PSD)
„Centre de informare pentru finanțări nerambursabile”

Guvernul va pune bazele, în acest an, unei rețele publice care să ofere celor interesați consiliere sau informații despre fonduri nerambursabile. Anunțul a fost făcut de către deputatul PSD Roxana Mînzatu, care a precizat că Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene are o soluție la problema ridicată de cetățeni în cadrul audiențelor și întâlnirilor de pe teren. Aceștia i-au vorbit parlamentarului despre nevoia românilor de a avea acces mai facil la date despre finanțările oferite de stat sau de Uniunea Europeană.

8 mai 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ primit de la doamna deputat Aida Căruceru (Grup PSD)
Egalitatea între bărbați și femei este o condiție pentru modernitate și pentru o democrație reală
Deputatul PSD de București Aida Căruceru, care este totodată și coordonatorul Ligii pentru Egalitate de Șanse a TSD, anunță începutul unei campanii pe care o va iniția Liga pe care o conduce. Campania se numește “Egalitatea, o șansă la o democrație reală și modernitate” și își propune să aducă pe agenda publică necesitatea promovării integrate și reale a principiului egalității de șanse și tratament egal între femei și bărbați în toate politicile și programele naționale, dar și în inițiativele legislative.
8 mai 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la vicepreședintele Comisiei pentru afaceri europene, domnul deputat Angel Tîlvăr (Grup PSD)

Domnul deputat Angel Tîlvăr, vicepreședintele Comisiei pentru afaceri europene, a participat în perioada 5-6 mai a.c., la vizita delegației COSAC la hotspot-ul din Pozzallo, Italia, acțiune organizată de Comisia pentru politicile Uniunii Europene din Senatul Italiei și Prefectura din Ragusa.

8 mai 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Răzvan Rotaru (Grup PSD)
“Trebuie să facem un pas mai departe și să reglementăm domeniile în care se manifestă cauzele principale care conduc la inegalitatea de gen”

Cu ocazia celebrării Zilei egalității de șanse între femei și bărbați, deputatul PSD Răzvan Rotaru a declarat că acordarea unei garanții a șanselor egale nu se realizează doar dacă se va scrie într-o lege că „Femeile sunt egale cu bărbații”. Acesta susține că pentru a îndrepta efectele trebuie să se înțeleagă cauzele și să se acționeze asupra lor.

8 mai 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Costel Lupașcu (Grup PSD)
„Iau în calcul o lege pentru supraimpozitarea alimentelor și băuturilor cu un conținut mare de zahăr

Deputatul PSD Costel Lupașcu a declarat recent că este îngrijorat de creșterea alarmantă a incidenței obezității în rândul copiilor din România și că va propune reglementarea unui impozit special pentru alimentele și băuturile cu un conținut ridicat de zahăr.

5 mai 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la vicepreședintele Comisiei pentru drepturile omului, culte și problemele minorităților naționale, doamna deputat Tamara Dorina Ciofu (Grup PSD)
„Voi propune screening gratuit pentru depistarea osteoporozei”
Deputatul PSD Tamara Ciofu a declarat vineri că va propune Ministerului Sănătății să introducă în programele de screening pentru depistarea bolilor cu impact mare asupra sănătății publice și testarea pentru determinarea densității osoase tuturor persoanelor care prezintă factori de risc pentru osteoporoză.
5 mai 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la președintele Comisiei pentru învățământ, știință, tineret și sport, doamna deputat Camelia Gavrilă (Grup PSD)
Evaluări și examene în sistemul educațional - constatări, dificultăți și soluții

Prof. dr. Camelia Gavrilă, președintele Comisiei pentru învățământ, știință, tineret și sport, a participat miercuri, 3 mai, la evenimentul de lansare a studiului UNICEF ”Evaluările și examinările în sistemul de educație din România”, realizat în parteneriat cu Guvernul României - Ministerul Educației Naționale și Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE), ce a avut loc la Palatul Victoria.

4 mai 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Angel Tîlvăr (Grup PSD)
Ziua Mondială a Libertății Presei

Începând din 1993, data de 3 mai, proclamată de Adunarea Generală a Națiunilor Unite ca fiind Ziua Mondială a Libertății Presei, ne aduce în atenție relevanța tot mai mare pe care libertatea de expresie o are în consolidarea democrațiilor din întreaga lume, ca și necesitatea de a acționa în mod consecvent în sensul sprijinului acordat unei prese libere, independente și puternice.

4 mai 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Marius Budăi (Grup PSD)
„Barometrul industrial din primele trei luni ale anului 2017 confirmă creșterea economică a României”

Deputatul PSD Marius Budăi a declarat joi, 4 mai, că datele Barometrului Industrial pentru martie confirmă avansul economic al României. Activitatea din acest sector a crescut în martie pentru a doua lună la rând, pe fondul comenzilor solide la export, iar producția a atins un nivel maxim al ultimelor 12 luni.
4 mai 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la Grupul parlamentar al PSD

Pentru poporul român, anul 2018, care marchează centenarul încheierii primului război mondial, are o semnificație cu totul specială, marcând un secol de existență a României moderne, stat național unitar format în urma Marii Uniri din 1918. Această dorință a poporului român s-a înfăptuit ca urmare a unui sacrificiu de sânge deosebit de însemnat – aproape o zecime din populația țării. Rând pe rând, la 27 martie, la 28 noiembrie și la 1 decembrie 1918, provinciile istorice ale Basarabiei, Bucovinei și Transilvaniei s-au alipit României, prin voința manifestată democratic de majoritatea locuitorilor.

4 mai 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la vicepreședintele Comisiei juridice, de disciplină și imunități, doamna deputat Oana Florea (Grup PSD)
Europa trebuie să revină la origini, o „Europă a națiunilor” ! România poate genera schimbarea!

Exercitarea de către România a Președinției Consiliului UE în primul semestru din 2019 este cel mai important proiect de țară, după integrarea în Uniunea Europeană de la 1 ianuarie 2007. Contextul politic european nu este însă unul prea favorabil.

3 mai 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la Grupul parlamentar al PSD

Preșcolarii vor primi fructe proaspete, la fel ca toți copiii din clasele pregătitoare, din învățământul primar și gimnazial, după ce Camera Deputaților a adoptat miercuri, 3 mai, un proiect de lege care include și această categorie în cadrul programului național care încurajează consumul de produse naturale și sănătoase.

3 mai 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la Grupul parlamentar al PSD

Camera Deputaților a adoptat miercuri, 3 mai, cu votul Grupului parlamentar al PSD, proiectul de Lege pentru modificarea și completarea Legii nr.182/2000 privind protejarea patrimoniului cultural național mobil, inițiativă ce vine în contextul îndeplinirii obligațiilor ce revin României în calitatea sa de stat membru al Uniunii Europene, prin transpunerea Directivei 2014/60/UE a Parlamentului European și a altor acte normative la nivel comunitar.

3 mai 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Mihaela Huncă (Grup PSD)
Primăriile pot solicita instalarea sistemelor de supraveghere în unitățile de învățământ ce urmează a fi reabilitate

Deputatul PSD Mihaela Huncă a anunțat miercuri, 3 mai, că Ministerul Dezvoltării Regionale Administrației Publice și Fondurilor Europene susține propunerea pe care a făcut-o în luna martie pentru dotarea cu sisteme de supraveghere a școlilor care vor fi reabilitate în vederea obținerii autorizației de funcționare.

3 mai 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la președintele Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională, domnul deputat Dorel-Gheorghe Căprar (Grup PSD)
Biroul Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională a avut marți, 2 mai, o întrevedere cu E.S. François Saint-Paul, ambasadorului Franței la București, și cu domnul colonel Christophe Midan, atașat militar.
3 mai 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la președintele Comisiei pentru învățământ, știință, tineret și sport, doamna deputat Camelia Gavrilă (Grup PSD)
Deputatul Camelia Gavrilă atrage atenția asupra problemelor de mediu care afectează calitatea vieții

Prof. dr. Camelia Gavrilă, președintele Comisiei pentru învățământ, știință, tineret și sport, atrage atenția asupra problemelor de mediu care afectează calitatea vieții, atât la nivelul județului Iași, dar și în România, mai ales în marile aglomerări urbane, fiind cunoscut nivelul ridicat de poluare din marile centre precum București, Iași, Brașov.

3 mai 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la președintele Comisiei juridice, de disciplină și imunități, domnul deputat Eugen Nicolicea (Grup PSD)

Miercuri, 3 mai 2017, a avut loc, la sediul Ministerului Justiției, întâlnirea reprezentanților Comisiei Europene cu cei ai instituțiilor implicate în finalizarea demersurilor care vizează ridicarea Mecanismului de Cooperare și Verificare.

3 mai 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Maricela Cobuz (Grup PSD)
1 Mai – Ziua Muncii în România

Luni am sărbătorit cu toții Ziua Muncii, celebrată încă din anul 1890, în timpul domniei lui Carol I. Pe lângă tradiționala zi liberă, cred că este timpul ca noi, parlamentarii, să oferim tuturor românilor și un trai mai decent, venind în sprijinul acestora. În vederea creării unor locuri de muncă și de stimulare a dezvoltării economiei, Guvernul Grindeanu a lansat Programul Start Up Nation, prin care se finanțează peste 10.000 de noi afaceri.

3 mai 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la președintele Comisiei pentru buget, finanțe și bănci, domnul deputat Leonardo Badea (Grup PSD)
Comisia pentru buget, finanțe și bănci a găzduit miercuri, 3 mai 2017, alături de ASPEN Institute Romania și Governance&Society Program dezbaterea cu titlul ”Dincolo de PIB: dezvoltarea umană și bunăstare”, un subiect de importanță majoră în prezent.

În cadrul acestui eveniment au avut loc schimburi consistente și constructive de idei. Au fost prezentate instrumentele economice utilizate pentru a măsura nevoile de bunăstare socială ale oamenilor în vederea adaptării la realitatea societății de astăzi. [...]

3 mai 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Maricela Cobuz (Grup PSD)
Ziua Națională a Tineretului în România– 2 mai 2017

Începând cu data de 25 octombrie 2004, conform Legii nr.425, ziua de 2 mai a devenit zi de sărbătoare în România pentru tineret.

2 mai 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Răzvan Rotaru (Grup PSD)
„3 milioane de lei pentru proiecte dedicate tinerilor”

Deputatul PSD Răzvan Rotaru a anunțat marți, 2 mai, că Ministerul Tineretului și Sportului a publicat metodologia de organizare și participare la „Concursul național de proiecte de tineret 2017”.

2 mai 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Răzvan Rotaru (Grup PSD)
„A început programul de Internship la Guvernul României”

Deputatul PSD Răzvan Rotaru a anunțat vineri, 28 aprilie, că actualul Guvern a dat startul înscrierilor pentru realizarea unui stagiu de internship de două luni plătit pentru tinerii din toată țara.

28 aprilie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Maricela Cobuz (Grup PSD)

Marți, 25 aprilie, deputatul PSD Suceava, dr. Maricela Cobuz, membru al Comisiei pentru sănătate și familie, a participat la o sesiune de lucru privind ”Modernizarea sistemului de sănătate din România”.

27 aprilie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la Grupul parlamentar al Partidului Social Democrat

Grupul parlamentar al PSD a votat, în cadrul ședinței de plen care a avut loc marți, 25 aprilie, pentru adoptarea proiectului de Lege privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.10/2017 pentru stimularea înființării de noi întreprinderi mici și mijlocii, prin aplicarea căruia se estimează înființarea a 10.000 de noi afaceri în fiecare an. Noul act normativ este o inițiativă a Guvernului Grindeanu, fiind parte programul de Guvernare asumat de PSD.

25 aprilie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Angel Tîlvăr (Grup PSD)
cu prilejul aniversării a 12 ani de la semnarea Tratatului de aderare a României la Uniunea Europeană

În urmă cu 12 ani, la Abația Neumünster din Luxemburg, avea loc ceremonia de semnare a Tratatului de aderare la Uniunea Europeană, un moment istoric pentru România și pentru români.

25 aprilie 2017 detalii
  
primit de la Grupul parlamentar al PSD

Indemnizațiile primarilor, viceprimarilor, președinților și vicepreședinților de consilii județene se majorează cu 30% față de nivelul aflat în plată pentru luna martie a acestui an, ca urmare a adoptării în ședința de plen a Camerei Deputaților, care a avut loc marți, 25 aprilie, a proiectului de Lege pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.9/2017 privind unele măsuri bugetare în anul 2017, prorogarea unor termene, precum și modificarea și completarea unor acte normative.

25 aprilie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Costel Lupașcu (Grup PSD)
„Ministerul Sănătății a interzis exportul paralel de vaccinuri”

Deputatul PSD Costel Lupașcu a declarat luni, 24 aprilie, că în urma solicitărilor pe care le-a înaintat Ministerului Sănătății, Guvernul a luat decizia de a limita exportul paralel de medicamente, în prima fază pentru vaccinuri. În acest fel, va fi asigurat necesarul de doze pentru imunizarea copiilor. Dozele de vaccin împotriva rujeolei au fost deja blocate în depozite, iar distribuitorii de medicamente au fost notificați de această măsură, conform datelor comunicate de Ministerul Sănătății.

25 aprilie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primit de la vicepreședintele Camerei Deputaților și președinte al Grupului parlamentar de prietenie cu Statul Israel, domnul deputat Petru Gabriel Vlase (Grup PSD)

Am aflat cu mâhnire și revoltă despre vandalizarea monumentelor funerare produse în București în ziua comemorării Holocaustului și îmi exprim convingerea că acest act condamnabil nu reflectă în niciun fel o stare de spirit a poporului român care a avut întotdeauna o atitudine civilizată și de respect față de comunitățile evreiești din România.

25 aprilie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ primită de la domnul deputat Florinel Stancu (Grup PSD)
„Schimbarea în bine a spitalelor municipale din Craiova trebuie urmată și de alte orașe din țară”

În ședința de plen a Camerei Deputaților din data de 25 aprilie a.c., domnul deputat Florinel Stancu a susținut o declarație politică despre condițiile din spitalele municipale din Craiova.
25 aprilie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Mihaela Huncă (Grup PSD)
„Guvernul Grindeanu propune mai multe burse pentru olimpicii internaționali”
Deputatul PSD Mihaela Huncă a anunțat marți, 25 aprilie, că în ultima ședință de Guvern s-a aprobat proiectul de lege prin care va crește numărul burselor de merit acordate elevilor care obțin distincții la olimpiadele internaționale.
25 aprilie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Constantin Budăi (Grup PSD)
Poliția va organiza campanii de informare pentru circulația autoturismelor cu volanul pe partea dreaptă

În urma solicitărilor pe care deputatul PSD Marius Budăi le-a transmis Ministerului de Interne și Inspectoratului General al Poliției Române, s-a luat decizia organizării unor campanii de informare în legătură cu pericolele pe care le implică conducerea în România a unui autoturism cu volanul pe partea dreaptă.

24 aprilie 2017 detalii
   DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Angel Tîlvăr (Grup PSD)
cu prilejul Yom Hashoah, Ziua Memorială a Holocaustului
În acest an, pe 24 aprilie, la Memorialul Victimelor Holocaustului Yad Vashem din Ierusalim și în comunitățile evreiești din întreaga lume se desfășoară ceremoniile legate de Yom HaShoah, Ziua Memorială a Holocaustului.

Este un moment care trebuie legat nu doar de amintirea milioanelor de evrei care au pierit în mod barbar, ci și de hotărârea noastră, a tuturor, de a nu lăsa să se mai repete o astfel de tragedie. [...]

24 aprilie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la președintele Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională, domnul deputat Dorel-Gheorghe Căprar (Grup PSD)

Biroul Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională a primit luni, 24 aprilie, vizita domnului Joseph J. Fitzgerald, consilier adjunct pentru probleme politice și consilier pe probleme politico-militare al Ambasadei Statelor Unite la București. Domnia sa a efectuat o vizită de curtoazie în pregătirea unor întâlniri periodice între cele două instituții menite să potențeze relația bilaterală strategică pe cele trei coordonate prioritare pentru reprezentanța americană: îmbunătățirea cooperării în domeniul securității, investiții economice și democratizare.

24 aprilie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Ana Birchall (Grup PSD)
Centura Bârladului intră în licitație în luna iulie

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall, deputat de Vaslui, a anunțat, vineri, 21 aprilie, alături de ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, că în luna iulie a anului 2017 va fi lansată licitația contractului de proiectare și execuție pentru centura ocolitoare a municipiului Bârlad. Prin scoaterea la licitație a pachetului comun (proiectare și execuție), se vor scurta termenele în vederea începerii efective a lucrărilor la centura Bârladului.

21 aprilie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Roxana Mînzatu (Grup PSD)
Programul Start Up Nation, accesare mai facilă

”Programul Start Up Nation România va fi un succes, mai ales că săptămâna aceasta a ajuns la o formă care va permite accesarea lui mult mai facilă. Mă aștept ca noile condiții pe care le-am prevăzut în cele mai recente dezbateri parlamentare pe marginea Legii de aprobare a Ordonanței 10/2017, să ducă la o creștere a numărului de afaceri deschise, chiar din prima parte a anului.” Declarația îi aparține deputatului brașovean Roxana Mînzatu, care a susținut cauza viitorilor mici întreprinzători în fața colegilor săi din Comisia pentru industrii și servicii a Camerei Deputaților.

21 aprilie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ primit de la chestorul Camerei Deputaților, domnul deputat Mircea Drăghici (Grup PSD)
GRECO evidențiază progresele înregistrate de România în ceea ce privește implementarea recomandărilor referitoare la transparentizarea finanțării activității partidelor politice
La începutul lunii aprilie 2017, GRECO, Organismul anticorupție al Consiliului Europei, a dat publicității un Addendum la al doilea Raport de conformitate a României GRECO RC-III (2014) 22E, Capitolul “Transparența finanțării partidelor politice”, Runda a treia de evaluare, adoptat la Strasbourg în 12 decembrie 2014.

În document se analizează progresele înregistrate de țara noastră în ceea ce privește implementarea recomandărilor făcute în anul 2010, referitoare la transparentizarea finanțării activității partidelor politice. [...]

21 aprilie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Marius-Constantin Budăi (Grup PSD)
„Introducerea venitului global pe gospodărie va aduce mai mulți români în clasa de mijloc”
Deputatul PSD Marius Budăi a anunțat vineri, 21 aprilie, că este nevoie de introducerea venitului global pe gospodărie, astfel încât persoanele cu venituri mici să beneficieze de deduceri fiscale din partea statului
21 aprilie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Marius Iancu (Grup PSD)
”Să dezbatem Legea salarizării unitare, nu să o criticăm”

Legea salarizării unitare se află în dezbatere publică și toți cei care sunt interesați de acest proiect legislativ pot depune amendamente. Pentru prima dată în ultimii 28 de ani, un partid politic – PSD - și un Guvern susținut de PSD, își asumă un asemenea demers prin care se dorește elaborarea unei legi corecte a salarizării personalului din sistemul bugetar.

20 aprilie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la președintele Comisiei pentru sănătate și familie, domnul deputat Florin Buicu (Grup PSD)
Miercuri, 19 aprilie 2017, Comisia pentru sănătate și familie a Camerei Deputaților a găzduit întâlnirea “Construcția instituțională a structurii de evaluare a tehnologiilor medicale, inclusiv de formare pentru Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale”, la care au participat reprezentanți ai comisiilor de sănătate ale Senatului și Camerei Deputaților, secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Dr. Cristian Grasu, Dr. Vlad Mixich, Dr. Maria-Cristina Dinescu, expert servicii medicale UMP – Banca Mondială, precum și experți internaționali.
20 aprilie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ primit de la domnul deputat Răzvan Rotaru (Grup PSD)
Deputatul PSD Răzvan Rotaru a depus o inițiativă legislativă pentru introducerea pungilor de plastic biodegradabile

Deputatul PSD Răzvan Rotaru a anunțat joi, 20 aprilie, că a depus la Parlament o inițiativă legislativă privind introducerea treptată în România a pungilor de plastic pentru cumpărături din materiale biodegradabile.

Pungile de unică folosință, care reprezintă marea majoritate a numărului total de pungi de transport din plastic consumate în Uniunea Europeană, inclusiv în România, sunt reutilizate foarte rar. În consecință, pungile de transport din plastic subțire devin deșeuri mai rapid, fiind abandonate în mediul înconjurător, în special în corpurile de apă. [...]

20 aprilie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la vicepreședintele Comisiei juridice, de disciplină și imunități, doamna deputat Oana Florea (Grup PSD)
Codul de conduită al parlamentarilor, o necesitate pentru România

România are nevoie cât mai urgent de un Cod de conduită al deputaților și senatorilor care să reglementeze normele și principiile de conduită parlamentară în exercitarea mandatului încredințat. În acest sens, am depus la Parlament, împreună cu deputații Comisiei juridice, un proiect de Hotărâre privind Codul de conduită al deputaților și senatorilor.

19 aprilie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la Grupul parlamentar al PSD

Grupul parlamentar al PSD a votat favorabil, în cadrul ședinței de plen a Camerei Deputaților de miercuri, 19 aprilie, un proiect de lege care vine în sprijinul farmaciilor independente, investitori mici și mijlocii pe piața medicamentelor.

19 aprilie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Mihaela Huncă (Grup PSD)
„Ministerul Educației a aprobat organizarea și funcționarea învățământului dual”

Deputatul PSD Mihaela Huncă a anunțat astăzi că Guvernul a adoptat metodologia de organizare și funcționare a învățământului dual.
19 aprilie 2017 detalii
  DECLARATIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Costel Lupașcu (Grup PSD)
Costel Lupașcu: „Guvernul trebuie să înceapă screening-ul gratuit pentru depistarea afecțiunilor medicale cu debut precoce pentru copii”

Deputatul PSD Costel Lupașcu a declarat miercuri că Guvernul Grindeanu trebuie să adopte cât mai rapid măsurile prin care să demareze programul de screening gratuit și măsuri profilactice pentru depistarea afecțiunilor medicale cu debut precoce pentru copiii între 5 și 14 ani.

19 aprilie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la vicepreședintele Comisiei pentru drepturile omului, culte și problemele minorităților naționale, doamna deputat Tamara Ciofu (Grup PSD)
„Ministerul Sănătății a anunțat extinderea programului național pentru vindecarea bolnavilor de hepatită C prin creșterea accesului pacienților la tratament fără interferon”

Deputatul PSD Tamara Ciofu a anunțat marți, 18 aprilie, că în urma unei interpelări transmise Ministerului Sănătății, a primit confirmarea că în perioada imediat următoare va crește accesul pacienților la tratament fără interferon.

18 aprilie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la președintele Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională, domnul deputat Dorel-Gheorghe Căprar (Grup PSD)

Marți, 11 aprilie, am avut o întâlnire cu reprezentanți ai companiei finlandeze Patria, furnizor de soluții tehnologice și servicii în domeniul apărării. Subiectele abordate au vizat propunerea companiei pentru Guvernul României privind cooperarea industrială în România pentru producția unui autovehicul modular blindat 8x8, având în vedere experiența finlandeză în transfer de tehnologie și cooptarea industriei locale în producția de piese și subansamble.

12 aprilie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la președintele Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice, domnul deputat Ioan Munteanu (Grup PSD)

Comisia pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice a Camerei Deputaților s-a reunit marți, 11 aprilie, începând cu ora 13.00 .

12 aprilie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la președintele Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională, domnul deputat Dorel-Gheorghe Căprar (Grup PSD)

În dimineața zilei de 11 aprilie am avut-o invitată la Comisia pentru apărare, ordine publică și siguranță națională pe doamna ministru al Afacerilor Interne, Carmen Daniela Dan, pentru a discuta, alături de un grup de specialiști, despre modalități de absorbție a fondurilor europene necesare implementării unor proiecte importante ale ministerului privind modernizarea sediilor posturilor rurale de poliție și ale serviciilor voluntare pentru situații de urgență, formarea profesională a personalului, achiziții de tehnică pentru dotarea corespunzătoare în vederea îndeplinirii misiunilor și alte obiective de investiții care pot fi stabilite în funcție de nevoile ministerului.

12 aprilie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Mihaela Huncă (Grup PSD)
Camera Deputaților a adoptat proiectul deputatului PSD Mihaela Huncă de premiere a olimpicilor și profesorilor de către autoritățile locale

Deputatul PSD Mihaela Huncă a anunțat că plenul Camerei Deputaților a adoptat marți, 11 aprilie, cu 218 voturi pentru, 1 vot împotrivă și 49 de abțineri, inițiativa legislativă care prevede implicarea autorităților locale în asigurarea fondurilor pentru premierea elevilor care participă la olimpiadele școlare. Ministerul Educației Naționale a completat proiectul de lege și a adăugat acordarea de premii și cadrelor didactice care s-au ocupat de pregătirea acestora.

12 aprilie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ primit de la președintele Comisiei pentru învățământ, știință, tineret și sport, doamna deputat Camelia Gavrilă (Grup PSD)
Să păstrăm tinerii în școli, acolo unde le este locul pentru educație și formare
Plenul Camerei Deputaților a adoptat, în ședința de marți, 11 aprilie 2017, Legea pentru aprobarea Programului pilot de acordare a unui suport alimentar pentru preșcolarii și elevii din 50 de unități de învățământ preuniversitar de stat.
11 aprilie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la liderul Grupului parlamentar al PSD, domnul deputat Ion-Marcel Ciolacu

Camera Deputaților a adoptat marți, 11 aprilie, cu votul Grupului parlamentar al PSD, proiectul de Lege pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.72/2016 privind aprobarea Programului pilot de acordare a unui suport alimentar pentru preșcolarii și elevii din 50 de unități de învățământ preuniversitar de stat. Prin noua lege, copiii din cele 50 de grădinițe și școli prevăzute în Ordonanța de Urgență vor beneficia, în mod gratuit, pe perioada anului școlar în curs, de un pachet alimentar sau o masă caldă, zilnic, în valoare de 7 lei.

11 aprilie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ primit de la doamna deputat Aida Căruceru (Grup PSD)
Elevii olimpici vor putea primi, în sfârșit, premiile pe care le merită.
Deputatul PSD Aida Căruceru a anunțat, în plenul Camerei Deputaților, că parlamentarii social-democrați susțin inițiativa legislaivă care permite ca elevii care obțin rezultate bune la olimpiadele școlare să poată fi premiați de către consiliile județene.

Aida Căruceru a susținut că astfel se corectează o mare nedreptate, în condițiile în care primăriile orașelor sau comunelor sărace nu mai rămâneau cu fonduri suficiente și pentru premierea elevilor olimpici. [...]

11 aprilie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la vicepreședintele Comisiei pentru drepturile omului, culte și problemele minorităților naționale, doamna deputat Tamara-Dorina Ciofu (Grup PSD)

Marți, 11 aprilie 2017, a avut loc ședința Comisiei pentru drepturile omului, culte și problemele minorităților naționale având pe ordinea de zi: Comunicarea comună Comisiei către Parlamentul European, Consiliul European și Consiliu – Migrația pe ruta central-mediteraneană – Gestionarea fluxurilor de migrațiune, salvarea de vieți omenești - JOINT(2017)4. Deputații au decis cu unanimitate adoptarea unui proiect de opinie favorabil comunicării aflate pe ordinea de zi.

11 aprilie 2017
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Costel Lupașcu (Grup PSD)
Ministerul Sănătății are capacitatea de a evita exportul paralel în cazul ieftinirii medicamentelor de calitate”

Deputatul PSD Costel Lupașcu a declarat marți, 11 aprilie a.c., că în prezent Ministerul Sănătății are capacitatea tehnică de a monitoriza stocurile de medicamente din țară, precum și autoritatea legală de a bloca exportul paralel al medicamentelor ieftine. În aceste condiții, Guvernul poate opera ieftiniri la anumite categorii de medicamente, fără ca acestea să fie cumpărate de speculanții din piață pentru a le revinde la prețuri de trei patru ori mai mari în alte state din Uniunea Europeană.

11 aprilie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ primit de la Grupul parlamentar al PSD
Viitorul unei țări este direct legat de tinerele generații, de gradul lor de educare și de performanțele celor mai buni. Pornind de la acest adevăr, un număr semnificativ de deputați din cadrul Grupului Parlamentar al PSD au elaborat și au inițiat un proiect de lege care modifică și completează Legea educației naționale nr.1 din 2011, astfel încât actul normativ să permită consiliilor județene să se implice în premierea elevilor care obțin rezultate deosebite la olimpiadele, concursurile și competițile școlare organizate la nivel județean.

Astfel, în ședința de vot final care a avut loc marți, 11 aprilie a.c., Camera Deputaților a adoptat Propunerea legislativă pentru modificarea și completarea art. 111 din Legea educației naționale nr.1/2011, Senatul urmând să fie for decizional. [...]

11 aprilie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la vicepreședintele Comisiei juridice, de disciplină și imunități, doamna deputat Oana Florea (Grup PSD)
Persoanele aflate în detenție și care mai au de executat cel mult 12 luni pot urma un program de formare profesională

Am depus la Senat, împreună cu domnul deputat Eugen Nicolicea, președintele Comisiei juridice, o propunere legislativă pentru modificarea Legii 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă, conform căreia persoanele private de libertate care mai au de executat cel mult 12 luni, dar nu mai puțin de trei luni de închisoare, pot urma un program de formare profesională organizat de agențiile pentru ocuparea forței de muncă, cheltuielile necesare formării fiind suportate din bugetul asigurărilor pentru șomaj.

11 aprilie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Roxana Mînzatu (Grup PSD)
„Munca egală va fi plătită egal și de acum înainte”

„Angajații statului implicați în proiecte europene după orele lor de program, vor fi plătiți la tariful prevăzut în ghidurile de finanțare. Ordonanța 80/2016 a trecut de Parlament fără articolul care le plafona salariile la nivelul celor din funcția de bază. Acest lucru mi-a fost cerut de un număr foarte mare de cetățeni, mai ales de către profesori. Îi anunț că demersurile mele au avut succes, până la urmă, la votul din plen. Nu vor mai fi supuși discriminării”, a declarat deputatul PSD Roxana Mînzatu.

10 aprilie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Marius-Constantin Budăi (Grup PSD)
Încep să se vadă rezultatele guvernării PSD

Parlamentarul social-democrat Marius Budăi, membru în Comisia pentru buget, finanțe și bănci a Camerei Deputaților a anunțat luni, 10 aprilie, că încasările la buget pe trimestrul I le-au depășit deja pe cele din trimestrul I din 2016, conform datelor statistice.

10 aprilie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Răzvan Ilie Rotaru (Grup PSD)

Deputatul PSD Răzvan Rotaru a participat la sfârșitul săptămânii trecute la două consultări publice în județul Botoșani pentru prezentarea ultimilor informații privind accesarea programului Start-up Nation-România.

10 aprilie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Costel Lupașcu (Grup PSD)
Majorarea salariilor medicilor trebuie să ducă la dispariția cutumei micilor atenții din partea pacienților

Deputatul PSD Costel Lupașcu a declarat joi, 6 aprilie, că majorările substanțiale pentru personalul medical prevăzute pentru 1 ianuarie 2018, trebuie să conducă la îmbunătățirea actului medical și la dispariția cutumei „micilor atenții”, din partea pacienților.

6 aprilie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la vicepreședintele Comisiei pentru drepturile omului, culte și problemele minorităților naționale, doamna deputat Tamara Dorina Ciofu (Grup PSD)
Campanie de informare pentru combaterea depresiei și analize gratuite de Ziua Mondială a Sănătății, organizată de Tamara Ciofu

Cu ocazia celebrării Zilei Mondiale a Sănătății de pe 7 aprilie, deputatul PSD Tamara Ciofu organizează la sfârșitul acestei săptămâni o campanie de informare publică cu privire la simptomele și combaterea depresiei. Această afecțiune este maladia cu privire la care Organizația Mondială a Sănătății a dorit să atragă atenția în acest an.
6 aprilie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la președintele Comisiei pentru muncă și protecție socială, domnul deputat Adrian Solomon (Grup PSD)

Ca respect față de veteranii de război, invalizi și văduvele de război, la inițiativa membrilor PSD din Comisia pentru muncă a Camerei Deputaților au fost formulate amendamente, însușite și de ceilalți membri ai Comisiei, asupra proiectului de Lege privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.92/2016 - PLx 124/2017, ținând cont de faptul că indemnizațiile lor nu au mai fost majorate din anul 2008.

5 aprilie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la președintele Comisiei pentru sănătate și familie, domnul deputat Florin Buicu (Grup PSD)
7 Aprilie - Ziua Mondială a Sănătății

În fiecare an, Organizația Mondială a Sănătății selectează ca temă pentru 7 Aprilie - Ziua Mondială a Sănătății, un domeniu prioritar de interes global de sănătate publică.

5 aprilie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la președintele Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională, domnul deputat Dorel-Gheorghe Căprar (Grup PSD)

Miercuri, 5 aprilie, am avut la Comisie o întâlnire informală cu domnul general locotenent Dumitru Scarlat, care a predat comanda Statului Major al Forțelor Terestre, fiind numit în funcția de șef al Reprezentanței militare a României la NATO și UE la Cartierul General NATO de la Bruxelles.

5 aprilie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Mihaela Huncă (Grup PSD)
Huncă: „Guvernul PSD-ALDE stimulează angajatorii să creeze locuri de muncă pentru absolvenții de studii superioare și ucenici”

Deputatul PSD Mihaela Huncă a anunțat miercuri, 5 aprilie, că în ultima ședință de guvern, Executivul a aprobat proiectul de Lege prin care statul va finanța crearea de noi locuri de muncă pentru calificarea ucenicilor și pentru efectuarea stagiului de către absolvenții de învățământ superior. Sursele de finanțare pentru anul acesta sunt deja prevăzute în bugetul de stat și provin din fonduri publice și din fonduri europene nerambursabile.

5 aprilie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la Grupul parlamentar al PSD

Grupul parlamentar al PSD susține producătorii autohtoni, între măsurile care se pot lua în beneficiul acestora numărându-se și crearea de programe prin care pot participa, cu sprijinul statului român, la târguri și expoziții internaționale pentru a promova produsele românești. Astfel, social-democrații au votat în ședința de vot final care a avut loc marți, 4 aprilie, pentru adoptarea Proiectului de Lege pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.8/2017 privind lansarea în cadrul Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat a Programului de susținere a internaționalizării operatorilor economici români, cu finanțare de la bugetul de stat, pentru perioada 2017-2020.

4 aprilie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ primit de la doamna deputat Maricela Cobuz (Grup PSD)
În ședința de plen a Camerei Deputaților din data de 4 aprilie a.c., doamna deputat Maricela Cobuz a susținut declarația politică intitulată ” 7 aprilie - Ziua Mondială a Sănătății. Să luptăm împotriva depresiei”.

„Timp de 69 de ani, Ziua Mondială a Sănătății a avut câte o temă de dezbatere, iar anul acesta ”Depresia” a devenit subiectul”, a declarat doamna deputat. [...]

4 aprilie 2017 detalii
  ANUNȚ DE PRESĂ
primit de la liderul Grupului parlamentar al PSD, domnul deputat Ion-Marcel Ciolacu
Grupul parlamentar al Partidului Social Democrat din Camera Deputaților va participa în perioada 6-7 aprilie la o reuniune internă organizată la Sinaia.

Alături de deputații social-democrați, la întâlnire vor fi prezenți și membri ai Guvernului României. Agenda de lucru va fi axată pe prioritățile legislative din această sesiune parlamentară ale Grupului PSD din Camera Deputaților, precum și pe diverse aspecte [...]

4 aprilie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Florinel Stancu (Grup PSD)
„Prin PL-x 156/2017 acordăm un sprijin semnificativ mediului de afaceri românesc”

„Proiectul de Lege pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.8/2017 privind lansarea în cadrul Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat a Programului de susținere a internaționalizării operatorilor economici români, cu finanțare de la bugetul de stat, pentru perioada 2017-2020, este un sprijin semnificativ pentru producătorii români, iar în rezultat vor spori substanțial exporturile românești”, a declarat deputatul PSD Florinel Stancu.

4 aprilie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la Grupul parlamentar al PSD

Camera Deputaților a adoptat marți, 4 aprilie a.c., Proiectul de Lege pentru completarea art.10 din Legea nr.75/1994 privind arborarea drapelului României, intonarea imnului național și folosirea sigiliilor cu stema României de către autoritățile și instituțiile publice, act normativ inițiat de deputați și senatori PSD.

4 aprilie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Marius Budăi (Grup PSD)
„Prin legea prevenției peste 75 de milioane de euro pe an vor rămâne în buzunarele antreprenorilor români”

„Prin legea prevenției peste 75 de milioane de euro pe an vor rămâne în buzunarele antreprenorilor români. În urma răspunsurilor pe care le-am primit la o serie de întrebări trimise către ministerele care asigură cadrul legal pentru funcționarea activității agenților economici din țara noastră, am constatat că au fost aplicate peste 720.000 de amenzi contravenționale în valoare de peste 300 milioane de euro în ultimii patru ani pentru încălcarea prevederilor din Codul Muncii, Codul de Procedură Fiscală și Protecția Consumatorului”, a declarat deputatul PSD Marius Budăi.
3 aprilie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Angel Tîlvăr (Grup PSD)
privind inițiativa de înființare a Centrului Național de Resurse Umane din cadrul Ministerului Sănătății
În conformitate cu prevederile programului de guvernare, Ministerul Sănătății a anunțat înființarea și finanțarea Centrului de Resurse Umane, prin intermediul căruia se va acorda asistență medicilor români din străinătate, care doresc să revină în țară.
3 aprilie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Răzvan Rotaru (Grup PSD)
Guvernul a adoptat propunerea deputatului PSD Răzvan Rotaru pentru introducerea programelor IT în cheltuielile eligibile din Programul Start-up

Guvernul a anunțat că a adoptat propunerea deputatului PSD Răzvan Rotaru pentru introducerea programelor IT în cheltuielile eligibile din Programul „Start-up Nation-România”.

3 aprilie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Cătălin Ioan Nechifor (Grup PSD)
Trei luni în plus pentru ca școlile să obțină autorizația de securitate la incendiu

Comisia pentru administație publică și amenajarea teritoriului a adoptat, în ședința de 28 martie, două amendamente la proiectul de Lege privind aprobarea Ordonanței Guvernului nr.17/2016 pentru prorogarea termenului prevăzut la art.30 alin.(41) din Legea nr. 307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor (PLx 431/2016).

31 martie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ primit de la doamna deputat Mihaela Huncă (Grup PSD)
„Avem nevoie de modificarea cadrului legal pentru dezvoltarea sportului de masă în România”
Deputatul PSD Mihaela Huncă a anunțat joi, 30 martie a.c., că va organiza consultări cu membrii Guvernului și cu asociațiile sportive din teritoriu pentru a întreprinde măsurile legislative care să conducă la dezvoltarea sportului de masă.

„Avem nevoie de modificarea cadrului legal pentru dezvoltarea sportului de masă în România. Obiectivul nostru, al echipei PSD-ALDE din Parlament și Guvern, este ca dezvoltarea sportului de masă să fie inclus ca obiectiv major în proiectul de țară și până în 2020 să ajungem să alocăm 1% din PIB pentru tot ce înseamnă activități sportive”, a declarat Mihaela Huncă. [...]

30 martie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ

În perioada 27-28 martie 2017 s-au desfășurat la Sankt Petersburg, Federația Rusă, lucrările Conferinței parlamentare privind combaterea terorismului internațional.

30 martie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la vicepreședintele Comisiei pentru drepturile omului, culte și problemele minorităților naționale, doamna deputat Tamara-Dorina Ciofu (Grup PSD)
Fiecare primărie din județul Botoșani trebuie să beneficieze de minim 2 asistenți medicali comunitari

Deputatul PSD Tamara Ciofu a anunțat joi, 30 martie a.c., că Ministerul Sănătății are în vedere să crească cu 30 de posturi numărul de asistenți medicali comunitari care se vor ocupa de sănătatea persoanelor vulnerabile de la nivel local.

30 martie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la Grupul parlamentar al Partidului Social Democrat

Camera Deputaților a adoptat marți, 28 martie, cu sprijinul Grupului parlamentar al PSD, proiectul de Lege pentru modificarea și completarea art.1 din Legea nr.490/2004 privind stimularea financiară a personalului care gestionează fonduri comunitare.

29 martie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Natalia-Elena Intotero (Grup PSD)
Reducerea riscurilor în cazul dezastrelor și necesitatea creării unui sistem coerent de acțiune, discutate la Istanbul

În perioada 26-28 martie, am participat la Forumul European pentru Reducerea Riscului la Dezastre (EFDRR), care s-a desfășurat la Istanbul. Scopul acestei întruniri a fost consolidarea angajamentul politic privind generarea de programe și parteneriate menite să pună în aplicare prevederile Cadrului de Acțiune de la Sendai pentru Reducerea Riscurilor la Dezastre 2015-2030.

29 martie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Costel Lupașcu (Grup PSD)
„Ministerul Sănătății are acum capacitatea de a ieftini cu 35% medicamentele inovative fără patent”

Deputatul PSD Costel Lupașcu a declarat marți, 28 martie a.c., că operaționalizarea sistemului de raportare a stocurilor de produse farmaceutice permite acum Ministerului Sănătății să aplice ieftinirea cu 35% a medicamentelor inovative care și-au pierdut patentul, așa cum s-a promis în programul de guvernare.

28 martie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la Grupul parlamentar al Partidului Social Democrat
Grupul parlamentar al PSD se delimitează de declarațiile deputatului Cătălin Rădulescu privind compania Danone

Stimată doamnă Paolo Tafuri, Director general Danone Europa Centrală și de Est
Grupul PSD din Camera Deputaților a luat act de apelul dumneavoastră și vă împărtășește îngrijorarea referitoare la calitate afirmațiilor din spațiul public, care trebuie să fie dincolo de orice reproș și deasupra oricărei suspiciuni de rea-intenție.

28 martie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Angel Tîlvăr (Grup PSD)
Aniversarea a 99 de ani de la unirea Basarabiei cu România

Aniversarea momentului istoric în care Sfatul Țării din Basarabia a hotărât unirea cu România reprezintă o mare sărbătoare pentru români, oriunde s-ar afla ei în lume, și o oportunitate de a reflecta asupra asupra trecutului și viitorului nostru. Decizia din 1918 a însemnat un prim și foarte important pas în formarea României Mari, un reper esențial în afirmarea noastră ca națiune europeană împlinită, demnă și puternică.

28 martie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la Grupul parlamentar al PSD

Grupul parlamentar al PSD a votat, în cadrul ședinței de plen care a avut loc marți, 28 martie a.c., pentru adoptarea proiectului de Lege privind respingerea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.14/2016 pentru modificarea art.2 din Legea nr.248/2015 privind stimularea participării în învățământul preșcolar a copiilor provenind din familii defavorizate.

28 martie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la liderul Grupului parlamentar al PSD, domnul deputat Ion Marcel Ciolacu

Camera Deputaților a dezbătut și a adoptat pe articole, luni, 27 martie a.c., Propunerea legislativă (inițiativă cetățenească) privind revizuirea Constituției României. Proiectul, inițiat ca urmare a celor 3 milioane de semnături date de cetățeni, își propune să înlăture orice echivoc pe care utilizarea termenului de “soți” în cuprinsul art. 48 alin. (1) din Constituția României ar putea să-l aducă în conturarea noțiunii de „familie” și dreptul fundamental al bărbatului și al femeii de a se căsători și a întemeia o familie.

28 martie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Aida Căruceru (Grup PSD)
Copiii din familii defavorizate au acum o șansă în plus să ajungă la grădiniță

Deputatul PSD Aida Căruceru a anunțat că, în urma votului de marți, 28 martie, din Camera Deputaților, copiii din familiile defavorizate au o șansă în plus să ajungă la grădiniță, după ce, cu susținerea Grupului PSD, deputații au votat în unanimite un proiect de ordonanță de urgență a Guvernului prin care s-a eliminat vârsta maximă până la care se poate acorda stimulentul educațional sub formă de tichete de grădiniță și s-a eliminat vârsta minimă de la care se poate beneficia de acest drept. Totodată, a fost reglementat și termenul limită până la care se pot solicita tichetele de grădiniță.

28 martie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la vicepreședintele Comisiei juridice, de disciplină și imunități, doamna deputat Oana Florea (Grup PSD)
Completările la Legea referendumului nu afectează inițiativa președintelui Iohannis

Miercuri, 29 martie 2017, începând cu ora 9.00, sala „Mihai Viteazul” din cadrul Parlamentului României, are loc o nouă consultare pe tema completărilor aduse Legii referendumului. Cu această ocazie, aș dori să facă următoarele precizări:

28 martie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la președintele Comisiei pentru învățământ, știință, tineret și sport, doamna deputat Camelia Gavrilă (Grup PSD)

Pe data de 27 martie, a avut loc o întâlnire a Excelenței Sale, domnul Ján Gábor, Ambasadorul Republicii Slovacia în România, cu doamna deputat prof. dr. Camelia Gavrilă, președintele Comisiei pentru învățământ știință, tineret și sport a Camerei Deputaților, și domnul deputat Adrian Todor, membru al Comisiei, într-un dialog pe teme politice, de educație și deschideri către multiculturalism.

28 martie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Maricela Cobuz (Grup PSD)

În ședința de plen a Camerei Deputaților din data de 28 martie a.c., doamna deputat Maricela Cobuz a susținut declarația politică intitulată ”Importanța României în Uniunea Europeană”. „A venit timpul să vorbim despre valorile României ca națiune de sine stătătoare, cu o Constituție proprie și cu un Guvern care legiferează în favoarea românilor”, a declarat doamna deputat.

28 martie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Angel Tîlvăr (Grup PSD)
Aniversarea a 60 de ani de la semnarea Tratatului de instituire a Comunității Europene

În urmă cu 60 de ani, a fost semnat, la Roma, Tratatul de instituire a Comunității Europene, care rămâne, până astăzi, principala sursă a legislației comunitare.

27 martie 2017 detalii
  ANUNȚ DE PRESĂ
primit de la președintele Comisiei juridice, de disciplină și imunități, domnul deputat Eugen Nicolicea (Grup PSD)
Comisia juridică, de disciplină și imunități a Camerei Deputaților vă invită miercuri, 29 martie 2017, ora 9.00, la continuarea consultărilor demarate în data de 22 martie 2017 (sala „Mihai Viteazul”, nivel P1).
27 martie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ primit de la doamna deputat Mihaela Huncă (Grup PSD)
„Modernizarea școlilor trebuie să includă și instalarea de camere de luat vederi pentru creșterea siguranței copiilor”
Deputatul PSD Mihaela Huncă a declarat joi, 23 martie a.c., că programul de reabilitare al celor 2.000 de școli care în prezent nu au autorizație de funcționare, trebuie să includă între condițiile de modernizare și instalarea unui sistem de supraveghere pentru combaterea infracționalității în zonele din proximitatea unităților de învățământ.
23 martie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Angel Tîlvăr (Grup PSD)
Ziua Mondială a Apei

Începând cu 1993, la inițiativa ONU, data de 22 martie a fost aleasă pentru a marca Ziua Mondială a Apei, ca modalitate de a atrage atenția asupra importanței resurselor de apă dulce și managementului sustenabil al acestora. În acest an, tema aleasă pentru eveniment este legată de apele uzate și de modul în care acestea pot fi reduse cantitativ și refolosite în mod eficient.

23 martie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la Grupul parlamentar al PSD

Adaptarea și modernizarea legislației în sensul eliminării discriminărilor și inechităților din societatea românească este una din prioritățile Grupului parlamentar al PSD.

22 martie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la președintele Comisiei juridice, de disciplină și imunități, domnul deputat Eugen Nicolicea (Grup PSD)

Pentru respectarea principiului transparenței în actul de legiferare, am organizat miercuri, 22 martie, în cadrul Comisiei juridice a Camerei Deputaților, o primă rundă de dezbateri cu privire la o intenție de modificare a Legii referendumului nr. 3/2000. Având în vedere că Parlamentul este organul reprezentativ suprem al poporului român și unica autoritate legiuitoare, consider că este vital ca astfel de dezbateri să aibă loc.

22 martie 2017 detalii
  ANUNȚ DE PRESĂ
primit de la președintele Comisiei juridice, de disciplină și imunități, domnul deputat Eugen Nicolicea (Grup PSD)

Comisia juridică, de disciplină și imunități a Camerei Deputaților vă invită la o dezbatere publică asupra art.1 alin.(4) și (5), art.2 alin.(1) și (2), art.74 alin.(1) și (2), art.90, art.150 și art.152 din Constituția României, republicată, raportate la Decizia Curții Constituționale nr.70/1999 și nr.799/2011, precum și la Codul de bune practici în materie de referendum al Comisiei Europene pentru Democrație prin Drept (Comisia de la Veneția).

22 martie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Angel Tîlvăr (Grup PSD)
cu prilejul Zilei Internaționale a Pădurilor

Ziua Internațională a Pădurilor este celebrată pe 21 martie, în baza rezoluției A/RES/67/200, adoptată în anul 2012 de către Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite. Acest eveniment anual ne oferă ocazia de a reflecta la importanța "aurului verde al naturii" pentru umanitate și la rolul pe care acesta îl joacă în ceea ce privește calitatea vieții, dezvoltarea durabilă și securitatea alimentară pentru generațiile prezente și pentru cele viitoare.

21 martie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la liderul Grupului parlamentar al Partidului Social Democrat, domnul deputat Ion-Marcel Ciolacu

Grupul parlamentar al PSD din Camera Deputaților a votat pentru adoptarea unui proiect de lege care prevede garantarea de către stat, în procent de 50%, a creditelor acordate pentru achiziția de locuințe noi sau consolidate prin programul „Prima casă”. Locuințele care nu se încadrează în această categorie vor fi garantate de statul român în procent de 40%, potrivit actului normativ adoptat în cadrul ședinței de vot final care a avut loc marți, 21 martie 2017.

21 martie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la președintele Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională, domnul deputat Dorel-Gheorghe Căprar (Grup PSD)

Marți, 21 martie 2017, a avut loc întâlnirea dintre membrii Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională și cursanții Colegiului Național de Apărare. În cadrul întrevederii, după prezentarea principalelor atribuții și activități legislative și de control parlamentar ale Comisiei, participanții au avut ocazia de a adresa o serie de întrebări membrilor Comisiei prezenți la eveniment.

21 martie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la Grupul parlamentar al Partidului Social Democrat

Camera Deputaților a adoptat marți, 21 martie a.c., cu sprijinul Grupului parlamentar al PSD, un proiect de lege care permite plata din bugetul Ministerului Sănătății a cheltuielilor aferente tratamentului în străinătate pentru victimele tragediei din clubul Colectiv până la sfârșitul anului 2018, în continuarea cheltuielilor de spitalizare din unități publice sanitare românești sau din alte țări.

21 martie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la președintele Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională, domnul deputat Dorel-Gheorghe Căprar (Grup PSD)
Pe data de 16 martie 2017 a avut loc, la Nădlac, întâlnirea bilaterală cu membrii Comisiei pentru apărare și securitate ai Consiliului Național Slovac.

La întâlnire au luat parte Excelența Sa Ambasadorul Republicii Slovace la București, consulul Republicii Slovace, domnul secretar de stat Adrian Mlădinoiu din partea Secretariatului General al Guvernului, domnul secretar de stat Mihai Dan Chirică din partea Ministerului Afacerilor Interne, domnul senator Mihai Fifor, reprezentanți ai administrației publice locale, precum și deputați din Circumscripția Arad. [...]

20 martie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la președintele Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională, domnul deputat Dorel-Gheorghe Căprar (Grup PSD)
Săptămâna precedentă, Comisia pentru apărare, ordine publică și siguranță națională din Camera Deputaților, alături de parlamentari din circumscripția Arad și reprezentanți ai Guvernului au desfășurat activități în teritoriu, având pe agenda de lucru vizitarea unor obiective din domeniul de competență.

În 14 martie am avut plăcerea de a vizita Centrul de Excelență NATO HUMINT de la Oradea, care a luat naștere prin identificarea unui potențial la nivel național în domeniul studiului culegerii de informații din surse umane și transpunerea sa de la nivel conceptual și doctrinar la nivel organizațional. [...]

20 martie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la președintele Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională, domnul deputat Dorel-Gheorghe Căprar (Grup PSD)
În perioada 14 -15 martie 2017, membrii ai Comisiei pentru apărare au efectuat o activitate de informare-documentare la obiective din județul Arad și Bihor aparținând celor două ministere din aria de competență.
20 martie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Marius-Constantin Budăi (Grup PSD)
Fără discriminări pe piața asigurărilor RCA și tarife decente raportate la condițiile economice din România

Deputatul PSD Marius Budăi, membru al Comisiei pentru buget, finanțe și bănci a Camerei Deputaților, a declarat luni, 20 martie, că în urma dezbaterilor la care a participat alături de reprezentanții Autorității pentru Supraveghere Financiară, se va modifica modul de calcul al polițelor RCA, astfel încât tariful de referință să fie stabilit pentru o perioadă nedeterminată și să nu mai fie diferențe atât de mari, în funcție de vârstă, cum este în prezent.

20 martie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Angel Tîlvăr (Grup PSD)
Cu privire la chestiunea alocațiilor pentru copiii cetățenilor români care muncesc în țări ale Uniunii Europene

Recent, reprezentanți ai unor guverne din țări ale Uniunii Europene - Germania, Austria, Danemarca și Irlanda - și-au exprimat intenția de a pune în discuție reducerea alocațiilor pentru copiii lucrătorilor imigranți din state europene, în situația în care aceștia locuiesc în afara țării unde părinții lor muncesc.

17 martie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la vicepreședintele Comisiei pentru drepturile omului, culte și problemele minorităților naționale, doamna deputat Tamara-Dorina Ciofu (Grup PSD)
Deputatul PSD Tamara Ciofu reprezintă interesele persoanelor vârstnice în Parlament

Deputatul PSD Tamara Ciofu a anunțat astăzi, că împreună cu alți șase deputați, a înființat Subcomisia pentru protecția și promovarea drepturilor persoanelor vârstnice, în cadrul Comisiei pentru drepturile omului a Camerei Deputaților, unde este vicepreședinte.

15 martie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ primit de la președintele Comisiei pentru învățământ, știință, tineret și sport, doamna deputat Camelia Gavrilă (Grup PSD)
Pe data de 14 martie 2017, s-au desfășurat lucrările ședinței Comisiei pentru învățământ știință, tineret și sport a Camerei Deputaților. O parte semnificativă a acestei ședințe a fost alocată întâlnirii cu ministrul Educației Naționale, prof. univ. dr. Pavel Năstase.

Dezbaterile care au avut loc cu acest prilej s-au centrat, în principal, pe viziunea actualei conduceri a Ministerului Educației Naționale în ceea ce privește dezvoltarea sistemului național de educație și strategia conturată în acest sens. [...]

15 martie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Răzvan Ilie Rotaru (Grup PSD)
Am deschis Start-up Botoșani, prima pagină de facebook pentru comunicarea directă cu tinerii antreprenori

Deputatul PSD Răzvan Rotaru a anunțat miercuri, 15 martie, că a luat decizia de a realiza o pagină de facebook „Start-up Botoșani”, dedicată tinerilor care doresc să acceseze primul program guvernamental prin care primesc de la stat 200.000 de lei pentru deschiderea unei afaceri noi.

15 martie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la liderul Grupului parlamentar al PSD, domnul deputat Ion-Marcel Ciolacu

Grupurile parlamentare ale PSD, ALDE și UDMR au făcut propuneri în Comisia pentru muncă și protecție socială astfel încât să beneficieze de majorarea indemnizației cu 30% aleșii locali, primari, viceprimari, președinți, precum și vicepreședinți ai consiliilor județene.

14 martie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Marius Budăi (Grup PSD)
Avem primul guvern care alocă banii publici pe bază de obiective clare și măsurabile, stabilite după prioritățile populației

Deputatul PSD, Marius Budăi, a declarat marți, 14 martie, că va vota pentru adoptarea Ordonanței de Urgență nr. 9 în forma aprobată de Guvern și le solicită și colegilor de la alte partide să susțină acest act normativ.

14 martie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la Grupul parlamentar al PSD

Camera Deputaților a adoptat marți, 14 martie, proiectul de Lege pentru modificarea și completarea Ordonanței Guvernului nr. 28/2008 privind registrul agricol, act normativ inițiat de un grup de deputați social-democrați. Noua lege îmbunătățește, modernizează și unifică sistemul prin care se ține evidența categoriilor de folosință a terenurilor, a mijloacelor de producție agricolă, precum și a efectivelor de animale.

14 martie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Angel Tîlvăr (Grup PSD)
122 de ani de la inaugurarea Bibliotecii Centrale Universitare

La 14 martie 1895 a fost inagurată Biblioteca Centrală Universitară, instituție care a avut și continuă să aibă un rol esențial în dezvoltarea studiului și cercetării în toate domeniile și în formarea elitelor intelectuale ale României.

14 martie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Mihaela Huncă (Grup PSD)
15% din fondurile pentru reabilitarea școlilor fără avize de funcționare vor fi alocate pentru Botoșani

Deputatul PSD Mihaela Huncă a transmis o interpelare către Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene prin care a solicitat detalii cu privire la începerea programului de investiții pentru reabilitarea unităților de învățământ care nu au aviz sanitar de funcționare.

14 martie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Angel Tîlvăr (Grup PSD)
Ziua Europeană pentru Comemorarea Victimelor Terorismului

În urmă cu 13 ani, pe 11 martie 2004, 11 bombe au explodat în gara Atochași în trenurile de navetiști care se apropiau de capitala Spaniei, Madrid. În acea dimineață, 192 de persoane, printre care 16 cetățeni români, au căzut victime nevinovate unei amenințări al cărei spectru rămâne, până astăzi, extrem de prezent: terorismul.

13 martie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Costel Lupașcu (Grup PSD)
Avem nevoie de creșterea veniturilor și îmbunătățirea condițiilor de lucru pentru angajații din structurile Ministerului Afacerilor Interne

Deputatul PSD Costel Lupașcu a anunțat luni, 13 martie că a depus o interpelare adresată Ministerului Finanțelor, Ministerului Muncii și Ministerului Afacerilor Interne cu scopul de a identifica cât mai repede soluțiile legale pentru a majora și sporurile agențiilor de poliție, jandarmilor, pompierilor și salariaților de la poliția de frontieră.

13 martie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la președintele Comisiei pentru buget, finanțe și bănci, domnul deputat Leonardo Badea (Grup PSD)

Marți, 14 martie, ora 16.00, am propus și s-a aprobat de către Biroul Comisiei pentru buget, finanțe și bănci, organizarea unei consultări publice pe tema RCA, atât cu partea guvernamentală, cât și cu organizațiile neguvernamentale. Doresc, pe această cale, ca membrii comisiei să cunoască opinia fiecărei părți asupra căreia există impact direct sau indirect al inițiativelor legislative aflate în dezbatere. Societatea civilă poate astfel să-și exprime poziția, să prezinte propuneri de amendare și să-și argumenteze opiniile.

13 martie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la vicepreședintele Comisiei pentru drepturile omului, culte și problemele minorităților naționale, doamna deputat Tamara Dorina Ciofu (Grup PSD)
Am reușit împreună cu Guvernul Grindeanu să realizăm prima lege pentru asistența medicală a comunităților locale

Deputatul PSD Tamara Ciofu a anunțat joi, 9 martie, că Guvernul a adoptat Ordonanța de Urgență prin care s-a aprobat primul act normativ care prevede asigurarea de servicii de sănătate în sistem integrat pentru persoanele și grupurile vulnerabile de la nivelul fiecărei localități din România.

9 martie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ primit de la doamna deputat Mihaela Huncă (Grup PSD)
Deputatul PSD Mihaela Huncă propune implicarea autorităților locale pentru premierea olimpicilor
Deputatul PSD a depus la Parlament propunerea legislativă privind implicarea autorităților locale în asigurarea fondurilor pentru premierea elevilor care participă la olimpiadele școlare.
9 martie 2017 detalii
  ANUNȚ DE PRESĂ

Doamna deputat Adriana Doina Pană (Grup PSD) va susține miercuri, 8 martie, începând cu ora 13.00, o conferință de presă (sala „Spiru Haret”, nivel P). La acest eveniment vor participa organizații profesionale din sectorul silvic și ONG-uri de mediu.

8 martie 2017
  DECLARAȚIE DE PRESĂ primită de la secretarul Comisiei pentru administrație publică și amenajarea teritoriului, doamna deputat Simona Bucura-Oprescu (Grup PSD)
Administrația este forma prin care se realizează funcția executivă a statului. Administrația este, după unii specialiști, armata în civil a unui stat.
7 martie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ

Camera Deputaților a adoptat marți, 7 martie, proiectul de Lege pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.81/2016 privind modificarea și completarea Legii educației naționale nr.1/2011, cu sprijinul Grupului parlamentar al PSD. Proiectul de lege, care are ca scop reglementarea învățământului dual, urmează să fie dezbătut în Senat, în calitate de Cameră decizională.

7 martie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Angel Tîlvăr (Grup PSD)
privind întâlnirea cu delegația italo-română din orașele înfrățite Sulmona și Ovidiu

Astăzi, 6 martie 2016, alături de senatorul PSD de Constanța, Nicolae Moga, am participat la întâlnirea cu delegația comună a orașelor înfrățite Sulmona (Italia) și Ovidiu (România).

7 martie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la vicepreședintele Comisiei juridice, de disciplină și imunități , doamna deputat Oana-Consuela Florea (Grup PSD)
Nerespectarea principiului separației puterilor în stat duce la grave derapaje!

Principiul separației și echilibrului puterilor în stat este cel care asigură garanția menținerii unei stabilități sociale, politice și legislative, cele trei puteri trebuind să funcționeze în limitele conferite prin Constituție.

7 martie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Beatrice Tudor (Grup PSD)
Preocupați de lupta internă pentru putere, PNL a uitat că a promis să repare Codurile penale cu același om care le-a stricat din start: Cătălin Predoiu

Definiția de dicționar a ipocriziei este “atitudinea celui ipocrit, prefăcătorie, fățărnicie, falsitate”. Definiția politică a ipocriziei este PNL.

6 martie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Angel Tâlvăr (Grup PSD)
Cazurile de sclavie prin muncă și trafic de persoane având drept victime cetățeni români în orașul Ginosa, provincia Taranto din regiunea Puglia, Italia

O serie de articole ale presei românești din diaspora și din cea italiană au adus în atenția opiniei publice situația extrem de gravă a mai multor cetățeni români, victime ale traficului de persoane și sclaviei prin muncă, în orașul Ginosa, provincia Taranto, regiunea Puglia.

6 martie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la Grupul parlamentar al Partidului Social Democrat

Grupul parlamentar al PSD nu susține Propunerea legislativă privind completarea Legii nr.286/2009 privind Codul penal, inițiată de deputatul Tudor Ciuhodaru. De asemenea, subliniem faptul că domnul deputat Ciuhodaru nu s-a consultat și nu a colaborat cu Grupul parlamentar al PSD în ceea ce privește elaborarea acestui proiect de lege, fiind întru totul inițiativa sa personală.

Valorile democrației, respectarea legii supreme a României – Constituția și protejarea liberei exprimări sunt principiile care ne ghidează activitatea parlamentară și politică.

3 martie 2017
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la președintele Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională, domnul deputat Dorel-Gheorghe Căprar (Grup PSD)

Marți, 28 februarie 2017, membri ai Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională au participat la prezentarea Raportului privind autoevaluarea activității desfășurate de Ministerul Apărării Naționale în anul 2016, alături de președintele României, președintele Camerei Deputaților și prim-ministrul Guvernului.

1 martie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Angel Tîlvăr (Grup PSD)
Vizita la Camera Deputaților a delegației Parlamentului norvegian care gestionează relațiile cu Spațiul Economic European (SEE) și Asociația Europeană a Liberului Schimb (AELS)

Marți, 28 februarie 2017, am participat la întâlnirea cu delegația Parlamentului norvegian care gestionează relațiile cu Spațiul Economic European (SEE) și Asociația Europeană a Liberului Schimb (AELS), condusă de domnul Svein Roald Hansen, membru al Comisiei pentru afaceri europene.

1 martie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la președintele Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională, domnul deputat Dorel-Gheorghe Căprar (Grup PSD)

Marți, 28 februarie 2017, membrii Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională au efectuat o vizită de informare-documentare la sediul Serviciului de Telecomunicații Speciale. Am avut prilejul să vizităm centrul de date gestionat de STS și centrul 112 și să fim informați în legătură cu varietatea de activități gestionate de acest organism.

1 martie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la Grupul parlamentar al Partidului Social Democrat

Grupul parlamentar al PSD a votat marți, 28 februarie a.c., pentru adoptarea proiectului de lege privind completarea art. 23 din Legea nr. 217/2003 pentru prevenirea și combaterea violenței în familie. Noul act normativ aduce mijloace suplimentare de protecție a victimelor, prin completarea ordinului de protecție cu măsuri care să prevină încălcarea restricției de către agresor.

28 februarie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la Grupul parlamentar al Partidului Social Democrat

Camera Deputaților a adoptat marți, 28 februarie 2017, cu sprijinul Grupului parlamentar al PSD, Proiectul de lege pentru modificarea și completarea Legii nr. 289/2002 privind perdelele forestiere de protecție.

28 februarie 2017 detalii
   COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la președintele Comisiei pentru sănătate și familie, domnul deputat Corneliu-Florin Buicu (Grup PSD)

Peste trei pătrimi dintre români și-ar dori să călătorească în alt stat membru al Uniunii Europene pentru tratament medical, dacă ei sau un membru al familiei ar avea o problemă serioasă de sănătate, deși 43% declară că nu și-ar permite această soluție.

23 februarie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Simona Bucura-Oprescu (Grup PSD)
Programul de guvernare al PSD este reflectat în bugetul de stat și va fi respectat pe deplin

Doamna Simona Bucura-Oprescu, deputat PSD de Argeș, a susținut, marți, 21 februarie 2017, în plenul Camerei Deputaților, o declarație politică în care a făcut referire la faptul că Legea bugetului de stat este în deplin acord cu Programul de guvernare social-democrat. Această viziune caracterizată de coerență politică susține, în plan concret, dezvoltarea economică și socială a României.

21 februarie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la Grupul parlamentar al PSD

Elaborarea și adoptarea Legii bugetului de stat și a bugetului asigurărilor sociale de stat au fost prioritare pentru PSD, și, chiar în cadrul unui calendar strâns, am reușit să îl votăm după două zile de dezbateri în plen într-o variantă care ține cont de programul de guvernare, de situația reală a economiei românești și de cele mai importante politici publice pe care le avem în vedere pentru a asigura dezvoltarea țării în următorii patru ani.

21 februarie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Angel Tîlvăr (Grup PSD)
Cu prilejul Zilei mondiale a justiției sociale
Începând cu anul 2009, în baza deciziei Adunării Generale a Națiunilor Unite din 26 noiembrie 2007, data de 20 februarie a fost aleasă pentru a marca Ziua mondială a justiției sociale, o zi care aduce în prim plan eforturile făcute în vederea soluționării unor probleme de importanță globală precum sărăcia, excluziunea socială și șomajul.
20 februarie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Vasile-Daniel Suciu (Grup PSD)

Am văzut cu oarecare surprindere încercările unor colegi liberali de a exploata pur politicianist discuția referitoare la gratuitatea transportului studenților prin intermediul CFR.

20 februarie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la Comisia pentru apărare, ordine publică și siguranță națională

Marți, 14 februarie 2017, conducerile Comisiilor pentru apărare, ordine publică și siguranță națională din Camera Deputaților și Senat au avut o întrevedere cu ministrul Apărării Naționale, domnul Gabriel-Beniamin Leș, și domnul Mircea Dușa, secretar de stat pentru politica de apărare și planificare. Discuțiile au vizat programele prioritare privind înzestrarea armatei României, atât pentru anul în curs, cât și pentru următorii, iar în acest context reprezentanții comisiilor au comunicat întreg sprijinul parlamentar.

15 februarie 2017
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la președintele Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională, domnul deputat Dorel Gheorghe Căprar (Grup PSD)

Marți, 14 februarie 2017, membrii Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională, în exercitarea atribuțiilor de control parlamentar asupra sectorului de securitate, au efectuat o vizită de lucru la sediul Ministerului Afacerilor Interne.

15 februarie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ primit de la Cabinetul președintelui Camerei Deputalilor, domnul Liviu Dragnea
Președintele Camerei Deputaților solicită adoptarea OUG 14 în cel mai scurt timp permis de procedura parlamentară

Președintele Camerei Deputaților, domnul Liviu Dragnea, a făcut, vineri, un apel către toți membrii Parlamentului ca în cel mai scurt timp să parcurgă procedurile și să adopte legea de aprobare a Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 14/2017, prin care sunt abrogate modificările Codului Penal și Codului de Procedură Penală.
10 februarie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Roman Florin-Claudiu (Grup PNL)
PNL va sesiza Curtea de Conturi cu privire la sistemul de vot electronic de la Camera Deputaților

PSD se teme de votul transparent, democratic. Doar așa se explică blocarea folosirii sistemului electronic de vot de către președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea.

Acesta este responsabil de nefuncționarea sistemului de vot electronic de la Camera Deputaților deși, pentru impresia artistică, amenință public cu greva parlamentară a grupului PSD dacă sistemul nu este remediat. [...]

9 februarie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Angel Tîlvăr (Grup PSD)
Comemorărea a 76 de ani de la masacrul din Lunca Prutului

Astăzi, 7 februarie, trebuie să ne amintim de cei 600 de țărani din nordul Bucovinei și ținutul Herței care și-au găsit moartea sub gloanțe, în întunericul geros de pe malul Prutului.

7 februarie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ primit de la domnul deputat Glad-Aurel Varga (Grup PNL)
“Solicit conducerii Camerei Deputaților să rezolve problema votului electronic din Parlament!”
Deputatul liberal Glad Varga solicită majorității PSD-ALDE să rezolve problema tehnică a sistemului de votului electronic din Parlament.
Potrivit liberalului, în cadrul ședințelor de dezbatere pe tema Proiectului Legii bugetului de stat, parlamentarii au fost nevoiți să voteze cu mâinile ridicate, fapt ce poate ridica unele suspiciuni în privința corectitudinii numărării de către secretarul de ședință a voturilor exprimate.

”Consider că este extrem de important ca fiecare vot din Parlament să se cuantifice în mod corect, iar pentru ca acest lucru să se întâmple, sistemul votului electronic, care este pus la dispoziția fiecărui parlamentar, trebuie să funcționeze. Momentan nu putem să folosim această resursă, votăm cu mâinile, o metodă mai puțin productivă și exactă”, a declarat Glad Varga. [...]

7 februarie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la președintele Comisiei de industrii și servicii, domnul deputat Iulian Iancu (Grup PSD)

Comisia de industrii și servicii a luat act de situația foarte grea cu care s-a confruntat sistemul energetic național datorită mai multor factori, inclusiv fenomenele meteorologice extreme din luna ianuarie și anume:

- ger puternic, ninsori abundente, viscol și polei, ceea ce au creat dificultăți în alimentarea cu combustibil a centralelor termoelectrice; [...]

2 februarie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Angel Tîlvăr (Grup PSD)
Întâlnirea Ministrului de Stat pentru afaceri europene al Irlandei cu reprezentanții Comisiilor pentru afaceri europene din Parlamentul României

Reprezentanți ai Comisiilor pentru afaceri europene ale Camerei Deputaților și Senatului României au avut marți, 31 ianuarie 2017, o întrevedere cu o delegație condusă de Dara Murphy, Ministrul de Stat pentru afaceri europene al Irlandei. Din delegație au mai făcut parte ambasadorul Irlandei la București, Derek Feely, și directorul adjunct al Unității UE - UK, Jean McDonald.

1 februarie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ primită de la domnul deputat Angel Tîlvăr (Grup PSD)
Cu privire la recentele cazuri de trafic de persoane și exploatarea prin muncă
În ultima perioadă, o serie de cazuri de trafic de persoane și de exploatare prin muncă, având drept victime cetățeni români, au fost aduse în atenția opiniei publice de către media din România, Germania și Spania, precum și de publicațiile românești din diaspora.

Unele dintre aceste cazuri sunt de o extremă gravitate, conducând la suferință persistentă și chiar la decesul unui român astfel abuzat. [...]

31 ianuarie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ primită de la domnul deputat Angel Tîlvăr (Grup PSD)
Cu prilejul Zilei Internaționale de Comemorare a Victimelor Holocaustului

Data de 27 ianuarie marchează Ziua Internațională de Comemorare a Victimelor Holocaustului. Prin Rezoluția Adunării Generale a Națiunilor Unite numărul 60/7 din 1 noiembrie 2005, aceasta reprezintă prima comemorare universală de acest fel și corespunde datei la care, în 1945, a fost eliberat cel mai mare lagăr nazist de exterminare de la Auschwitz-Birkenau.

Începând cu anul 2010, Organizația Națiunilor Unite a ales o temă specifică pentru ceremoniile și evenimentele desfășurate în fiecare an. Pentru 2017, tema aleasă este „Comemorarea Holocaustului: Educație pentru un viitor mai bun”. [...]

27 ianuarie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ primită de la domnul deputat Angel Tîlvăr (Grup PSD)
Cu prilejul zilei Unirii Principatelor Române de la 24 ianuarie 1859
Data de 24 ianuarie 1859 marchează un act istoric esențial în înfăptuirea statului național român unitar. Alegerea lui Alexandru Ioan Cuza ca domnitor al Moldovei și al Valahiei a creat premisele pentru recunoașterea internațională a Unirii Principatelor Române și făcut posibilă inițierea de reforme majore în toate domeniile, reforme care au constituit temelia unui stat modern.

La 158 de ani de la acest eveniment, suntem datori să salutăm, cu respect și recunoștința, marile personalități române ale vremii, care au luptat pentru înfăptuirea acestui proiect politic vital și să onorăm importanta susținere demonstrată prin votul popular al populației de pe ambele părți ale Milcovului. [...]

24 ianuarie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Macovei Silviu (Grup PSD)
Incendiul din clubul Bamboo
Mi-e teamă că lecțiile care ar fi trebuit învățate după tragedia din clubul Colectiv nu au fost studiate și nici nu au fost generate toate măsurile care să prevină accidente similare. Din fericire, incendiul din clubul Bamboo nu a produs victime, iar evacuarea s-a făcut rapid. Însă, nu putem să nu ne întrebăm cum a fost posibil ca acel club să funcționeze și fără autorizație de funcționare și fără aviz ISU.
23 ianuarie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Sorin-Dan Moldovan (Grup PNL)

Am trimis vineri, 20 ianuarie, Ministrului Cercetării și Inovării, domnul Șerban-Constantin Valeca, o întrebare parlamentară referitoare la stadiul proiectului de cercetare privind studierea și crearea unor alimente necesare copiilor cu diabet sau alte suferințe, aflat în derulare la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca.

20 ianuarie 2017 detalii
  INFORMARE DE PRESĂ primită de la Cabinetul președintelui Camerei Deputaților, domnul Liviu Dragnea
Președintele Camerei Deputaților, domnul Liviu Dragnea, va participa, în perioada 17 – 21 ianuarie, la Washington DC, la ceremonia de învestitură a celui de-al 45-lea președinte al Statelor Unite ale Americii, domnul Donald J. Trump, și la evenimentele conexe prilejuite de acest moment.

Invitația la eveniment a fost adresată domnului Liviu Dragnea în dubla sa calitate de președinte al Camerei Deputaților și de președinte al Partidului Social Democrat, fiind lansată din partea vicepreședintelui Comitetului de Învestitură a președintelui, domnul Elliot Broidy. [...]

17 ianuarie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ primit de la președintele Comisiei pentru învățământ, știință, tineret și sport, doamna deputat Camelia Gavrilă (Grup PSD)
15 Ianuarie - Trasee și valori culturale în spațiul eminescian

Astăzi omagiem, într-o îngemănare simbolică, ziua de naștere a poetului Mihai Eminescu și Ziua Culturii Naționale, o necesară clipă de reflecție în care, în mod firesc, rememorăm destinul și valoarea complexă a creației eminesciene, dar redescoperim și o matrice culturală, “stilistică” profund românească în care istorie, mit, folclor, timp și spațiu, neliniște metafizică și observație socială lucidă și critică se împletesc în scriitura eminesciană.

Creator de limbă literară, de limbaj poetic autentic, deschizator de drumuri în poezia românească, împletire de romantism structural și limezime clasică, Eminescu poate fi considerat cea mai înaltă conștiință estetică a secolului al XIX- lea . [...]

16 ianuarie 2017 detalii
 

Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București joi, 19 octombrie 2017, 21:04
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro