Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
2016-2020 (dep.)
Legături:
nicolae.georgescu@cdep.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2020-prezent > Camera Deputaților > Nicolae Georgescu > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la domnul deputat Nicolae Georgescu (Grupul parlamentar al PSD)

PSD propune taxarea bogăției și luxului în România. Celelalte partide nici nu vor să audă. Vă prezint câteva dintre argumentele noastre:

1.Cota unică e parte a unei politici fiscale marginale în UE. Doar Bulgaria, Letonia, Ungaria și România mai păstrează acest sistem de impozitare.
2.Actualul sistem de impozitare nu ajută aproape deloc la reducerea inegalităților. Dimpotrivă, observăm că inegalitățile sociale s-au adâncit în ultimii 2 ani în România.
3.Actualul sistem de impozitare, care a fost introdus cu scopul de a reduce evaziunea fiscală mare, nu mai funcționează. Colectările din taxe la buget au scăzut, nu au crescut.
4️.Până și Comisia Europeană, prin mesajele sale cu referire la implementarea PNRR-ului a sugerat, așa cum bine a observat analistul Andrei Mocearov, inițierea unei reforme fiscale în România, astfel încât să fie ,,îmbunătățită funcția de redistribuire și a stabilizatorilor automați. Exact ce ar face impozitarea progresivă".
5️.Taxând marile averi, într-o primă etapă, dăm dovadă de solidaritate, ne putem permite adoptarea unor politici pentru obținerea unui grad sporit de coeziune socială în 2022, reducem din decalaje și pregătim economia românească pentru impozitarea progresivă de la 1 ianuarie 2023.
A venit timpul să adoptăm o taxare mai consistentă a bogaților pentru a ne permite sprijinirea persoanelor cu venituri mici.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti luni, 26 septembrie 2022, 8:18
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro