Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
2016-2020 (dep.)
Legături:
nicolae.georgescu@cdep.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2020-prezent > Camera Deputaților > Nicolae Georgescu > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la domnul deputat Nicolae Georgescu (Grupul parlamentar al PSD)
Guvernul Cîțu își bate joc de toată lumea!
Sunt solidar cu Asociația Municipiilor și Federația Sanitas!

Guvernul Cîțu abia a intrat în “pâine” și a nemulțumit pe toată lumea! Noi semnale de alarmă sunt trase de Asociația Municipiilor din România, condusă de un primar PNL, respectiv de către Federația Sanitas.

Atac tranșant al Asociației Municipiilor din România, condusă de primarul PNL, Emil Boc.
Sunt solidar, așadar, cu AMR, asociație care a lansat un prim atac la Guvernul condus de Florin Cîțu, după ce peste 20 de acte normative, printre care și Codul Administrativ, au fost modificate prin OUG.
Dureros este faptul că structurile administrației locale nu au fost consultate, deși actul normativ avea legătură direct cu acestea.
Adoptarea OUG modifică peste 20 de acte normative, cu impact în diverse domenii precum: bugete locale, fiscalitate, asistență socială, educație, salarizare, sănătate, muncă etc., fără respectarea minimă a regulilor în domeniul transparenței și dialogului cu structurile asociative.
În plus, într-unul dintre actele normative, guvernanții își bat joc chiar de personalul aflat în linia întâi în lupta cu COVID-19.
Pe bună dreptate, Federația Sanitas somează Guvernul să respecte promisiunile făcute angajaților din sistemul sanitar în perioada de urgență și de alertă, în ceea ce privește creșterea salariilor.
Altfel, sindicaliștii vor recurge la proteste față de blocarea Legii salarizării unitare.
Dorința guvernanților este aceea de a face imposibilă raportarea sporurilor și a orelor de gardă la salariul aflat în plată, respectiv de a bloca dreptul legal de creștere a salariului de bază, începând cu 1 ianuarie 2021 pentru personalul tehnic-administrativ și de deservire (TESA), infirmiere, brancardieri, îngrijitoare și asistenți sociali.
PS: Domnilor, dacă tot blocați tot, pandemia COVID-19 nu o puteți bloca? Dacă nu, lăsați românii să își câștige drepturile meritate pe deplin!
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti luni, 26 septembrie 2022, 8:51
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro