Curriculum Vitae
Album foto
Președintele
Camerei Deputaților
Atribuțiile Președintelui
Comunicate de presă
Interviuri
Galerie foto
Agenda
Activitate parlamentară
2016-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
luări de cuvânt în ședințele Biroului permanent
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
2012-2016 (dep.)
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-prezent > Camera Deputaților > Nicolae-Liviu Dragnea > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la Cabinetul președintelui Camerei Deputaților, domnul Liviu Dragnea
Liviu Dragnea, întâlnire cu Michael Roth, ministru de stat pentru Afaceri Europene în cadrul Ministerului Federal german de Externe

Președintele Camerei Deputaților, domnul Liviu Dragnea, a discutat cu domnul Michael Roth, ministru de stat pentru Afaceri Europene în cadrul Ministerului Federal german de Externe, despre perspectivele și prioritățile României în exercițiul deținerii, pentru prima dată de la aderare, a Președinției Consiliului UE.

Președintele Camerei Deputaților a menționat că viziunea noastră în cadrul UE este una puternic proeuropeană, favorizând o integrare mai profundă, bazată pe valorile și principiile fundamentale ale UE - unitate, solidaritate, tratament egal și convergență. În acest sens, obiectivele României au în vedere aprofundarea coeziunii europene, menținerea unei Europe sigure și stabile, dar și definirea și consolidarea rolului global al UE.
Ministrul de stat pentru Afaceri Europene în cadrul Ministerului Federal german de Externe a apreciat pozitiv obiectivele României pentru perioada deținerii Președinției Consiliului UE, subliniind că acestea sunt cu atât mai importante și cu un mai mare impact la nivelul Uniunii atât din perspectiva alegerilor pentru Parlamentul European, cât și din cea a negocierilor privind noul cadru financiar multianual.
Cei doi oficiali au fost de acord că Europa trebuie să rămână unită pentru a putea face față provocărilor și a-și menține relevanța pe piața economică marcată de efectele globalizării, iar România, prin președinția Consiliului UE, are capacitatea de a contribui semnificativ la atingerea acestui deziderat.
Printre subiectele abordate s-au regăsit și modificările din domeniul justiției, ocazie cu care președintele Camerei Deputaților a transmis asigurări cu privire la respectarea statului de drept și a independenței sistemului judiciar în România.
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București vineri, 14 decembrie 2018, 19:05
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro