Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
2016-2020 (dep.)
2012-2016 (dep.)
Legături:
daniel.gheorghe@cdep.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2020-prezent > Camera Deputaților > Andrei Daniel Gheorghe > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la domnul deputat Andrei Daniel Gheorghe (Grupul parlamentar al PNL)

Vizita președintelui Klaus Iohannis este importantă pentru liderii și poporul ucrainean, deoarece le transmitem că există încă numeroase națiuni europene care nu au pe agendă sentimentele dictatorului Vladimir Putin și care nu au ca scop evitarea umilirii liderului rus.

Poporul ucrainean trece prin cele mai grele momente de la recâștigarea independenței, la sfârșitul războiului rece, și are nevoie de toate formele de sprijin, inclusiv cel moral. De aceea, este important să le transmitem că nu sunt singuri în demersul lor curajos de a respinge invazia rusă.
Națiunile care sprijină cel mai ferm Ucraina sunt națiunile din estul Europei, adică cele care de-a lungul secolelor au cunoscut invazii, crime și genocide comise de invadatorul rus. Din păcate, țări puternice precum Germania sau Franța se mișcă suspect de lent atunci când vine vorba de susținerea militară a Ucrainei, ba chiar declară public că sunt interesate de evitarea umilirii lui Putin – de parcă despre asta ar fi vorba când sute de ucraineni mor în fiecare zi.
Mesajul președintelui Iohannis care a spus la Irpin că cei vinovați de aceste crime trebuie să plătească, coroborat cu mesajele liderilor americani, britanici, polonezi și baltici, le va da ucrainenilor energia și dorința de a continua lupta pentru eliberarea teritoriilor ocupate de ruși.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti joi, 6 octombrie 2022, 3:17
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro