Curriculum Vitae
Album foto
Președintele
Camerei Deputaților
Atribuțiile Președintelui
Comunicate de presă
Interviuri
Galerie foto
Agenda
Activitate parlamentară
2016-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
luări de cuvânt în ședințele Biroului permanent
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
2012-2016 (dep.)
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-prezent > Camera Deputaților > Nicolae-Liviu Dragnea > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la Cabinetul președintelui Camerei Deputaților, domnul Liviu Dragnea
Întrevederea domnului Călin Popescu-Tăriceanu, președintele Senatului României, și a domnului Liviu Dragnea, președintele Camerei Deputaților, cu domnul Andrian Candu, președintele Parlamentului Republicii Moldova

Președintele Senatului, domnul Călin Popescu-Tăriceanu, și președintele Camerei Deputaților, domnul Liviu Dragnea, au avut o întrevedere, miercuri, 27 septembrie, cu domnul Andrian Candu, președintele Parlamentului Republicii Moldova, aflat într-o vizită de lucru la București.

În cadrul întâlnirii au fost abordate teme privind cooperarea între cele două state în plan politic, economic, cultural și referitor la viitorul european al Republicii Moldova.
Președinții celor două Camere ale Parlamentului României au subliniat necesitatea unei cooperări strânse pentru a conferi valoare efectivă interconexiunilor energetice, programelor de cooperare transfrontalieră, proiectelor de susținere/stimulare a investițiilor în Republica Moldova precum și programelor de twinning instituțional. A fost evidențiată importanța multiplicării proiectelor care au capacitatea de a produce beneficii durabile și de a avea efecte concrete și vizibile în dezvoltarea economico-socială pe traiectoria de integrare europeană a țării.
De asemenea, domnul Călin Popescu-Tăriceanu și domnul Liviu Dragnea au reafirmat sprijinul ferm al României pentru parcursul european al Republicii Moldova și au exprimat speranța că autoritățile de la Chișinău vor adopta, de o manieră unitară, măsurile necesare de accelerare a reformelor în domeniile cheie.
Discuțiile au vizat și alegerile parlamentare care vor avea loc anul viitor în Republica Moldova, precum și situația din regiunea transnistreană.
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București joi, 13 decembrie 2018, 5:33
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro