Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2016-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
Legături:
mirela.furtuna@cdep.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-prezent > Camera Deputaților > Mirela Furtună > Comunicate de presa Versiunea pentru printare

Mirela FURTUNĂ
Comunicate de presa

  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Mirela Furtună (Grupul parlamentar al PSD)
140 de ani de la unirea Dobrogei cu România

Miercuri, 14 noiembrie, sărbătorim împlinirea a 140 de ani de la unirea Dobrogei cu țara, un eveniment din istoria noastră de o importanță deosebită. În 1878, în urma Războiului de Independență, Dobrogea a revenit la teritoriul național. La 14 noiembrie 1878, Carol I de Hohenzollern a citit Proclamația către dobrogeni, care marca preluarea administrării Dobrogei de către România. „Locuitori de orice naționalitate și religiune! Dobrogea, vechea posesiune a lui Mircea cel Bătrân și a lui Ștefan cel Mare, de astăzi face parte din România.”

14 noiembrie 2018 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Mirela Furtună (Grupul parlamentar al PSD)
Celebrarea a 140 de ani de la unirea Dobrogei cu România

Am participat, miercuri, 24 octombrie, alături de reprezentanții autorităților locale și colegi din Parlament, la ședința solemnă comună a Consiliului Județean Tulcea și a Consiliului Județean Constanța, organizată în cadrul seriei de evenimente dedicate împlinirii a 140 de ani de la revenirea Dobrogei la țară și Centenarul Marii Uniri.

25 octombrie 2018 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Mirela Furtună (Grupul parlamentar al PSD)
Participarea doamnei Mirela Furtună la conferința „România spre Președinția Consiliului Uniunii Europene – egalitate pentru o societate dezvoltată”

Am participat, marți, 16 octombrie a.c., la conferința „România spre Președinția Consiliului Uniunii Europene – egalitate pentru o societate dezvoltată”. Evenimentul a fost organizat de Comisia pentru politică externă a Camerei Deputaților, coordonată de doamna deputat Rozália Biró, în colaborare cu Institutul European pentru Egalitate de Gen. La reuniune a participat și doamna Zita Gurmai, membru al Parlamentului ungar, președintele Organizației de femei a Partidului Socialiștilor Europeni și raportor pentru implementarea Convenției de la Istanbul, dar și doamna Virginija Langbakk, director al Institutului European pentru Egalitate de Gen.

17 octombrie 2018 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Mirela Furtună (Grupul parlamentar al PSD)
Ziua internațională a non-violenței, ziua în care promovăm cultura păcii, a toleranței și a înțelegerii

Marți, 2 octombrie, celebrăm Ziua internațională a non-violenței. Această zi este dedicată promovării culturii păcii, toleranței, înțelegerii, combaterii violenței și a diversității culturale.

2 octombrie 2018 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Mirela Furtună (Grupul parlamentar al PSD)
Participarea doamnei Mirela Furtună, secretar al Comisiei pentru politică externă, la întâlnirile cu delegația condusă de doamna Shen Yueyue, vicepreședinte al Adunării Naționale Populare a Republicii Populare Chineze și președintele Federației Femeilor din Întreaga Chină

Zilele acestea, o delegație condusă de doamna Shen Yueyue, vicepreședinte al Adunării Naționale Populare a Republicii Populare Chineze și președintele Federației Femeilor din Întreaga Chină, se află în vizită oficială în România.

18 septembrie 2018 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Mirela Furtună (Grupul parlamentar al PSD)
PSD a demonstrat deja că guvernează cu succes! PSD este garantul politic al dezvoltării României!

În mai puțin de doi ani, PSD a demonstrat că are puterea și forța de a asigura o guvernare performantă. Abia acum arată studiile unde era România în 2016, printr-un raport recent al Băncii Naționale a României care ne relevă o imagine extrem de tristă: în 2016, aproape 20% dintre românii apți de muncă trăiau în altă țară din Uniunea Europeană. În Lituania, Croația, Portugalia, Letonia și Bulgaria, următoarele state europene din acest trist clasament, migrația era cuprinsă între 10% și 15%, iar la nivelul întregii UE media era de doar 3,8%!

12 septembrie 2018 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Mirela Furtună (Grupul parlamentar al PSD)
“Astăzi, Parlamentul României a fost chemat să voteze încă o moțiune penibilă, este chemat de PNL, PMP și USR să voteze împotriva unui Guvern performant. Moțiunile succesive pe care le depune opoziția nu au baze reale, sunt demagogie pură. Într-o democrație matură, moțiunile sunt depuse doar când există probleme reale, nu sunt un instrument de șicanare continuă. Guvernele PSD au fost singurele care au permis dezvoltarea României în istoria post-decembristă”

Acestea sunt realități care nu pot fi negate sau combătute cu un discurs fals precum cel al Opoziției. În 2016, în campania electorală, noi, PSD, le-am promis românilor un trai mai bun. Și ne îndeplinim promisiunile. Guvernul PSD pune în practică Programul de Guvernare, votat de români.

27 iunie 2018 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Mirela Furtună (Grupul parlamentar al PSD)
Întrevederea reprezentanților Comisiei pentru politică externă a Camerei Deputaților cu delegația germană a Asociației foștilor membri ai Bundestag-ului și ai Parlamentului European

Doamna deputat Mirela Furtună, alături de membrii Comisiei pentru politică externă, s-a întâlnit miercuri, 13 iunie, cu o delegație a Asociației foștilor membri ai Bundestagului și ai Parlamentul European, aflată în vizită oficială în România.

14 iunie 2018 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la Comisia pentru politică externă

În data de 13 iunie 2018, membrii Comisiei pentru politică externă s-au întâlnit cu o delegație a Asociației foștilor membri ai Bundestagului și ai Parlamentul European, aflată în vizită oficială în România. Din partea Comisiei, au fost prezenți domnul Gabriel Horia Nasra, vicepresedinte, doamna Mirela Furtuna, secretar și membrii Ovidiu Ganț, Dumitru Gherman și Matei Adrian Dobrovie.

14 iunie 2018 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Mirela Furtună (Grupul parlamentar al PSD)
Autoritățile din Ismail (Ucraina) vor amenaja “Parcul Tulcean” ca simbol al relației de înfrățire cu județul Tulcea, dar și în cinstea Centenarului Marii Uniri.

Deputatul PSD Mirela Furtună a participat, pe 27 mai, alături de o delegație tulceană formată din autorități publice ale județului și municipiului Tulcea, parlamentari social-democrați și reprezentanți ai societății civile, la Festivalul “Primăvara Dunăreană” de la Ismail, Ucraina.

30 mai 2018 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Mirela Furtună (Grupul parlamentar al PSD)
Democrația este și va rămâne o valoare universală

Deputatul Mirela Furtună s-a întâlnit miercuri, 16 mai, la Palatul Parlamentului, în cadrul Comisiei pentru politică externă, cu Secretarul General al Comunității Democrațiilor, Thomas Garrett, care în perioada 15-17 mai se află în vizită de lucru în România. Vizita a fost planificată pentru a pregăti președinția română a Comunității Democrațiilor (septembrie 2019 – septembrie 2021), în contextul adoptării noului Plan Strategic pentru perioada 2018-2023.

17 mai 2018 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Mirela Furtună (Grupul parlamentar al PSD)
”Femeile trebuie să-și ocupe locul binemeritat alături de bărbați, în societatea românească”

Deputatul Mirela Furtună a participat marți, 8 mai, la Conferința națională cu tema ”Educația fără discriminare – soluția durabilă pentru egalitate de șanse și de gen în societatea românească”, organizată de Comisia pentru egalitate de șanse pentru femei și bărbați a Camerei Deputaților.

8 mai 2018 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Mirela Furtună (Grup PSD)
Luni, 23 aprilie, doamna deputat Mirela Furtună, secretar al Comisiei pentru politică externă, împreună cu președintele comisiei, doamna Rozalia Biro, precum și alți membri s-au întâlnit, la Palatul Parlamentului, cu o delegație a Comisiei pentru relații internaționale și emigranți din Parlamentul Muntenegru, formată din Andrija Nikoliæ, președintele comisiei, Miloč Nikoliæ, membru, Nada Drobnjak, membru și președinte al Comisiei pentru egalitate de gen și Vanja Èabarkapa, consilier în cadrul comisiei.
24 aprilie 2018 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Mirela Furtună (Grup PSD)
”Primul Summit Parlamentar al Formatului București (B9) a evidențiat viziunea comună a Parlamentului, Guvernului și Președinției, în materie de securitate și apărare”
În perioada 17-19 aprilie, la Palatul Parlamentului, au avut loc lucrările Primului Summit Parlamentar al Formatului București (B9). Eveniment cu impact regional, european și transatlantic a reunit delegațiile Parlamentelor statelor membre, Bulgaria, Cehia, Estonia, Letonia, Lituania, Polonia, Slovacia și Ungaria și a scos în evidență angajamentul profund și interesul maxim al membrilor NATO pentru consolidarea securității și apărării flancului estic, dar și preocupările pentru identificarea celor mai bune soluții în fața multiplelor amenințări comune.
20 aprilie 2018 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
privind participarea la reuniunea Uniunii Interparlamentare din marja celei de-a 62-a Sesiuni a Comisiei ONU pentru Statutul Femeilor și la evenimentele asociate
(New York, 13-14 martie 2018)

În perioada 13 – 14 martie 2018, au avut loc, la New York, reuniunea Uniunii Interparlamentare din marja celei de-a 62-a Sesiuni a Comisiei ONU pentru Statutul Femeilor și evenimentele asociate.

15 martie 2018 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ primit de la Comisia pentru politică externă
În perioada 24-26 octombrie 2017, o delegație a Comisiei pentru politică externă a Camerei Deputaților condusă de președintele acesteia, doamna Biró Rozália-Ibolya, a efectuat o vizită oficială în Republica Croația. Din delegație au făcut parte doamna Mirela Furtună, secretar al Comisiei, și domnii deputați Mihai Voicu și Răzvan Rotaru.

Programul vizitei a cuprins o primire la conducerea Parlamentului, întâlniri cu membri ai Comisiei de politică externă, Comisiei pentru afaceri europene, Grupului interparlamentar de prietenie și o întâlnire la Ministerul afacerilor externe și europene. [...]

27 octombrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la președintele Grupului de prietenie cu Statul Qatar, doamna deputat Mirela Furtună (Grup PSD)

Doamna Mirela Furtună, deputat PSD de București și președinte al Grupului parlamentar de prietenie cu Statul Qatar din Parlamentul României, împreună cu membri ai grupului a avut marți, 26 septembrie, o întâlnire cu Excelența Sa ambasadorul Statului Qatar în România, domnul Abdullah Nasser Abdullah Alhumaidi.

27 septembrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la deputații Lucian Eduard Simion și Mirela Furtună (Grup PSD)

În perioada 22 – 24 septembrie 2017, deputații Lucian Eduard Simion și Mirela Furtună s-au deplasat la Ismail – Regiunea Odesa, Ucraina, la invitația Primăriei Ismail de a participa la festivitățile prilejuite de Zilele orașului.

26 septembrie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ primită de la doamna deputat Mirela Furtună (Grup PSD)
Am participat marți, 16 mai, la întâlnirea Comisiilor pentru politică externă și apărare ale Camerei Deputaților și Senatului cu domnul ambasador Tacan Ildem (Turcia), asistentul Secretarului general al NATO pentru diplomație publică.

Scopul primordial al NATO este asigurarea libertății și garantarea securității tuturor statelor membre prin mijloace politice și militare. [...]

17 mai 2017 detalii
 

Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București luni, 19 noiembrie 2018, 3:36
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro