Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-prezent > Camera Deputaților > Grupuri > ALDE Versiunea pentru printare

Grupul parlamentar ALDE (Alianța liberalilor și democraților)
Comunicate de presa

  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Daniel Olteanu (Grupul parlamentar al ALDE)
Deputatul Daniel OLTEANU (ALDE) către inițiatorii Alianței Vestului: „85% din fondurile pentru execuția unor proiecte de infrastructură au mers pentru obiective din Transilvania în 2017. Moldova, cu 0,2%, este regiunea discriminată!”

Domnul deputat Daniel Olteanu, vicelider al Grupului parlamentar al ALDE, atrage atenția că demersul primarilor din Timișoara, Oradea, Arad și Cluj-Napoca de a constitui Alianța Vestului este unul «periculos și nedrept», iar justificarea potrivit căreia dezvoltarea acestei zone ar fi încetinită din cauza Bucureștiului este o «ipocrizie».

12 decembrie 2018 detalii
   COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Daniel Olteanu (Grupul parlamentar al ALDE)
Deputatul Daniel Olteanu (ALDE) oferă Guvernului noi argumente pentru Autostrada vasluienilor: coridorul european Tișița – Albița este, oficial, cel mai important pilon pe care se sprijină transportul de mărfuri de la frontiera cu Republica Moldova

Daniel Olteanu, vicelider al Grupului ALDE de la Camera Deputaților, subliniază că includerea finanțării Autostrăzii Tișița – Albița, în faza de Studiu de Fezabilitate și Proiect Tehnic, în proiectul bugetului de stat pentru anul viitor, este decisivă pentru un vot pozitiv dat bugetului de către parlamentar.

5 decembrie 2018 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Daniel Olteanu (Grupul parlamentar al ALDE)
Solicit un semn de solidaritate pentru Moldova și județul Vaslui, care sărbătoresc Centenarul în izolare

Daniel Olteanu, vicelider al Grupului ALDE de la Camera Deputaților, lansează un nou apel la solidaritate în ceea ce privește proiectele Moldovei, singura provincie istorică fără acces la autostradă, care sărbătorește în izolare 100 de ani de la Marea Unire.

28 noiembrie 2018 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Daniel Olteanu (Grupul parlamentar ALDE)
«Strategia Națională pentru Siguranța Rutieră trebuie reevaluată!»

Daniel Olteanu, vicelider al Grupului ALDE de la Camera Deputaților, atrage atenția asupra lipsei de eficiență a Strategiei Naționale pentru Siguranța Rutieră, în condițiile în care numărul accidentelor din trafic continuă să fie unul ridicat, iar rata mortalității pe șoselele din Romȃnia este, în ultimii trei ani, cea mai mare de la nivelul Uniunii Europene.

21 noiembrie 2018 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Daniel Olteanu (Grup ALDE)
«Disponibilizările nu sunt soluția pentru a crește performanța și eficiența sectorului public»
Daniel Olteanu, vicelider al Grupului ALDE de la Camera Deputaților, atrage atenția că restructurarea aparatului bugetar, cu scopul de a furniza contribuabililor servicii eficiente și profesioniste, este o măsură necesară, dar că aplicarea acesteia nu trebuie să conducă la situații de criză și drame sociale.
14 noiembrie 2018 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la viceliderul Grupului parlamentar al ALDE, domnul deputat Daniel Olteanu
Deputatul Daniel Olteanu (ALDE) oferă încă un exemplu al sacrificării Moldovei și îi cere ministrului Lucian Șova măsuri dure: finalizarea reabilitării DN18, amânată pentru 2019 din cauza „bugetului insuficient”

Daniel Olteanu, vicelider al Grupului parlamentar al ALDE, îi atrage atenția ministrului Transporturilor printr-o nouă interpelare, susținută de o situație concretă, cu privire la subfinanțarea cu intenție a lucrărilor de infrastructură în execuție în Moldova.

12 noiembrie 2018 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Daniel Olteanu (Grupul parlamentar al ALDE)
«Dictatura bogaților trebuie să înceteze, există fonduri europene pentru toate proiectele Moldovei»
Daniel Olteanu, vicelider al Grupului ALDE de la Camera Deputaților, condamnă politicile de abandonare practicate de-a lungul timpului de guvernele de la București la adresa Moldovei, singura regiune ștearsă de pe harta alocărilor bugetare în domeniul marii infrastructuri.

Olteanu subliniază că modul în care decidenții politici de la nivel central au împărțit pȃnă acum bugetul de stat, rezultatul fiind o «dictatură a bogaților» care a exclus întreaga zonă a Moldovei, este unul care vine în contradicție cu strategiile de coeziune ale Uniunii Europene și care adȃncește discrepanțele regionale. [...]

31 octombrie 2018 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Daniel Olteanu (Grupul parlamentar al ALDE)
„1% din bugetul Ministerului Transporturilor pentru Moldova reprezintă o pată pe obrazul României și un eșec al Uniunii Europene”

Daniel Olteanu, vicelider al Grupului ALDE din Camera Deputaților, trage un nou semnal de alarmă cu privire la modul în care se fac alocările de fonduri din partea Ministerului Transporturilor pentru proiecte la nivelul regiunii Moldova.

24 octombrie 2018 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Daniel Olteanu (Grupul parlamentar ALDE)
Voi vota proiectul de buget pe 2019 doar dacă va include fonduri pentru Autostrada Tișița – Albița

Daniel Olteanu, vicelider al Grupului ALDE de la Camera Deputaților, acuză decidenții politici și funcționarii responsabili din Ministerul Transporturilor de complicitate rușinoasă, de-a lungul anilor, în legătură cu ștergerea tronsonului de autostradă Tișița – Albița din Master Planul General de Transport al Romȃniei.

17 octombrie 2018 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la viceliderul Grupului parlamentar al ALDE, domnul deputat Daniel Olteanu
Deputatul Daniel Olteanu (ALDE)꞉ «Județul Vaslui nu mai este unul al asistaților social, numărul vasluienilor care beneficiază de venitul minim garantat din partea statului a scăzut cu 25% în ultimii trei ani»

Domnul deputat Daniel Olteanu, vicelider al Grupului parlamentar al ALDE, respinge din nou, categoric, afirmațiile vehiculate în spațiul public conform cărora ajutoarele sociale plătite în județul Vaslui sufocă bugetul de stat și reprezintă o piatră de moară în calea dezvoltării Romȃniei.

10 octombrie 2018 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Daniel Olteanu (Grup ALDE)
«Start-Up Nation e un program care, în forma actuală, dă o șansă județelor sărace»
Daniel Olteanu, vicelider al Grupului ALDE de la Camera Deputaților, salută decizia Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat (MMACA) de a propune spre consultare publică un proiect de ordonanță de urgență care stabilește condiții noi pentru derularea Programului Start-up Nation, favorabile recuperării decalajelor regionale.
3 octombrie 2018 detalii
   COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Daniel Olteanu (Grupul parlamentar al ALDE)
”O temă obligatorie pentru Guvern꞉ doar 2% din fondurile alocate ajutoarelor de stat sprijină afaceri din Moldova”

Daniel Olteanu, vicelider al Grupului ALDE de la Camera Deputaților, solicită prim-ministrului Viorica Dăncilă să prezinte un raport public detaliat cu privire la impactul pe care ajutoarele de stat acordate pȃnă în prezent companiilor private l-au avut asupra dezvoltării economice a Romȃniei.

26 septembrie 2018 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Daniel Olteanu (Grupul parlamentar ALDE)
«Lipsa Moldovei de pe lista marilor proiecte de infrastructură este o nedreptate dureroasă, iar creșterea alocărilor pentru a recupera decalajele istorice, o obligație pȃnă în 2020»
Daniel Olteanu, vicelider al Grupului ALDE de la Camera Deputaților, atrage din nou atenția asupra necesității ca Moldova, singura regiune fără acces la autostradă, să fie inclusă pe harta marilor proiecte de infrastructură.
19 septembrie 2018 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la viceliderul Grupului parlamentar al ALDE, domnul deputat Daniel Olteanu
Deputatul vasluian Daniel Olteanu (ALDE), apel la ministrul Transporturilor pentru clarificarea situației podurilor din Romȃnia

Daniel Olteanu, vicelider al Grupului parlamentar al ALDE, solicită ministrului Transporturilor, Lucian Șova, clarificări referitoare la securitatea podurilor din România.

12 septembrie 2018 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Daniel Olteanu (Grup ALDE)
Deputatul ALDE Daniel Olteanu propune distribuirea centralizată a voucherelor de vacanță, din fonduri publice, și salariaților din sectorul privat
Daniel Olteanu, vicelider al Grupului ALDE de la Camera Deputaților, propune ministrului Turismului, Bogdan Trif, să aibă în vedere o soluție de acordare graduală a voucherelor de vacanță, în mod echitabil, atât salariaților din mediul bugetar, cât și celor din mediul privat, până la un anumit plafon al venitului.

Olteanu susține că sunt necesare măsuri de corecție a normelor metodologice privind acordarea acestor tichete, în condițiile în care situația actuală face ca un angajat în mediul privat, cu salariul minim pe economie, să contribuie prin taxele și impozitele sale la acordarea unui voucher de vacanță pentru un bugetar cu venit lunar de 10-20.000 lei. [...]

5 septembrie 2018 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
privind participarea la reuniunea Uniunii Interparlamentare din marja celei de-a 62-a Sesiuni a Comisiei ONU pentru Statutul Femeilor și la evenimentele asociate
(New York, 13-14 martie 2018)

În perioada 13 – 14 martie 2018, au avut loc, la New York, reuniunea Uniunii Interparlamentare din marja celei de-a 62-a Sesiuni a Comisiei ONU pentru Statutul Femeilor și evenimentele asociate.

15 martie 2018 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la președintele Subcomisiei pentru spațiu, domnul deputat Anton Anton (Grup ALDE)
Participarea la cea de-a 8-a ediție a Reuniunii Internaționale a Parlamentarilor, 23-26 septembrie, Adelaide, Australia

La invitația Federației Internaționale de Astronautică (IAF), domnul deputat Anton Anton, președintele Subcomisiei pentru Spațiu, a participat în perioada 23-26 septembrie, la Adelaide, Australia, la cea de-a 8-a ediție a Reuniunii Internaționale a Parlamentarilor - Antreprenoriatul „Spațial” și Beneficiile Socio-Economice și la Deschiderea Congresului Internațional de Astronautică (IAC 2017).

12 octombrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la președintele subcomisiei pentru spațiu din cadrul Comisiei pentru tehnologia informației și comunicațiilor, domnul deputat Anton Anton (Grup ALDE)
Participarea la Seminarul celei de-a XIX-a Conferință Europeană Interparlamentară pentru Spațiu (EISC)

Domnul deputat Anton Anton, în calitate de Președinte al Subcomisiei pentru Spațiu din cadrul Comisiei pentru tehnologia informației și comunicațiilor a Camerei Deputaților, a participat la Seminarul celei de-a XIX-a Conferință Europeană Interparlamentară pentru Spațiu (EISC) – “MAKE SPACE – Make it Happen”, ce a avut loc în perioada 21-23 mai 2017, la Tallin și Tartu, Estonia. Din delegația României a făcut parte și domnul Marius-Ioan PISO, Președintele Agenției Spațiale Române (ROSA).

13 iunie 2017 detalii
 

Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București miercuri, 12 decembrie 2018, 20:34
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro