Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-prezent > Camera Deputaților > Grupuri > PNL Versiunea pentru printare

Grupul parlamentar al Partidului Național Liberal
Comunicate de presa

  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Glad Varga (Grup PNL)
Glad Varga (PNL): „Poate la anul...” – sloganul preferat al Guvernului PSD-ALDE

Poate la anul...” devine cel mai folosit motto al guvernării PSD-ALDE, care nu irosește niciun moment pentru a întârzia punerea în practică a unor măsuri reale de îmbunătățire a vieții noastre”, a declarat Glad Varga, deputat PNL.

19 octombrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ

Clarificări privind facilitățile de transport pentru studenți

Deputatul PNL Dumitru Oprea îi solicită ministrului Educației Naționale, Liviu Marian Pop, să precizeze clar ce categorii de studenți beneficiază de facilitățile pentru transport și în ce condiții, dată fiind interpretarea neunitară de către instituțiile de învățământ superior a OUG nr. 2/2017, precum și a dezinformărilor care au apărut în spațiul public.

19 octombrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Claudiu –Vasile Răcuci (Grup PNL)
PSD respinge fără argumente o altă inițiativă legislativă prin care veniturile angajaților din sectorul privat puteau să crească

Deputatul PNL de Alba Claudiu Răcuci îi acuză pe deputații PSD din Comisia pentru buget, finanțe și bănci din Camera Deputaților pentru că au votat, fără nici un argument serios, respingerea propunerii legislative Pl-x 300/2017, prin care veniturile angajaților din sectorul privat puteau să crească, printr-o facilitate fiscală aplicată plății către angajați a orelor suplimentare:

18 octombrie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Marius Bodea (Grup PNL)
Instituțiile statului român, capturate de PSD!
În mai puțin de un an de când PSD a câștigat alegerile, PSD a politizat toate instituțiile -cheie care, în mod normal, ar trebui să fie independente. Curtea de Conturi, Consiliul Național de Prognoză (CNP), Institutul Național de Statistică (INS), Consiliul Național al Audiovizualului (CNA), Autoritatea pentru Supraveghere Fiscală (ASF), Banca Națională a României (BNR), Autoritatea Națională de Administrare Fiscală (ANAF), Consiliul Concurenței (CC), Agenția Națională de Știri Agerpress, Rezervele de Stat ale României, Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) sunt instituțiile care, pe rând, au post pesedizate prin infilitarea la conducere sau în structurile de decizie a unor personaje care răspund comenzilor de partid, nu interesului public.

Eu cred că a doua zi dupa ce se va schimba majoritatea parlamentară, una dintre primele măsuri pe care trebuie să le implementeze Partidul Național Liberal este aceea de a reda acestor instituții rolul și menirea pentru care au fost înființate. [...]

18 octombrie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Daniel Olteanu (Grup PNL)
Daniel Olteanu, deputat PNL de Vaslui꞉ ʺStart Up Nation, un program care are ca rezultat creșterea decalajelor între regiunile bogate și cele sărace din Romȃniaʺ

Deputatul liberal Daniel Olteanu atrage atenția asupra dezechilibrelor în dezvoltarea regională, care sunt alimentate nu doar prin alocările de fonduri destinate infrastructurii de transport, ci și prin finanțările care vizează tinerii și susținerea inițiativelor de antreprenoriat.

17 octombrie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Dumitru Oprea (Grup PNL)
„Programul de guvernare PSD-ALDE devine colecție de texte umoristice“
Într-o declarație politică susținută marți, 17 octombrie 2017, parlamentarul ieșean Dumitru Oprea arată că nu Programul de Guvernare, «Biblia activistului social-democrat», a stat la baza exercitării puterii de către cele două guverne instalate în doar câteva luni de aceeași majoritate parlamentară.

Principala miză a fost și este intenția, fără precedent, de concentrare a puterii de către un singur personaj, prin interpuși fideli. Iar acest personaj nu este altul decât președintele PSD, Liviu Dragnea. Totuși, „vedem cum, de aproape un an, încercările lui repetate de a instaura un regim de tip sud-american dau, din fericire, rateuri în fragila noastră democrație“. [...]

17 octombrie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ primită de la domnul deputat Costel Alexe (Grup PNL)
Ziua când PSD a suspendat democrația
Această săptămână a început cum nu se poate mai rău pentru democrația din România, dar totodată în tiparul tendințelor abuzive cu care majoritatea PSD-ALDE, de data aceasta și cu largul concurs al celor de la UDMR, ne-a obișnuit pe parcursul anului 2017.

Luni, 16 octombrie, tirania majorității a funcționat din nou, de data aceasta în Comisia Juridică a Senatului, unde a fost votat cu șase voturi ”pentru” (PSD și ALDE), 4 voturi ”împotrivă” (PNL și USR) și o abținere (UDMR) un raport de respingere a inițiativei PNL de alegere a primarilor în două tururi. [...]

17 octombrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Găvrilă Ghilea (Grup PNL)
Vremuri tulburi, timpuri grele…

În declarația sa politică săptămânală, deputatul PNL Găvrilă Ghilea a precizat că reintroducerea accizelor la carburanți a dat deja tonul scumpirilor de toamnă, iar tăvălugul majorării prețurilor va face una cu pământul veniturile românilor care încă mai visează la majorarea acestora cu 25% începând cu 1 ianuarie 2018.

16 octombrie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Glad Varga (Grup PNL)
Glad Varga (PNL): Abandonarea deșeurilor din construcții trebuie să fie sancționată!

„Preluarea deșeurilor abandonate și recuperarea, din punct de vedere al protecției mediului, a terenului pe care sunt abandonate sunt extrem de costisitoare, în comparație cu sumele care se colectează din amenzile actuale.

16 octombrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Dumitru Oprea (Grup PNL)
Realizările Ministerului Transporturilor și stadiul documentației privind construcția autostrăzii Ungheni-Iași-Târgu Mureș

Deputatul PNL Dumitru Oprea îi solicită (încă) ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, să prezinte un raport de activitate realist din mandatul său de ministru, din moment ce principala cauză a demiterii sale a fost lipsa de comunicare, nu lipsa realizărilor.

16 octombrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Marilen Gabriel Pirtea (Grup PNL)
Guvernarea PSD la un an: ROBOR-ul sufocă românii, puterea de cumpărare scade, viața este mai scumpă

„Îmi este dificil să accept ideea că la nivelul guvernării există o atât de mare incompetență, însă cifrele nu mint. Politicile economice social-democrate dezastruoase au întors România pe dos. I-au mințit pe români că va curge lapte și miere, dar n-au făcut decât să scadă puterea de cumpărare a acestora”, spune deputatul PNL de Timiș, Marilen Gabriel Pirtea.

16 octombrie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Ion Ștefan (Grup PNL)
PNL susține comisioane bancare reduse pentru transferul de bani în euro

Săptămâna trecută am votat, în cadrul Comisiei de Industrii și Servicii, amendamentul colegului meu PNL Virgil Popescu, deputat de Mehedinți, prin care comsioanele pentru plățile în moneda Euro (plăți SEPA) făcute de cetățenii din România, către alte conturi din băncile din Uniunea Europeană, nu vor mai depăși nivelul comisionelor pentru plățile în lei corespunzătoare.

16 octombrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Ionuț Stroe (Grup PNL)
Liberalul Ionuț Stroe – noul Președinte al Comisiei pentru Afaceri Sociale, Sănătate și Dezvoltare Durabilă din cadrul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei.

Parlamentarul liberal Ionuț Stroe a fost ales joi, 12 octombrie 2017, în funcția de Președinte al Comisiei pentru Afaceri Sociale, Sănătate și Dezvoltare Durabilă, cu prilejul sesiunii Adunării Parlamentare a Consiliului Europei care se desfășoară la Strasbourg. Funcția devenise vacantă după alegerea doamnei Stella Kyriakides ca Președinte al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei.

12 octombrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
privind participarea la cea de-a 137-a Adunare a Uniunii Interparlamentare (UIP) și la reuniunile asociate (Sankt Petersburg, Federația Rusă, 14-18 octombrie 2017)

Cea de-a 137-a Adunare a Uniunii Interparlamentare (UIP) și reuniunile asociate vor avea loc la Sankt Petersburg, în perioada 14-18 octombrie a.c., lucrări la care vor participa parlamentari din peste 135 de țări.

12 octombrie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Antoneta Ioniță (Grup PNL)

În data de 27 septembrie 2017, am participat în calitate de membru al Comisiei de sănătate din Camera Deputaților la masa rotundă cu tema „Eliminarea hepatitei cronice cu virus C în România”, ce a avut loc la Parlamentul European.

11 octombrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Claudiu Răcuci (Grup PNL)
PSD respinge fără să clipească un proiect în favoarea persoanelor cu handicap accentuat și grav

Deputatul PNL de Alba, Claudiu Răcuci, acuză cu virulență majoritatea parlamentară PSD-ALDE de cinism în formă continuată, deoarece senatorii PSD au votat fără să clipească pentru respingerea unui proiect legislativ care ar fi ușurat viața persoanelor încadrate în grad de handicap accentuat și grav, aceștia argumentând că, deși proiectul e bun, e în favoarea oamenilor, atâta vreme cât nu l-au inițiat ei, atunci nu trebuie să treacă:

11 octombrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Dumitru Oprea (Grup PNL)
Dumitru Oprea: „Au guvernat și ne-au condamnat, din nou, la subdezvoltare!“

Parlamentarul ieșean Dumitru Oprea a susținut miercuri, 11 octombrie, în plenul Camerei Deputaților, o declarație politică pe tema larmei politice care acoperă adevăratul subiect al momentului: distrugerea echilibrelor macroeconomice ale României de către guvernările Grindeanu și Tudose. Iar nota de plată va avea scadența usturătoare începând cu 2018.

11 octombrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Florin-Claudiu Roman (Grup PNL)
PSD se opune reînființării trezoreriei în orașul Zlatna

În calitate de parlamentar de Alba, am adresat o interpelare ministrului Finanțelor Publice, domnul Ionuț Mișa, privind necesitatea reînființării Serviciului de Trezorerie al orașului Zlatna. Din păcate, răspunsul ministrului a fost unul negativ și a demonstrat disprețul cu care guvernarea PSD-ALDE îi tratează pe românii de rând.

10 octombrie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Pavel Popescu (Grup PNL)
Pavel Popescu: “Dragnea pune în pericol securitatea națională, dar e primul la discursuri și la poze”

“Liderii majorității parlamentare, în frunte cu domnii Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu, au fost în aceste zile primii la discursuri și la poze cu oficialii Alianței, cu ocazia Adunării Parlamentare a NATO care a avut loc la București, însă deciziile luate de ei în acest an pun în pericol angajamentele publice luate în fața partenerilor euro-atlantici, și implicit securitatea națională”, este mesajul transmis de deputatul PNL Pavel Popescu.

10 octombrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
Luni, 9 octombrie 2017, în cadrul Sesiunii Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) de la Strasbourg, domnul deputat Ionuț Stroe, membru al Delegației Parlamentului României la APCE, în cadrul dezbaterii cu tema „Observarea alegerilor parlamentare din Albania (25 iunie 2017)”, a salutat progresele vizibile înregistrate de Albania în procesul electoral.
10 octombrie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Gigel Știrbu (Grup PNL)
Simona Halep-Adevărata imagine a României!
Sâmbătă, tenismena româncă Simona Halep a intrat in istoria sportului mondial, devenind locul 1 WTA dupa victoria decisivă in fața Jelenei Ostapenko la semifinalele turneului China Open. Pe mine, la fel ca pe mulți alți conaționali, performanța Simonei Halep m-a făcut să fiu într-adevar mândru că sunt român.
9 octombrie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Pavel Popescu (Grup PNL)
„Președintele ANCOM trădează interesul cetățenilor și protejează compania privată la care a lucrat. Demisia, Diță!”
“Principalele companii de telefonie din România, Telekom, Orange și Vodafone, aveau obligația de a oferi clienților o acoperire națională de cel puțin 98%, până la data de 5 aprilie 2017, conform unui contract semnat în 2012. ANCOM, instituția care trebuia să verifice dacă acest lucru s-a întâmplat, a refuzat să facă verificarea la termen, ceea ce reprezintă un prejudiciu adus consumatorilor români”, atenționază deputatul Pavel Popescu.
9 octombrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Dumitru Oprea (Grup PNL)
Viața românilor nu este o prioritate pentru guvernul PSD-ALDE!

Deputatul PNL Dumitru Oprea îi solicită ministrului Sănătății, Florian-Dorel Bodog, prin intermediul unei întrebări adresate oficial, să prezinte situația gradului de uzură a parcului de ambulanțe la nivelul național. Întrucât angajații serviciilor de ambulanță au semnalat, de nenumărate ori, riscul utilizării ambulanțelor degradate, parlamentarul ieșean a cerut ministrului să precizeze câte ambulanțe noi vor fi alocate județului Iași și când vor ajunge la unități.

5 octombrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Ioan Cupșa (Grup PNL)
PNL va consulta asociațiile de profesioniști în vederea sistematizării legislației din domeniul Justiției

În contextul în care Parlamentul României a aprobat constituirea Comisiei parlamentare speciale pentru sistematizarea, unificarea și asigurarea stabilității legislative în domeniul Justiției, Partidul Național Liberal va lansa o serie de dezbateri publice pentru a identifica cele mai bune soluții și pentru a avea o viziune complexă și completă asupra modificărilor legislative care se impun în această materie.

5 octombrie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Glad Varga (Grup PNL)
Glad Varga (PNL): „Parlamentarii coaliției de guvernare refuză măsuri de reducere a poluării aerului”

Deputatul liberal Glad Varga condamnă, încă o dată, ceea ce a devenit deja o modalitate obișnuită de lucru a comisiilor pentru buget din Parlament și anume refuzul oricărei inițiative legislative care nu aduce un beneficiu direct coaliției aflată la guvernare, pe motivul „nu se poate, nu sunt bani”.

5 octombrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat, Robert Sighiartău (Grup PNL)
Creșterea ROBOR și a cursului de schimb, cauzate de modelul economic promovat de PSD!
„Creșterea ROBOR nu trebuie văzută doar ca evoluție pe termen scurt, ca un accident la început de octombrie, ci ca trend pe termen mediu și lung! Oricine poate constata că, în ultimul an, ROBOR și-a dublat valoarea! Eu ușor de văzut, ROBOR la 3 luni avea valoarea de 0,69 la data de 3 octombrie 2016. Deci, tendința este de creștere, oricât de mult s-ar strădui BNR să se opună valului.
5 octombrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Robert Sighiartău (Grup PNL)
Creșterea ROBOR și a cursului de schimb, cauzatE de modelul economic promovat de PSD!

„Creșterea ROBOR nu trebuie văzută doar ca evoluție pe termen scurt, ca un accident la început de octombrie, ci ca trend pe termen mediu și lung! Oricine poate constata că, în ultimul an, ROBOR și-a dublat valoarea! E ușor de văzut, ROBOR la 3 luni avea valoarea de 0,69 la data de 3 octombrie 2016. Deci, tendința este de creștere, oricât de mult s-ar strădui BNR să se opună valului.

5 octombrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Claudiu Răcuci (Grup PNL)
Cum a blocat PSD proiectul privind stimularea salarizării în sectorul privat
Claudiu Răcuci, deputat PNL de Alba, inițiator al unei propuneri legislative care ar fi trebuit să aducă bani mai mulți în buzunarele angajaților din sectorul privat, acuză majoritatea PSD-ALDE de blocarea proiectului său privind impozitarea orelor suplimentare, pentru motivul absurd că proiectul nu este inițiat de PSD sau ALDE:
5 octombrie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Marilen Gabriel Pirtea (Grup PNL)
Domnilor guvernanți, responsabilitatea și respectul față de dascăli vă sunt străine? Acum, de ziua lor, faceți-le cadou șase măsuri de bun-simț

Respectul și responsabilitatea față de dascăli, față de educație, se citesc în acțiunile guvernanților, nu în declarațiile publice ale acestora.

5 octombrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnii deputați Lucian Heiuș, Bogdan Huțucă, Nicolae Neagu, Robert Sighiartău și Dan Vîlceanu (Grup PNL)
PSD și ALDE refuză audierea președintelui A.N.A.F. în Comisia pentru buget, finanțe și bănci din Camera Deputaților

Deputații PNL din Comisia pentru buget, finanțe și bănci au solicitat invitarea președintelui ANAF, doamna Mirela Călugăreanu, în data de 11 octombrie 2017, în vederea pentru o discuție tehnică, în cadrul comisiei, despre capacitatea A.N.A.F. de a implementa noile măsuri fiscale ale Guvernului Tudose, printre care amintim Split TVA, transferul de contribuții sociale în sarcina angajatului etc.

4 octombrie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Dumitru Oprea (Grup PNL)
Dumitru Oprea: „Guvernul Tudose crește Robor-ul, nu Banca Națională!“

Într-o declarație politică susținută miercuri, 4 octombrie, în plenul Camerei Deputaților, parlamentarul ieșean Dumitru Oprea arată că reprezentanții guvernării PSD-ALDE au fost atinși de o boală cu care se confruntă la scară largă România anului 2017: analfabetismul economic și financiar. Prof. univ. dr. Dumitru Oprea sancționează recentele declarații ale premierului Mihai Tudose, care emite afirmații incalificabile în spațiul public privind activitatea Băncii Naționale a României, în loc să recunoască politicile incoerente și antieconomice ale guvernului pe care, teoretic, în conduce. „Dacă inflația crește, crește și Robor-ul. Un lucru pe care l-ați fi putut afla întrebând orice student de la Economie, dacă pe sutele de consilieri personali și din ministere nu îi întreabă nimeni nimic!“, a declarat deputatul liberal.

4 octombrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Adriana Săftoiu (Grup PNL)

Deputatul PNL, Adriana Săftoiu, a prezentat în cadrul Comisiei pentru drepturile omului, culte și problemele minorităților naționale, un raport privind situația din penitenciare. Același raport a fost înaintat si Biroului Permanent al Camerei Deputaților cu solicitarea dezbaterii în plenul Camerei Deputaților.

4 octombrie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Roberta Alma Anastase (Grup PMP)
Grațiela Leocadia Gavrilescu este mai toxică pentru ploieșteni decât dioxidul de sulf și benzenul

Poluarea Ploieștiului este o problemă vitală care nu poate fi ignorată, cu atât mai puțin îngropată sub minciuni și declarații politicianiste ieftine. Ea poate fi rezolvată doar prin eforturi comune ale autorităților locale și autorităților naționale de mediu. Orice altă abordare este sortită eșecului.

4 octombrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Florin Claudiu Roman (Grup PNL)
Inițiativa UDMR de modificare a Legii administrației publice locale a fost respinsă de plenul Camerei Deputaților la solicitarea PNL

La propunerea PNL, comisiile de specialitate și plenul Camerei Deputaților au dat un vot de respingere proiectului UDMR de modificare a Legii nr.215/2001 a administrației publice locale. Raportul de respingere al proiectului a primit un număr de 256 de voturi ”pentru”, 21 de voturi ”împotrivă” și 4 ”abțineri”.

4 octombrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Daniel Olteanu (Grup PNL)
Incompetența și minciuna de la vȃrful Ministerului Transporturilor, măsura guvernării PSD

Deputatul liberal Daniel Olteanu îl acuză pe ministrul Transporturilor, Răzvan - Alexandru Cuc, de incompetență și minciună, ca urmare a modului iresponsabil în care acesta gestionează proiectul Variantei ocolitoare Bȃrlad, investiție amânată în mandatul lui Cuc, dar exploatată de PSD din punct de vedere electoral.

4 octombrie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Dumitru Oprea (Grup PSD)
Accizele și „uraganul“ PSD

Deputatul PNL Dumitru Oprea îi solicită ministrului Finanțelor Publice, Ionuț Mișa, să transmită în scris analiza instituției pe care o conduce privind impactul pe care supraaciza aplicată carburanților o va produce asupra prețurilor de consum, în special după lichidarea stocurilor de carburanți neaccizate. Pe 1 octombrie a intrat în vigoare a doua majorare a accizei la combustilibi, de 16 bani pe litru. În acest context, liderul pieței distribuției de carburanți în România a majorat prețurile atât la benzină, cât și la motorină cu 5 bani pe litru în noaptea de sâmbătă spre duminică.

2 octombrie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Gigel Știrbu (Grup PNL)
Guvernarea capului în gură

În urmă cu un an, PSD, alături de tot aparatul de propagandă aferent, atacau virulent guvernarea Cioloș pentru „slabele rezultate înregistrate” si pentru „dezastrul economic în care a adus țara”. La un an de la aceste declarații, sub guvernarea PSD-ALDE, veștile proaste pentru români vin pe bandă rulantă: prețurile carburanților, al gazelor, al electricității si al ratelor la bancă au crescut , iar în perioada următoare se anunță noi majorări. Toate acestea, din păcate, au efect direct in buzunarul fiecărui român.

2 octombrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Ion Ștefan (Grup PNL)
Petiție online pentru acordarea celui de-al 13-lea și al 14-lea salariu în mediul privat

Partidul Național Liberal a inițiat și depus, la începutul lunii septembrie, la Camera Deputaților, un proiect de lege care vizează acordarea celui de-al 13-lea și al 14-lea salariu pentru angajații firmelor cu capital privat care înregistrează profit. Inițiatorul proiectului legislativ este deputatul PNL de Vrancea, Ion Ștefan. Printre scopurile acestei propuneri se numără: eliminarea discrepanțelor salariale între domeniul privat și cel bugetar, fidelizarea salariaților din mediul privat astfel încât forța de muncă bine calificată să rămână în țară și întoarcerea banilor la buget, prin plata de taxe și impozite.

2 octombrie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Găvrilă Ghilea (Grup PNL)
Sistemul medical de urgență va fi resuscitat, sau nu va mai fi deloc!

Protestele declanșate în aceste zile de către salariații Serviciilor Județene de Ambulanță nu reprezintă decât vârful iceberg-ului nemulțumirilor și neajunsurilor care macină de ani buni sistemul medical de urgență.

29 septembrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Marilen Pirtea (Grup PNL)
Modul dezastruos de aplicare a split payment-ului la TVA riscă să anuleze potențialele sale beneficii

Lipsa de profesionalism și continua căutare de găselnițe fiscal - bugetare, precum și maniera introducerii măsurii, pot duce în situația de anulare a eventualelor avantaje ale split payment-ului la TVA.

29 septembrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Claudiu Răcuci (Grup PNL)
Pe 1 octombrie închidem România? Termenul din Legea nr.146/2017 expiră sâmbătă, iar Guvernul Tudose tace, pentru că este vinovat!

Claudiu Răcuci, deputat PNL de Alba, avertizează asupra faptului că data limită prevăzută în Legea nr. 146/2017, prin care s-a prorogat termenul din Legea nr. 307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor, va expira sâmbătă, 30 septembrie, iar mai mult de jumătate dintre instituțiile publice și agenții economici ar trebui să-și sisteze activitatea sau să aștepte sancțiunile legale:

29 septembrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Dumitru Oprea (Grup PNL)
Perdelele de fum întunecă și mintea guvernanților României

Deputatul PNL Dumitru Oprea a adresat în această săptămână două serii de întrebări miniștrilor Educației și celui al Finanțelor Publice, pornind de la situații critice reclamate de asociații profesionale și mediul economic. Evoluțiile zilnice de pe scena publică românească, îndeosebi prin utilizarea repetată a perdelelor de fum de către administrația centrală, dau senzația de incoerență și de ascundere a adevăratelor intenții ale actualilor guvernanți.

28 septembrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ

În perioada 3 – 5 octombrie 2017, la Andorra La Vella, Andorra, se va desfășura reuniunea de toamnă a Adunării Parlamentare a Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (AP OSCE).

28 septembrie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Glad Varga (Grup PNL)
Ariile protejate sunt simple depozite de materie primă pentru Coaliția PSD-ALDE

În timp ce în alte țări europene, protejarea parcurilor naționale este susținută și promovată la scară largă datorită potențialului de dezvoltare a comunităților locale și nu numai, în România, din păcate, parcurile naturale sunt văzute ca niște simple depozite de materie primă. O dovedește din plin proiectul legislativ care se află zilele acestea în dezbatere, la comisiile de specialitate din Senat.

28 septembrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Claudiu Răcuci (Grup PNL)
Învățământul nu-i o prioritate a Guvernului – peste 130 mii de elevi din mediul rural învață în clase simultane

Claudiu Răcuci, deputat PNL de Alba, acuză lipsa totală de interes a autorităților guvernamentale față de condițiile în care se desfășoară învățământul din mediul rural, dar și efortul uriaș pe care îl fac dascălii de la țară:

27 septembrie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Ion Ștefan (Grup PNL)
PSD scumpește electricitatea, gazele, carburantul și reinventează taxa de mediu

Data de 1 octombrie va fi una neagră pentru români! Asta pentru că, de duminică, vom plăti cu toții mai mult pentru electricitate, dar și pentru gazele naturale, după ce guvernanții PSD au considerat că cetățeanul își poate permite facturi mai mari, acum, în prag de iarnă.

27 septembrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la vicepreședintele Camerei Deputaților, domnul deputat Ben-Oni Ardelean (Grup PNL)

Miercuri, 27 septembrie, în ședința Birourilor permanente reunite, am solicitat prezența premierului Mihai Tudose în fața plenului reunit al Camerei Deputaților și Senatului, pentru a putea răspunde punctual la ceea ce s-a întreprins de către instituțiile care se află în subordinea domniei sale pentru a preveni situația în care au ajuns românii din Ucraina.

27 septembrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Florin Roman (Grup PNL)
PNL propune ca impozitul din venit să rămână la nivelul autorităților locale
În calitate de deputat al PNL voi depune în perioada imediat următoare o propunere legislativă prin care îmi doresc să vin în sprijinul autorităților locale, în sensul modificării Legii privind finanțele publice locale, astfel încât impozitul din venit să rămână integral la nivelul autorităților locale.

Realitatea ne arată că, în momentul de față, autoritățile administrațiilor publice locale trebuie să facă față unui volum tot mai mare de cheltuieli, fără să beneficieze, însă, și de un transfer superior de resurse de la bugetul central. [...]

26 septembrie 2017 detalii
  ANUNȚ DE PRESĂ
primit de la președintele Comisiei pentru transporturi și infrastructură, domnul deputat Lucian Bode (Grup PNL)

Comisia pentru transporturi și infrastructură organizează miercuri, 27 septembrie, începând cu ora 9.30, o dezbatere la care sunt invitați să participe reprezentanți ai Ministerului Transporturilor, conducerea CFR Infrastructură, pentru a analiza situația actuală a acestei companii, precum și stadiul proiectelor de investiții (sala de ședințe a Comisiei, nivel P1, corp B4).

26 septembrie 2017
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Costel Alexe (Grup PNL)
România impostorilor nu este România noastră

Prin intermediul unei declarații politice susținută marți, 26 septembrie 2017, în plenul Camerei Deputaților, am atras atenția colegilor parlamentari din alianța PSD-ALDE asupra derapajelor grave pe care le girează direct sau tacit și, mai ales, asupra urmărilor pe termen mediu pe care această complicitate le generează.

26 septembrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Daniel Olteanu (Grup PNL)
Deputatul Daniel Olteanu cere ministrului Energiei măsuri dure față de Delgaz Grid (fostul E.ON) pentru investițiile asumate dar nerealizate

Deputatul liberal Daniel Olteanu atrage atenția asupra modului evaziv și iresponsabil în care ministrul Energiei, Toma Petcu, tratează problemele legate de furnizarea energiei electrice, cu care se confruntă frecvent locuitorii din Moldova, reacționȃnd în schimb, cu promptitudine, în ceea ce îi privește pe locuitorii din vestul țării.

26 septembrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Dumitru Oprea (Grup PNL)
Dumitru Oprea: „Mitul guvernărilor competente ale PSD“

Într-o declarație politică susținută marți, 26 septembrie, în plenul Camerei Deputaților, parlamentarul ieșean Dumitru Oprea arată că stilul amatoristic de guvernare al cabinetelor Grindeanu și Tudose a reușit să dărâme mitul guvernării competente a PSD, perpetuat de-a lungul anilor.

26 septembrie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Ion Ștefan (Grup PNL)
Aprovizionarea unei gospodării cu lemn de foc a devenit o problemă socială. PNL propune interzicerea exportului de lemn de foc!

În perioada următoare se va discuta în comisiile de specialitate ale Camerei Deputaților despre un proiect de lege inițiat preponderent de parlamentari PNL, între care mă număr și eu, care interzice exportul de lemn de foc, pentru o perioadă de trei ani.

25 septembrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la deputații Tudor-Rareș Pop (Grup USR), Carmen Mihălcescu (Grup PSD), Adriana Ana Săftoiu (Grup PNL), Attila Korodi (Grup UDMR) și Valeriu-Andrei Steriu (Grup PMP)
Legea Bicicletei - o inițiativă parlamentară transpartinică în parteneriat cu societatea civilă

Vineri, 22 septembrie, cu ocazia Zilei Europene Fără Mașini, anunțăm formarea unui grup de lucru transpartinic care să elaboreze "LEGEA BICICLETEI", o inițiativă parlamentară care își propune să încurajeze folosirea bicicletei în scop utilitar, recreativ, turistic și sportiv.

22 septembrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Ionuț Stroe (Grup PNL)
Liberalul Ionuț Stroe - raportor APCE pe problema migrației muncii din Europa de Est: În regiune există o scădere demografică de aproape 20 de milioane de persoane. Care sunt implicațiile economice, demografice și sociale?
Parlamentarii liberali Ionuț Stroe și Cezar Preda, membri ai Delegației României la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei, au fost aleși miercuri ca raportori pentru două dosare deosebit de importante în Comisia pentru Migrație.
21 septembrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Glad Varga (Grup PNL)
Stop tăierilor ilegale – un prim aviz favorabil pentru protejarea parcurilor naționale
Consiliul Legislativ a avizat favorabil proiectul de Lege privind interzicerea exploatării masei lemnoase din parcurile naționale. Acesta se află în prezent în lucru la comisiile permanente ale Senatului, care trebuie să elaboreze rapoarte până la jumătatea lunii octombrie.

„Sper ca, în urma analizei, membrii comisiilor să înțeleagă importanța măsurilor incluse în proiectul de lege, pentru că doar prin măsuri ferme, ca cele prevăzute de această propunere legislativă, vom putea avea rezultate concrete în ceea ce privește reducerea tăierilor ilegale”, a declarat Glad Varga, deputat PNL, inițiatorul proiectului de lege. [...]

21 septembrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ

Domnul deputat Cezar Preda, membru al Delegației Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE), a participat, în perioada 19 – 20 septembrie 2017, la Paris, la o serie de reuniuni ale comisiilor APCE pentru afaceri sociale, sănătate și dezvoltare durabilă și pentru migrație, refugiați și persoane strămutate.

21 septembrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Dumitru Oprea (Grup PNL)
Marea necunoscută a economiei românești: fiscalitatea

Într-o întrebare adresată luni, 18 septembrie, ministrului Finanțelor Publice, Ionuț Mișa, parlamentarul ieșean Dumitru Oprea îi solicită acestuia să facă de urgență precizări privind regimul fiscalității în anul 2018.

21 septembrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ

Domnul deputat Ionuț Stroe, membru al Delegației Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE), a fost desemnat raportor al Comisiei APCE pentru migrație, refugiați și persoane strămutate pe tema Migrația forței de muncă din Europa de Est și impactul acesteia asupra proceselor socio-demografice din aceste țări, în ședința Comisiei din 20 septembrie 2017, de la Paris.

21 septembrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Virgil Popescu (Grup PNL)
Sabotarea guvernanței corporative, ultimul pas al PSD spre căpușarea deplină a companiilor de stat prin intermediul politrucilor

Marți, 19 septembrie, la Comisia de Industrii și Servicii s-a dezbătut proiectul de lege de aprobare a OUG 109/2011 privind guvernanța corporativă a intreprinderilor de stat.

20 septembrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Ionuț Stroe (Grup PNL)
Copiii trebuie protejați de războaiele adulților
Statele europene trebuie să joace un rol important în prevenirea și stingerea conflictelor actuale, prin limitarea vânzării de arme către zonele de conflict, dar și prin luarea de măsuri care să protejeze copiii ce pot cădea victimele abuzurilor în zonele de război.
20 septembrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Dumitru Oprea (Grup PNL)
Dumitru Oprea: „Coaliția PSD-ALDE privează românii de educație“

Într-o declarație politică susținută marți, 19 septembrie, în plenul Camerei Deputaților, parlamentarul ieșean Dumitru Oprea condamnă acțiunile inacceptabile ale actualei coaliții de guvernare în privința politicilor educaționale, a reformelor de pe azi pe mâine și „imaginația săracă a unor funcționari din Ministerul Educației, în frunte cu șeful lor“.

19 septembrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la liderul Grupului parlamentar al PNL, doamna deputa Raluca Turcan, și domnul deputat Florin Roman (Grup PNL)
PNL solicită comisie de anchetă privind situația pensionărilor și reangajărilor din MAI

PNL a solicitat Biroului permanent al Camerei Deputaților înființarea Comisiei parlamentare de anchetă privind pensionarea și reangajarea unor persoane în cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Aceasta este o chestiune care ține de cheltuirea banului public, de moralitate și echitate. Există grave suspiciuni că în MAI se aplică un tratament diferențiat pentru oamenii care sunt apropiați ministrului de Interne și care au fost pensionați și reangajați în secunda doi, în dispreț total față de principiile clamate de PSD. [...]

19 septembrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Glad Varga (Grup PNL)
Infrastructura de alimentare pentru vehiculele electrice - un pas mai aproape de realizare

În ședința din 18 septembrie 2017, Comisia pentru dezvoltare și strategie economică a Senatului a hotărât, cu majoritate de voturi, avizarea favorabilă a propunerii legislative privind asigurarea infrastructurii de alimentare pentru vehiculele electrice.

19 septembrie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Daniel Olteanu (Grup PNL)
Daniel Olteanu, deputat PNL꞉ ʺScutiri de taxe și impozite, nu amenzi pentru cel mai important investitor din țara noastră, romȃnii din străinătateʺ

Deputatul liberal Daniel Olteanu atrage atenția asupra politicii iresponsabile, de alungare a conaționalilor, promovată de statul romȃn prin măsurile abuzive cuprinse în noul Cod Fiscal. Olteanu susține că romȃnii de peste granițe reprezintă cel mai important investitor din țară, și că aceștia trebuie să fie tratați cu respect pentru zecile de miliarde de euro trimise acasă, în orașele și satele sărăcite de incompetență și furt.

19 septembrie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ primită de la domnul deputat Gigel Știrbu (Grup PNL)
Guvernul Tudose ascunde cu nerușinare moartea a 8 oameni!
Duminică seara, in vestul țării a avut loc o furtună extrem de violentă în urma căreia 8 oameni au decedat si zeci de persoane au fost rănite. Și in acest caz, reprezentanții Guvernului PSD, în frunte cu ministrul de Interne, Carmen Dan, și-au arătat lipsa de competență si de responsabilitate față de demnitatea publică în care se află pentru a servi interesele cetățenilor.

In mod halucinant, autoritățile au “uitat” să aducă in dezbatere publică faptul că ineficiența si vulnerabilitățile sistemului public de protecție a cetățenilor au condus la pierderea de vieți omenești si au provocat pagube materiale semnificative. [...]

19 septembrie 2017 detalii
  ANUNȚ DE PRESĂ
primit de la președintele Comisiei pentru transporturi și infrastructură, deputat Lucian Bode (Grup PNL)

Comisia pentru transporturi și infrastructură organizează marti, 19 septembrie, începând cu ora 14.00, la sala de ședințe a Comisiei (nivel P1, corp B4), o dezbatere la care sunt invitați să participe reprezentanți ai Ministerului Transporturilor, conducerea Companiei TAROM, precum și reprezentanți ai Companiei Naționale Aeroporturi București (CNAB), pentru a analiza situația actuală a acestor companii.

18 septembrie 2017
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Dumitru Oprea (Grup PNL)
Start-Up Nation – controversele împiedică implementarea programului

Controversele continuă să persiste în jurul România Start-Up Nation, în ciuda faptului că perioada de evaluare a proiectelor depuse nu s-a încheiat încă. Într-o întrebare adresată ministrului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, deputatul PNL Dumitru Oprea a solicitat o serie de lămuriri punctuale privind acordarea finanțărilor nerambursabile în cadrul programului amintit.

15 septembrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Marius Bodea (Grup PNL)
Deputatul Marius Bodea a inițiat un proiect de lege pentru consimțământul tacit din partea statului în relația cu persoanele fizice sau juridice, dacă acesta nu răspunde la orice solicitare în maximum 30 zile
Marius Bodea a prezentat un proiect de lege pentru simplificarea și accelerarea procedurilor administrative pentru microîntreprinderi și pentru persoanele fizice.

Propunerea legislativă are în vedere simplificarea circuitului birocratic și, astfel, reducerea barierelor din calea demarării și dezvoltării de afaceri, prin simplificarea procedurilor actuale vizând obținerea avizelor/aprobărilor/certificărilor emise de agenții și instituții publice. [...]

15 septembrie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Florin Roman (Grup PNL)
Florin Roman (PNL): ”Solicit majorității PSD-ALDE să voteze împotriva modificărilor UDMR la Legea administrației publice locale”

În calitate de vicepreședinte al Partidului Național Liberal, solicit majorității PSD-ALDE și trădătorilor de neam și de țară, domnii Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu, să introducă de urgență pe ordinea de zi a celorlalte patru comisii la care a fost transmis pentru aviz și raport, proiectul UDMR de modificare a Legii nr.215/2001 a administrației publice locale și să dea un vot împotrivă, în concordanță cu așteptările românilor.

15 septembrie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ primită de la domnul deputat Gigel Știrbu (Grup PNL)
Mirel Palada, vajnicul continuator al Anei Pauker
Am fost șocat să aflu din mass-media că miercuri, in cadrul unei emisiuni televizate, a avut loc cel mai grav incident petrecut într-un platou de televiziune în ultimii 27 de ani.

Intr-o pauză de publicitate, sociologul afiliat PSD, Mirel Palada, s-a năpustit cu pumnii si picioarele asupra senatorului USR Mihai Gotiu, vicepreședinte al Senatului. [...]

14 septembrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Marilen Gabriel Pirtea (Grup PNL)
PSD a uitat de profesorii din mediul rural! Promisiunea de premiere a celor din „școlile de elită” lasă pe dinafară mii de profesori excepționali

Ministrul Educației lansează în spațiul public o nouă măsură care nu va face decât să distragă atenția de la problemele reale, nicidecum să le rezolve. Încadrarea cadrelor didactice din școlile de renume pe o grilă diferită de salarizare va genera o mare nedreptate în sistemul educațional și îi va dezbina pe profesori. Dacă luăm în considerare modul de operare al PSD, probabil că doar asta urmăresc, dezbinarea celor din educație, prin premierea unui grup restrâns de oameni, dar suficient de mare cât să anuleze viitoare mișcări sociale.

14 septembrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Daniel Olteanu (Grup PNL)
ʺAmenzile și dosarele penale care li se pregătesc românilor plecați în străinătate, un abuz incredibil!ʺ
Deputatul liberal Daniel Olteanu critică dur modul în care statul romȃn intenționează să își pedepsească cetățenii plecați în străinătate, care, începȃnd din 2018, riscă să plătească amenzi dacă nu completează un formular prin care își declară rezidența fiscală.
13 septembrie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ primită de la domnul deputat Ion Ștefan (Grup PNL)
Vrancea nu primește de la Guvernul PSD niciun sfanț pentru investiții
Rectificarea bugetară a Guvernului Tudose nu aduce nicio speranță de mai bine pentru Vrancea, județ care țipă după investiții și dezvoltare economică, care să ne aducă locuri de muncă și prosperitate. Cifrele sunt foarte clare: se taie de la domenii ca Dezvoltare și Transporturi și se acoperă goluri de la asistență socială! A avut oare PSD-ul o altă strategie până acum? Nu!

Cum va explica baronul Marian Oprișan, care se bate cu pumnul în piept că e scump la vedere prin Vrancea pentru că ”muncește” de dimineața până noaptea la București, pentru ca în județ să fie numai lapte și miere, că iarăși nu se întâmplă nimic în economia județului, nu îmi pot imagina. [...]

13 septembrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Dumitru Mihalescul (Grup PNL)
Noua lege a învățământului din Ucraina afectează direct interesele românilor din Bucovina de Nord

Dumitru Mihalescul, deputat PNL de Suceava, consideră că prin adoptarea noii legi a învățământului de către Rada Ucraineană sunt contrazise, într-un mod flagrant, aspirațiile europene ale Ucrainei. Această nouă lege, stabilește faptul că „sistemul de educație din Ucraina, se va desfășura doar în limba de stat”, măsură care va determina desființarea automată a tuturor unităților de învățământ cu predare în limba minorităților naționale care trăiesc acum în spațiul ucrainean.

12 septembrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Marius Bodea (Grup PNL)
Marius Bodea: Inițiativa legislativă a PNL pentru acordarea celui de-al 13-lea și al 14-lea salariu vine în sprijinul angajaților din mediul privat și, implicit, a angajatorilor acestora. Nu este vorba de o măsură OBLIGATORIE, ci FACULTATIVĂ!

În spațiul public s-au vehiculat mai multe neadevăruri cu privire la inițiativa legislativă a PNL pentru acordarea celui de-al 13-lea si 14-lea salariu.

12 septembrie 2017 detalii
  ANUNȚ DE PRESĂ
primit de la președintele Comisiei pentru transporturi și infrastructură, domnul deputat Lucian Nicolae Bode (Grup PNL)

Comisia pentru transporturi și infrastructură organizează miercuri, 13 septembrie, începând cu ora 15.00, (la sala de ședințe a comisiei, nivel P1, corp B4), o dezbatere la care sunt invitați să participe reprezentanți ai Ministerului Transporturilor, conducerea Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), conducerea Agenției Naționale de Achiziții Publice (ANAP), precum și reprezentanți ai Autorității pentru Reformă Feroviară (ARF).

^ [...]

12 septembrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Dumitru Oprea (Grup PNL)
Dumitru Oprea: „Autostrada Iași-Târgu Mureș, infrastructură strategică a României“

Într-o declarație politică susținută marți, 12 septembrie, în plenul Camerei Deputaților, parlamentarul ieșean Dumitru Oprea a salutat acțiunea inedită de protest (organizarea unei coloane rutiere pe traseul Iași-Târgu Mureș) inițiată de un grup al societății civile la sfârșitul săptămânii trecute în sprijinul autostrăzii Ungheni-Iași-Târgu Mureș.

12 septembrie 2017 detalii
   DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Marilen-Gabriel Pirtea (Grup PNL)
Dacă Ministerul Educației ar fi elev, acesta ar fi corigent la mai toate materiile. Haideți să încetăm cu ipocrizia repartiției școlarilor după domiciliu și „flotant”! Noul an școlar, sub zodia neputinței
11 septembrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Găvrilă Ghilea (Grup PNL)
Când salariile cresc, investițiile pălesc

Nu puțini analiști economici și-au scos pălăria, la începutul acestui an, când Guvernul PSD anunța cu surle și trâmbițe că își previzionează un buget de investiții de aproape 40 miliarde lei, cu peste 30% mai consistent decât cel alocat în precedentul exercițiu financiar.

11 septembrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ primit de la vicepreședintele Camerei Deputaților, domnul Ben-Oni Ardelean (Grup PNL)
Limitarea drepturilor minorităților etnice îndepărtează Ucraina de valorile europene
Decizia Parlamentului ucrainean de a restrânge drepturile minorităților în privința educației îndepărtează țara vecină de valorile Uniunii Europene. În calitate de vicepreședinte al Camerei Deputaților sunt îngrijorat de faptul că tinerii românii din Ucraina sunt în pericol de a-și pierde treptat identitatea, fapt ce pune între paranteze chiar tratatul de bună-vecinătate dintre România și Ucraina.

Noua lege a educației din Ucraina, practic, va restriciona drastic învățământul cu predare în limba minorităților și, prin urmare, îl va afecta și pe cel cu predare în limba română. [...]

8 septembrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Daniel Olteanu (Grup PNL)
ʺIncompetența de la nivelul Ministerului Transporturilor, descoperită și de prim-ministrul Mihai Tudoseʺ

Salut decizia domnului prim-ministru Mihai Tudose de a prezenta public incompetența de la nivelul Ministerului Transporturilor în ceea ce privește investițiile în infrastructură. Sper ca Autostrada Comarnic - Brașov să fie construită cât mai repede, pentru că declarația premierului - „am găsit un proiect prin sertarele Ministerului Transporturilor care încă mai are autorizația de mediu valabilă și pe care vrem să-l implementam cât mai repede” - evidențiază clar haosul din cadrul instituției responsabile de infrastructura României.

8 septembrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Dumitru Oprea (Grup PNL)
Când ne va spune ministrul Culturii ce proiecte vor fi finanțate la Iași în anul Centenarului Marii Uniri?
Pornind de la momentul istoric extrem de important pe care România urmează să îl marcheze pe parcursul anului 2018, Centenarul Marii Uniri, deputatul PNL Dumitru Oprea a solicitat, printr-o întrebare adresată Ministrului Culturii și Identității Naționale, Lucian Romașcanu, luni, 4 septembrie 2017, precizări cu privire la includerea Iașului în programul de manifestări, precum și finanțarea acestora.
8 septembrie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Marius Bodea (Grup PNL)
Oficial, Guvernul PSD a anunțat că autostrada Moldova – Transilvania NU CONTEAZĂ

Premierul României, domnul Mihai Tudose, a anunțat că prioritățile naționale în materie de autostrăzi sunt București-Brașov și Sibiu - Pitești.

7 septembrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Claudiu Răcuci (Grup PNL)
Splitarea TVA va lovi doar în contribuabilii de bună-credință

Deputatul PNL de Alba, Claudiu Răcuci, consideră că ultimele măsuri fiscale aprobate de Guvernului Tudose vor avea efecte bugetare modeste, adică nu vor aduce mai mulți bani la bugetul de stat, însă vor lovi cu toată puterea în contribuabilii onești:

7 septembrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Florin Roman (Grup PNL)
Centenarul Marii Uniri negociat de PSD și UDMR pentru vânzarea Ardealului

Marți, 5 septembrie 2017, în cadrul ședinței Comisiei pentru muncă și protecție socială, a Camerei Deputaților, majoritatea PSD-ALDE-UDMR-Minorități a dat aviz favorabil unor modificări controversate la Legea administrației publice locale, prin care se reduce ponderea de la 15% la 10% pentru localitățile în care să se folosească limba oficială maghiară, steaguri secuiești sau inscripții bilingve.

Atragem atenția că aceste noi reglementări continuă să fie o bombă amorsată în Parlament și că trocul dintre PSD și UDMR este să treacă această lege până la 1 decembrie, înainte de intrarea în Anul Centenarului Marii Uniri. [...]

7 septembrie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Dumitru Mihalescul (Grup PNL)
Deviza PSD: nimic pentru educație, totul pentru partid!

Deputatul PNL, Dumitru Mihalescul, se declară revoltat de modul în care guvernele României din ultimii ani, dar, mai ales ultimele două guverne PSD-ALDE, s-au preocupat de soarta educației românești, acuzând faptul că anul școlar 2017-2018 va porni în condiții mai proaste decât în anii precedenți:

6 septembrie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Mara Calista (Grup PNL)
Ministrul Muncii umilește familiile din România

Constat, încă odată, că doamna ministru Lia Olguța Vasilescu trăiește într-o lume paralelă de unde își extrage ideile fără nicio legătură cu realitatea, altfel nu se explică ultimele declarații pe tema plafonării indemnizațiilor pentru creșterea copilului.

6 septembrie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Florin Roman (Grup PNL)
Premierul Terente distruge clasa de mijloc

Cu frâiele guvernării lăsate pe mâna premierului Terente, economia României suferă în lipsa unei viziuni coerente și sănătoase, iar episodul privind plata salariilor militarilor vine și ne întărește și mai mult această convingere.

6 septembrie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Cristinel Romanescu (Grup PNL)
S.O.S. - Învățământul românesc!

Ceea ce înseamnă educația ca pilon de bază al societății ar trebui să fie deja un fapt cunoscut și evident pentru toată lumea, dar mai cu seamă pentru clasa politică.

6 septembrie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Ioan Balan (Grup PNL)
Adevărul a început să iasă la suprafață – s-au terminat banii pentru salariile militarilor
Deputatul PNL Ioan Balan acuză coaliția de guvernare PSD-ALDE de minciună în formă continuată pe tema resurselor bugetare pentru plata salariilor angajaților din sectorul public și avertizează că militarii nu sunt singurii care vor avea de suferit pentru că Dragnea și Tudose se împăunează și nu recunosc dificultățile financiare
6 septembrie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Marius Bodea (Grup PNL)
Începem o nouă sesiune parlamentară cu România subjugată de măcelul PSD împotriva economiei și a justiției

Noua sesiunea parlamentară găsește România cu o economie fragilizată, prizonieră intereselor PSD de a subjuga economia prin măsurile cu care încearcă să mențină pacea socială și să cumpere diverse categorii de alegători.

5 septembrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la Grupul parlamentar al PNL
referitor la votul pentru funcția de președinte al Comisiei pentru administrație a Camerei Deputaților

Ca urmare a modului eronat în care a fost reliefat în presă votul privind desemnarea președintelui Comisiei pentru administrație publică și amenajarea teritoriului a Camerei Deputaților, facem următoarele precizări:

5 septembrie 2017 detalii
  ANUNȚ DE PRESĂ

Deputații PNL, Florica Chereches, Florin Roman și Ioan Balan vor susține marți, 5 septembrie, o conferință de presă, începând cu ora 12.30 (notă: la finalul ședinței de plen a Camerei Deputaților) la nivelul P1. Tematica conferinței de presă vizează inițiativele PNL privind acționariatul netransparent al societăților comerciale, modificarea Codului Rutier și eradicarea ambroziei (plantă care generează alergii severe).

5 septembrie 2017
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Dumitru Oprea (Gru[p PNL)
Dumitru Oprea: „Ce viitor are Antibiotice Iași sub fantomaticul Fond Suveran de Investiții?“

Într-o declarație politică susținută marți, 5 septembrie, în plenul Camerei Deputaților, parlamentarul ieșean Dumitru Oprea se arată îngrijorat în privința viitorului companiei Antibiotice SA Iași în contextul privării acesteia de profituri, prin înființarea Fondului Suveran de Dezvoltare și Investiții (FSDI).

5 septembrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Tinel Gheorghe (Grup PNL)
Ordinul care va da posibilitatea uciderii a peste 140 de carnivore mari trebuie argumentat de Ministerul Mediului

Doamna ministru Leucadia Grațiela Gavrilescu a semnat acest ordin de ministru motivând că în ultima perioadă urșii au devenit un pericol real pentru populație.

5 septembrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Florin Roman (Grup PNL)
Amendamentul Roman-PNL decontează naveta elevilor și între localități

Camera Deputaților a adoptat în ședința de marți, 5 septembrie, un amendament foarte important prin care se modifică proiectul de Lege privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.69/2016 pentru completarea art.84 din Legea educației naționale nr.1/2011 și a art.45 din Legea serviciilor de transport public local nr.92/2007, precum și pentru abrogarea art.15 din Ordonanța Guvernului nr.29/2013 privind reglementarea unor măsuri bugetare, în sensul în care se va asigura un acces cât mai larg la educație pentru copiii din România.

5 septembrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Daniel Olteanu (Grup PNL)
Daniel Olteanu, deputat PNL꞉ ʺCentenarul Marii Uniri nu face decât să arate cât de departe e Vasluiul de Alba Iuliaʺ

Deputatul liberal Daniel Olteanu atrage atenția asupra discrepanțelor regionale accentuate între Moldova, cea mai săracă zonă a țării, care nu beneficiază nici în 2017 de execuția unor mari proiecte ale Ministerului Transporturilor, și Vestul Romȃniei, care are parte aproape anual de inaugurări ale unor tronsoane de autostradă.

5 septembrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la secretarul Comisiei pentru buget, finanțe și bănci, domnul deputat Marilen Gabriel Pirtea (Grup PNL)
Basmul PSD al „creșterii salariilor bugetarilor” arată a poveste tristă pentru români. Simulările indică scăderi considerabile ale salariilor în 2018

Bugetarilor le sunt promise creșteri salariale în 2018, însă simulările arată că vor avea parte de scăderi considerabile ale veniturilor, între 7 și 17 procente.

4 septembrie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Florin-Claudiu Roman (Grup PNL)
PSD se răzbună pe români doar pentru a-și plăti polițele politice

Majoritățile din consiliile locale conturate în jurul PSD-ALDE nu dau doi bani pe interesul cetățenilor români.

4 septembrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Florin Roman (Grup PNL)
Ministrul Educației îi tratează cu dispreț pe profesori

După ce la începutul anului actualul ministru al Educației, domnul Liviu Pop, le crea speranțe cadrelor didactice că vor primi bani în plus pentru orele suplimentare, acum am constatat că avem de-a face, de fapt, cu o nouă minciună a guvernării PSD-ALDE.

1 septembrie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Ion Ștefan (Grup PNL)
Oprișan se spală pe mâini de dezastrul Sistemului de Management Integrat al Deșeurilor

Consiliul Județean Vrancea și baronul Marian Oprișan pozează în îngerii pe pământ când li se cer explicații și SOLUȚII pentru criza gunoaielor care îngroapă Vrancea din vina incompetenței administrației județene conduse de ani de zile de PSD! Asta cu toate că, Oprișan și instituția pe care o conduce ar fi trebuit să pună în aplicare proiectul de 40 milioane de euro a Sistemului de Management Integrat al Deșeurilor, dar la care a adunat întârzieri însemnate și nereguli cu duiumul, semnalate la momentele respective de Guvernele României.

1 septembrie 2017 detalii
  SCRISOARE DESCHISĂ
primită de la domnul deputat Florin Roman (Grup PNL)

Mult stimate și iubite tovarășe Dragnea!
Pentru contribuția dumneavoastră la Centenarul Unirii, v-aș compara cu Ceaușescu, dar ieșiți pe minus. Acum 50 de ani, când țara noastră sărbătorea 50 de ani de existență, Ceaușescu, așa incult cum era, n-a îndrăznit să bagatelizeze actul fondator al României moderne, în modul rudimentar în care o faceți dumneavoastră.

31 august 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Marius Bodea (Grup PNL)
Iașul a ratat o investiție de zeci de milioane de euro, din cauza incompetenței lui Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași

La începutul anului 2016, am avut mai multe întâlniri cu reprezentanții Aerostar Bacău, lider in industria aeronautică, pentru că această companie era interesată să deschidă la Iași o unitate unde puteau fi reparate avioane tip Boeing 737 și Airbus 320.

31 august 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Florin Roman (Grup PNL)
PSD mistifică istoria. Demisia, domnule ministru Romașcanu!

Conducerea Ministerului Culturii și Identității Naționale dă dovadă de incompetență fiind depășită de importanța atribuțiilor pe care ar trebui să le îndeplinească, printre care și aceea de a veghea la respectarea Constituției României, de a nu face compromisuri în ceea ce privește protejarea identității naționale.

31 august 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Mara Daniela Calista (Grup PNL)
Coaliția de Guvernare PSD-ALDE – front comun împotriva creșterii indemnizației pentru persoanele cu handicap și a alocației pentru copil

În cadrul ședinței Comisiei de muncă a Camerei Deputaților de joi, 31 august, au fost dezbătute mai multe proiecte de lege care prevedeau creșteri ale indemnizațiilor persoanelor cu handicap, precum și creșterea cuantumului alocației pentru copil.
31 august 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la secretarul Comisiei pentru buget, finanțe și bănci, domnul deputat Marilen Gabriel Pirtea (Grup PNL)
Prin naționalizarea parțială a Pilonului II, statul bagă mâna adânc în economiile românilor. Măsura înseamnă pensii mai mici pentru angajații tineri, de până în 40 de ani

Intențiile guvernanților de modificare a Pilonului II de pensii sunt un atentat la economiile pentru bătrânețe ale românilor. Naționalizarea parțială a acestuia înseamnă nici mai mult nici mai puțin decât că statul ia din economiile fiecăruia dintre noi. Mai exact, guvernul umblă la banii noștri de pensie pentru a plăti promisiuni nesustenabile economic, un fel de banditism fiscal.

31 august 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Găvrilă Ghilea (Grup PNL)
Când câinii latră, caravana PSD nu mai trece!
Ministrul Apelor și Pădurilor a descoperit, recent, că tinerii pleacă pe capete din România oripilați de "gradul de violență la care s-a ajuns în țara asta, de ură și dezbinare. Astea sunt toate efectele unor propagări doar a știrilor negative”.

Ministrul a propus, în consecință, facilități fiscale pentru mass media dispusă să prezinte doar partea plină - cu știri pozitive, desigur - a paharului realităților cotidiene. [...]

30 august 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Marilen Pirtea (Grup PNL)
Modul dezastruos de aplicare a split payment-ului la TVA riscă să anuleze potențialele sale beneficii

Lipsa de profesionalism și continua căutare de găselnițe fiscal - bugetare, precum și maniera introducerii măsurii, pot duce în situația de anulare a eventualelor avantaje ale split payment-ului la TVA.

29 august 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la președintele Comisiei pentru cultura, arte si mijloace de informare in masa, domnul deputat Gigel Știrbu (Grup PNL)
Vă solicit demisia, domnule Radu Herjeu, din funcția de membru al CNA !

Urmare a avalanșei de reacții apărute in mass-media dupa afirmatiile revoltătoare făcute pe o rețea socială de către domnul Radu Herjeu, membru titular in Consiliul National al Audiovizualului, fac următoarele precizări: In calitate de președinte al Comisiei pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă a Camerei Deputaților, apreciez reacțiile virulente alte domnului Radu Herjeu, propus de grupurile parlamentare ale PSD ca membru al CNA, ca fiind ofensatoare, inacceptabile si neconforme cu funcția pe care o ocupă.

28 august 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Marilen Pirtea (Grup PNL)
Propunere pentru Centenarul Marii Uniri - toți elevii din România, susținuți financiar, să viziteze Alba Iulia în 2018

Intărirea identității naționale trebuie să fie principalul rezultat al sărbătoririi celor 100 de ani de la Marea Unire, iar dacă noi și părinții noștri avem simțul apartenenței destul de dezvoltat, cei mai tineri dintre români au nevoie totuși de un mic imbold. Astfel, pentru a putea răspunde cât mai bine acestui deziderat, solicităm Ministerului Educației să inițieze un proiect prin care să se asigure finanțarea necesară ca, în 2018, toți elevii din România să poată vizita orașul Unirii, Alba Iulia și să ia parte la evenimentele desfășurate cu ocazia Centenarului Marii Uniri de la 1918.

28 august 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Dumitru Oprea (Grup PNL)
Dumitru Oprea: „În loc de guvernare, campanie de intoxicare. Ce pregătește, de fapt, coaliția PSD-ALDE?“

Într-o declarație de presă, deputatul PNL Dumitru Oprea denunță strategia de dezinformare a actualei puteri privind viitoarele măsuri economice, în condițiile în care multe dintre proiectele anunțate și lansate în dezbatere publică se dovedesc a fi, în cele din urmă, simple fumigene. „În laboratoarele puterii par a se pregăti adevărate lovituri, ce vor fi aplicate atunci când atenția opiniei publice va fi distrasă de cu totul alte teme“, crede parlamentarul ieșean:

28 august 2017 detalii
   DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la președintele Comisiei pentru transporturi și infrastructură, domnul deputat Lucian Bode (Grup PNL)
Lucian Bode :“Tic-Tac, Tic-Tac, timpul a expirat, stimați guvernanți”

Mă refer la cele 15 zile în care aveați obligația să emiteți Ordinul comun pentru aprobarea modelului de cerere necesar recuperării de către cetățenii îndreptățiți a sumelor încasate ilegal de stat prin taxele de poluare sub diversele sale forme.

24 august 2017 detalii
   COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Ioan Cupșa (Grup PNL)
„Domnule profesor Tudorel Toader, demisionați!”

Ca urmare a prezentării miercuri, 23 august, de către ministrul Justiției, domnul Tudorel Toader, a modificărilor propuse privind Legile Justiției (Legea 303/2004, Legea 304/2004 și Legea 317/2004), vă transmitem poziția domnului avocat Ioan Cupșa, membru al Comisiei juridice, de disciplină și imunități a Camerei Deputaților, privind acest subiect:

24 august 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Mugur Cozmanciuc (Grup PNL)
Intenția de a subjuga justiția arată disperarea PSD! PNL se opune!

Adevărata agendă a PSD a fost prezentată din nou publicului, iar în spatele unor termeni pretențioși se dovedește că principalul lor scop este subjugarea justiției. Se urcă din nou cu bocancii peste democrație, doar ca să își salveze propriile interese.

24 august 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Marius Bodea (Grup PNL)
Mihai Chirica, un laș care se ascunde în spatele unor comunicate de presă. Îl provoc la o dezbatere publică despre calitatea aerului din oraș. Oriunde, oricând!
„Mihai Chirica este un primar iresponsabil, care trăiește într-o realitate paralelă, rupt de nevoile și problemele comunității. Deși Iașul este cel mai poluat oraș din România, iar ieșenii sunt expuși la îmbolnăvire în fiecare zi din ultimii 8 ani, iar asta din cauza faptului că nu s-a întreprins nicio măsură pentru reducerea poluării, primarul Mihai Chirica, ca un laș, se ascunde în spatele comunicatelor de presă și se oțărește la oricine îi atrage atenția că nu face nimic!

Îl provoc la o dezbatere publică despre calitatea aerului din oraș. Oriunde, oricând! [...]

24 august 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Cristinel Romanescu (Grup PNL)
Am aflat cu stupoare din presa locală buzoiană că "mulțumită demersurilor făcute de Marcel Ciolacu, viceprim-ministru și președinte PSD Buzău, la Ministerul Educației s-a aprobat ca elevii de la o școală și de la un liceu din Buzău să beneficieze de o masă caldă pe zi în anul școlar următor. Au fost alese Școala nr.12 și Liceul Sportiv, ambele din cartierul Micro XIV. Deocamdată este un program-pilot."
24 august 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Ion Ștefan (Grup PNL)
Peste jumătate din școlile din Vrancea nu sunt sigure pentru elevi, ministrul PSD, inconștient, cere părinților să țină copiii acasă!
Mai sunt două săptămâni și jumătate până la debutul anului școlar 2017-2018, iar școlile din Vrancea sunt departe de a fi cadrul cel mai sigur pentru educație pentru elevi! Iar guvernanților PSD nici că le pasă!
24 august 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Marilen Gabriel Pirtea (Grup PNL)
Ping-pongul ministerial cu inspectorii școlari îi va costa pe români cel puțin 250.000 de euro. Schimbarea acestora în timpul sesiunii de toamnă a Bacalaureatului este iresponsabilă

Un joc ministerial, cu puternic iz politic, îi va costa pe români cel puțin 250.000 de euro. Schimbarea intempestivă a 13 inspectori școlari generali de către ministrul Educației, motivată de rațiuni de management defectuos, are mai degrabă toate coordonatele unei mișcări de poli de putere, cu motivație politică.

22 august 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Marius Bodea (Grup PNL)
Marius Bodea, deputat PNL Iași: Primăria Iași continuă să nu ia nicio măsură pentru reducerea poluării în oraș. Situația devine alarmantă. Voi intenta proces Primăriei pentru că nu respectă prevederile legii privind calitatea aerului

„În fiecare lună de la începutul anului, la stațiile de monitorizare a calității aerului din municipiul Iași au avut loc depășiri ale nivelului acceptabil de poluare. Aceste depășiri reprezintă un pericol pentru cetățeni.

22 august 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la vicepreședintele Comisiei pentru învățământ, știință, tineret și sport, doamna deputat Florica Cherecheș (Grup PNL)
PSD lovește din nou, noaptea ca hoții!
Ministrul educației a demis prin fax, vineri seară, 13 inspectori școlari generali

Pentru a netezi calea membrilor sau a simpatizanților PSD către inspectoratele școlare județene sau unități școlare, ministrul Pop a demis vineri seara târziu, după bunul obicei al PSD de a face lucruri nepermise noaptea, 13 inspectori școlari județeni, anunțându-le decizia prin ordin de ministru trimis prin fax.

22 august 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Daniel Andrei Gheorghe (Grup PNL)
Guvenul încalcă Constituția României

În ultima perioadă, Guvernul României a început să ia o serie de măsuri care, aplicate pe o perioadă lungă de timp, pot avea drept consecință transformarea României fie într-o țintă a imigrației în masă , fie mai curând într-un teritoriu de carantină al Uniunii Europene care să poată prelua în viitor fluxurile migratorii ilegale venite dinspre Orient spre Europa.

21 august 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Ion Ștefan (Grup PNL)
Gafeurul de la Educație dă faxuri de demitere ”noaptea ca hoții”

Luni, 21 august, debutează sesiunea de toamnă a examenului de bacalaureat, în Vrancea, dar și în restul țării. Chiar înainte de acest examen, ministrul Educației Naționale, Liviu Pop, alege, folosindu-se de modelul tâlhăresc al predecesorilor săi PSD de la Guvern ca, noaptea ca hoții, să trimită faxuri cu demiterile a nu mai puțin de 13 inspectori generali din țară între care și cel de la Vrancea.

21 august 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Găvrilă Ghilea (Grup PNL)
Prima chirie, altă șmecherie!?

Conform informațiilor diseminate recent de către Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă, la peste două luni de la intrarea în vigoare a Normelor metodologice de aplicare a Programului „Prima Chirie”, reglementat prin HG nr. 374/2017, numărul șomerilor beneficiari nu depășește 15 persoane la nivelul întregii țări.

21 august 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Marilen-Gabriel Pirtea (Grup PNL)
Sub 1300 lei investește guvernul român în pregătirea profesorilor, față de cei peste 6000 de dolari în Statele Unite ale Americii, mai puțin de 6% din această sumă

Guvernanților noștri le place să se laude cu reușitele tinerilor români la concursurile internaționale, însă aportul lor la aceste performanțe este chestionabil. Rezultatele acestor tineri deosebiți sunt excepții, regula fiind rezultatele testelor internaționale, precum clasamentul PISA. Aici, elevii români coboară în clasament, în 2015 concurența noastră fiind Republica Moldova. Una dintre cauzele acestei situații este pregătirea cadrelor didactice, mai exact lipsa investițiilor guvernamentale în acest domeniu.

21 august 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la președintele Comisiei pentru transporturi și infrastructură, domnul deputat Lucian Bode (Grup PNL)
Lucian Bode: Nimeni nu poate muta din loc „monolitul” distrugerii cu bună știință a companiei TAROM!

Domnilor guvernanți, de ce insistați să deveniți „groparii” aviației românești, protejând personaje dovedite a fi incapabile de a-și îndeplini atribuțiile și total nepregătite pentru astfel de funcții?

18 august 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Claudiu Răcuci (Grup PNL)
Mihai Tudose și Olguța Vasilescu – câștigătorii premiului pentru cei mai cinici miniștri ai anului în Europa – vor să salveze bugetul pe seama persoanelor cu dizabilități

Deputatul PNL de Alba, Claudiu Răcuci, a lansat un atac extrem de dur la adresa Guvernului Tudose, ca urmare a aprobării Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 60/2017, prin care Guvernul, profund incompetent, a găsit de cuviință să facă economii bugetare imposibile pe seama persoanelor cu dizabilități:

18 august 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Dumitru Oprea (Grup PNL)
Dumitru Oprea: „Centenarul ar trebui să garanteze egalitatea tuturor românilor, deci și a celor din Moldova!“

Deputatul PNL Dumitru Oprea atrage atenția asupra faptului că regiunea Moldovei este lipsită de egalitate de șanse privind dezvoltarea economică. Din cauza stării precare a infrastructurii rutiere și pe calea ferată, Centenarul României Moderne ar putea fi momentul în care regiunile istorice ale țării devin egale în toate privințele.

18 august 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Florin Roman (Grup PNL)
De la 1 ianuarie 2018, salariile românilor vor scădea cu cca. 23%

Florin Roman, deputat PNL de Alba, apreciază că iluziile vândute de PSD privind creșterea tuturor salariilor din România reprezintă cea mai mare înșelătorie politică din ultimele trei decenii, deoarece, în realitate, veniturile tuturor salariaților se vor diminua imediat, pe două căi – o dată prin creșterea accelerată prețurilor și, de la 1 ianuarie 2018, prin transferul contribuțiilor sociale, exclusiv pe umerii angajatului:

18 august 2017 detalii
  SCRISOARE DESCHISĂ
primită de la doamna deputat Roberta Anastase (Grup PNL)

Stimată doamnă deputat Grațiela Gavrilescu,

Sunteți ministru al Mediului la al treilea mandat și, din ce în ce mai rar observ, ploieșteancă. Am ales această formă de adresare după ce am constatat că instituția pe care o conduceți este oarbă, surdă și mută când vine vorba de cea mai gravă problemă a Ploieștiului: poluarea.

Încercând să vă sensibilizez, în ultimele dvs două mandate v-am transmis adrese, am făcut interpelări, am luat cuvântul în plenul Parlamentului sau am făcut conferințe de presă. Ați ignorat toate aceste demersuri. [...]

17 august 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la vicepreședintele Comisiei speciale comune a Camerei Deputaților și Senatului pentru celebrarea Centenarului Marii Uniri și a Războiului pentru Întregirea Neamului, domnul deputat Florin Roman (Grup PNL)
Domnul ministru Lucian Romașcanu trebuie să își respecte promisiunile referitoare la sărbătorirea Centenarului!

În calitate de vicepreședinte al Comisiei speciale comune a Camerei Deputaților și Senatului pentru celebrarea Centenarului Marii Uniri și a Războiului pentru Întregirea Neamului, i-am transmis ministrului Culturii și Identității Naționale, domnul Lucian Romașcanu, o adresă prin care îi solicit să prezinte comisiei parlamentare detalii referitoare la proiectele privind Centenarul Marii Uniri.

16 august 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Marilen-Gabriel Pirtea (Grup PNL)
Rata mare a șomajului tinerilor din România este un indicator exact al slabei performanțe a măsurilor guvernamentale

Curtea de Conturi Europeană a publicat Raportul special nr. 5/2017[1] intitulat „Șomajul în rândul tinerilor – au reușit politicile UE să schimbe situația? O evaluare a Garanției pentru tineret și a Inițiativei privind ocuparea forței de muncă în rândul tinerilor”.

16 august 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Marius Bodea (Grup PNL)
Guvernul României a transformat marcarea Centenarului într-o beție de vorbe goale. Iașul, “capitala renașterii naționale”, inexistent în prioritățile Guvernului privind alocările de fonduri pentru sărbătorirea a 100 ani de la Marea Unire din 1918

Secretarul de stat Cristian Ioan Videscu, responsabil de coordonarea Departamentului Centenar trecut în subordinea Ministerului Culturii, a declarat marți, 15 august, că “obiectivul Departamentului Centenar este reconcilierea românilor cu istoria și cu ei înșiși”.

16 august 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Florica Cherecheș (Grup PNL)
Îndrăzniți să loviți și în persoanele cu dizabilități?

Încă o lovitură pentru oamenii care muncesc cinstit în țara asta, pentru persoanele cu dizabilități care nu vor să stea cu mâna întinsă, ci preferă să lucreze în ateliere protejate.

11 august 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Dumitru Oprea (Grup PNL)
Dumitru Oprea: „Cinismul actualei guvernări duce la desființarea locurilor de muncă pentru persoanele cu dizabilități“

Deputatul PNL Dumitru Oprea se solidarizează cu apelul realizat de Federația Organizațiilor Neguvernamentele pentru Servicii Sociale, cea care a atras atenția asupra modificărilor cinice de legislație introduse prin OUG 60/2017.

11 august 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Claudiu Răcuci (Grup PNL)
Guvernul Tudose a deraiat cu totul de la programul de guvernare votat de PSD și ALDE în Parlament

Deputatul PNL de Alba, Claudiu Răcuci, se arată indignat de felul în care majoritatea parlamentară PSD-ALDE a trecut, în mai puțin de o lună de la învestitura celui de-al doilea guvern PSD-ALDE din acest an, la abandonarea totală a programului de guvernare votat în Parlament și la scrierea din mers, după ureche și fără niciun fel de talent, a unui cu totul alt program de guvernare, nelegitim, necunoscut niciodată de români:

10 august 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Ioan Balan (Grup PNL)
Dragnea, Tăriceanu și Tudose prinși din nou cu mâna în buzunarele românilor

Deputatul PNL Ioan Balan critică în termeni foarte duri intenția Guvernului Tudose de a majora din această toamnă accizele la carburanți, adică de a transfera incompetența lor pe umerii românilor, prin scumpirea benzinei și a motorinei:

9 august 2017 detalii
  SCRISOARE DESCHISĂ
primită de la președintele Comisiei pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă, domnul deputat Gigel Știrbu (Grup PNL)
Adresată ministrului Culturii și Identității Naționale, Lucian Romașcanu: România vrea să știe dacă Guvernul este interesat măcar în al 12-lea ceas de aniversarea Centenarului!

Am luat act de faptul că Ministerul Culturii și Identității Naționale (MCIN) a preluat activitățile și structurile Departamentului Centenar, prin adoptarea unei ordonanțe adoptate de Guvern și va stabili, pe baza propunerilor centralizate și evaluate, manifestările, acțiunile și proiectele de aniversare a Centenarului, le va monitoriza și va lua măsuri privind implementarea lor. De asemenea, se va hotărî, tot la propunerea Ministerului Culturii și Identității Naționale, calendarul activităților ce decurg ca obligații legale ale autorităților și instituțiilor publice cu privire la aniversarea Centenarului.

4 august 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la președintele Comisiei pentru transporturi și infrastructură, domnul deputat Lucian Bode (Grup PNL)
“Sper ca actul normativ privind restituirea pe cale administrativă a sumelor încasate din taxa pe poluare adoptat de Guvern după 7 luni de așteptare să nu fie o “altă țeapă”, marca PSD, pentru români”

După 7 luni de așteptare și multe dezbateri publice pe acest subiect, Guvernul Tudose a adoptat, pe tăcute, actul normativ prin care se reglementează procedura de restituire pe cale administrativă a sumelor încasate ilegal de către stat din diversele forme de taxare pe poluare.

4 august 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Dumitru Oprea (Grup PNL)
Dumitru Oprea: „La Palatul Victoria s-a instalat panica: nu vor fi bani, în 2018, pentru funcționarea țării“

Deputatul PNL Dumitru Oprea consideră că Executivul ia măsuri pompieristice pentru a nu arunca în aer deficitul fondului de pensii. Dar nu este în stare să adopte strategii coerente care să conducă la un echilibru al bugetului de pensii și să favorizeze întinerirea populației.

4 august 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Mara Daniela Calista (Grup PNL)
PSD: primii la promisiuni, ultimii la respectarea lor!

Nu mai este un secret faptul că actuala coaliție de guvernare una spune astăzi și alta face mâine. Așa se face că tema sensibilă a pensiilor speciale ale parlamentarilor reprezintă astăzi un subiect tabu pentru cei de la PSD-ALDE.

2 august 2017 detalii
  SCRISOARE DESCHISĂ
primită de la domnul deputat Daniel Olteanu (Grup PNL)
adresată ministrului Educației Naționale, domnul Liviu Pop
Copiii vasluieni au nevoie de drumuri pe care să poată circula microbuzele școlare, nu de manuale de educație fizică

Domnule ministru Liviu Pop,

Unul dintre cele mai mari păcate ale unui politician ajuns într-o funcție de demnitate publică este decuplarea de la realitate. Nu există o altă explicație pentru intențiile dumneavoastră de a scoate pe piață un manual sau manuale pentru disciplina educație fizică, în condițiile în care există copii cărora le este, pur și simplu, blocat accesul la educație.

1 august 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Ioan Balan (Grup PNL)
Domnul Daea nu mai poate păcăli nici oaia. Guvernul României este vinovatul pentru produsele de calitate inferioară!

Deputatul PNL Ioan BALAN acuză in termeni foarte duri incompetența și demagogia actualului guvern, în special a ministrului agriculturii, în chestiunea produselor alimentare de calitate inferioară vândute în magazinele din România și în cea mai mare parte din statele Europei răsăritene:

1 august 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Florica Cherecheș (Grup PNL)
Educația fizică înseamnă mișcare, nu teorie, domnule ministru!

De parcă nu ar fi suficient că greutatea ghiozdanelor e aproape egală cu cea a elevilor din ciclul primar și gimnazial, aceștia având mari probleme să și le care la școală, părinții fiind adesea nevoiți să o facă în locul lor, ministrul Educației ne-a anunțat triumfător noua apariție din categoria manualelor: cel de Educație fizică și sport, pentru clasa a V-a, în trei variante diferite!

28 iulie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Dumitru Oprea (Grup PNL)
Dumitru Oprea: „Iașul, în căutare de lideri autentici și a unui proiect îndrăzneț“

Deputatul PNL Dumitru Oprea consideră că Iașul se află într-o situație dificilă generată de liderii slabi pe care îi are în fruntea municipiului Iași și a Consiliului Județean, precum și a lipsei cronice de finanțare a marilor obiective. Parlamentarul ieșean consideră că este un moment zero al acțiunii colective pentru ca oportunitățile extraordinare ale Iașului să nu fie risipite prin delăsare și tolerarea unor lideri foarte slabi ai comunității:

27 iulie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Florin-Claudiu Roman (Grup PNL)
Ministrul Romașcanu acceptă solicitările liberalilor

În urma ședinței de astăzi a Comisiei parlamentare pentru celebrarea Centenarului Marii Uniri, am constatat cu satisfacție o schimbare de atitudine a domnului ministru al Culturii, Lucian Romașcanu, în sensul normalizării modului în care își îndeplinește mandatul. Îmi exprim, însă, speranța ca aceasta să nu fie doar o chestiune de moment.

26 iulie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Corneliu-Mugurel Cozmanciuc (Grup PNL)
Guvernarea PSD – ALDE este un coșmar pentru români și România!

Cronica unui eșec anunțat a ceea ce este guvernarea girată de PSD și ALDE s-a transformat deja într-un coșmar pentru România. Prin deciziile unor oameni incompetenți, care au fost susținuți de PSD, deficitul țării a ajuns la 6,3 miliarde, față de 3,9 miliarde cât era în perioada similară anul trecut.

26 iulie 2017 detalii
   DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Daniel Olteanu (Grup PNL)
Infrastructura din Moldova și „trântorii oportuniști” din PSD

Constat încă o dată, cu surprindere, că reprezentanții PSD care sunt responsabili cu starea infrastructurii din Moldova au timp de răfuieli în partid, în condițiile în care Regiunea Nord - Est bifează încă un an de eșecuri în materie de lucrări executate.

25 iulie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Corneliu-Mugurel Cozmanciuc (Grup PNL)
Gradul de siguranță al polițiștilor reflectă nivelul de siguranță al tuturor cetățenilor

Moartea tragică a polițistului din județul Suceava care și-a pierdut viața după ce a fost înjunghiat mortal, în timp ce patrula singur, dovedește încă o dată că sistemul de siguranță publică din România trece printr-o criză foarte gravă. Gradul de siguranță al polițiștilor reflectă starea instituțiilor de ordine publică, dar și nivelul de siguranță al tuturor cetățenilor.

25 iulie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Ioan Balan (Grup PNL)
Performanța PSD-ALDE la guvernare – 0,004% absorbția fondurilor europene – zero investiții

Deputatul PNL Ioan Balan consideră că cel mai bun indicator pentru a măsura competența PSD și ALDE la guvernare îl reprezintă absorbția fondurilor gratuite, nerambursabile, care ar fi putut să fie atrase de la Uniunea Europeană, care ar fi putut să contribuie la modernizarea României și care ar fi generat sute de mii de noi locuri de muncă în economia românească:

25 iulie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Florin-Claudiu Roman (Grup PNL)
Ministrul Romașcanu să facă publice proiectele pentru Centenar și să asume că nu se vor face încredințări directe

Constat cu stupoare că d-nul ministru al Culturii, Lucian Romașcanu, refuză să prezinte opiniei publice proiectele privind Centenarul Marii Uniri și să le pună la dispoziția membrilor comisiei parlamentare fără alte condiționări.

21 iulie 2017 detalii
   COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Marius Bodea (Grup PNL)
Municipiul Iași, condus de Mihai Chirica, a reușit “performanța” să fie surclasat de comuna Miroslava la proiectele de dezvoltare câștigate

Județul Iași este pe locul 7, la nivel național, la alocările prin PNDL, cu 831 mil. lei, deși suntem al doilea județ ca mărime din țară. Asta în timp ce județe precum Teleorman sau Mehedinți au primit sume de bani la fel de mari precum județul Iași pentru proiecte de dezvoltare.

21 iulie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Claudiu-Vasile Răcuci (Grup PNL)
PSD și-a îndeplinit propriul și singurul obiectiv de guvernare – împărțeala banilor prin PNDL

Deputatul PNL de Alba Claudiu Răcuci apreciază că principalul și singurul obiectiv al PSD la guvernare s-a îndeplinit deja, cu ajutorul pixului doamnei Shhaideh, care a împărțit cu generozitate banii din PNDL, doar pe criterii politice:

20 iulie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Corneliu Mugurel Cozmanciuc (Grup PNL)
Guvernul PSD trebuie să grăbească procesul pentru a pune în aplicare programele de înzestrare pentru Armata Română

A trecut nepermis de mult timp de când Guvernul PSD tărăgănează demararea procedurilor de achiziție în vederea punerii în aplicare a programelor de înzestrare pentru Armata Română.

20 iulie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la liderul Grupului parlamentar al PNL, doamna deputat Raluca Turcan
PNL solicită Ministerului Educației să organizeze din acest an Masteratul Didactic

Felicitări tuturor celor peste nouă mii de profesori care au promovat examenul de titularizare! Anul acesta concurența a fost foarte mare.

18 iulie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Glad Varga (Grup PNL)
Glad Varga (PNL): „Încă o dovadă a neputinței și dezinteresului PSD: Vrancea a primit 4,2 milioane Euro pentru centenar, Aradul sau Alba Iulia au primit zero lei”

Deputatul PNL Glad Varga acuză guvernarea PSD- ALDE, în spetă și pe Parlamentarii PSD arădeni, că au scos Aradul de pe harta Centenarului Marii Uniri, conform ordinelor conducerii centrale a partidului, de a marginaliza județele care nu sunt conduse de către ei.

18 iulie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Nicolae Giugea (Grup PNL)
Produsele cu dublu standard – prilej de vacanțe pe banii statului pentru oficialii români

Nicolae Giugea, deputat PNL de Dolj, acuză modul în care autoritățile române care au competență în siguranța alimentară își bat joc de inteligența românilor, plecând în vacanțe pe banii contribuabililor pentru a face presupuse „teste” de conformitate:

18 iulie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Florin Roman (Grup PNL)
Legea societăților comerciale modificată – fără acțiuni la purtător

Deputatul PNL Florin Roman propune o modificare foarte importantă la forma actuală a Legii nr. 31/1990 a societăților, prin care se elimină orice formă de organizare a societăților comerciale bazată pe acțiuni la purtător.

17 iulie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Laurențiu Dan Leoreanu (Grup PNL)
Vicepreședintele PNL Laurențiu Dan Leoreanu: Ministrul de Finanțe, Ionuț Mișa, să spună dacă este adevărat că un scenariu de lucru la minister este o nouă amânare a măririi salariilor medicilor și profesorilor

Vicepreședintele PNL Laurențiu Dan Leoreanu, membru al Comisiei Buget Finanțe din Camera Deputaților, i-a solicitat ministrului de Finanțe, Ionuț Mișa, să spună dacă este adevărat că, la ora actuală, din cauza încasărilor slabe la bugetul de stat, un scenariu de lucru discutat la minister îl reprezintă o nouă amânare a măririi salariilor medicilor și profesorilor:

14 iulie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Dumitru Oprea (Grup PNL)
Ministrul Laufer aruncă în haos programul Start Up Nation

Deputatul PNL Dumitru Oprea afirmă că ministrul pentru Mediul de Afaceri a reușit, printr-o comunicare dezastruoasă, să arunce din nou în haos programul Start Up Nation. Parlamentarul ieșean acuză confuzia creată prin faptul că, în doar câteva ore, a anunțat, mai întâi, prelungirea termenului de depunere a propunerilor de proiecte, după care a renunțat la idee. Iar mai târziu a decis că e necesară consultarea cu mediul de afaceri.

14 iulie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Mugurel – Corneliu Cozmanciuc (GruP PNL)
PSD își bate joc de regiunea de dezvoltare Nord-Est, regiune care deține cel mai mare număr de locuitori din România

În ciuda numeroaselor apeluri la acțiune și solicitări către Guvernul PSD, care au fost făcute de către toți parlamentarii si reprezentații PNL, social democrații aleg să îi sfideze pe cetățenii din zona Moldovei.

12 iulie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ primită de la domnul deputat Glad-Aurel Varga (Grup PNL)
PSD desființează Departamentul Centenar și amenință sărbătoarea Marii Uniri

Deputatul PNL Vlad Varga ia atitudine față de intenția guvernului PSD de a desființa Departamentul Centenar, în condițiile în care au apărut informații despre un proiect de hotărâre în acest sens.

12 iulie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Claudiu-Vasile Răcuci (Grup PNL)
Dovada incompetenței PSD la guvernare – Autostrada Sibiu-Pitești nu se finanțează din fonduri europene?

Deputatul PNL de Alba, Claudiu Răcuci, consideră că Guvernul Tudose a dat dovada incompetenței supreme la guvernare, la nici două săptămâni de la învestitură, prin angajamentul ministrului Fifor de a finanța lucrările de construire a autostrăzii Sibiu-Pitești din bani naționali, prin nu știu ce fond de investiții, încă inexistent:

12 iulie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la liderul Grupului parlamentar al Partidului Național Liberal, doamna deputat Raluca Turcan
Sub guvernarea PSD, învățământul din România este sub COD ROȘU

Asaltul PSD asupra sistemului de educație nu ține cont de interesul noii generații. Amputează perspectivele de dezvoltare ale României și de reușită individuală prin muncă și dezvoltare. PSD demonstrează, pentru a mia oară, cum o inițiativă bună poate fi transformată într-un adevărat dezastru pentru sistemul educațional. De exemplu, O.U.G. nr. 96/2016 permitea posibilitatea înființării unor programe de studii de licență cu duble specializări pentru formarea inițială a cadrelor didactice din învățământul preuniversitar, cu scopul de a diversifica traseele de învățare și de carieră, ca acestea să fie cât mai flexibile pentru viitorii profesori.

12 iulie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Nicolae Giugea (Grup PNL)
Avem confirmarea problemelor bugetare serioase chiar de la PSD – autostrăzile pot să mai aștepte ... PSD

Nicolae Giugea, deputat PNL de Dolj, consideră că excesul de sinceritate al deputatului Eugen Nicolicea deconspiră atât starea precară a finanțelor publice din România, cât și mentalitatea de secol XIX care ghidează alianța PSD-ALDE la guvernare.

11 iulie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Florica Cherecheș (Grup PNL)
Salut cu satisfacție retrimiterea la Parlament a legii învățământului profesional

În cursul zilei de azi, președintele Iohannis a cerut reexaminarea de către Parlament a Legii învățământului profesional, respectiv Legea de aprobare a OUG 81/2016, și a acceptat solicitarea mea , transmisă săptămâna trecută Administrației Prezidențiale.

10 iulie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Marius Bodea (Grup PNL)
Programul Național de Dezvoltare Locală (PNLD) a devenit Programul Național de alocare discreționară a fondurilor publice către primarii PSD

Municipiul Iași a primit 0 lei pentru proiectele de investiții finanțate prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL). Acest lucru este consecința faptului că primarul Chirica este un lider slab, dar și consecința nepăsării Guvernului față de municipiul Iași.

10 iulie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Roberta Alma Anastase (Grup PNL)
Roberta Anastase a fost aleasă Vicepreședinte al Adunării Parlamentare a Cooperării Economice la Marea Neagră

În perioada 4-6 Iulie, a avut loc, la Istanbul, Adunarea Generală a Adunării Parlamentare a Cooperării Economice la Marea Neagră. Agenda reuniunii a cuprins aprobarea documentelor programatice, alegerea vicepreședinților, a vicepreședintelui însărcinat cu problemele financiare și a secretarului general adjunct responsabil cu problemele organizatorice.

7 iulie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Nicolae Giugea (Grup PNL)
Dragnea și Tudose joacă ruleta rusească cu economia

Deputatul PNL Nicolae GIUGEA reacționează în termeni foarte duri la măsurile economice propuse de alianța PSD-ALDE prin noul program de guvernare și avertizează că implementarea acestora se va repercuta atât asupra agenților economici români, asupra numărului de locuri de muncă din sectorul privat, dar și asupra încasărilor la bugetul de stat și al administrațiilor locale:

6 iulie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Florica Cherecheș (Grup PNL)
Solicit modificarea Legii învățământului profesional dual

România înregistrează cel mai mare deficit de forță de muncă din regiune și o creștere a ratei de abandon școlar, o realitate ignorată de ani de zile de către cei care iau deciziile majore în educație. Dezvoltarea învățământului profesional dual ar rezolva aceste probleme și ar reduce și fenomenul migrațional al tinerilor, în căutarea unui loc de muncă, care-și dau seama că școala pe care au absolvit-o, nu le-a dat și competențele practice necesare angajării .

5 iulie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la liderul Grupului parlamentar al PNL, doamna deputat Raluca Turcan
Rezultatele de la Bacalaureat obligă autoritățile să ia măsuri urgente pentru susținerea învățământului!

S-au afișat rezultatele. Se confirmă că avem și copii de excepție. Felicitări elevilor, părinților și profesorilor care au muncit în timpul liceului!

5 iulie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Ioan Balan (Grup PNL)
Cota unică de impozitare – desființată prin incompetența PSD-ALDE la guvernare

Deputatul PNL Ioan Balan critică în termeni foarte duri modul în care coaliția de guvernare PSD-ALDE desființează, într-un mod mascat, cota unică de impozitare:

5 iulie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Glad Varga (Grup PNL)
Deputatul PNL Glad Varga și-a prezentat raportul de activitate!

În conferința de presă de astăzi deputatul liberal Glad Varga și-a prezentat raportul de activitate ale primelor șase luni de mandat:

4 iulie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Marius Bodea (Grup PNL)
PSD îngroapă capitalul românesc prin introducerea impozitării companiilor cu sediul în România

După ce au câștigat alegerile cu un program de guvernare pe care l-au lăudat non-stop, PSD vine acum cu un alt program, mult diferit față de cel pentru care au cerut votul oamenilor. Este o palmă dată tuturor celor care au creditat cu votul lor PSD la alegerile parlamentare.

4 iulie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Claudiu Răcuci (Grup PNL)
PSD nu se lasă până nu bagă economia în criză profundă

Deputatul PNL Claudiu Răcuci acuză coaliția de guvernare PSD-ALDE pentru programul de guvernare profund anti-economic pe care intenționează să-l pună în aplicare și afirmă că singurul rezultat al implementării acestuia este recesiunea economică profundă:

3 iulie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Florin Roman (Grup PNL)
Socialiștii de caviar din PSD organizează un atentat la economia României

Coaliția de guvernare devine, cu fiecare zi care trece, un pericol pentru România și pentru români. Asistăm practic la un atentat la stabilitatea macroeconomică a țării, la impunerea unor programe guvernamentale cu iz comunist și la pedepsirea celor care muncesc onest, de dimineața până seara, pentru a avea venituri decente și un mod de viață pe măsură.

1 iulie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Dumitru Oprea (Grup PNL)
Dumitru Oprea: „Guvernul Tudose, în mai puțin de 24 de ore, a declanșat războiul împotriva mediului privat“

Deputatul PNL Dumitru Oprea afirmă, într-o declarație de presă, că, prin programul de guvernare anunțat, cabinetul Tudose a declanșat în timp record, chiar înainte de instalarea oficială, războiul cu întregul mediu privat din România. Parlamentarul ieșean atrage atenția că „vorbele aruncate de către politicienii puterii nu se transformă în încasări mai mari la buget, ci conduc la contractarea economiei“. Dumitru Oprea solicită ca guvernanții să explice întregului mediu economic urgent care sunt actele normative pe care urmează să le adopte în perioada următoare privind domeniul fiscalității:

1 iulie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Costel Alexe (Grup PNL)
Guvernare PSD: Iașul NU are prioritate!

La începutul lunii mai i-am solicitat doamnei Sevil Shhaideh, viceprim-ministru, ministrul Dezvoltării Regionale, introducerea în regim de urgență a Centurii Ocolitoare a Municipiului Iași la prima rectificare bugetară! Le-am cerut, totodată, sprijinul, primarului Iașului, domnul Mihai Chirica, președintelui Consiliului Județean Iași, domnul Maricel Popa, parlamentarilor, consilierilor locali și județeni ai Iașului, precum și primarilor din zona metropolitană, să dubleze și să susțină acest demers.

30 iunie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la vicepreședintele Comisiei speciale comune a Camerei Deputaților și Senatului pentru celebrarea Centenarului Marii Uniri și a Războiului pentru Întregirea Neamului, domnul deputat Florin Roman (Grup PNL)
PNL solicită conducerii Parlamentului să permită Comisiei speciale pentru Centenarul Marii Uniri să își desfășoare activitatea și în vacanța parlamentară

Am depus vineri, 30 iunie, în calitate de vicepreședinte al Comisiei speciale comune a Camerei Deputaților și Senatului pentru celebrarea Centenarului Marii Uniri și a Războiului pentru Întregirea Neamului, o adresă prin care solicit ca această comisie să își desfășoare activitatea săptămânal, pe întreaga perioadă a vacanței parlamentare.

30 iunie 2017 detalii
  MESAJ DE CONDOLEANȚE primit de la domnul deputat Mugur Cozmanciuc (Grup PNL)
Cu profundă tristețe în suflet transmit condoleanțe familiilor celor trei militari care și-au pierdut viața într-un accident de circulație din județul Argeș
Cu profundă tristețe în suflet transmit condoleanțe familiilor celor trei militari, plutonierul-major Mihai Ionuț Toma, caporalul clasa a III-a George-Emilian Catană și caporalul clasa a III-a Petre Cristian Toader , vânători de munte, care și-au pierdut azi noapte viața într-un accident de circulație din județul Argeș. Îmi exprim întreaga compasiune pentru pierderea vieții celor trei și pentru rănirea altor nouă.

Ca membru al Comisiei pentru Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională, reafirm cu tărie că militarii noștri merită tot respectul și cinstea pentru ceea ce fac pentru țara noastră. Armata a fost, este și va fi o instituție fundamentală a statului român. Toți cei care fac parte din această instituție merită prețuirea noastră. [...]

30 iunie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la liderul Grupului parlamentar al PNL, doamna deputat Raluca Turcan
Guvernul Dragnea 2 bagă mâna în buzunarele românilor

PSD lovește și în pensiile românilor: banii din Pilonul II vor fi mutați. Nu se știe unde! Cu siguranță, însă, nu asta au promis în campania electorală.

29 iunie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Ion Ștefan (Grup PNL)
Despre copiii care nu intră în statistici

Săptămâna aceasta s-a încheiat Evaluarea Națională, considerat primul examen cu impact asupra elevilor, la terminarea clasei a VIII-a. Pe unii rezultatele i-au mulțumit, pentru că elevii sârguincioși au ieșit, așa cum și merită, în față! În Vrancea, avem 21 de medii de 10 curat pentru care trebuie felicitați, la un loc, elevi, profesori și părinți! Din păcate, însă, realitatea de pe site-ul Ministerului Educației arată și partea mai puțin fericită a sistemului nostru de învățământ, numeroși copii care au ales să nu participe la această testare, dar și elevi care nu au reușit medii de peste 5.

28 iunie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Florin Roman (Grup PNL)
PNL – în conducerea Comisiei speciale pentru celebrarea Centenarului Marii Uniri

Grupurile parlamentare reunite ale PNL m-au desemnat să fac parte din conducerea Comisiei speciale pentru celebrarea Centenarului Marii Uniri și a Războiului pentru Întregirea Neamului, în calitate de vicepreședinte, o onoare și o mare responsabilitate în același timp, pentru care le mulțumesc colegilor mei. Alături de mine, au mai fost susținuți pentru a face parte din acest organism colegii mei, Iuliana Scântei și Dumitru Oprea.

28 iunie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Dumitru Oprea (Grup PNL)
Recâștigarea încrederii românilor trebuie să fie o prioritate a PNL

Deputatul Dumitru Oprea consideră că, în acest moment, responsabilitatea PNL este aceea de a recâștiga încrederea cetățenilor și de a sancționa fiecare derapaj al actualei puteri.

27 iunie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Costel Alexe (Grup PNL)
”Somnul rațiunii naște monștri”

Săptămâna trecută parlamentarii PSD și ALDE au fost artizanii unui eveniment rușinos, o premieră în lumea civilizată și democratică: asasinarea propriului Guvern. Din Statele Unite până în Franța, Anglia și restul cancelariilor occidentale s-a vorbit despre „isprava” bravilor parlamentari social democrați. Dar nu a fost suficient, și în zilele următoare sarabanda deciziilor rușinoase a continuat cu „retragerea demisiilor”, aceeași miniștri care cu o zi înainte votau împotriva propriilor nerealizări și aplaudau frenetic „succesul” moțiunii și prăbușirea leului!

27 iunie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Dumitru Oprea (Grup PNL)
Măsuri pentru evaluarea și îmbunătățirea calității aerului

Deputatul PNL Dumitru Oprea a semnalat faptul că Guvernul PSD-ALDE, deși și-a asumat prin programul de guvernare acțiuni privind calitatea mediului din România, nu a făcut nimic în această direcție.

26 iunie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Florin Claudiu Roman (Grup PNL)
PNL solicită PSD să supună votului Parlamentului amendamentele controversate negociate cu UDMR, pentru a le respinge

Amendamentele controversate la Legea administrației publice locale, negociate de PSD cu UDMR, în schimbul susținerii moțiunii de cenzură, continuă să fie o bombă amorsată în Parlament.

26 iunie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la liderul Grupului parlamentar al Partidului Național Liberal, doamna deputat Raluca Turcan
PSD îi acoperă urmele ministrului Shhaideh. Prerogativele Parlamentului, călcate în picioare de coaliția guvernamentală

PSD a respins solicitarea PNL de a o chema pe doamna ministru Sevil Shhaideh la ”Ora Guvernului” în Parlament, pentru a da explicații asupra modului în care s-au alocat fondurile prin PNDL, imediat după ce și-a prezentat demisia din Guvern.

26 iunie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Glad Varga (Grup PNL)
„Propun înăsprirea pedepselor pentru cei care depozitează ilegal deșeurile”

Deputatul arădean Glad Varga are o nouă propunere legislativă care vizează protejarea mediului: modificarea Legii 211/2011 privind Regimul deșeurilor.

26 iunie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Ion Ștefan (Grup PNL)
De ce împinge PSD la Palatul Victoria un ministru demisionar din Guvernul cu activitate ”bunicică”, acuzat de plagiat și că ar fi ofițer acoperit?

Propunerea coaliției PSD-ALDE pentru funcția de premier, Mihai Tudose, nu este decât un ”timbru” pe care Liviu Dragnea vrea să îl lipească strâns de Guvernul României. Cum putem considera această propunere ca fiind una responsabilă atâtă vreme cât când Mihai Tudose, ministru demisionar, interimar la Economie, și-a recunoscut și votat propria sa incompetență în plenul Parlamentului, la moțiunea de cenzură PSD contra PSD, de săptămâna trecută?!

26 iunie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Claudiu Răcuci (Grup PNL)
Modificare legislativă importantă privind impozitul datorat de persoanele juridice pentru clădirile nerezidențiale

Deputatul PNL de Alba Claudiu Răcuci, împreună cu deputatul PNL de Gorj Dan Vîlceanu, au depus la Parlament o inițiativă legislativă care modifică Legea nr. 227/2015 privind Codul Fiscal:

23 iunie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Florin Roman (Grup PNL)
Cerem UDMR să se delimiteze de declarațiile antiromânești ale deputatului Kulcsar Terza Jozsef

Solicităm conducerii UDMR să se delimiteze public de declarațiile deputatului UDMR de Covasna, Kulcsar Terza Jozsef, care a afirmat că anul viitor, când se împlinesc o sută de ani de la Marea Unire, este un “an de doliu” pentru comunitatea maghiară.

23 iunie 2017 detalii
   COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la liderul Grupului parlamentar al PNL, doamna deputat Raluca Turcan
Deputații PNL o cheamă pe Sevil Shhaideh în Parlament ca să dea explicații despre modul cum se tranzacționează proiectele în PNDL
Liderul deputaților PNL, Raluca Turcan, a solicitat joi, 22 iunie Biroului Permanent al Camerei Deputaților invitarea doamnei ministru Sevil Shhaideh, pentru a da explicații despre modul în care PSD tranzacționează politic banii din Programul Național de Dezvoltare Locală:
22 iunie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Dumitru Oprea (Grup PNL)
Războiul intestin al unui partid împotriva întregii lumi

Deputatul PNL Dumitru Oprea consideră că votul care s-a dat miercuri, 21 iunie, în Parlamentul României și care a avut drept rezultat căderea Guvernului Grindeanu nu reprezintă finalul acestei crizei politice, una în cadrul căreia PSD a transformat instituții fundamentale ale statului român în „bâte ale unor găști de partid“.

22 iunie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Costel Alexe (Grup PNL)
Moțiunea PSD vs PSD – tratat despre umilința la români

Dincolo de premiera rușinoasă de a-ți asasina politic propriul Guvern, miercuri, 21 iunie, am asistat la o serie de acțiuni și evenimente care nu fac cinste unui demnitar sau lider de partid.

21 iunie 2017 detalii
   COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la Comisia pentru învățământ, știință, tineret și sport
Vizita în Slovacia, a unei delegații parlamentare române
În perioada 15-16 iunie 2017, o delegație a Comisiei pentru învățământ, știință, tineret și sport din Camera Deputaților, condusă de condusă de doamna deputat Theodora Șotcan, vicepreședinte al Comisiei, a efectuat o vizită la Bratislava.

Din delegația parlamentară română au mai făcut parte doamna deputat Florica Cherecheș - vicepreședinte al Comisiei, Grupul parlamentar al PNL, domnul deputat Robet Nicolae Turcescu - secretrar al Comisiei, Grupul parlamentar al PMP, și domnul deputat Radu Costin Vasilică - membru, Grupul parlamentar al PSD. [...]

21 iunie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Costel Alexe (Grup PNL)
România nevăzută! Efectele unui război odios!
În liniile din spatele războiului intern din PSD stă o realitate cruntă:
Ministerele și instituțiile statului sunt blocate, paralizate: actele abia se semnează sau sunt blocate pentru că toți privesc ba spre partid, ba spre Guvern. Asistăm la epurări din aparatul administrativ, la epurări din partid, metode ce nu fac decât să îi intimideze pe cei cu drept de semnătură.

Programe guvernamentale blocate, finanțări, parteneriate, investiții, totul pe hold pentru că nimeni nu își asumă riscuri. [...]

21 iunie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Glad Varga (Grup PNL)
Glad Varga (PNL): „Războiul politic din interiorul PSD îl vedem, îl resimțim. Dar ce facem cu România?”

Deputatul arădean Glad Varga acuză faptul că, din cauza setei de putere, PSD a sacrificat România.

21 iunie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Laurențiu Dan Leoreanu (Grup PNL)
Dragnea ar muta capitala României la Budapesta dacă UDMR ar garanta că votează moțiunea de cenzură. Să facă public acordul dintre PSD și UDMR, ce am văzut este doar vârful icebergului

Deputatul PNL Laurențiu Dan Leoreanu i-a solicitat lui Liviu Dragnea să facă public acordul dintre PSD și UDMR, spunând că șeful social-democraților ar fi dispus chiar să mute capitala României la Budapesta dacă UDMR ar vota moțiunea de cenzură împotriva guvernului Grindeanu:

20 iunie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Dumitru Oprea (Grup PNL)
Dumitru Oprea: „Când stabilitatea economică este înlocuită nejustificat cu o criză guvernamentală neprovocată“

Deputatul PNL Dumitru Oprea consideră că, deși România a înregistrat în mod indiscutabil progrese în cei 10 ani de la aderarea la Uniunea Europeană comparativ cu celelalte state din regiune nemembre, evoluția economică a țării noastre a fost și este afectată de numeroasele crize politice din ultimul deceniu.

20 iunie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Florin Claudiu Roman (Grup PNL)
Facem apel la parlamentarii PSD din Ardeal să nu voteze pentru steagul secuiesc și Ziua Maghiarilor din România

Liviu Dragnea este gata să facă cele mai mari concesii UDMR, în schimbul obținerii unor voturi care să-i asigure menținerea la putere, în conflictul intern cu gruparea Ponta-Grindeanu.

20 iunie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la liderul Grupului parlamentar al PNL, doamna deputat Raluca Turcan
Ne-a trecut glonțul pe la ureche!

Pentru capriciile sale Liviu Dragnea este dispus să negocieze TOT. Chiar și principii care nu pot fi negociate și prevederi constituționale care NU pot fi încălcate. Dumnezeu știe ce a mai negociat Dragnea, dar vom afla curând.

20 iunie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Glad Varga (Grup PNL)
Glad Varga (PNL) „Demnitatea românilor nu se negociază!”

Deputatul Glad Varga se raliază Apelului formulat de Academia Română, referitor la încercarea UDMR de a impune 15 martie ca zi a maghiarilor din România.

20 iunie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Dumitru Oprea (Grup PNL)
PNDL 2017, promisiune generoasă, implementare cu suspans

Deputatul PNL Dumitru Oprea a semnalat faptul că primarii din mediul rural sunt nemulțumiți de întârzierea aplicării Programului Național de Dezvoltare Locală (PNDL).

19 iunie 2017 detalii
  ANUNȚ DE PRESĂ
primit dela doamna deputat Ana Adriana Săftoiu (Grup PNL)

Preocupată de identificarea de soluții durabile, legislative și organizatorice pentru a combate violența domestică, Comisia pentru drepturile omului, culte și problemele minorităților naționale organizează luni, 19 iunie, între orele 10.00 și 13:00, dezbaterea cu tema: Combaterea violenței domestice – prioritate asumată și dezbătută cu societatea românească (sala 29, nivel P1, corp B4).

19 iunie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Dumitru Oprea (Grup PNL)
Nu târâți toată România în mizeria pesedistă!

Guvernul PSD e aproape căzut de la putere. PSD însuși e căzut în ridicol. Iar o țară întreagă e căzută pe gânduri. Stupefiată în fața unei dileme caragialești: și totuși, cine din partidul ăsta mai este rațional? Pentru că totul e de un balcanism rocambolesc. De câteva zile, șeful cel mare își linșează, televizat sau în ședințe de taină, propriul premier. Ne spune că e o unealtă a altora, controlat de instituții ascunse.

16 iunie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Corneliu Mugurel Cozmanciuc (Grup PNL)
PSD să își asume eșecul guvernării. Pe români nu îi interesează circul pe care îl fac pe banii lor!

Social-democrații continuă circul pe banii românilor. PSD nu guvernează pentru români, însă cei doi lideri care se luptă pentru putere au tupeul să folosească drept scuză interesul național.

16 iunie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Corneliu Mugurel Cozmanciuc (Grup PNL)
Social-democrații pun în pericol țara prin jocul iresponsabil al democrației: Liviu Dragnea sau Sorin Grindeanu?

Teatrul absurd pus în scenă de social-democrați este de fapt o tragedie pentru România, pentru români. Instabilitatea cauzată de cei care vor în fapt doar să își apere interesele personale nu îi ajută cu nimic pe cetățeni, drept urmare, pentru a pune capăt acestei bătăi de joc, cei doi ”protagoniști”, Liviu Dragnea și Sorin Grindeanu, ar trebui să demisioneze urgent.

15 iunie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Dumitru Oprea (Grup PNL)
Dumitru Oprea: „Rigiditatea sistemului de învățământ și nevoia de adaptare a programelor de studii la cerințele economiei“

Deputatul PNL Dumitru Oprea consideră că Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Superior (ARACIS) trebuie să își schimbe modul de abordare a programelor de studii, astfel încât acestea să poată fi adaptate cât mai repede la solicitările pieței, fără a face rabat la calitate.

14 iunie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Claudiu Răcuci (Grup PNL)
Termene și clarificări privind trecerea bunurilor din domeniul public
Deputatul PNL Claudiu Răcuci a depus la Parlament o nouă inițiativă legislativă care modifică Legea nr. 213/1998 privind bunurile proprietate publică, introducând termene precise și proceduri mult mai clare:
14 iunie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Dumitru Oprea (Grup PNL)
„România, Uniunea Europeană și creșterea economică bazată pe consum”

Deputatul PNL Dumitru Oprea consideră că revenirea la o creștere economică bazată pe consum, în detrimentul investițiilor, este riscantă, așa cum s-a dovedit în anii 2007-2008, la începutul crizei economico-financiare.

13 iunie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Dumitru Mihalescul (Grup PNL)
Nici oaia și nici frunza nu sunt adevăratele probleme ale turismului românesc

Deputatul PNL Dumitru Mihalescul reacționează și critică stângăciile Guvernului PSD în a promova interesele turismului românesc:

13 iunie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ primită de la domnul deputat Daniel Gheorghe (Grup PNL)
Drepturile românilor nu se negociază
Solicit prim-ministrului României, dl. Sorin Grindeanu, să ceară public omologului său finlandez, dl Juha Sipila, încetarea abuzurilor statului finlandez la adresa copiilor medicului român Camelia Smicală, Mihai și Maria, luați în custodie de statul finlandez și ținuți cu forța într-un centru pentru minori.

Din datele publice existente, se pare că tratamentul celor 2 copii, cetățeni români, este similar cu unul caracteristic centrelor de detenție care limitează dreptul de libertate de mișcare și restrânge comunicarea cu exteriorul. [...]

12 iunie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Dumitru Oprea (Grup PNL)
„Fermierul român, până să fie sancționat, trebuie mai întâi informat“
Deputatul PNL Dumitru Oprea semnalează faptul că fermierii români se plâng de o serie de deficiențe privind informațiile despre programele cu finanțare nerambursabilă, dar și de utilizarea de către funcționari a unui limbaj mult prea tehnic.
9 iunie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Corneliu - Mugurel Cozmanciuc (Grup PNL)
Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, trebuie să demisioneze! Legea salarizării este legea manipulării naționale!

Deputatul liberal Mugur Cozmanciuc cere demisia ministrului Muncii, doamna Lia Olguța Vasilescu, având în vedere că legea salarizării personalului bugetar este un proiect haotic, care a reușit să nemulțumească pe toată lumea, deși era nevoie de o lege care să rezolve cu adevărat problemele din sistemul de salarizare. Legea adoptată este un prim pas spre eșec, dar cel mai trist este că profesorii, medicii, polițiștii și alții au fost păcăliți de PSD.

8 iunie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Robert-Ionatan Sighiartău (Grup PNL)
Ne îndreptăm spre falimentul unei guvernări conduse prin interpuși și care nu mai poate genera un proiect credibil care să angajeze societatea românească pozitiv

După ce timp de o jumătate de an actuala guvernare a comunicat pe toate canalele măririle de salarii la toate nivelele și la toate categoriile de salariați, în procente foarte mari, astăzi lucrurile nu mai sunt deloc așa cum au fost prezentate.

7 iunie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Glad Varga (Grup PNL)
“PSD a ajuns la fundul sacului... cu promisiuni!”

Deputatul Glad Varga consideră că propaganda electorală făcută de PSD în ultimele 12 luni, cu nenumărate anunțuri populiste, începe acum să-și arate și cealaltă față.

7 iunie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Daniel Olteanu (Grup PNL)
Premierul Sorin Grindeanu este complice la dezastrul care amenință sistemul național de urgență!

Deputatul liberal Daniel Olteanu atrage atenția asupra atitudinii iresponsabile a prim-ministrului Sorin Grindeanu, care a amȃnat pe termen nedefinit reînnoirea parcului auto la serviciile județene de ambulanță și la serviciul SMURD, pentru că Guvernul pe care îl conduce nu a prevăzut sumele necesare în bugetul de stat aprobat la începutul acestui an.

7 iunie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Dumitru Oprea (Grup PNL)
Dumitru Oprea: „Președintele Iohannis și diplomația românească pot detensiona relațiile SUA-UE”

Deputatul PNL Dumitru Oprea consideră că vizita președintelui Iohannis în SUA reprezintă un moment în care România mizează pe maturitatea și competența diplomației românești.

7 iunie 2017 detalii
  INVITAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Ana Adriana Săftoiu (Grup PNL)

Vă invit astăzi, 6 iunie, de la ora 14.00, la intrarea S1, la vernisajul de pictură a copiilor hipoacuzici din București. La acest eveniment vor fi prezenți elevi de la Școlile de surzi nr. 1 și 2 și reprezentanți ai ambasadelor SUA, Norvegiei și Marii Britanii.

6 iunie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ primit de la deputații PNL Costel Alexe, Glad Varga, Tudorița Lungu și Claudiu Răcuci, membri ai Comisiei pentru mediu și echilibru ecologic
5 iunie 2017, Ziua Mondială a Mediului - România la limită în sectorul protecției mediului
„Conectarea oamenilor la natură”, tematica aleasă anul acesta pentru Ziua Mondială a Mediului, ne îndeamnă să conștientizăm că natura înseamnă și spațiile verzi din marile orașe, dar și ariile naturale protejate, că umanitatea este dependentă de resursele naturale, iar acestea sunt limitate și amenințate de poluare, schimbări climatice și exploatare peste măsură.
6 iunie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Dumitru Oprea (GrupPNL)
Este necesar un program coerent de stimulare a lecturii la nivel național

Deputatul PNL Dumitru Oprea atrage atenția că, la nivel național, nu există un program coerent de stimulare a lecturii, misiune pe care ar trebui să și-o asume Ministerul Culturii.

6 iunie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Marius Bodea (Grup PNL)
Domnilor parlamentari PSD, profesorii sunt în stradă din cauza promisiunilor nerespectate ale PSD! Nu vă faceți că nu îi auziți!

Reprezentanții Uniunii Sindicatelor Libere din Învățământul Preuniversitar Iași (USLIP) protestează în stradă pentru că PSD nu și-a respectat promisiunile din campania electorală și din Programul de Guvernare.

6 iunie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Laurențiu Dan Leoreanu (Grup PNL)
Executivul Grindeanu este cel mai slab guvern pe care l-a avut România în ultimii 20 de ani. Miniștrii Executivului au devenit subiect de glume și mai bine de două treimi dintre aceștia ar trebui remaniați

Deputatul liberal Laurențiu Dan Leoreanu a afirmat că, dacă s-ar organiza un concurs, guvernul Grindeanu ar primi titlul de cel mai slab guvern pe care l-a avut România în ultimii 20 de ani și a punctat că miniștrii Executivului au ajuns subiect de glume pe rețelele de socializare.
31 mai 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Ion Ștefan (Grup PNL)
La mulți ani, dragi copii!

Ziua de 1 Iunie a fost și va fi mereu un prilej de bucurie pentru cei mici. Din acest an este și zi liberă pentru părinți care, în scenariul ideal, ar trebui să o dedice în mare parte copiilor, petrecerii timpului împreună. Spun că așa ar trebui pentru că, în realitate, știm cu toții, în Vrancea și în întreaga țară, există un număr semnificativ de copii care trăiesc fără unul sau chiar ambii părinți, care sunt plecați peste hotare. Instabilitatea economică din România i-a determinat pe părinți să caute prosperitatea în Vest, acest lucru a adus poate prosperitate financiară, dar a determinat și ”abandonul” copiilor la bunici sau la rude. Nu mai vorbesc despre cazurile extreme în care fratele cel mai mare devine mamă și tată pentru frații mai mici pe care îi ia în grijă cu prețul propriei lui șanse la educație și, astfel, la o viață mai bună.

31 mai 2017 detalii
  ANUNȚ DE PRESĂ
primit de la Grupul parlamentar al PNL

Deputații PNL Florin Roman și Mara Calista vor susține miercuri, 31 mai, o conferință de presă, începând cu ora 15.00, la sala grupului parlamentar al PNL din Camera Deputaților (etaj 2), pe tema Legii salarizării.

31 mai 2017
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Glad Varga (Grup PNL)
Glad Varga (PNL): „Prin protejarea mediului, ne protejăm pe noi!”

Deputatul arădean Glad Varga este semnatarul a două propuneri legislative strâns legate de protejarea mediului. Prima se referă la asigurarea infrastructurii de alimentare pentru vehiculele electrice, iar cea de a doua la interzicerea exploatării masei lemnoase din parcurile naționale.

31 mai 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Glad - Aurel Varga (Grup PNL)
Majorările salariale vor fi nesemnificative dacă din ianuarie 2018 angajatul va plăti și contribuțiile angajatorului! Deputatul liberal Glad Varga, membru al Comisiei pentru muncă și protecție socială, trage un semnal de alarmă pe tema Legii - cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice. În acest sens, deputatul solicită public Guvernului și majorității PSD-ALDE să explice dacă susțin sau vor susține pe viitor o prevedere de modificare a Codului Fiscal:

"În punctul de vedere al Guvernului la Legea-cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice la capitolul II punctul A, se specifică faptul că la estimarea impactului bugetar s-a luat în vedere o modificare a prevederilor din Codul Fiscal, în sensul preluării de către salariat în TOTALITATE a sarcinii de plată a contribuțiilor de asigurări începând cu 1 Ianuarie 2018. [...]

30 mai 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Florica Cherecheș (Grup PNL)
Ce vrei să te faci când vei fi mare?
Aceasta e întrebarea care ne-a însoțit copilăria, și devine din ce în ce mai serioasă pe măsură ce trec anii de școală. E întrebarea pe care și-o pun zilele astea, toți absolvenții care-și caută un loc de muncă, în funcție de cunoștințele acumulate pe parcurs.
30 mai 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ primit de la domnul deputat Daniel Olteanu (Grup PNL)
«Sorin Grindeanu trebuie să se decidă꞉ este prim-ministrul Romȃniei sau premierul unui singur județ?»
Deputatul liberal Daniel Olteanu îi transmite premierului Sorin Grindeanu că Romȃnia are nevoie de un prim-ministru care să își asume responsabilitatea față de toți locuitorii țării, în egală măsură, și nu doar față de unii dintre aceștia, timișorenii, despre situația cărora șeful Guvernului a cerut să primească zilnic informații.
30 mai 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Dumitru Oprea (Grup PNL)
„România nu este discriminată de Bruxelles, ci de dublul limbaj al actualei puteri”
Deputatul PNL Dumitru Oprea arată că reprezentanții puterii au un discurs duplicitar în legătură cu obligațiile asumate de România în cadrul Uniunii Europene.
30 mai 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Marius Bodea (Grup PNL)
Iașul contribuie cu 380 mil. lei mai mult decât primește de la bugetul național

Județul Iași este complet ignorat de actuala guvernare a PSD. Niciun proiect major nu a primit finanțare de la Guvern în acest an, deși județul nostru contribuie cu 380 mil. lei mai mult decît primește de la bugetul național.

Finalizarea variantei ocolitoare a municipiului Iași, continuarea proiectului de modernizare a Aeroportului Internațional Iași, construcția unui centru intermodal de transport marfă sau fonduri pentru modernizarea și reabilitarea drumurilor județene sunt nevoi stringente ale comunității noastre, nu și pentru guvernul PSD. [...]

30 mai 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Costel Alexe (Grup PNL)
“Măsurile populiste trebuie să înceteze”

În fiecare zi suntem bombardați cu statistici, rapoarte, analize privind economia României, piața muncii, nivelul investițiilor și multe altele, domenii ce țin de dezvoltarea durabilă a unei societăți. Din păcate, toate analizele sunt negative sau îngrijorătoare.

30 mai 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Antoneta Ioniță (Grup PNL)
Dați o șansă programului „Masa la școala”!
Programul „Masă la școală’ a fost introdus ca proiect pilot în 50 de unități școlare, pe baza propunerii legislative inițiate de PNL . Acesta permitea acordarea unei mese calde sau a unui pachet alimentar în fiecare zi la școală, în limita a 7 lei/zi, care să înlocuiască programul “Laptele și cornul”, întrucât acesta din urmă nu satisfăcea nevoile nutriționale ale copiilor.
30 mai 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Dumitru Oprea (Grup PNL)
Dumitru Oprea: „Este pregătită România pentru președinția Consiliului Uniunii Europene?”

Deputatul PNL Dumitru Oprea a ridicat problema măsurilor și acțiunilor premergătoare preluării președinției Consiliului Uniunii Europene, din 2019.

29 mai 2017 detalii
   COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Florin Roman (Grup PNL)
Refuzul unui loc de muncă duce la anularea venitului minim garantat

În România ne confruntăm cu o situație paradoxală: avem nevoie de forță de muncă, dar mulți dintre cei apți de muncă stau cu mâna întinsă, așteptând lună de lună ajutorul social oferit de stat sub forma venitului minim garantat.

27 mai 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Dumitru Oprea (Grup PNL)
Autoritățile române ar trebui să reglementeze criptomoneda

Într-o declarație politică susținută în Plenul Camerei Deputaților, deputatul PNL Dumitru Oprea a arătat că, pe fondul crizei financiare din anii 2007-2008, a început emisiunea unei criptomonede, Bitcoin, fără intervenția guvernelor și a băncilor.

25 mai 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Claudiu-Vasile Răcuci (Grup PNL)
Propunere legislativă pentru stoparea exploatărilor ilegale de masă lemnoasă

Deputatul PNL Claudiu Răcuci a depus o propunere legislativă pentru modificarea și completarea Codului silvic, în scopul unei reglementări cât mai stricte a exploatării și transportului de masă lemnoasă din fondul forestier al România:

25 mai 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la deputat Laurențiu Dan Leoreanu (Grup PNL)
Deputatul PNL Laurențiu Dan Leoreanu: “Dragnea a dat ordin în PSD ca legea salarizării să fie dezbătută în Comisia pentru muncă în doar 3 zile. Viorel Ștefan a primit „interzis” de la Dragnea să discute public pe tema legii salarizării. Să demisioneze dacă este onest!”

Deputatul PNL Laurențiu Dan Leoreanu, membru al Comisiei pentru buget, finanțe și bănci, a criticat faptul că PSD vrea să adopte cu rapiditate, fără dezbateri serioase, legea salarizării unitare și că Liviu Dragnea a cerut ca acest act normativ să fie dezbătut în doar 3 zile în Comisia de muncă a Camerei Deputaților:

24 mai 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Ion Ștefan (Grup PNL)
Șeful AFM, demisia de urgență!

În cadrul ședinței Comisiei pentru industrii și servicii a Camerei Deputaților, din ziua de 23 mai 2017, i-am solicitat demisia șefului Administrației Fondului de Mediu, Cornel Brezuică, întrucât, deși l-am invitat de mai multe ori la discuții pe marginea Proiectului de Lege privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.39/2016 pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.196/2005 privind Fondul pentru mediu, acesta s-a prezentat total nepregătit! Singura propunere pe care a găsit de cuviință domnul Brezuică să o facă a fost cea de majorare de taxe în detrimentul cetățenilor acestei țări.

24 mai 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Dumitru Oprea (Grup PNL)
Dumitru Oprea: „PSD a mai blocat un proiect pentru regiunea Nord-Est: refacerea și modernizarea căii ferate pe ruta Chișinău – Iași – București“

Deputatul PNL Dumitru Oprea este de părere că aproape nimic din programul de guvernare PSD-ALDE nu devine realitate, categorie la care se încadrează atât autostrada Iași-Târgu Mureș, cât și modernizarea căii ferate pe direcția Chișinău - Iași – București.

24 mai 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Marius Bodea (Grup PNL)
La mulți ani, PNL, cu ocazia împlinirii a 142 ani de la înființare!

„Acum 142 ani se puneau bazele Partidului Național Liberal. PNL este formațiunea politică ce a stat la baza modernizării României și unul dintre singurele partide politice din Europa înființate în secolul al XIX-lea care a rezistat până astăzi. Unirea tuturor românilor în același stat, Independența, procesul de reforme modernizatoare sunt toate înfăptuiri ale înaintașilor liberali.

24 mai 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Marius Bodea (Grup PNL)
Iașul, ignorat complet de Guvernul PSD

În proiectul de buget pentru anul 2017, Iașul apărea în planurile Guvernului cu o singură investiție: 152 mil. lei pentru finalizarea lucrărilor la varianta ocolitoare a municipiului Iași.

23 mai 2017 detalii
   DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Florica Cherecheș (Grup PNL)
Lăsați ONG-urile să trăiască, doamnelor și domnilor de la Guvern!

Organizațiile non guvernamentale sau ONG-urile, sunt recunoscute ca actori importanți în procesul de consolidare a democrației și de construire a unei societăți civile active, capabilă să-și susțină interesele. Ele își aduc contribuția la rezolvarea unor probleme cum ar fi: inegalitatea socială, șomajul, încălcarea drepturilor omului, corupția, distrugerea patrimoniului cultural, poluarea mediului și militează pentru rezolvarea lor, oferind servicii sociale, de conștientizare și instruire, culturale, socio-medicale, etc.

23 mai 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Florin-Claudiu Roman (Grup PNL)
Victorie liberală: Termenul de obținere a autorizației de securitate la incendiu se prorogă până la 30 septembrie

Plenul Camerei Deputaților a adoptat marți, 23 mai, proiectul prin care termenul pentru obținerea autorizației de securitate la incendiu prevăzut la art. 30 alin. (41) din Legea nr. 307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor, se prorogă până la data de 30 septembrie 2017.

23 mai 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la viceliderul Grupului parlamentar al PNL, domnul deputat Florin Roman
Legea privind majorarea cu 30% a indemnizațiilor aleșilor locali - promulgată de președintele Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a promulgat, marți, 23 mai, Legea pentru aprobarea OUG 9/2017 prin care indemnizațiile consilierilor locali și județeni, primarilor și viceprimarilor și președinților și vicepreședinților de consilii județene sunt majorate cu 30%.

23 mai 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Dumitru Oprea (Grup PNL)
„Se impun soluții urgente pentru evitarea întreruperii accesului comunității academice la bazele de date științifice“

Deputatul PNL Dumitru Oprea a semnalat faptul că, în curând, profesorilor, cercetătorilor și studenților români li se va limita accesul la sursele de informare științifice, din cauza procedurilor greoaie și lipsei de viziune din interiorul Ministerul Cercetării și Inovării.

22 mai 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Valeria Schelean-Șomfelean (Grup PNL)
Participare la prima întâlnire a rețelei Transatlantice a Tinerilor Parlamentari (Washington DC, 21-24 mai 2017)

Deputatul PNL Valeria Schelean-Șomfelean va participa, în perioada 21-24 mai 2017, la Washington DC, la prima întâlnire a rețelei Transatlantice a Tinerilor Parlamentari.

22 mai 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Florin Roman (Grup PNL)
PNL cere ca banii încasați din redevențele miniere să ajungă și în bugetele locale

Comunitățile locale trebuie să beneficieze direct de pe urma exploatării resurselor naturale deoarece, în multe cazuri, ele suportă consecințele schimbărilor la care este supus mediul în urma acestor exploatări.

19 mai 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Marius Bodea (Grup PNL)
Apel către primarul Chirica pentru finanțarea adecvată a sportului, în condițiile în care noile reglementări legislative conferă mai multă claritate posibilității autorităților locale să finanțeze cluburile sportive publice sau private

La inițiativa Ministerului Tineretului și Sportului, Guvernul a adoptat modificarea Legii educației fizice și sportului nr. 69/2000, prin Ordonanță de Urgență, cu scopul de a reglementa, în clar finanțarea activităților sportive de către administrația publică locală.

19 mai 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Pavel Popescu (Grup PNL)
Deputatul PNL Timiș Pavel Popescu cere demisia de urgență a ministrului Bodog

Deputatul PNL de Timiș, Pavel Popescu, îl avertizează pe ministrul Sănătății, Florian Bodog, că în România se manifestă o situație de urgență, în lipsa vaccinurilor anti-rujeolice, după ce s-au înregistrat 26 de decese.

19 mai 2017 detalii
   DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Glad Varga (Grup PNL)
Glad Varga (PNL): “PSD sfidează eforturile societății civile de a proteja pădurile!”

“După cum am precizat, zilele trecute, prin votul majorității PSD-ALDE, Legea pentru modificarea și completarea Legii nr.171/2010 privind sancționarea contravențiilor silvice (PLx 162/2014) a fost adoptată de către Camera Deputaților. Ieri, în schimb, au existat declarații în spatiull public ale reprezentanților PSD, care salută adoptarea acestei legi, ca pe “o mare victorie, un nou dar pentru pădure”.

19 mai 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Glad Varga
Glad Varga (PNL): „Doresc susținerea autoturismelor electrice din România, ca formă de reducere a noxelor”

Deputatul PNL Glad Varga este inițiatorul unui proiect de lege privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră la nivelul României.

18 mai 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Florin Roman (Grup PNL)
PNL reîntregește familiile cu ocazia Centenarului Marii Uniri

Sărbătoarea Centenarului Marii Uniri trebuie să fie o mare bucurie pentru toți românii care merită să trăiască această sărbătoare acasă, alături de familie și prieteni.

17 mai 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Glad Aurel Varga (Grup PNL)
„Dragnea folosește PSD și Guvernul pentru ambițiile personale”

Deputatul Glad Varga este de părere că bâjbâiala Guvernului, care nu are nici la ora actuală un proiect viabil și coerent al Legii salarizării unitare, sporește nemulțumirea tot mai multor categorii de salariați. Iar toate astea au un singur scop: Liviu Dragnea să-și facă jocurile pentru prezidențialele din 2019.

17 mai 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la vicepreședintele Grupului parlamentar al PNL, domnul deputat Florin Roman
Cerem UDMR să respecte istoria românilor

Istoria românilor nu poate fi obiectul niciunui troc politic și trebuie respectată de către toți cetățenii acestei țări, indiferent de etnia lor.

16 mai 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Dumitru Oprea (Grup PNL)
Este necesară o transparență mai mare privind procedurile de transplant din Iași și întreaga țară

Deputatul PNL, Dumitru Oprea, atrage atenția cu privire la situația îngrijorătoare privind posibilitățile de transplant existente la nivelul Centrului Regional de Transplant Iași, reflectată și de presa ieșeană.

16 mai 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Dumitru Oprea (Grup PNL)
Dumitru Oprea cere clarificări privind întârzierea programului Start-up Nation

Deputatul PNL Dumitru Oprea a semnalat, prin intermediul unei întrebări parlamentare, întârzierea flagrantă a punerii în aplicare a programului Start-up Nation Romania, o schemă de finanțare asumată de coaliția PSD-ALDE prin programul de guvernare și pentru care aplicațiile ar fi trebuit să înceapă a fi depuse încă de la 1 mai!

15 mai 2017 detalii
  ANUNȚ DE PRESĂ primit de la doamna deputat Adriana Săftoiu (Grup PNL)
Comisia pentru drepturile omului, culte și minorități naționale din Camera Deputaților organizează luni, 15 mai 2017, începând cu ora 11.00, dezbaterea cu tema: Respectarea drepturilor omului pentru asigurarea unei vieți independente pentru persoanele cu dizabilități (camera 29, nivel P1).
12 mai 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Florica Cherecheș (Grup PNL)

Ca membru al Grupului parlamentar de prietenie cu Elveția, regret faptul că Guvernul federal elvețian, a decis, acum două zile, să reactiveze o clauză prevăzută în Acordul cu Uniunea Europeană, ce introduce în mod temporar restricții pe piața muncii pentru cetățenii români și bulgari. Este o decizie regretabilă, având în vedere faptul că românii sunt cetățeni europeni cu drepturi depline, în ceea ce privește munca și libera circulație și că, numărul concetățenilor noștri care lucrează cu permise valide de muncă în Elveția este relativ mic.

12 mai 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Mara-Daniela Calista (Grup PNL)
Plafonarea indemnizației pentru creșterea copilului – dovada disprețului PSD față de viitorul României

Propunerea de plafonare a indemnizației pentru creșterea copilului, lansată public de ministrul Muncii și confirmată de vicepremierul României, doamna Sevil Shhaideh, nu numai că induce o stare de neîncredere în rândul părinților și a viitorilor părinți, dar arată cât de volatile sunt măsurile propuse de PSD în programul de guvernare unde mai toate frazele încep cu “vom susține…, vom sprijini…”.

10 mai 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Claudiu Răcuci (Grup PNL)
“Greva angajaților Gărzii de mediu justificată pe deplin – miercuri voi depune amendamente la Legea salarizării”
Deputatul PNL Claudiu Răcuci susține cererile angajaților Gărzii de mediu și ale agențiilor de mediu și spune că salarizarea derizorie și inechitabilă din sistem justifică disperarea acestora și declanșarea grevei pe termen nelimitat:
10 mai 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Robert-Ionatan Sighiartău (Grup PNL)
10 mai, ziua Regelui

Ziua de 10 mai a fost una de sărbătoare pentru români până în 1947, când puterea comunistă s-a instalat la conducerea țării. Este perioada în care 10 Mai intră în conștiința românilor drept Ziua Națională și marca urcarea pe tron a Regelui, în 1866.

10 mai 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Florin-Claudiu Roman (Grup PNL)
PNL susține construirea unui echilibru salarial în administrația locală

Salarizarea la nivelul administrației publice locale a suferit de-a lungul timpului numeroase modificări, ajungându-se la dezechilibre și inechități nejustificate. Nu sunt puține cazurile în care funcționarii din primării au salariile mai mari decât al primarului, deși responsabilitatea juridică, administrativă și politică îi revine acestuia din urmă.

9 mai 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Florica Cherecheș (Grup PNL)
La mulți ani, Europa!

În perioada 7-8 mai am participat la Forumul anual “State of Europe”, organizat de Centrul Schuman pentru Studii Europene, în Malta, țară care găzduiește președinția Uniunii Europene în prezent. Forumul a fost organizat în colaborare cu Universitatea din Malta, care a găzduit evenimentul și ai cărei specialiști și-au adus contribuția la succesul conferinței. Tema forumului din acest an a fost ”Spre o Europă a Speranței, Vindecării și Ospitalității".

9 mai 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Dumitru Oprea (Grup PNL)
Adevăratele motive ale reorganizării cercetării românești

Deputatul PNL Dumitru Oprea a declarat că motivul real al reorganizării cercetării românești, mai ales la nivelul consiliilor consultative din Ministerul Cercetării, îl constituie deținerea de către PSD a controlului asupra fondurilor europene pentru cercetare.

9 mai 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Marius Bodea (Grup PNL)
Alegerea primarilor în 2 tururi. Un imperativ moral pentru parlamentarii care prețuiesc democrația

Cel mai important aspect în cadrul alegerilor democratice, pe lângă faptul că trebuie să fie corecte, libere și periodice, îl constituie reprezentativitatea.

9 mai 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Claudiu Răcuci (Grup PNL)
Deputatul Claudiu Răcuci aduce o modificare importantă Legii nr. 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap

Claudiu Răcuci, deputat PNL de Alba, a depus o propunere legislativă pentru completarea Legii nr. 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, în scopul instituirii unei protecții reale a persoanelor cu handicap grav sau accentuat:

9 mai 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la președintele Comisiei pentru transporturi și infrastructură, domnul deputat Lucian Nicolae Bode (Grup PNL)

Guvernul Grindeanu poate răsufla ușurat - cel mai mare dușman al proiectelor de infrastructură rutieră din România rămâne natura!

În România ultimilor ani, vina pentru întârzieri majore înregistrate în planificarea proiectelor de infrastructură rutieră a fost purtată de apariția unor obstacole naturale.

9 mai 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Robert Ionatan Sighiartău (Grup PNL)
9 mai, zi plină de semnificații istorice

Ziua de astăzi este una dintre cele mai importante zile din istoria țării și a Europei. Sărbătorim Ziua Independenței de Stat, Ziua Europei și sfârșitul celui de-al doilea război mondial.

9 mai 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Mara Mareș (Grup PNL)
Francezii au votat: Libertate, egalitate, fraternitate

Alegerile din Franța s-au încheiat duminica aceasta cu victoria incontestabilă a lui Emmanuel Macron, conducătorul mișcării centriste En Marche, în fața lui Marine Le Pen, liderul partdiului de extremă dreaptă, Frontul Național.

9 mai 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Antoneta Ioniță (Grup PNL)
Ce nu a făcut PSD în primele 100 de zile de guvernare în domeniul sănătății

Am remarcat în presa centrală și pe conturile de socializare că primele 100 de zile de guvernare au fost privite cu optimism de liderii arcului puterii, deși primele două luni au fost marcate de proteste antiguvernamentale care au culminat cu retragerea Ordonanței 13 privind modificarea Codurilor penale și demisia ministrului Justiției.

9 mai 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ primit de la domnul deputat Dumitru Oprea (Grup PNL)
Măsuri pentru reducerea accidentelor la locul de muncă
Deputatul PNL Dumitru Oprea trage un semnal de alarmă privind numărul mare de accidente la locul din muncă înregistrate în România, ceea ce ne plasează pe primul loc în Uniunea Europeană.
8 mai 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Florin Roman (Grup PNL)
PNL cere mai mulți bani pentru administrațiile locale

Majorarea salariilor pentru personalul din administrația locală s-a făcut pe spinarea bugetului local, fără ca cineva să se gândească de unde vor fi tăiate cheltuielile pentru a majora fondul de salarii.

8 mai 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Florin Roman (Grup PNL)
PNL condamnă atacul unui deputat PSD la memoria orașului Marii Unirii

Acum înțelegem de ce PSD nu face nimic pentru organizarea în bune condiții a Centenarului Marii Uniri. Aleșii acestui partid nu dau nici măcar doi bani pe actul unirii și, prin urmare, consideră că nu trebuie pregătite nici proiecte, nici manifestări speciale în anul dedicat Centenarului Marii Uniri.

5 mai 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Dumitru Oprea (Grup PNL)
Adevărata față a guvernării PSD-ALDE

Deputatul PNL Dumitru Oprea consideră că măsurile populiste și atacurile repetate asupra justiției ale reprezentanților actualei puteri au dus la scăderea încrederii investitorilor străini, precum și la creșterea dobânzilor la care statul se poate împrumuta.

4 mai 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Dumitru Mihalescul (Grup PNL)
Modelul economic al PSD – trai pe datorie, creștere bazată pe consum – criză sigură

Deputatul PNL Dumitru Mihalescul critică în termeni extrem de duri modul în care Guvernul Grindeanu a reușit, în nu mai puțin de patru luni de când s-a instalat la guvernare, să genereze dezechilibre economice majore și să slăbească în mare parte competitivitatea agenților economici din țară:

4 mai 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Glad Varga (Grup PNL)
Parlamentarii PSD nu au vrut ca Aradul să fie inclus în Legea Centenarului!

Parlamentarii PSD de Arad își arogă, printr-un comunicat de presă, merite pe care nu le au. În prezent Aradul, a fost exclus de PSD din Legea Centenarului, prin votul dat amendamentului care dezvoltă un cadru general de includere a unor localități, iar amendamentul cu cele patru orașe (Arad, Alba Iulia, Iași și București) a fost respins prin vot politic.

4 mai 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Marius Bodea (Grup PNL)
PSD pregătește devalizarea patrimoniului public aflat în gestiunea administrației locale

Ieri, majoritatea PSD a votat, la Comisia de administrație a Senatului, cu toată împotrivirea parlamentarilor PNL, USR, UDMR, modificarea art. 45 din Legea 215/2001 ce prevedea ca hotărârile privind patrimoniul să fie adoptate cu votul a două treimi din numărul total al consilierilor în funcție.

3 mai 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Dumitru Oprea (Grup PNL)
Regiunea Nord-Est nu există pentru guvernul PSD-ALDE

Deputatul PNL Dumitru Oprea consideră că recentele declarații ale Ministrului Transporturilor evidențiază, încă odată, că regiunea Nord-Est este importantă pentru actuala putere numai în perioada campaniilor electorale

3 mai 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Nicolae Giugea (Grup PNL)
Grindeanu nu dă doi bani pe programul de guvernare – autostrada Pitești-Craiova transformată în drum expres

Deputatul PNL Nicolae Giugea reacționează dur la modul în care Guvernul Grindeanu se abate constant de la angajamentele asumate prin programul de guvernare votat în Parlament și încalcă acte normative în vigoare:

3 mai 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Glad-Aurel Varga (Grup PNL)
Parlamentarii PSD au scos Aradul din Legea Centenarului!

Marți, 2 mai, a avut loc, din nou, dezbaterea Legii Centenarului Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918, în ședința reunită a Comisiilor pentru Cultură, Arte, Mijloace de Informare în Masă și pentru Administrație Publică și Amenajarea Teritoriului.

3 mai 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Dumitru Oprea (Grup PNL)
„Guvernul propune o strategie devastatoare pentru bolnavii de cancer din România”

Deputatul PNL Dumitru Oprea a avertizat, încă din luna martie, că există riscul ca, în urma aplicării strategiei PSD-ALDE în domeniul sănătății, unii producători să retragă de pe piață medicamentele, iar viața pacienților să fie pusă în pericol dacă nu vor avea acces la tratament.

aprilie 2017, parlamentarul ieșean a semnalat și faptul că mai mulți producători au anunțat deja neimplicarea lor în a asigura unele medicamente începând cu luna iunie 2017. Pritnre acestea se află și cele necesare pentru tratarea cancerului. [...]

2 mai 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Florin Roman (Grup PNL)
Coaliția PSD-ALDE-UDMR sabotează proiectele destinate Centenarului Unirii

Coaliția PSD-ALDE-UDMR și-a făcut un obiectiv din a sabota toate proiectele care vizează Centenarul Unirii.

2 mai 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Florin Roman (Grup PNL)
PSD instaurează în județul Alba politica de cumetrie

Venirea PSD la guvernare a adus și obiceiurile fanariote practicate de acest partid. Numirea în funcții importante nu se mai face pe criterii de competență și profesionalism, ci în baza relațiilor de rudenie cu liderii PSD. Nu se mai organizează concursuri, nu se mai cere experiență, e suficientă doar relația de prietenie sau de rudenie cu mai marii partidului.

2 mai 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Glad Varga (Grup PNL)
Glad Varga (PNL): “ONG-urile din România trebuie susținute, nu desființate!”

Deputatul Glad Varga trage un semnal de alarmă privind propunerea guvernului PSD-ALDE de modificare a Codului Fiscal, prin care elimină posibilitatea cetățenilor de a redirecționa 2% din impozitul pe venit către ONG-uri.

2 mai 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Florin Roman (Grup PNL)
PNL solicită Guvernului alocarea în regim de urgență a fondurilor necesare proiectelor Centenarului Unirii

În cadrul unei declarații politice prezentate în plenul Camerei Deputaților, am solicitat Guvernului Grindeanu să aloce în regim de urgență fondurile necesare susținerii proiectelor dedicate Centenarului Unirii, proiecte pe care le are cel mai implicat județ în acest demers istoric, județul Alba.

2 mai 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Glad Varga (Grup PNL)
“Vă supun dezbaterii proiectul de lege privind interzicerea exploatării masei lemnoase din Parcurile Naționale!”

În această săptămână am definitivat proiectul de lege privind interzicerea exploatării masei lemnoase din Parcurile Naționale!

26 aprilie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ

Miercuri, 26 aprilie 2017, în cadrul Sesiunii Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) de la Strasbourg, domnul deputat Ionuț Stroe, membru al Delegației Parlamentului României la APCE, în cadrul dezbaterii cu tema „Protejarea femeilor refugiat împotriva violenței de gen”, și-a exprimat îngrijorarea față de numărul crescut al femeilor refugiat care sunt expuse abuzurilor și actelor de violență.

26 aprilie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ primită de la domnul deputat Nicolae Neagu (Grup PNL)
Sistemul impozitării gospodăriilor – piatră de moară la gâtul ANAF
Modificările la Codul Fiscal pregătite de Guvernul Grindeanu, – referitoare la implementarea sistemului de taxare pe gospodării, – complică semnificativ procedura de declarare și colectare a veniturilor la bugetul de stat.
25 aprilie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Dumitru Oprea (Grup PNL)
„Ineficiența sistemului de înștiințare, avertizare și alarmare în situații de urgență”

Deputatul PNL Dumitru Oprea semnalează faptul că verificarea sistemului de avertizare în situații de urgență a scos în evidență cel puțin două probleme: gradul mare de uzură a echipamentelor și lipsa de educație a populației în această privință.
25 aprilie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Florica Cherecheș (Grup PNL)
Continuitate și predictibilitate

Într-un sistem educațional performant, principiul sistematizării și continuității în învățare este unul dintre cele mai importante principii didactice care dezvoltă un proces instructiv-educativ de succes.

25 aprilie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la viceliderul Grupului parlamentar al PNL, domnul deputat Florin Roman
Victorie liberală: majorarea salariilor pentru aleșii locali a trecut de Comisia de muncă
Salariile aleșilor locali ar putea crește cu 30% începând cu 1 iunie 2017, după ce Comisia de muncă a Camerei Deputaților a adoptat amendamentul pe care l-am depus alături de colegii mei din PNL: Corneliu Olar, Claudiu Răcuci, Sorin Bumb, Nicolae Giugea, Ion Ștefan, Lucian Heiuș, Vasile Stamatian și Dan Vîlceanu.

Potrivit acestui amendament, „cuantumul brut al salariilor de bază /indemnizațiile de care beneficiază personalul care ocupă funcții de demnitate publică alese din cadrul autorităților locale, respectiv primari, viceprimari, președinți și vicepreședinți ai consiliilor județene, se majorează cu 30% față de nivelul aflat în plată pentru luna mai 2017”. [...]

25 aprilie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primita de la domnul deputat Marilen Gabriel Pirtea (Grup PNL)
Proiectul de realizare a viitorului Muzeu Național al Revoluției din 1989, la Timișoara

Aduc în atenție astăzi necesitatea edificării viitorului Muzeu Național al Revoluției din 1989, la Timișoara. Am depus și o interpelare adresată Ministerului Culturii referitoare la această problemă.

25 aprilie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Antoneta Ioniță (Grup PNL)
Exportul paralel de medicamente “îmbolnăvește” sistemul medical românesc

Săptămâna trecută, colegii din coaliția majoritară din Camera Deputaților au adoptat cu 154 voturi “pentru” un proiect de lege care permite oricărei farmacii să facă și vânzare angro.
25 aprilie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Dumitru Oprea (Grup PNL)
„Măsuri pentru reducerea aglomerației din vămi și de la ghișeele publice în perioada sărbătorilor”

Deputatul PNL Dumitru Oprea semnalează faptul că, în fiecare an, sunt aceleași probleme pentru românii veniți acasă de sărbători, indiferent dacă vorbim de vămi sau de alte instituții publice.

24 aprilie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la viceliderul Grupului parlamentar al PNL, domnul deputat Florin Roman
Impozitul pe gospodărie va duce la o explozie a birocrației fiscal
Înainte să lămurească Legea salarizării unitare, Guvernul Grindeanu pregătește un proiect care vizează impozitul pe gospodărie, o adaptare mioritică a sistemului fiscal american.

Din păcate, sistemul fiscal românesc este departe de cel american, iar modul în care el funcționează ne este cunoscut tuturor celor care plătim taxe și ne izbim de o birocrație care ne costă timp și bani. [...]

20 aprilie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Dumitru Oprea (Grup PNL)
„Calculele electorale ale lui Dragnea au început să dea cu virgulă”
Deputatul PNL Dumitru Oprea a declarat că temerile privind adoptarea Legii salarizării unitare încep să se adeverească.
20 aprilie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Sorin Moldovan (Grup PNL)

Mișcarea sportivă din România este un fenomen de tradiție. Caracteristicile acesteia s-au conturat în timp, ca urmare a succesiunii realităților sociale: diversitate, capacitate de adaptare, inventivitate, originalitate și oportunism, dar și o anumită rigoare dezvoltată în timp din necesitate.

19 aprilie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la viceliderul Grupului parlamentar al PNL, domnul deputat Florin Roman
PNL cere eliminarea discriminărilor privind decontarea abonamentelor de transport ale elevilor

Pentru Partidul Național Liberal accesul egal, necondiționat al tuturor copiilor la educație reprezintă o obligație asumată și nu doar un simplu paragraf în programul politic, așa cum se întâmplă în cazul actualului guvern.

19 aprilie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Dumitru Oprea (Grup PNL)
Legea prevenției poate duce la dezvoltarea afacerilor ilegale cu lucrări științifice
Deputatul PNL Dumitru Oprea semnalează faptul că proiectul Legii prevenției prevede înlocuirea mai multor amenzi cu avertismente, cu efecte și în domeniul educațional, mai ales în zona afacerilor ilegale cu lucrări științifice.
19 aprilie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la viceliderul Grupului parlamentar al PNL, domnul deputat Florin Roman
PNL solicită tratament egal pentru angajații din instituțiile publice

Guvernul vorbește de majorări salariale spectaculoase în sectorul bugetar, dar nu face nimic pentru a elimina discriminările care există în acest moment la nivelul instituțiilor publice.

19 aprilie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Pavel Popescu (Grup PNL)
Deputatul liberal Pavel Popescu către ministrul Sănătății, domnul Florian Bodog: „Unde sunt vaccinurile obligatorii?”

Domnule ministru al Sănătății, încă din data de 20 ianuarie 2017, ați declarat că aveți cunoștință despre situația problematică privind vaccinarea obligatorie a copiilor, pe care ați catalogat-o drept „ dezastruoasă, cu vaccinuri insuficiente sau chiar neachiziționate.”

19 aprilie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Glad Varga (Grup PNL)
“Guvernul PSD trebuie să își asume o decizie clară privind proiectul minier Roșia Montană!”

Pentru Roșia Montană, parcursul de dezvoltare este încă incert, iar o decizie fermă este departe de a fi asumată. Pe de o parte, în prezent, proiectul minier se află în procedura de evaluare a impactului asupra mediului, în vederea obținerii acordului de mediu. Mai precis, se derulează de cel puțin doi ani etapa de analiză a calității raportului privind impactul asupra mediului.

13 aprilie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Ioan Balan (Grup PNL)
Ioan Balan – condiționează susținerea MasterPlanului pentru turism

Deputatul PNL Ioan Balan își declară sprijinul pentru elaborarea și operaționalizarea unui MasterPlan pentru turism, însă pune condiții pentru ca acest proiect să se bucure de susținerea sa la nivel parlamentar:

12 aprilie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Glad Varga (Grup PNL)
Ministerul Mediului este dezinteresat de programele de împădurire!

Codul Silvic prevede împădurirea a 2 milioane ha terenuri cu altă destinație decât cea silvică până în 2035, doar că programele de împădurire existente, și așa deficitare, întâmpină dificultăți, printre altele și din cauza lipsei de colaborare dintre instituțiile cu responsabilități în domeniu.

12 aprilie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Claudiu-Vasile Răcuci (Grup PNL)
Claudiu Răcuci – propuneri importante de modificare a impozitului pe clădirile nerezidențiale

Deputat PNL de Alba, Claudiu Răcuci anunță depunerea unor propuneri de modificare a impozitului pe clădirile nerezidențiale: „Constatând problemele pe care le întâmpină mediul de afaceri, în special ca urmare a reglementărilor din noul Cod fiscal, am evaluat și decis, împreună cu deputatul PNL Dan Vîlceanu să propunem câteva modificări la calculul impozitului pe clădirile nerezidențiale deținute, atât de persoanele fizice, dar, mai ales, de persoanele juridice.

12 aprilie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Dumitru Oprea (Grup PNL)
„Proiectul Metodologiei de admitere în învățământul superior pentru românii de pretutindeni produce nemulțumiri în rândul tinerilor din Republica Moldova”

Deputatul PNL Dumitru Oprea a semnalat că proiectul Metodologiei de școlarizare a românilor de pretutindeni în învățământul superior de stat și particular acreditat din România, la programe de studii acreditate și autorizate să funcționeze provizoriu începând cu anul universitar 2017-2018, generează unele probleme și nemulțumiri în rândul tinerilor din Republica Moldova.

11 aprilie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Sorin Moldovan (Grup PNL)
Programul "Prima Chirie", sursă de discriminare

Prin intermediul unei declarații politice pe care am susținut-o în plenul Camerei Deputaților, marți, 11 aprilie 2017, am adresat un apel colegilor parlamentari din toate partidele, dar și Guvernului, prin care am semnalat o situație discriminatorie pe care o creează Programul ”Prima Chirie”.

11 aprilie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Antoneta Ioniță (Grup PNL)
Stop umilirii personalului medical din asistența medicală primară!

În sistemul medical din România, medicina primară acordă 70-80℅ din serviciile medicale din sistem, prin cabinetele celor 11.400 medici de familie.

11 aprilie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Florica Cherecheș (Grup PNL)
Legislația din România primează!
Zilele trecute am aflat din presă că Guvernul a aprobat poziția pe care o va susține în fața Curții de Justiție a Uniunii Europene în speța în care Curtea Constituțională a României a solicitat instanței europene să clarifice dacă termenul “soț” poate fi interpretat și ca “membru al familiei”, chiar dacă este vorba de o persoană de același sex căsătorită, într-un stat membru, cu un cetățean român sau al Uniunii Europene.

Curtea Constituțională a cerut această clarificare după ce autoritățile românești au refuzat să recunoască relația de familie dintre un bărbat de cetățenie română, căsătorit în Belgia cu un bărbat de cetățenie americană. [...]

11 aprilie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Dumitru Oprea (Grup PNL)
Măsuri pentru protejarea clădirilor-monument istoric

Deputatul PNL Dumitru Oprea aduce în discuție problema degradării și distrugerii clădirilor-monument istoric, deși legislația prevede că intervențiile asupra monumentelor istorice se realizează numai pe baza și cu respectarea avizelor emise de autoritățile competente.

10 aprilie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Glad-Aurel Varga (Grup PNL)
“Sunt împotriva exploatării resurselor minerale din ariile naturale protejate!”

Proiectul legislativ pentru modificarea și completarea OUG nr.57/2007 privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei și faunei sălbatice, depus la începutul lunii aprilie, de către parlamentari PSD și ALDE este o sfidare la adresa protecției patrimoniului natural al României.

10 aprilie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Claudiu-Vasile Răcuci (Grup PNL)
Cadourile otrăvite din Legea salarizării unitare – standardul de viață nu va crește la fel de repede ca salariile

Claudiu Răcuci, deputat PNL de Alba, consideră că majorările salariale anunțate cu mare fast de doamna ministru Vasilescu ascund mai multe capcane, care vor putea aduce destulă tristețe pe termen lung, nu doar veselia de moment:

10 aprilie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Glad-Aurel Varga (Grup PNL)
Înființarea Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate - ANANP - în linie dreaptă

Cele 90 de posturi din structura centrală a Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate (înființată prin Legea nr.95/2016) au fost bugetate și au primit aviz favorabil de la Agenția Națională a Funcționarilor Publici.

7 aprilie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Florin Roman (Grup PNL)
PNL cere Departamentului Centenar să facă publice proiectele și evenimentele dedicate aniversării Marii Uniri

Mai sunt câteva luni până intrăm în anul aniversării a 100 de ani de la Marea Unire de la 1918, iar guvernul PSD nu dă niciun semn că se ocupă în mod serios de acest eveniment special și important pentru toți românii.

7 aprilie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la vicepreședintele Comisiei pentru industrii și servicii, domnul deputat Virgil Popescu (Grup PNL)
Liviu Dragnea pune carul înaintea boilor în legătură cu Legea salarizării

Liviu Dragnea și-a dat miercuri, 5 aprilie, măsura propriului pompierism, când s-a trezit vorbind despre Legea salarizării unitare. Mai precis, întrebat de către presă dacă el consideră că președintele Klaus Iohannis va întoarce sau nu actul normativ la Parlament, pentru reexaminare, șeful PSD s-a dus după fentă și a răspuns că speră să nu se întâmple așa ceva.

6 aprilie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la președintele Comisiei pentru cultură, arte și mijloace de informare în masă, domnul deputat Gigel-Sorinel Știrbu (Grup PNL)

Stop vandalizării clădirilor monument! Am aflat cu surprindere din presa națională despre spoirea în culori vii a clădirilor (declarate monumente istorice) de pe Calea Victoriei din București, fără a se respecta vreun standard de urbanism si de protecție. Mai mult, reprezentanții Primăriei Capitalei au declarat că intervențiile asupra clădirilor - blocul Rosenthal și fostul casino Victoria – sunt ilegale și constituie infracțiuni, dar muncitorii care au executat lucrarea, au spus că au fost trimiși exact de autoritatea locală sus-menționată.

6 aprilie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Dumitru Mihalescul (Grup PNL)
Măsurile disperate ale Guvernului Grindeanu lovesc cu duritate în mediul de afaceri

Domnul Dragnea a făcut niște promisiuni uriașe în campania electorală știind foarte bine că nu are fundamente economice pentru a le finanța din ceea ce poate să ofere acum economia.

6 aprilie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnii deputați Glad Varga și Eusebiu Pistru (Grup PNL)
Aradul este cu un pas mai aproape de a fi inclus în lista orașelor Marii Uniri!

Parlamentarii liberali Eusebiu Pistru și Glad Varga au depus, acum câteva săptămâni, un amendament la Propunerea legislativă privind "Legea Centenarului Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918" (Pl-x nr. 466/2016), astfel încât Aradul să ocupe locul său important alături de Alba-Iulia, Iași sau București. Marți, în Comisia pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă legea a trecut, doar cu o abținere.

5 aprilie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Glad - Aurel Varga (Grup PNL)
Este necesară reglementarea situației microcentralelor deja existente!

Nerespectarea reglementărilor europene în cazul construirii microhidrocentralelor în România a compromis caracterul de sustenabilitate a energiei hidro. S-au aplicat incorect prevederi din Directiva Cadru a Apei, din Tratatul privind funcționarea Uniunii Europene și din Directiva privind conservarea habitatelor naturale și a speciilor de faună și floră sălbatică, astfel încât România a ajuns înaintea Curții de Justiție a UE.

5 aprilie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Mara Calista (Grup PNL)
PNL corectează modul în care se face indexarea indemnizațiilor veteranilor și văduvelor de război

Marți, 4 aprilie, în cadrul Comisiei pentru muncă și protecție socială a Camerei Deputaților, a fost adoptat un amendament deosebit de important, pe care l-am inițiat împreună cu deputatul PNL Dumitru Oprea, și care se dorește a fi o măsură reparatorie pentru veteranii de război, o categorie socială ignorată în ultimii ani.

4 aprilie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Dumitru Oprea (Grup PNL)
„Anularea zborurilor de pe aeroportul Iași izolează și mai mult județul”

Deputatul PNL Dumitru Oprea consideră că recenta decizie a companiei Tarom de a anula zboruri de pe aeroportul Iași izolează județul și mai mult, iar impactul va fi unul negativ asupra județului. Mai grav este că Tarom se pare că va continua acest proces de reducere a zborurilor.

3 aprilie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la președintele Comisiei pentru cultură, arte și mijloace de informare în masă, domnul deputat Gigel Știrbu (Grup PNL)

Am aflat cu mândrie din presa națională și internațională că domnul Cristian Mungiu va prezida Juriul Cinéfondation și al scurtmetrajelor la cea de-a 70-a ediție a Festivalului de Film de la Cannes, ce va avea loc în perioada 17-28 mai 2017.

31 martie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Lucian Bode (Grup PNL)
Guvernul Grindeanu doar mimează preocuparea pentru cetățeni

În ciuda numeroaselor reacții publice și solicitări adresate Guvernului pe tema liberalizării prețului la gazele naturale pentru populație, începând de sâmbătă, 1 aprilie, Guvernul a dat undă verde acestui proces fără explicații prea multe, fără studiile de impact solicitate de către Partidul Național Liberal, care în urmă cu două săptămâni atrăgea atenția Guvernului Grindeanu că orice decizie luată în acest sens trebuie să răspundă criteriilor de transparență și responsabilitate.

31 martie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ

În perioada 27-28 martie 2017 s-au desfășurat la Sankt Petersburg, Federația Rusă, lucrările Conferinței parlamentare privind combaterea terorismului internațional.

30 martie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Mara Mareș (Grup PNL)
Congresul PPE din Malta reafirmă angajamentul familiei populare pentru proiectul European

În calitate de deputat PNL, particip în aceste zile la Congresul PPE din Malta, alături de colegii din delegația PNL. Congresul familiei populare reunește cei mai importanți lideri europeni: 14 șefi de state și guverne din Europa, președintele Consiliului European, președintele Comisiei Europene, președintele Parlamentului European și alți lideri ai celor 79 de partide membre și partenere.

30 martie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la viceliderul Grupului parlamentar al PNL, domnul deputat Florin Roman
Termenul până la care poate fi obținută autorizația de securitate la incendiu, prelungit până la 30 septembrie 2017

Comisia pentru administrație publică a Camerei Deputaților a adoptat un amendament prin care termenul pentru obținerea autorizației de securitate la incendiu, prevăzut la art. 30 alin. (41) din Legea nr. 307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor, se prorogă până la data de 30 septembrie 2017.

29 martie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Florica Cherecheș (Grup PNL)
Pentru familie, pentru viață, pentru viitor!

Sâmbătă, 24 martie, de sărbătoarea Bunei Vestiri, a avut loc, la Oradea, Marșul pentru viață, tema din acest an fiind „Ajută femeia și copilul. Ei depind de tine!”

28 martie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Antoneta Ioniță (Grup PNL)
Decizia de stabilire a prețurilor medicamentelor să fie la nivel de lege, nu la nivelul pixului unui ministru!

Urmăresc de la începutul acestui an (de)zbaterea propusă de Ministerul Sănătății privind unul dintre subiectele importante pentru cetățeni: reducerea cu 35% a prețurilor la medicamente și la medicamente inovative care-și pierd patentul. În același context, se discută proiectul pentru aprobarea normelor privind metodologia de calcul al prețului pentru medicamente.

28 martie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Glad Varga (Grup PNL)
„Plajele litoralului românesc au înghițit degeaba 170 milioane euro!”
Am susținut astăzi, în plenul Parlamentului, o declarație politică privind starea deplorabilă a plajelor de pe întreg litoralul românesc și din Delta Dunării.

După cum bine știm, acest lucru duce, anual, la diminuarea considerabilă a numărului de turiști în sezon estival. Condițiile jalnice, improprii în care se află plajele autohtone alungă turiștii, aceștia preferând să-și petreacă zilele libere în alte destinații. [...]

28 martie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Dorin Moldovan (Grup PNL)
Ministerul de Interne, ministerul care-și ignoră cetățenii

Zilnic, mii de persoane se îngrămădesc la cozile formate la Serviciul public comunitar regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor. Această situație nu este necunoscută nici autorităților, și nici publicului larg. Și deși situația a devenit un fapt notoriu, măsurile administrative pentru remedierea acesteia întârzie să apară.

28 martie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Claudiu-Vasile Răcuci (Grup PNL)
Claudiu Răcuci – taxarea haotică și excesivă a deșeurilor îngenunchează producătorii și scoate mai mulți bani din buzunarul cetățeanului

Deputatul PNL de Alba, Claudiu Răcuci, membru al Comisiei pentru mediu și echilibru ecologic din Camerei Deputaților, consideră că taxarea excesivă și haotică a deșeurilor și ambalajelor a creat o povară uriașă pentru mediul de afaceri și a scos mai mulți bani din buzunarul cetățenilor:

27 martie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Dumitru Oprea (Grup PNL)
„Funcționalitatea cărții electronice de identitate vs cardul de sănătate”
Deputatul PNL Dumitru Oprea consideră că intenția de a introduce cartea electronică de identitate este, până la un punct, lăudabilă, sub rezerva funcționării sistemului, având exemplul negativ al cardului de sănătate.

Într-o întrebare adresată ministrului Afacerilor Interne, luni, 27 martie 2017, parlamentarul ieșean a atras atenția că noua propunere, pe lângă neîncrederea în funcționalitate, prezintă riscuri de confidențialitate, chiar dacă scopul declarat este să ofere garanții suplimentare de securitate și să ușureze interacțiunea cu autoritățile. [...]

27 martie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Florin Roman (Grup PNL)
La inițiativa PNL, copiii până în trei ani vor putea fi excluși de la plata întreținerii

Copiii minori, cu vârsta până la trei ani, pot fi exceptați de la calculul cheltuielilor de întreținere și de la cel al cheltuielilor asociației de proprietari, după ce deputații au adoptat proiectul PNL pentru modificarea și completarea Legii nr. 230/2007 privind înființarea, organizarea și funcționarea asociațiilor de proprietari.

23 martie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Florin Roman (Grup PNL)
PSD rămâne dușmanul pădurilor din România

Prin votul parlamentarilor PSD și al aliaților acestui partid, România va rămâne în continuare o sursă importantă de export de materie primă lemnoasă, spre bucuria celor care defrișează ilegal pădurile.

23 martie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Claudiu-Vasile Răcuci (Grup PNL)
Filosofia Guvernului Grindeanu – „pixul lui Mischie” este încă de actualitate

Deputatul PNL de Alba, Claudiu Răcuci, taxează dur modul în care Guvernul Grindeanu aruncă primăriile în sărăcie lucie, în subfinanțare și într-o dependență financiară directă de Guvern, în special de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice:

22 martie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Glad Varga (Grup PNL)
„Securitatea împotriva incendiilor trebuie tratată cu maximă responsabilitate!”

Am adresat premierului Grindeanu o întrebare privind prorogarea termenului pentru apărarea împotriva incendiilor.

22 martie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Dumitru Oprea (Grup PNL)
România prinsă între vitezele Europei și ale liderilor PSD-ALDE

Deputatul PNL Dumitru Oprea consideră că miza poziționării corecte a României în negocierile complicate din interiorul UE este uriașă.

22 martie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Sorin Dan Moldovan (Grup PNL)
Sportul românesc. Punct și de la capăt

A sosit momentul să vorbim despre sportul românesc la timpul PREZENT. Dacă în trecut sportul a reprezentat un motiv aproape constant de mândrie și unitate națională, ÎN PREZENT, sportul este pe cale să devină o zonă a jocurilor de tip politic, o sursă de bani făcuți ușor, o formă fără fond.

21 martie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Mara-Daniela Calista (Grup PNL)
Ziua Mondială a Asistenței Sociale

Astăzi, de Ziua Mondială a Asistenței Sociale, ne îndreptăm cu toții atenția către asistenții sociali; acei oameni care prin aceasta nobilă profesie contribuie la dezvoltarea socială și economică a familiilor și comunităților în care lucrează.

21 martie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Nicolae Neagu (Grup PNL)
Cheltuielile în Bugetul de Stat 2017. Dezvoltare sau subdezvoltare?

Cheltuieliile din bugetul de stat pe 2017 prevăd o creștere mult prea mare față de avansul economic avut în vedere în momentul întocmirii bugetului – 14,9 % cert prin lege, față de o prognoză de 5,2% discutabilă – ceea ce va conduce la o diminuare a investițiilor publice și la imposibilitatea abordării unor strategii în domenii vitale României.

21 martie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Antoneta Ioniță (Grup PNL)
Programul PSD pentru sănătate – între promisiuni și cruda realitate

Proiectul politic cu care actualul partid de guvernământ a câștigat alegerile parlamentare cuprinde o serie de promisiuni care ar fi putut rezolva o mare parte dintre problemele de care medicii și pacienții se lovesc de ani de zile.

21 martie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Dumitru Oprea (Grup PNL)
Soarta copiilor din mediul rural este în pericol”

Deputatul PNL Dumitru Oprea consideră că autoritățile publice trebuie să acționeze urgent pentru a diminua discrepanțele între condițiile de dezvoltare a copiilor din mediul rural, comparativ cu cei din urban. Pe termen lung, acest fenomen va avea un impact major asupra educației, sănătății și calității vieții la sate.

21 martie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Florica Cherecheș (Grup PNL)
Pledoarie pentru o comunitate incluzivă

Ziua mondială a sindromului Down, care se sărbătorește în fiecare an la 21 martie, are ca logo în acest an: 'Vocea Mea, Comunitatea Mea' iar ca subtitlu, „Să permitem persoanelor cu sindrom Down și celor care pledează pentru ei, să vorbească, iar vocile lor să fie auzite”.

21 martie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Silviu Nicu Macovei (Grup PSD)

În urma numeroaselor incidente (defecțiuni, întârzieri, curse anulate) legate de Compania națională de transport aerian Tarom, am formulat o interpelare către ministrul transporturilor, Alexandru-Răzvan Cuc.

20 martie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Dumitru Oprea (Grup PNL)
Se anunță o perspectivă sumbră a dezvoltării României cu ajutorul fondurilor europene pentru 2014 - 2020”

Deputatul PNL Dumitru Oprea atrage atenția asupra perspectivei sumbre de dezvoltare a României pe baza fondurilor europene, având în vedere gradul extrem de mic de absorbție, motiv pentru care și comisarul european PSD a criticat guvernul.

20 martie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Ioan Balan (Grup PNL)
Deputatul Ioan Balan avertizează - în mai puțin de șase luni PSD va acapara și politiza toate instituțiile fundamentale ale statului român

Deputatul PNL Ioan Balan acuză coaliția PSD-ALDE că acaparează pe zi ce trece instituții extrem de importante ale statului român, deși, pentru buna lor funcționare, acestea ar trebui să fie apolitice sau măcar într-un echilibru de reprezentare:

17 martie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Glad Aurel Varga (Grup PNL)
Ministerul Sănătății trebuie să susțină financiar achiziția RMN-ului din Spitalul Județean Arad!

Este necesar și urgent ca locuitorii județului Arad să beneficieze de un echipament nou RMN în sistemul public de sănătate și nu doar în regim privat.

17 martie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Claudiu-Vasile Răcuci (Grup PNL)
Disprețul PSD față de românii din diaspora nu s-a schimbat cu nimic în ultimii 3 ani

Deputatul PNL Claudiu Răcuci se declară revoltat de nepăsarea și disprețul pe care Guvernul Grindeanu îl demonstrează față de problemele milioanelor de români din diaspora:

16 martie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la viceliderul Grupului parlamentar al PNL, domnul deputat Florin Roman
Guvernul tratează cu dispreț Centenarul Marii Uniri

Centenarul Marii Uniri ar trebui să fie un moment de sărbătoare și de respect pentru cei care au realizat România Mare. Din păcate, pentru Guvernul PSD -ALDE nu există respect pentru trecut, pentru actul Unirii sau pentru cei care au luptat în numele idealurilor naționale.

Vicepremierul Sevil Shhaideh refuză să vină în Parlament, la “Ora Guvernului”, pentru a oferi răspunsuri privind implicarea Executivului în acțiunile destinate celebrării Centenarului Marii Uniri. Vicepremierul a invocat pretextul că nu are atribuții în acest sens, pasând responsabilitatea spre Departamentul Centenar, aflat în subordinea Secretariatului General al Guvernului. [...]

15 martie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ primită de la domnii deputați Lucian Bode și Virgil Popescu (Grup PNL)
Guvernul PSD dă dovadă de neprofesionalism în domeniul liberalizării prețului la gazele naturale pentru populație

Partidul Național Liberal consideră că procesul de liberalizare a prețurilor gazelor naturale trebuie implementat cu prudență și în mod profesionist.
15 martie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domul deputat Glad Varga (Grup PNL)
“O scrisoare pierdută” - în varianta domnului ministru al Mediului

Am adresat ministrului Mediului întrebări distincte privind taxa de gestionare a deșeurilor (http://www.cdep.ro/interpel/2017/r46A.pdf) și privind ordonanța de urgență privind Taxa Fondului de Mediu. Ținând cont de faptul că era vorba despre majorările tarifelor de salubritate, de colectarea și transportul deșeurilor era firesc și de bun simț ca domnul ministru al Mediului să răspundă cu profesionalism și promptitudine întrebărilor adresate de către un parlamentar.

15 martie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la viceliderul Grupului parlamentar al PNL, domnul deputat Florin Roman
PSD, ALDE și UDMR au dat copy-paste la amendamentul PNL privind majorarea cu 30% a indemnizațiilor aleșilor locali

Am constatat cu surprindere că deputații PSD, ALDE și UDMR au dat copy-paste la amendamentul depus de mine, alături de alți 12 colegi deputați și senatori liberali, încă din 27 februarie, la proiectul de Lege pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.2/2017 privind unele măsuri fiscal-bugetare, amendament prin care solicitam majorarea cu 30% a indemnizațiilor aleșilor locali.

Amendamentul a fost depus de parlamentarii PNL: Corneliu OLAR, Claudiu-Vasile RĂCUCI, Sorin-Ioan BUMB , Nicolae GIUGEA , Ion ȘTEFAN, Lucian HEIUȘ, Vasile-Florin STAMATIAN, Dan VÎLCEANU, Constantin ȘOVĂIALĂ, Cristinel ROMANESCU, Angelica FĂDOR, Florin-Claudiu ROMAN și Alexandru PEREȘ. [...]

15 martie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Claudiu-Vasile Răcuci (Grup PNL)
Guvernul Grindeanu a repornit inflația și importurile galopante, însă nu iese din logica alegerilor

Deputatul PNL Claudiu Răcuci își arată îngrijorarea cu privire la restartarea procesului inflaționist și la degradarea balanței comerciale a României: „Trebuie să fii orb ca să nu observi faptul că măsurile populiste luate de Guvernul Grindeanu încep deja să-și producă efectele negative în economie.

14 martie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Glad Varga (Grup PNL)
Dezinteres total din partea Ministerului Transporturilor față de Aeroportul Arad!

Situația Aeroportului din Arad este bine cunoscută și este una dintre marotele PSD Arad. Parlamentarii PSD, aflați în pierdere de viteză după eșecul răsunător de a atrage finanțări pentru sistemul de sănătate din Arad (de fapt, n-au mișcat niciun deget pentru asta), lansează baloane de săpun, împăunându-se cu preocuparea lor. Nimic din ceea ce afirmă nu are un suport real.

14 martie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Dumitru Oprea (Grup PNL)
Efectele adverse ale creșterilor salariale

Deputatul PNL Dumitru Oprea consideră că propunerile guvernului PSD de a crește salariile în sectorul bugetar s-ar justifica numai dacă investițiile statului ar determina o creștere economică și de productivitate care să le susțină economic.

14 martie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Florica Cherecheș (Grup PNL)

Marți, 14 martie, în cadrul ședinței de plen, doamna deputat Florica Cherecheș a susținut următoarea declarație politică:

14 martie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Antoneta Ioniță (grup PNL)
Rezistati încă 4 ani!

În urmă cu 1 săptămână vă supuneam atenției cele două cazuri de decese din spitalele din România datorită infecțiilor nosocomiale. Știe toată lumea că nu au fost singurele decese. Am avertizat atunci despre superbacteriile care au devenit rezistente la antibioticele uzuale si despre necesitatea implementării unui plan național de luptă contra infecțiilor nosocomiale.

14 martie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Dumitru Oprea (Grup PNL)
Ministerul Sănătății reduce șansele de supraviețuire ale copiilor bolnavi de cancer

Deputatul PNL Dumitru Oprea consideră că Ministerul Sănătății trebuie să își asume întreaga responsabilitate pentru lipsa frecventă a medicamentelor oncologice necesare tratamentului copiilor bolnavi de cancer.

13 martie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la viceliderul Grupului parlamentar al PNL, domnul deputat Florin-Claudiu Roman
PNL solicită ANRE să nu accepte majorarea tarifelor la gaze

Am solicitat public Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), alături de colegul meu, deputatul PNL Virgil Popescu, ca instituția să nu accepte solicitarea operatorilor privați din domeniul distribuției gazelor naturale, de majorare a tarifelor de distribuție și de furnizare, deoarece acestea se vor regăsi în costurile finale plătite de consumatorii casnici.

10 martie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la vicepreședintele Comisiei pentru buget, finanțe și bănci, domnul deputat Bogdan Huțucă (Grup PNL)
Deputatul PNL Bogdan Huțucă propune modificări legislative importante în ceea ce privește Formularul 088

Deputatul PNL Bogdan HUȚUCĂ, vicepreședinte al Comisiei pentru buget, finanțe și bănci a Camerei Deputaților a depus un set de amendamente la Codul fiscal al României, printre care și unele care vizează transformări radicale ale înregistrării în scopuri de TVA.

9 martie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la președintele Comisiei pentru transporturi și infrastructură, domnul deputat Lucian Bode (Grup PNL)
„Oficialii de la Bruxelles nu au încredere în Guvernul Dragnea-Grindeanu și nici în majoritatea parlamentară PSD-ALDE”
Cuplul Dragnea–Grindeanu a primit din partea Bruxelles-ului un cartonaș roșu în ceea ce privește aprobarea prin lege în Parlament a Masterplanului General de Transport.
8 martie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Claudiu Răcuci (Grup PNL)
Claudiu Răcuci, deputat PNL – Ce se ascunde în spatele scăderii salariilor inspectorilor ANAF?

Claudiu Răcuci, deputat PNL, descifrează ce se află de fapt în spatele scăderii cu 20% a sporurilor salariale acordate până la 1 martie inspectorilor ANAF:

7 martie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Florica Cherecheș (Grup PNL)
Nu tăiați în carne vie, doamna ministru!

5.000 de români - mai ales vârstnici dependenți și copii cu dizabilități, beneficiari de servicii sociale profesioniste furnizate de ONG-uri, au rămas fără sprijin datorită deciziei ministrului Muncii și Justiției Sociale de a reduce subvențiile acordate în baza Legii nr. 34.

7 martie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Sorin Moldovan (Grup PNL)
PSD continuă limbajul dublu- una zice, alta face!

Când este vorba de a scăpa de brațul legii, PSD-ul dovedește o capacitate de acțiune ieșită din comun. Când este vorba de a promite dublarea salariilor, doamna ministru Vasilescu jubilează pe ecranele TV.

7 martie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Antoneta Ioniță (Grup PNL)

În România secolului XXI, fenomenul infecțiilor nosocomiale din spitale este deja o realitate cruntă.

7 martie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Dumitru Oprea (Grup PNL)
Dumitru Oprea: „Construirea de noi școli este o decizie fără justificare economică și netransparentă”

Deputatul PNL Dumitru Oprea consideră că strategia asumată de PSD-ALDE în domeniul construirii de noi obiective școlare este insuficient justificată economic și netransparentă.

7 martie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Dumitru Oprea (Grup PNL)
Serviciile sociale au nevoie urgentă de finanțare

Deputatul PNL Dumitru Oprea solicită luarea unor măsuri urgente pentru rezolvarea problemelor de finanțare a serviciilor sociale de care beneficiază persoanele cu nevoi speciale.

6 martie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Ioan Balan (Grup PNL)
Suceava poate deveni capitala economică a Moldovei

Deputatul PNL Ioan Balan critică dezinteresul total al coaliției de guvernare PSD-ALDE în a găsi soluții pentru dezvoltarea celei mai sărace regiuni din UE:

1 martie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Florica Cherecheș (Grup PNL)
Omul potrivit, la locul potrivit

Acest proverb binecunoscut exprimă o năzuință veche a românilor, aceea de vedea, în toate sferele societății, omul potrivit, adică bine pregătit pentru ce urmează să facă, având motivația corespunzătoare și dorința de a fi cel mai bun. Ce vedem astăzi e adesea departe de această năzuință și ne face să oftăm, simțindu-ne neputincioși în fața realității.

28 februarie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Nicolae Neagu (Grup PNL)
PSD – ALDE ȘI GUVERNUL GRINDEANU FAVORIZEAZĂ POSIBILITATEA DE A FURA LEGAL

PNL solicită dezbaterea în procedură de urgență și respingerea OUG 6 și OUG 9 la fel de toxice ca și OUG 13.

28 februarie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Dumitru Oprea (Grup PNL)
Finanțarea educației și cercetării, în mreaja promisiunilor electorale ale PSD

Deputatul PNL Dumitru Oprea consideră că sistemul educației și cercetării a fost printre domeniile pentru care coaliția PSD-ALDE a promis creșterea finanțării, însă realitatea bugetară arată exact contrariul.

28 februarie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Cristinel Romanescu (Grup PNL)

Vă atrag atenția asupra unei probleme referitoare la finanțarea activității structurilor sportive locale. Astfel, prin Legea nr. 171/2015, publicată în Monitorul Oficial nr. 480/2015 s-a modificat lit. b) al art. 181 din Legea educației fizice și sportului nr. 69/2000 și se prevede că: “finanțarea activității structurilor sportive locale constituite ca structuri nonprofit în condițiile legii, participante la competițiile sportive locale, regionale, naționale și internaționale, organizate în conformitate cu statutul și regulamentele federațiilor sportive naționale pe ramură de sport, în baza contractelor și a programelor sportive ale acestora care prevăd promovare, selecție, participare, pregătire, organizare de competiții și evenimente sportive.

28 februarie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Ovidiu Alexandru Raețchi (Grup PNL)
Ministrul Apărării să lămurească situația celor 4 corvete militare și calendarul eventualelor renegocieri. Acest subiect nu poate fi amânat fără un termen clar

Vicepreședintele Comisiei de Apărare, deputatul PNL Ovidiu Raețchi, îi solicită ministrului Apărării, Gabriel Leș, să explice cum va proceda în chestiunea achiziționării celor 4 corvete militare, a căror oportunitate a fost contestată de președintele PSD, Liviu Dragnea:

28 februarie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Antoneta Ioniță (Grup PNL)
Necesitatea unei noi strategii dedicate sănătății publice din România

Sistemul de sănătate din România se află în acest moment într-o criză profundă, care afectează siguranța populației. Se știe despre lipsa vaccinurilor din schema obligatorie de vaccinare a copiilor, despre lipsa multor medicamente importante din farmacii, despre existența infecțiilor nosocomiale în spitale, despre nemulțumirile pacienților legate de timpul lung de așteptare până la a fi consultați de medici si lista nu se oprește aici cu enumerările.

28 februarie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Claudiu-Vasile Răcuci (Grup PNL)
Propunere legislativă importantă pentru sectorul privat din România

Claudiu-Vasile Răcuci, deputat PNL, anunță depunerea unei propuneri legislative extrem de importante privind modificarea și completarea Codului fiscal, care va aduce beneficii importante angajatorilor și angajaților din sectorul privat, dar și venituri mai mari la bugetul asigurărilor sociale:

28 februarie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Dumitru Oprea (Grup PNL)
„Promisiunile populiste PSD-ALDE amanetează bugetul generațiilor viitoare”

Deputatul PNL Dumitru Oprea consideră că România riscă să încalce pactul de stabilitate bugetară, depășind ținta de deficit bugetar în 2017 și 2018.

27 februarie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Glad Varga (Grup PNL)
„Boala denunțului a atins și școlarizarea!”

Sunt contrariat de unele derapaje din sistemul de învățământ. Declarativ, fiecare politician, fiecare factor implicat, fie că e profesor sau strateg în învățământ, afirmă că dorește binele educației, al noilor generații. Practica, însă, ne arată altceva. În activitatea pe care am desfășurat-o în zona societății civile, am avut nenumărate parteneriate cu licee și școli, profesori și elevi.

27 februarie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Glad-Aurel Varga (Grup PNL)
„Eliminăm cianurile, dar să știm dedesubturile!”

Deputatul arădean Glad Varga, membru al Comisiei pentru mediu și echilibru ecologic din Camera Deputaților, este contrariat de faptul că toți parlamentarii PSD au lipsit de la ședința comisiei, când a fost dezbătut un proiect de act normativ referitor la modificarea Legii minelor (Pl-x nr. 594/2013).

23 februarie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ primit de la domnul deputat Dumitru Oprea (Grup PNL)
„Influența ordonanțelor 13 și 14 asupra mediului de afaceri”
Deputatul PNL Dumitru Oprea a declarat că, pe lângă influența nefastă asupra imaginii României în exterior, ordonanțele guvernului PSD au un impact negativ asupra mediului de afaceri.
22 februarie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Mihalescul Dumitru (Grup PNL)
Programul Start-up Nation Romania – revoluție în sectorului IMM-urilor cu multe semne de întrebare

Guvernul PSD susține că are un plan măreț de dezvoltare pentru sectorul IMM-urilor. Creșterea economică va fi asigurată prin „creșterea ușurinței de a face afaceri”. Totuși, până unde se va merge cu această ușurință?

^ [...]

22 februarie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Glad-Aurel Varga (Grup PNL)
“Aștept reacția opiniei publice referitoare la interzicerea cianurilor în minerit și a exportului de lemn!”
Modelul de dezbatere impus de PSD continuă. Pe ordinea de zi a Comisiei pentru mediu și echilibru ecologic s-au aflat proiecte de lege importante, cum ar fi cel pentru interzicerea folosirii tehnologiilor bazate pe cianuri în exploatarea minereurilor aurifere (Pl-x nr. 594/2013) și cel pentru interzicerea exportului de masă lemnoasă (Pl-x nr. 835/2015).
22 februarie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Florin Roman (Grup PNL)
PNL și-a însușit propunerile societății civile de modificare a legislației electorale

Grupul parlamentar al Partidului Național Liberal din Camera Deputaților a organizat miercuri, 22 februarie 2017, o dezbatere publică pe tema modificării legislației electorale, cu scopul de a fi conturată poziția politică a PNL în vederea elaborării unui cadru legislativ coerent în domeniul electoral.

22 februarie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Florin Roman (Grup PNL)
Inițiativă PNL în sprijinul tinerilor care aleg cariera de funcționari publici

În calitate de inițiator, am depus marți, 21 februarie, la Biroul permanent al Camerei Deputaților, prima mea propunere legislativă, care vizează modificarea Legii 188/1999 privind Statutul funcționarilor publici. Inițiativa este susținută de 45 de deputați liberali.

21 februarie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Florin Roman (Grup PNL)
Centenarul Unirii nu va putea fi organizat doar cu vorbe, domnilor guvernanți și parlamentari PSD-ALDE!

După cum am mai semnalat recent, actuala Coaliție PSD-ALDE nu acordă deloc atenția cuvenită problemelor legate de organizarea concretă și planificarea din timp a evenimentelor Centenarului Unirii!
21 februarie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Glad-Aurel Varga (Grup PNL)
PSD pedepsește studenții pentru că au ieșit în stradă!

PSD pedepsește studenții pentru că au ieșit în stradă și dorește să modifice ordonanța de urgență care reglementează călătoriile gratuite cu trenul pentru studenți. Deși a profitat de această ordonanță pentru a-și face propagandă, acum PSD s-a răzgândit și vrea să limiteze numărul călătoriilor gratuite pentru studenți.

17 februarie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Virgil Daniel Popescu (Grup PNL)
PSD mimează grija pentru capitalul autohton. PNL a propus încă de anul trecut impozitarea multinaționalelor, conform Directivei UE 2016/1164

Am aflat parte cu surprindere, parte cu amuzament, din partea senatorului PSD Niculae Bădălău, cum că guvernul Sorin Grindeanu pregătește o nouă formulă de plată a impozitului, astfel încât toate firmele internaționale care activează în România să îl achite în interiorul țării.

17 februarie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la președintele Comisiei pentru transporturi și infrastructură, domnul deputat Lucian Bode (Grup PNL)
„Somez Guvernul ca în maxim 2 săptămâni să ofere soluții pentru recuperarea de către cetățeni a banilor plătiți pe taxele de poluare”

În cadrul ședinței de miercuri, 15 februarie, a Comisiei pentru transporturi si infrastructură am abordat un subiect extrem de important pentru toți românii: soarta taxei de poluare care în vechea sa formă, timbrul de mediu, a fost abrogată începând cu data de 1 februarie, dar mai important modul în care Guvernul va asigura cadrul legislativ referitor la recuperarea pe cale administrativă a sumelor aferente vechilor forme de taxare.

15 februarie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la președintele Comisiei pentru transporturi și infrastructură, domnul deputat Lucian Nicolae Bode (Grup PNL)
Responsabilii din domeniul naval chemați la raport în Comisia pentru transporturi din Camera Deputaților pentru a explica blocajul de pe Dunăre

Astăzi, 15 februarie a.c., în cadrul ședinței săptămânale a Comisiei pentru Transporturi și Infrastructură din cadrul Camerei Deputaților s-a dezbătut problema blocajului de pe Dunăre, situație care afectează atât populația din zonă, cât și principalii agenți economici.

15 februarie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la viceliderul Grupului parlamentar al PNL, domnul deputat Florin Roman
Majorarea salariilor în educație - o păcăleală marca PSD

Majorarea salariilor în educație cu 15%, începând cu 1 ianuarie 2017, se dovedește a fi o mare păcăleală a PSD. Salariații din educație încep să simtă pe pielea lor că între promisiunile PSD din campania electorală și realitate există o mare diferență. Practic, guvernul PSD dă cu o mână și ia cu alta, iar angajații din acest sector nu beneficiază de majorările salariale promise cu dărnicie.

15 februarie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la președintele Comisiei pentru transporturi și infrastructură, domnul deputat Lucian Bode (Grup PNL)
Constat că pentru Guvernul Grindeanu situația de blocaj de pe Dunăre nu este o prioritate. Poate dacă Liviu Dragnea era blocat pe una dintre aceste nave am fi văzut mai multă preocupare. Sau nu, domnule Grindeanu?

Solicit Guvernului Grindeanu să identifice rapid soluția pentru deblocarea situației de pe Dunăre, unde 97 de convoaie de barje și nave fluviale sunt captive ghețurilor, și odată cu ele, și echipajele care deservesc aceste ambarcațiuni.

14 februarie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la viceliderul Grupului parlamentar al PNL, domnul deputat Florin Claudiu Roman
PSD susține doar prin vorbe Centenarul Unirii
Centenarul Unirii trebuie să fie un obiectiv asumat de toți politicienii români și sprijinit în egală măsură de toate partidele.

Din păcate, PSD susține doar prin vorbe acest obiectiv, ignorând cu desăvârșire organizarea unor evenimente pe măsura momentului istoric care marchează 100 de ani de la Marea Unire din 1918. [...]

14 februarie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ primit de la domnul deputat Marius Bodea (Grup PNL)
„Este anormal ca un singur județ, Teleorman, să primească mai mulți bani de la Bugetul de Stat decât întreaga Regiune de Nord-Est”
În cadrul unei conferințe de presă, deputatul PNL Iași Marius Bodea a adus în discuție bugetul național și alocările de fonduri de care beneficiază Iașiul.

Marius Bodea a prezentat faptul că bugetul național întocmit de PSD-ALDE încalcă legea responsabilității fiscale 69/2010. “Potrivit datelor prezentate de guvern, cheltuielile publice cresc în 2017 cu 15% față de 2016, în timp ce PIB nominal este estimat să crească doar cu 7,5%. Astfel, bugetul pe 2017 încalcă articolul 6, literele d. și e. din legea responsabilității fiscale”, a spus Marius Bodea. [...]

10 februarie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la viceliderul Grupului parlamentar al PNL, domnul deputat Florin Claudiu Roman
PNL va sesiza Curtea de Conturi cu privire la sistemul de vot electronic de la Camera Deputaților

PSD se teme de votul transparent, democratic. Doar așa se explică blocarea folosirii sistemului electronic de vot de către președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea.

9 februarie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Virgil – Daniel Popescu (Grup PNL)
Demisia lui Iordache nu spală de păcate guvernarea Grindeanu

Florin Iordache a cedat și a renunțat la funcția de ministru al Justiției. Nu se poate vorbi despre o demisie de onoare deoarece vine prea târziu, după nouă zile de proteste, după ce milioane de români au ieșit pe străzi și au cerut abrogarea Ordonanței 13/2017. Gestul lui Iordache a fost necesar și forțat.

9 februarie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ primită de la domnul deputat Ioan Balan (Grup PNL)
PSD aruncă povara guvernării pe umerii administrațiilor locale, fără să le asigure și banii necesari
Ioan Balan, deputat PNL, acuză Guvernul Dragnea-Grindeanu pentru faptul că a transferat toată povara promisiunilor electorale pe umerii administrațiilor publice locale, fără să le sprijine și financiar, deși știe că acestea abia își asigură cheltuielile curente de funcționare:
9 februarie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnii deputați Eusebiu Pistru și Glad Varga (Grup PNL)
Votul din 11 decembrie înseamnă responsabilitate față de arădeni!!

Deputații Eusebiu Pistru și Glad Varga reacționează la declarația colegului lor, proaspătul deputat PSD Adrian Todor, care pentru a-și justifica votul negativ pe care l-a acordat amendamentelor formulate la Bugetul de stat, referitoare la județul Arad, i-a acuzat că ar fi «într-o permanentă goană după voturi».

8 februarie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Mugur Cozmanciuc (Grup PNL)
Guvernul PSD a trecut zona Moldovei la capitolul: altele!

Prin bugetul adoptat marți, 7 februarie, de majoritatea parlamentară care susține Guvernul, se vede clar că zona Moldovei a fost ignorată, fiind lăsat de-o parte cel mai important obiectiv: autostrada Iași – Târgu Neamț – Târgu Mureș. Și nu numai, mai multe amendamente prin care s-au solicitat bani pentru proiecte importante pentru nemțeni și pentru alte județe din zona Moldovei au fost respinse, iar majoritatea parlamentarilor social-democrați au votat împotriva adoptării acestora.

8 februarie 2017 detalii
  DECLARATIE DE PRESĂ primită de la domnul deputat Bumb Sorin Ioan (Grup PNL)
Moțiunea de cenzură trebuie să fie votată, iar Guvernul Grindeanu să fie demis
Mult discutata și hulita Ordonanță de Urgență nr.13/2017 pentru modificarea Codului penal și a Codului de procedură penală, care a declanșat ample proteste în stradă de câteva zile, a fost abrogată, dar acest demers nu a liniștit strada.

Protestatarii sunt în continuare nemulțumiți de acest guvern, un guvern delegitimat din cauza acțiunilor sale, un guvern în care manifestanții nu mai au încredere și care continuă să ignore dialogul cu cetățenii. [...]

7 februarie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Florin Claudiu Roman (Grup PNL)
Disputele din guvernul Grindeanu afectează inaugurarea lotului 2 al Autostrăzii Lugoj-Deva

Începând din această lună, românii ar fi trebuit să poată circula pe cei 15 km din lotul 2 al autostrăzii Lugoj-Deva, care erau programați să fie inaugurați. Ar fi fost un semnal de continuare și finalizare a investițiilor începute deja.

7 februarie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnii deputați Eusebiu-Manea Pistru-Popa și Glad Aurel Varga (Grup PNL)
Interesul politic al majorității PSD-ALDE a fost mai important decât interesul Aradului

Parlamentarii liberali arădeni Eusebiu Pistru, Ioan Cristina și Glad Varga reclamă faptul că amendamentele pe care le-au formulat la Proiectul Legii bugetului de stat au fost respinse pe linie de către parlamentarii majorității PSD-ALDE.

7 februarie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la Grupul parlamentar al PNL
PSD stopează dezvoltarea infrastructurii județului Cluj și a întregii Transilvanii! Deviza PSD: Sfidare până la capăt!

Ieri, în cadrul ședinței de plen comun al Camerei Deputaților și a Senatului, s-a adoptat bugetul Ministerului Transporturilor în forma propusă de Guvern.

7 februarie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Virgil Daniel Popescu (Grup PNL)
PSD pregătește marea hoție. Ordonanța 9/2017 dă liber la jaf din bugetul țării

PSD a pregătit în tăcere o nouă lovitură dură împotriva justiției. Guvernul Grindeanu a adoptat Ordonanța 9/2017 care va da drumul jafului de la bugetul statului. Banii țării vor fi cheltuiți așa cum vor șefii instituțiilor, iar nimeni nu va fi tras la răspundere.

6 februarie 2017 detalii
   COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la viceliderul Grupului parlamentar al PNL, domnul deputat Florin Roman
PNL nu votează bugetul plin de iluzii propus de Guvernul Grindeanu

Bugetul propus de guvernul Grindeanu este departe de angajamentele asumate de acest partid în campania electorală și la mare distanță de nevoile reale ale românilor.

6 februarie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ primit de la doamna deputat Cherecheș Florica (Grupul parlamentar al PNL)
Așteptăm demisia, doamnă ministru!

Cu fiecare zi ce trece, guvernarea PSD arată cât de mult este preocupată cu adevărat de problemele românilor. Dacă în campania electorală, liderii PSD erau foarte vocali, prezentându-și platforma program, amăgind electoratul cu promisiuni nerealiste și îndemnând omul simplu cu sloganul “Îndrăznește să crezi în România”, acum, aceiași oameni, par a fi interesați numai de interesele personale ale liderului lor și își permit să arunce România cu zeci de ani în trecut, desconsiderând toate eforturile făcute în ultimii ani în lupta contra corupției și stârnind îngrijorarea partenerilor internaționali.

Concluzia e că liderii PSD au crezut în România doar în campania electorală, iar acum sfidează zecile și sutele de mii de români care ies în stradă în fiecare seară, ca să protesteze împotriva ordonanțelor care zdruncină puternic statul de drept. [...]

3 februarie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la viceliderul Grupului parlamentar al PNL, domnul deputat Florin Roman
PNL solicită scuze publice de la consiliera PSD care e ”scârbită” de protestatari

Am citit cu stupoare că Alisa Bencău, consilier la Cabinetul parlamentar al deputatului PSD Ilie Toma, s-a adresat, într-un limbaj puțin spus injurios protestatarilor care au avut ”îndrăzneala” să tulbure liniștea pesediștilor din Hunedoara.

3 februarie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Robert Sighiartău (Grup PNL)
Amendamentele pe care le-am depus la proiectul Legii bugetului de stat susțin proiectele de interes regional din județul Bistrița-Năsăud

Sesiunea parlamentară a început cu dezbaterea Bugetului pe anul 2017 și, după o primă evaluare, am decis că pe lângă asumarea unor alocări de bani pentru salarii, pensii și cheltuielile pentru asistență socială, este nevoie să susținem un program de dezvoltare pe termen mediu, care presupune începerea/demararea unor investiții care să stimuleze crearea de locuri de muncă și să genereze dezvoltare.

3 februarie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Florin Claudiu Roman (Grup PNL)
PNL se va întâlni cu reprezentanții sindicatelor și patronatelor pe tema ordonanței abuzive a guvernului Grindeanu

PNL face toate demersurile care se impun pentru a bloca ordonanța abuzivă a guvernului Grindeanu care afectează statul de drept și democrația din România.

3 februarie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Constantin Șovăială (Grup PNL)
Guvernul lui Dragnea trebuie să abroge ordonanțele și să plece acasă!

Parlamentarii Partidului Național Liberal vor folosi toate metodele și armele legale de care dispun pentru a stopa efectele fărădelegilor făcute de Guvernul-slugă! Am semnat o moțiune de cenzură, vom face întrebări și interpelări, atragem atenția tuturor autorităților statului de abuzurile făcute de Guvernul pesedist.

2 februarie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Sorin-Dan Moldovan (Grup PNL)
PSD Cluj să se poziționeze clar pe tema modificărilor la Codul Penal!

În ultimele două zile s-a conturat clar agenda reală a PSD-ului: să îngroape definitiv și irevocabil justiția și să își cumpere indulgența păcălind oamenii cu măriri de salarii și tăieri de taxe. Maniera de lucru a fost una ascunsă și mișelească, iar principalul obiectiv este salvarea liderului suprem, Liviu Dragnea. Niciodată cetățenii acestei țări nu au fost umiliți mai grav, motiv pentru care românii, și cu atât mai mult clujenii, nu vor accepta îngroparea muncii Direcției Naționale Anticorupție.

2 februarie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ primită de la domnul deputat Ioan Balan (Grup PNL)
S-a întors la guvernare PSD – Moldova din nou condamnată la sărăcie cruntă și subdezvoltare
Deputatul PNL Ioan Balan critică, în termeni extrem de duri, proiectul de buget al Guvernului PSD, avertizând că Moldova, în mod special Bucovina, sunt condamnate la sărăcie pe termen lung: „Sub guvernarea lui Victor Ponta, PSD a făcut din Bucovina campioana absolută a sărăciei din Uniunea Europeană. Speram că Guvernul Grindeanu, care a înecat populația cu promisiuni electorale, va repara greșelile fostei guvernări PSD și va acorda o minimă atenție și către Nord-Estul țării.
2 februarie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Gigel Știrbu (Grup PNL)
Demisia, doamnă Ministru Dan!
Vă cer demisia, doamnă ministru al Afacerilor Interne, Carmen Daniela Dan, pentru că mințiți! Pentru că dezinformați opinia publică că nu ați fost înștiințată de către Serviciul Român de Informații de intențiile de deturnare a mitingurilor de protest care au avut loc în aceste zile!
2 februarie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Florin-Claudiu Roman (Grup PNL)
PNL facilitează accesul tinerilor în rândul funcționarilor publici

PNL s-a implicat permanent în procesul de profesionalizare a corpului funcționarilor publici din România, deoarece apreciem că doar cu specialiști, cu oameni de calitate, putem avea o administrare eficientă a statului.

De asemenea, considerăm că tinerii trebuie încurajați și susținuți pentru a îmbrățișa cariere de funcționari publici, în condițiile în care mulți ocolesc acest sector, din cauza unor condiții destul de restrictive prevăzute în Legea privind statutul funcționarilor publici. [...]

2 februarie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Robert-Ionatan Sighiartău (Grup PNL)
Sfidarea supremă. Guvernul PSD-ALDE răstoarnă statul de drept

În miez de noapte, Guvernul a legiferat împotriva propriului popor și a aprobat ordonanța de modificare a Codului penal și proiectul de lege privind grațierea cu scopul de a-i salva pe politicienii cu probleme penale.

1 februarie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Florin-Claudiu Roman (Grup PNL)
PNL solicită demisia guvernului Grindeanu și organizarea de alegeri anticipate

Democrația din România a primit cea mai puternică lovitură odată cu adoptarea, pe furiș, în noapte, a modificărilor la Codurile penale. Nimeni nu a mai vegheat la elefanții strecurați hoțiș pe sub ușa ședinței de guvern.

1 februarie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Glad Varga (Grup PNL)
Glad Varga: „Nu vreau să fiu complice. Sunt împotriva grațierii și ordonanței de modificare a Codului penal!”

Deputatul PNL Glad Varga consideră că fiecare parlamentar ar trebui să își declare clar și transparent poziția privind actele normative referitoare la grațiere și modificarea Codului penal.

1 februarie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Florin Roman (Grup PNL)
PNL vine în sprijinul românilor din diaspora

Consider că statul român este obligat să vină în sprijinul românilor din diaspora și să asigure finanțarea cheltuielilor de repatriere a cetățenilor români decedați pe teritoriul statelor de reședință, pentru care familia nu poate suporta costurile de repatriere.

31 ianuarie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Gigel-Sorinel Știrbu (Grup PNL)
Astăzi, ne aducem aminte cu tristețe de Victimele Holocaustului, 27 ianuarie reprezintând Ziua Internațională de Comemorare a Victimelor Holocaustului.

Această zi a fost stabilită prin Rezoluția Adunării Generale a Națiunilor Unite numărul 60/7 din 1 noiembrie 2005, adoptată la a 42-a ședință plenară, prin care se respinge orice negare a Holocaustului și încurajează statele membre ale Adunării Generale ONU să transmită pe mai departe lecția genocidului, pentru ca această pagină neagră a istoriei să nu se mai întâmple. [...]

27 ianuarie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ primit de la domnul deputat Glad Varga (Grup PNL)
Glad Varga (PNL): "Ministerul Mediului dorește o Ordonanță care practic ascunde «gunoiul sub preș»”

Deputatul Glad Varga consideră că Ordonanța de urgență privind taxa Fondului de mediu este promovată într-un mod pripit, pompieristic, fără a rezolva de fapt problemele pe care România le are în acest domeniu extrem de sensibil.

27 ianuarie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Gigel-Sorinel Știrbu (Grup PNL)
Bugetul sărăcește de la TelDrum, nu de la referendumuri!

Președintele Klaus Iohannis a declanșat procedura privind organizarea unui referendum național privind exprimarea poporului “cu privire la următoarea problemă de interes național: continuarea luptei împotriva corupției și asigurarea integrității funcției publice”, pe data de 24 ianuarie.

25 ianuarie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Roman Florin-Claudiu (Grup PNL)
Românii trebuie întrebați dacă vor sau nu grațierea hoților și salvarea politicienilor corupți
Referendumul propus de Președintele Klaus Iohannis nu are în vedere doar sancționarea modului în care oamenii politici se raportează la propriile drepturi, ci, mai ales, promovarea unor valori, fără de care România nu poate progresa.

Referendumul pune în discuție o chestiune concretă, dar are în subsidiar o valoare simbolică. Nu este vorba doar despre cele două ordonanțe pe care PSD dorește să le strecoare pe sub ușa guvernului pentru a spăla de păcatele penale zeci de politicieni. [...]

24 ianuarie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Robert-Ionatan Sighiartău (Grup PNL)
Parlamentul renașterii naționale

S-au împlinit ieri 158 de ani de la Unirea Principatelor Române, moment istoric esențial pentru Marea Unire ce avea să aibă loc la 1 decembrie 1918.

24 ianuarie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la Grupul parlamentar al PNL
Dragnea și PSD trebuie să respecte dreptul constituțional al românilor de a protesta!
Deputatul liberal Glad Varga consideră revoltătoare atât menținerea OUG cu privire la amnistie și grațiere, cât și răspunsul publicat pe rețelele de socializare de către președintele PSD, Liviu Dragnea, care a comparat protestele din zilele trecute cu Mineriada din 1990.

Potrivit parlamentarului liberal, ”este scandalos refuzul guvernului PSD de a retrage proiectele celor două Ordonanțe de Urgență privind grațierea și modificarea unor legi din codul penal, în contextul în care zeci de mii de români au ieșit în stradă în ultimele zile, protestând împotriva acestei ordonanțe”. [...]

23 ianuarie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Florin Roman (Grup PNL)
PNL va depune în Parlament Legea salarizării unitare a bugetarilor

PNL este pregătit să depună în Parlament, la începutul lunii februarie, un proiect de lege care va pune capăt inechităților și dezechilibrelor existente în acest moment în domeniul salarizării bugetare.

19 ianuarie 2017 detalii
   DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Florin Roman (Grup PNL)
PSD iubește copiii hunedorenilor doar în campaniile electorale

Hunedorenii pot trece deja la capitolul promisiuni electorale neonorate creșele noi prevăzute de PSD în programul de guvernare.

18 ianuarie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Glad Varga (Grup PNL)
„Amnistia penală nu rezolvă nimic, este doar o inechitate!”

Deputatul PNL Glad Varga consideră că o lege a amnistiei nu ar folosi nimănui și nu ar rezolva niciuna dintre problemele invocate ca argumente de către susținătorii acesteia. Dimpotrivă, nu ar face decât să dăuneze imaginii României:

18 ianuarie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Gigel-Sorinel Știrbu (Grup PNL)
Klaus Iohannis a salvat România

Remarc cu tristețe că ce se povestea în campania electorală a Partidului Social Democrat din noiembrie anul trecut, era să devină o realitate tristă în aceste zile. Și nu mă refer la măsurile populiste atât de intens trâmbițate, ci la unul dintre cele mai controversate proiecte de lege, cel al amnistiei și grațierii, care naște un imens scandal.

18 ianuarie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Eusebiu Pistru-Popa (Grup PNL)
Românii nu au votat PSD pentru amnistie și grațiere!

În spațiul public s-a discutat intens astăzi pe tema pregătirii de către Guvernul PSD-ALDE a unor ordonanțe de urgență privind amnistia și grațierea. În acest context, deputatul PNL Eusebiu Pistru Popa consideră că aceste legi trebuie tratate cu seriozitate și date spre dezbatere opiniei publice și entităților juridice competente.

18 ianuarie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ primit de la domnul deputat Daniel Gheorghe (Grup PNL)
Guvernul hărțuiește IT-iștii

Zilele trecute, colegii din cadrul Tineretului Național Liberal mi-au transmis faptul că prin Ordinul de Ministru nr. 2903/2016, publicat in Monitorul Oficial în data de 9 ianuarie, se aduce un real prejudiciu financiar programatorilor din industria românească de IT.
17 ianuarie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Sorin-Dan Moldovan (Grup PNL)
PNL spune STOP politizării școlilor

PNL consideră că funcțiile de director și director adjunct din învățământ nu trebuie să mai stea în pixul ministrului Educației sau la cheremul vreunui inspector școlar.

16 ianuarie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ primit de la domnul deputat Glad-Aurel Varga (Grup PNL)
Ministerul Culturii încalcă legea!
Pe site-ul Ministerului de Culturii apare, din data de 6 ianuarie 2017, un anunț privind sesiunea de selecție a proiectelor culturale dedicate Zilei Culturii Naționale care are loc pe 15 ianuarie. Ministerul comunică faptul că vor fi alocați 200.000 lei pentru sprijinirea derulării activităților și proiectelor culturale destinate acestei zile.
13 ianuarie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Florin Roman (Grup PNL)
Deputatul PNL Florin Roman: „Solicit Guvernului să aplice de îndată Decizia Comisiei Europene privind despăgubirea proprietarilor de păduri din ariile naturale protejate”

Deputatul PNL de Alba, Florin Roman, solicită Guvernului României punerea de îndată în aplicare a Deciziei Comisiei Europene nr. C(2016) 8679/4 ianuarie 2017 privind acordarea de plăți compensatorii proprietarilor de păduri supuse restricțiilor de exploatare.

12 ianuarie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Florin Roman (Grup PNL)
Deputatul PNL Florin Roman: „ Conducerea PSD a Capitalei i-a umilit pe bucureșteni!”
* Parlamentarul liberal propune ca pierderile suferite de societățile comerciale prin întârzierea oamenilor la serviciu să fie suportate de administrația Bucureștiului

Deputatul liberal Florin Roman protestează vehement față de situația în care se află astăzi capitala României, acuzând conducerea Bucureștiului de nepăsare și dispreț la adresa oamenilor.

11 ianuarie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la vicepreședintele Comisiei pentru învățământ, știință, tineret și sport, doamna deputat Florica Cherecheș (Grup PNL)
Pârtieeee! Restaurația aduce “ oameni vechi în timpuri noi”

Fostele dinastii PSD-iste de la conducerea multor școli, detronate nu în urma unei revoluții, așa cum se întâmpla în istorie prin restaurație, ci în urma unui concurs, au acum oportunitatea de a reveni la conducere, cu ajutorul ordinului emis de noul ministru al Educației.

11 ianuarie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ primită de la vicepreședintele Comisiei pentru învățământ, știință, tineret și sport, doamna deputat Florica Cherecheș (Grup PNL)
Liber la derogări
Vineri, 5 ianuarie, am aflat din presă că profesorii care nu au reușit să promoveze concursul pentru posturile de directori și directori adjuncți în scoli vor putea accede la aceste funcții, pentru că ministrul Educatiei Naționale, dl Pavel Năstase, a aprobat vineri un document ce prevede că aceștia vor avea dreptul să ocupe funcțiile de conducere prin numire.

Cu alte cuvinte, cei care nu au reușit să acumuleze punctajul necesar sau nu s-au prezentat la concurs pot să-și ocupe scaunele în continuare, deturnându-se astfel scopul inițial al concursului pentru ocuparea funcției de director de școală, respectiv numirea pe criterii de competență. [...]

10 ianuarie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ primită de la domnul deputat Gigel Știrbu (Grup PNL)
Fariseismul are un chip - Gabriela Firea

Deși campania electorală s-a terminat de ceva vreme, primarul minicipiului București, Gabriela Firea, este într-o continuă etalare pe la televiziuni. Cu orice prilej, face declarații de presă în direct și creează momente inedite doar cu scopul de a-și face imagine.

Nu mai departe de duminică, 9 ianuarie, am văzut-o pe doamna primar Firea într-o rulotă, pe lângă Gara de Nord, împărțind cele “trebuincioase” oamenilor fără adăpost din București, convingându-i totodată să meargă în adăposturi, pentru a nu-și pune viața în pericol în această perioadă geroasă. [...]

9 ianuarie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Florin-Claudiu Roman (Grup PNL)
Deputatul PNL de Alba, Florin Roman, dorește ca statul să suporte cheltuielile de repatriere a românilor decedați în alte țări

Deputatul PNL Florin Roman și-a propus elaborarea mai multor inițiative legislative în primul an al mandatului din Parlament. Prin acest demers legislativ, parlamentarul liberal își propune eliminarea disfuncționalităților existente în ceea ce privește repatrierea trupurilor neînsuflețite ale românilor decedați pe teritoriul altor state.

6 ianuarie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Gigel Știrbu (Grup PNL)
Victor Ciorbea - Sluga tot slugă!

Am aflat din presă că Avocatul Poporului va face o sesizare la CCR, referitoare la Legea 90/2001, conform căreia pot fi membri ai Guvernului persoanele care nu au suferit condamnari penale si nu se găsesc în unul dintre cazurile de incompatibilitate.

5 ianuarie 2017 detalii
 

Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București vineri, 20 octombrie 2017, 2:29
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro