Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
2016-2020 (dep.)
Legături:
nicolae.georgescu@cdep.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2020-prezent > Camera Deputaților > Nicolae Georgescu > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la domnul deputat Nicolae Georgescu (Grupul parlamentar al PSD)
Cresc tensiunile la Marea Neagră. PNL și USR-PLUS sunt interesate doar de funcții

Lângă noi poate izbucni oricând un război de proporții! Numărul trupelor rusești la granița cu Ucraina este cel mai mare din 2014 până în prezent. Armata rusă transportă echipamente și soldați ,nu doar în Crimeea, ci și în preajma republicilor separatiste din estul Ucrainei, unde a fost amenajată o tabără uriașă.

„Două nave de război ale Rusiei și alte 15 vase mai mici au finalizat transferul către Marea Neagră, Moscova consolidându-și prezența navală în contextul relațiilor tensionate cu Occidentul și cu Ucraina”, transmite Reuters.
Totodată, propagandiștii ruși caută să provoace populația din propria lor țară pentru o presupusă luptă împotriva nazismului „ucrainean”, iar politicieni apropiați de Kremlin intensifică declarațiile în acest război psihologic regional, care ne-ar putea afecta sau implica, având în vedere că ne aflăm în vecinătatea zonei fierbinți a Mării Negre.
Ce fac partidele de guvernământ din România în acest timp? Se ceartă pe seama demiterii unui ministru incompetent, nu pot asigura câteva paturi ATI în plus, continuă lupta pentru ciolan, nu transmit românilor nimic cu privire la ce se întâmplă în Ucraina sau în Transnistria, nu au nicio idee, nu vor să deranjeze Rusia și se prefac, din nou, că totul este bine și frumos.
Pentru românii din Ucraina nu au făcut absolut nimic, de când au preluat guvernarea. Ministerul Afacerilor Externe și misiunile diplomatice se mulțumesc să ne spună că studiază situația și întrețin dialogul cu omologii de la Kiev. Practic, guvernanții ignoranți mimează protejarea românilor, colaborarea cu Ucraina și atitudinea ostilă la adresa Rusiei. În realitate, aceștia nu fac nimic pentru românii din Ucraina sau pentru securitatea României.
Toată chestiunea asta arată cât de slăbită apare țara noastră în ochii vecinilor și cât de absentă este România în politica externă. Este o slăbiciune care persistă ca urmare a eșecului înregistrat de K. Iohannis în 2016, la Sofia, când nu a reușit să obțină acordul Bulgariei pentru o flotă NATO la Marea Neagră. De atunci, a tăcut mâlc, iar lipsa mesajelor și a dialogului purtat din poziția unui stat membru puternic al Uniunii Europene și al NATO, ne dezavantajează enorm.
Deci, pentru partenerii NATO îngrijorați de ceea ce se întâmplă în Ucraina, valoarea noastră adăugată este zero. Pentru românii din Republica Moldova și Ucraina relevanța noastră în regiune este aproape de zero. Nu eram noi nici înainte foarte activi, dar cu această coaliție de dreapta la putere trăim cele mai tensionate momente din ultimii ani din Marea Neagră într-o tăcere și ignoranță cum nu am mai văzut.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti luni, 26 septembrie 2022, 9:59
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro