Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
2016-2020 (dep.)
Legături:
nicolae.georgescu@cdep.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2020-prezent > Camera Deputaților > Nicolae Georgescu > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la domnul deputat Nicolae Georgescu (Grupul parlamentar al PSD)
Le solicit domnilor Cîțu și Ghinea să deblocheze acordarea tichetelor pentru elevii săraci!

Guvernul liberal și-a asumat astă-vară că va ajuta preșcolarii și școlarii din mediile defavorizate cu tichete sociale de 500 de lei, din fonduri europene, necesare pentru școală.


Măsura socială a rămas pe hârtie după ce coaliția de guvernare și-a văzut doar de împărțeala posturilor politice. Cum fondurile alocate inițial de Guvernul Orban nu sunt suficiente pentru a ajuta toți elevii eligibili, guvernanții PNL-USR au ales să nu mai ajute pe niciunul.
Cadrul legal a fost stabilit în august, prin OUG 133/2020, când Guvernul Orban stabilea că „este necesară lansarea unui singur apel noncompetitiv prin oferirea de sprijin educațional prin intermediului tichetelor sociale pe suport electronic pentru sprijin educațional, implementat de beneficiarul Ministerul Fondurilor Europene, prin structura de specialitate, cu ajutorul organizațiilor partenere, pentru a răspunde, printr-o procedură rapidă, eficientă, cu acoperire națională, care să se adreseze persoanelor vulnerabile celor mai defavorizate și afectate de impactul pandemiei de COVID-19, în egală măsură și fără a face distincție”.
La șapte luni de la adoptarea OUG 133/2020, elevii sărmani încă mai așteaptă tichetele, deși mai sunt câteva luni și se termină anul școlar.
Ce credeți, este vorba despre rea-voință sau prostie? Vom afla de la Cristian Ghinea, fost ministru în Guvernul Cioloș, actual ministru al Investițiilor și Proiectelor Europene, responsabil pentru implementare, pe care l-am interpelat.

Banii trebuie să ajungă cât mai repede la copii! Nu mai amânați acordarea lor, incompetenților!
Cifrele confirmă: Guvernarea de dreapta a provocat un dezastru în economie!
Noaptea trecută, cu întârziere, Ministerul Finanțelor Publice a publicat execuția bugetară pentru anul 2020. Cifrele confirmă faptul că guvernarea PNL/USR/PLUS/UDRM a reprezentat un dezastru anul trecut pentru România!
Deficitul bugetar în mod real a depășit 10% din PIB (ei l-au declarat la 9,79% din PIB, deși au mințit românii până în ultimul moment că va fi 7%).
În 12 luni, datoria publică din deficitul bugetar nou s-a majorat cu 21 de miliarde euro, mai mult decât pachetul de finanțare pentru criza precedentă, pe 3 ani, de 20 de miliarde euro de la Banca Mondială, FMI și Comisia Europeană, conform analizei economistului Radu Soviani.
Având în vedere că au cheltuit în mod real doar 2% din PIB pentru combaterea costurilor legate de pandemie, îi întreb ce au făcut cu restul banilor pe care i-au împrumutat?
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti luni, 26 septembrie 2022, 9:16
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro