Curriculum Vitae
Album foto
Președintele
Camerei Deputaților
Atribuțiile Președintelui
Comunicate de presă
Interviuri
Galerie foto
Agenda
Activitate parlamentară
2016-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
luări de cuvânt în ședințele Biroului permanent
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
2012-2016 (dep.)
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-prezent > Camera Deputaților > Nicolae-Liviu Dragnea > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la Cabinetul președintelui Camerei Deputaților, domnul Liviu Dragnea
Președintele Camerei Deputaților, domnul Liviu Dragnea, s-a întâlnit cu Comisarul European pentru Piața Unică, Industrie, Antreprenoriat și Întreprinderi Mici și Mijlocii, doamna Elzbieta Bienkowska

Președintele Camerei Deputaților, domnul Liviu Dragnea, a avut joi, 17 mai, o întrevedere cu Comisarul European pentru Piața Unică, Industrie, Antreprenoriat și Întreprinderi Mici și Mijlocii, doamna Elzbieta Bienkowska.

Principalul subiect abordat a avut în vedere necesitatea continuării Politicii de coeziune ca măsură de aprofundare a pieței interne și favorizare a convergenței la nivel european, astfel încât să se atingă obiectivul de reducere a diferențelor între regiuni, între categorii de cetățeni din Europa.
În acest sens, președintele Camerei Deputaților a transmis asigurări cu privire la promovarea Politicii de coeziune ca obiectiv al Președinției române a Consiliului UE, menționând că viziunea europeană a țării noastre reflectă aprofundarea integrării statelor membre și eliminarea graduală a diferențelor de dezvoltare dintre statele membre.
O atenție deosebită a fost acordată realizării pieței unice digitale, ocazie cu care a fost exprimată dorința de a avea o colaborare mai strânsă în vederea identificării unor mecanisme de finanțare suplimentare. Cei doi oficiali au agreat importanța finalizării Pieței Unice Digitale ca factor de competitivitate, care ar aduce valoare adăugată demersurilor de aducere în piață a noilor tehnologii și servicii.
Un alt subiect abordat a vizat dezvoltarea turismului din perspectiva utilizării tehnologiilor inovative și încurajarea cooperării între furnizorii de tehnologie, de energie și de infrastructură din mai multe state pentru facilitarea mobilității inteligente și verde a cetățenilor Uniunii.
Vizita în România a Comisarului European pentru Piața Unică, Industrie, Antreprenoriat și Întreprinderi Mici și Mijlocii, doamna Elzbieta Bienkowska, are loc în contextul participării la Conferința la nivel înalt „Connecting Europe through Innovation”.
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București marți, 11 decembrie 2018, 7:16
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro