Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2016-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
Legături:
matei.dobrovie@cdep.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-prezent > Camera Deputaților > Matei-Adrian Dobrovie > Comunicate de presa Versiunea pentru printare

Matei-Adrian DOBROVIE
Comunicate de presa

   COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Matei Dobrovie (Grupul parlamentar al PNL)
Guvernul Dăncilă sabotează europenizarea Republicii Moldova

România a blocat un raport critic la adresa derapajelor anti-democratice ale puterii de la Chișinău, care urma să fie adoptat de Consiliul Afaceri Externe al UE. Frăția PSD-PDM funcționează ca unsă pe axa România - Republica Moldova împotriva democrației și a statului de drept.

7 decembrie 2018 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Matei Adrian Dobrovie (deputat neafiliat)
PSD-ALDE continuă să-și bată joc de diaspora

Comisia juridică a Camerei Deputaților a respins, marți, 30 octombrie, propunerea mea de îmbunătățire și extindere a votului prin corespondență.

31 octombrie 2018 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Matei-Adrian Dobrovie (Grupul parlamentar al USR)
Măsuri de susținere a familiei: Mai multe zile de concediu paternal

Deputatul Matei Dobrovie a depus astăzi o propunere de modificare și completare a Legii privind concediul paternal, care urmărește instituirea unui regim echitabil, nediscriminatoriu, dar diferențiat de acordare a zilelor libere pentru tatăl care vrea să participe efectiv la îngrijirea copilului, în primele 3 luni de la naștere.

12 octombrie 2018 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ

În perioada 25 - 29 iunie 2018, la Atena, s-au desfășurat lucrările celei de-a 25-a Adunări Generale a Adunării Interparlamentare a Ortodoxiei (AIO). La această reuniune au participat domnul deputat Matei Dobrovie, șeful delegației Parlamentului României la AIO și doamna deputat Dinu Cristina, membru AIO.

2 iulie 2018 detalii
  SCRISOARE DESCHISĂ
primită de la viceliderul Grupului parlamentar al USR, domnul deputat Matei Dobrovie
Deputatul USR Matei Dobrovie i-a transmis o scrisoare liderului de grup al PSD în care îi cere revocarea lui Liviu Dragnea din funcția de președinte al Camerei Deputaților.

În scrisoare este invocat Codul de conduită al deputaților și senatorilor care obligă parlamentarii “să acționeze cu onoare și disciplină ținând cont de principiile separației și echilibrului puterilor în stat, transparenței, probității morale, responsabilității și respectării reputației.” [...]

27 iunie 2018 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la Comisia pentru politică externă

În data de 13 iunie 2018, membrii Comisiei pentru politică externă s-au întâlnit cu o delegație a Asociației foștilor membri ai Bundestagului și ai Parlamentul European, aflată în vizită oficială în România. Din partea Comisiei, au fost prezenți domnul Gabriel Horia Nasra, vicepresedinte, doamna Mirela Furtuna, secretar și membrii Ovidiu Ganț, Dumitru Gherman și Matei Adrian Dobrovie.

14 iunie 2018 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la vicepreședintele Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, domnul deputat Matei Adrian Dobrovie (Grupul parlamentar al USR)
Valul proeuropean începe cu Andrei Năstase la Chișinău

USR salută intrarea în turul II a candidatului Platformei DA, Andrei Năstase, și ne reafirmăm susținerea acordată și pentru scrutinul din 3 iunie. În condițiile în care scena politică din Republica Moldova este dominată de foști comuniști deghizați astăzi în socialiști și falși pro-europeni, rezultatul obținut de Andrei Năstase este o adevărată performanță. Încă o dată locuitorii Chișinăului demonstrează că sunt majoritar pro-europeni și, în pofida manipulărilor mediatice, și-au dat seama care este candidatul cu adevărat pro-european, cu perspective reale să reușească modernizarea capitalei.

23 mai 2018 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la Comisia pentru politică externă

În perioada 14-18 mai 2018, o delegație a Comisiei pentru politică externă a Camerei Deputaților a efectuat o vizită în Republica Federală Germania, la Berlin și Wiesbaden.

22 mai 2018 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Matei Dobrovie (Grupul parlamentar al USR)
Deputatul USR Matei Dobrovie propune îmbunătățirea și extinderea procedurii de vot prin corespondență

Uniunea Salvați România a depus la Senat o propunere legislativă amplă de îmbunătățire și extindere a procedurii de vot prin corespondență. Modificările vizează atât legea votului prin corespondență, cât și legile privind alegerile parlamentare și cele prezidențiale, astfel încât să fie creat cadrul optim pentru implementarea acestei modalități de vot.

4 aprilie 2018 detalii
  ANUNȚ DE PRESĂ
primit de la Grupul parlamentar al USR

Grupul parlamentar al Uniunii Salvați România organizează miercuri, 28 martie, începând cu ora 13.00, o conferință de presă (biroul liderului Grupului USR, nivel 1M).

27 martie 2018 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Matei Adrian Dobrovie (Grup USR)
Comisia Europeană sprijină ridicarea MCV, dar coaliția PSD-ALDE face cale întoarsă!

Aflat la București pentru a discuta cu liderii PSD-ALDE despre ridicarea Mecanismului de Cooperare și Verificare (MCV), prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a transmis un mesaj foarte ferm: României i-au rămas de parcurs ultimii metri din “maratonul” ridicării MCV, însă, prin OUG 13, legile justiției și declanșarea procedurii de revocare a procurorului-șef al DNA, guvernarea PSD-ALDE a schimbat direcția.

2 martie 2018 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Matei Adrian Dobrovie (Grup USR)

Ministerul Românilor de Pretutindeni zice că vrea să salveze învățământul în limba română din Ucraina, dar se pare că nu știe cum! Vestea bună este că aplicarea articolului 7 se amână!

2 februarie 2018 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la vicepreședintele Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, domnul deputat Matei Dobrovie (Grup USR)
”O veste bun㠖 soluționarea prin OUG a problemei cetățenilor români cărora le-a fost retrasă abuziv cetățenia”

Salut faptul că în ședința de Guvern din 21 septembrie s-a aprobat, în sfârșit, modificarea Legii cetățeniei române nr. 21/1991 prin OUG, iar aceasta a fost publicată deja în Monitorul Oficial. După îndelungi demersuri, întâlniri și discuții pe tema cetățenilor non-cetățeni, situația nedreaptă în care aceștia s-au aflat până acum este remediată.

26 septembrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la vicepreședintele Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, domnul deputat Matei Dobrovie (Grup USR)

În perioada 30 mai - 1 iunie, o delegație a Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării a Camerei Deputaților a efectuat o vizită în Finlanda, pentru a discuta cu autoritățile despre cum funcționează sistemul finlandez de protecția copilului și cazul mamei căreia i-au fost luați doi copii minori și plasați în două instituții separate.

6 iunie 2017 detalii
   COMUNICAT DE PRESĂ privind participarea la reuniunea Secretariatului Internațional a președinților de comisii și Raportorilor Adunării Interparlamentare a Ortodoxiei (AIO) (Chios, Grecia, 3 – 6 mai 2017)
Domnul deputat Matei Dobrovie, șeful delegației Parlamentului României la Adunarea Interparlamentară a Ortodoxiei (AIO), și domnul deputat Nicolae Neagu, membru al AIO, au participat, în perioada 3-6 mai 2017, la reuniunea Secretariatului Internațional, a Președinților de comisii și Raportorilor AIO, care a avut loc în Chios, Grecia.
8 mai 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la vicepreședintele Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, domnul deputat Matei Dobrovie (Grup USR)
Deputatul USR, Matei Dobrovie, repară nedreptatea revocării abuzive a cetățeniei a mii de români din Rep. Moldova

În calitate de vicepreședinte al Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, mi-am asumat soluționarea problemelor cu care se confruntă românii din străinătate. Pentru a-mi îndeplini misiunea pe care mi-au încredințat-o românii, am decis să răspund petițiillor primite de la cetățenii care semnalau imposibilitatea eliberării unor noi documente oficiale românești persoanelor care, minore fiind, au dobândit cetățenia română odată cu părinții lor, fără a fi incluse în certificatul de cetățenie al acestora (intrând astfel în posesia actelor românești pe baza actelor părinților).

20 aprilie 2017 detalii
  ANUNȚ DE PRESĂ
primit de la liderul Grupului parlamentar al USR, domnul deputat Nicușor Dan
Liderul Grupului parlamentar al USR, domnul deputat Nicușor Dan, domnul deputat Dan Barna, și domnul deputat Matei-Adrian Dobrovie vor susține joi, 20 aprilie, începând cu ora 12.00, o conferință de presă (biroul liderului Grupului USR, nivel 1M).

Temele abordate vizează proiectul de lege al parlamentarilor USR privind obținerea cetățeniei române și OUG 100/2016 referitoare la urbanism și [...]

20 aprilie 2017 detalii
  ANUNȚ DE PRESĂ
primit de la președintele Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, domnul deputat Constantin Codreanu
Președinte Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, domnul deputat Constantin Codreanu, vicepreședintele Comisiei, domnul deputat Matei Dobrovie și 5 reprezentanți ai comunității românești din Serbia, vor susține marți, 04 aprilie, începând cu ora 14:00, o conferință de presă cu tema „Românii din Serbia față în față cu instituțiile statului român” ( sala “Spiru Haret”, nivel P).
3 aprilie 2017
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la Grupul parlamentar al USR
UE schimbă vitezele. Prindem ultimul tren sau rămânem în gară?

Pe 25 martie 2017, are loc la Roma unul dintre cele mai așteptate Summituri europene din ultimii ani. Aniversând 60 de ani de la semnarea Tratatului prin care s-a instituit Comunitatea Economică Europeană, Uniunea Europeană se află astăzi în fața unor decizii cu impact direct asupra fiecăruia dintre cetățenii statelor sale. USR prezintă aici o analiză a scenariilor aflate în discuție, analiză pe baza căreia propune idei și soluții pentru o Românie europeană.

22 martie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la Comisia pentru comunitățile de români din afara granițelor țării
Vizita în Serbia - Comisia pentru românii din afara granițelor transmite recomandări către MpRP

Comisia pentru comunitățile de români din afara granițelor a Camera Deputaților a transmis miercuri, 15 martie, ministrului pentru Românii de Pretutindeni, un set de 18 recomandări și posibile soluții pentru principalele problemele ale minorității române din Serbia, în urma vizitei efectuate în perioada 22-24 februarie a.c..

15 martie 2017 detalii
  ANUNȚ DE PRESĂ

Președintele Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, domnul deputat Constantin Codreanu (Grup PMP), vicepreședintele Comisiei, domnul deputat Matei-Adrian Dobrovie (Grup USR) și domnul deputat Sebastian Radu (Grup PSD), secretar al Comisiei, vor susține joi, 2 martie, începând cu ora 14.00, o conferință de presă (sala “Spiru Haret”, nivel P).

1 martie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la președintele Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, domnul deputat Constantin Codreanu (Grup PMP), de la vicepreședintele Matei Dobrovie (USR), de la secretarul Sebastian Radu (PSD) și de la Marilen Pirtea (PNL)
Vizita de lucru în Republica Serbia a delegației Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării

În perioada 22-24 februarie 2017, o delegație a Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării din Camera Deputaților, a efectuat o vizită de lucru în Republica Serbia. Parlamentarii români au avut întâlniri cu reprezentanți ai comunităților de români din Serbia, din Voivodina și Timoc, dar și cu autorități de la Belgrad.

27 februarie 2017 detalii
  DECLARATIE DE PRESĂ
declarație de presă primită de la domnii deputați Constantin Codreanu (Grup PMP) și Matei-Adrian Dobrovie (Grup USR)
Deputații Constantin Codreanu și Matei Dobrovie condamnă gravele încălcări ale libertății presei din Republica Moldova

Jurnaliștii de la Centrul de Investigații Jurnalistice și Ziarul de Gardă din Republica Moldova sunt insultați și hărțuiți de autorități pentru că îndrăznesc să scrie despre averile nejustificate ale unor demnitari și funcționari publici.

^ [...]

31 ianuarie 2017 detalii
 

Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București miercuri, 19 decembrie 2018, 0:57
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro