Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
Legături:
daniel.gheba@cdep.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2020-prezent > Camera Deputaților > Daniel-Sorin Gheba > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la domnul deputat Daniel-Sorin Gheba (Grupul parlamentar al USR)
Privind întâlnirea domnului deputat Daniel-Sorin Gheba, președintele Grupului de prietenie cu Republica Peru din Parlamentul României, cu E.S. doamna Maria Eugenia Echeverria Herrera, ambasadorul Republicii Peru la București

Președintele Grupului Parlamentar de Prietenie cu Republica Peru, domnul deputat Sorin-Daniel Gheba a avut marți, 23 noiembrie, o întrevedere cu E.S. doamna Maria Eugenia Echeverria Herrera, ambasadorul Republicii Peru în România.

La întrevedere au participat domnii deputați: Daniel-Sorin Gheba, Adrian-Felician-Cosma, Dumitrița Gliga, Georgeta-Carmen Holban, Ciprian-Titi Stoica și Dragoș-Cătălin Teniță.
Subiectele abordate au vizat relațiile bilaterale dintre cele două țări, dinamica investiților și a schimburilor comerciale, cooperarea culturală și academică, cooperarea sectorială precum și cooperarea multilaterală.
Domnul deputat Daniel-Sorin Gheba a evidențiat importanța diplomației parlamentare și valoarea adăugată pe care o poate aduce ansamblul relațiilor bilaterale, adresând rugămintea de a transmite, autorităților de la Lima, interesul pentru crearea unui Grup de prietenie cu România în Congresul Național peruan și pentru o cooperare dinamică la acest nivel, după constituirea lui.
De asemenea, se consideră necesară dezvoltarea și diversificarea schimburilor economice și comerciale care sunt, încă, sub nivelul potențialului economiilor celor două țări, caracterizate de un grad înalt de complementaritate, precum și al oportunităților reale de colaborare, respectiv stimularea relațiilor directe între Camerele Naționale de Comerț, organizarea de misiuni economice la București și Lima, participarea firmelor românești și peruane la târguri și expoziții specializate, în cele două țări.
E.S. doamna Maria Eugenia Echeverria Herrera, ambasadorul Republicii Peru în România, menționează că a întreprins demersuri în acest sens precizând că sunt multe oportunități neexploatate, încă, de statul român privind cooperarea economică și solicită sprijin pentru a transmite un impuls către Camerele de comerț locale.
Întâlnirea a fost un bun prilej de a evidenția interesul comun de colaborare în domenii precum managementul situațiilor de urgență, schimbări climatice, cooperare polițienească, combaterea crimei organizate și securitate cibernetică.
În încheiere, domnul președinte a asigurat oficialul străin de întreaga deschidere pe viitor pentru un dialog constructiv, în vederea susținerii, prin instrumentele diplomației parlamentare, a relațiilor dintre cele două țări.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti vineri, 19 august 2022, 11:14
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro