Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
2016-2020 (dep.)
Legături:
nicolae.georgescu@cdep.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2020-prezent > Camera Deputaților > Nicolae Georgescu > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la domnul deputat Nicolae Georgescu (Grupul parlamentar al PSD)
“Monstruoasa Coaliție” lovește din nou! De data aceasta românii sunt cei trădați!

La 11 februarie 1866, domnitorul Alexandu Ioan Cuza a fost forțat de către „monstruoasa coaliție” să abdice și să plece în exil, unde a și murit în 1873, la vârsta de 53 de ani.

Nu a fost un eveniment istoric care să ne facă cinste! Până la urmă, complotul politic la adresa Domnitorului Unirii a semănat cu o lovitură de stat, iar Cuza Vodă a desfășurat o intensă activitate în slujba țării și nu merita un asemenea tratament. În timpul domniei sale de 7 ani a emis decrete importante care au dus la unificarea administrativ-teritorială a Principatelor Unite și au demarat procesul de modernizare a societății românești, în ansamblul ei. Printre principalele reforme ale domnitorului se numără legea secularizării averilor mănăstirești (1863), legea electorală (mai 1864), legea rurală (august 1864), legea instrucțiunii publice (decembrie 1864) etc.
Astăzi, când avem în față o nouă criză națională, de data asta generată de o pandemie, care este adâncită de o coaliție coruptă și incompetentă aflată la putere, m-am gândit că poate nu ar strica să ne punem în fața ochilor oglinda trecutului, să ne uităm în ea și să vedem ce putem învăța de acolo. Este vorba despre un gest simbolic, în care vedem că „monstruoasa coaliție” conservatoare de la mijlocul secolului al XIX-lea seamănă în multe privințe cu alianța dintre PNL, USR PLUS și UDMR, din prezent. În ambele cazuri puterea este mai importantă decât poporul guvernat. „Monstruoasa coaliție” de atunci a fost întemeiată pe “ură”. Tot pe ura față de majoritatea românilor și a celui mai mare partid al țării s-a constituit și „coaliția monstruoasă” de acum. Atunci a fost trădat Alexandru Ioan Cuza. Coaliția de astăzi trădează, zilnic, poporul român!
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti luni, 26 septembrie 2022, 9:29
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro