Curriculum Vitae
Press releases
Photo gallery
Parliamentary activity
2020-present (dep.)
legislative initiatives
questions & interpellations
speaches
voting records
wealth declaration
interest declaration
2016-2020 (dep.)
Links:
andi.grosaru@cdep.ro
 
You are here: Home page > Legislature 2020-present > Chamber of Deputies > Andi-Gabriel Grosaru > Press releases Versiunea pentru printare

Andi-Gabriel GROSARU
Press releases

  DECLARAȚIE DE PRESĂ
susținută de domnul deputat Andi-Gabriel Grosaru (neafiliat) la cea de-a 22-a editie a Parliamentary Intelligence Security Forum

"Suntem astăzi gazdele a celei de-a 22-a ediții a Parliamentary Intelligence Security Forum, pentru prima oară în Romania după un efort susținut de câțiva ani, ediție care reunește peste 400 de participanți on-site și mulți alții online, parlamentari, experți, militari și oameni de afaceri din peste 40 de țări de pe întreg mapamondul și care contribuie în mod activ la construcția unei lumi mai bune, într-un context geopolitic de importanță majoră.

Provocările mediului internațional de securitate, contextul geopolitic dinamic, impune o abordare sistematică și multi-sectorială din partea tuturor actorilor implicați în arhitectura de securitate, urmărind îndeaproape interesele și obiectivele naționale bineînțeles, cu respectarea valorilor și principiilor fundamentale ce le definesc. [...]

8 iulie 2022 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Andi-Gabriel Grosaru (Grupul parlamentar al minorităților naționale)
2 iunie – Ziua Republicii Italiene

În anul 1946, în urma unui referendum care a avut în loc în data de 2 iunie, poporul italian a optat pentru republică ca și formă de guvernare. Această zi de naștere a Italiei moderne este o zi care marchează triumful democrației și al voinței cetățenilor, fiind un simbol al despărțirii de trecut și al creării unui nou viitor comun.

3 iunie 2022 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Andi-Gabriel Grosaru (Grupul parlamentar al minorităților naționale)

La invitația Grupului parlamentar de prietenie cu Republica Italiană din Parlamentul României, în perioada 29 mai – 1 iunie a fost primită vizita Grupului Parlamentar de Prietenie cu România a Camerei Deputaților Republicii Italiene compusă din președintele acesteia doamna deputat Federica Dieni și domnul deputat Marco Di Maio.

1 iunie 2022 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Andi-Gabriel Grosaru (Grupul parlamentar al minorităților naționale)
România la 15 ani de la aderarea la Uniunea Europeană

Sărbătorim astăzi, un moment important din istoria modernă a României, 15 ani de apartenență la Uniunea Europeană.
La 1 februarie 1993 a fost semnat Acordul de Asociere la Uniunea Europeană, în iunie 1995 România a depus oficial cererea de aderare iar în decembrie 1999, Consiliul European decidea deschiderea negocierilor de aderare cu România.

La 25 aprilie 2005, la Luxemburg, a fost semnat Tratatul de Aderare a României și Bulgariei la UE de către România și Bulgaria și de către reprezentanții statelor membre ale Uniunii și România, a devenit stat membru al Uniunii Europene la data de 1 ianuarie 2007. [...]

2 februarie 2022 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Andi-Gabriel Grosaru (Grupul parlamentar al minorităților naționale)

Ziua Unității Naționale și Ziua Forțelor Armate a fost celebrată azi, în amintirea zilei de 4 noiembrie 1918, când Imperiul Austro-Ungar a capitulat, marcând sfârșitul Primului Război Mondial, pentru Italia reprezentând realizarea unității și revenirea la forma geografică așa cum o știm azi.

4 noiembrie 2021 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Andi - Gabriel Grosaru (Grupul parlamentar al minorităților naționale)

În perioada 28-30 iunie, am avut plăcerea să particip la lucrările Forumului Parlamentar de Securitate și Intelligence care s-a desfășurat la sediul Parlamentului Latino American și Caraibilor, unde am abordat mai multe teme de actualitate.

12 iulie 2021 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Andi Gabriel Grosaru (Grupul parlamentar al minorităților naționale)

Aniversăm astăzi, 17 martie, unificarea Italiei, eveniment care celebrează nașterea statului italian ca urmare a proclamării Regatului Italiei în data de 17 martie 1861, proces finalizat pe deplin la finalul Primului Război Mondial.

17 martie 2021 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Andi Gabriel Grosaru (Grupul parlamentar al minorităților naționale)
Ziua internațională a limbii materne

Sărbătorim azi 21 februarie, Ziua internațională a limbii materne, prin care se promovează, la nivel global, diversitatea culturală și lingvistică.

21 februarie 2021 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Andi-Gabriel Grosaru (Grupul parlamentar al minorităților naționale)
Anul Dante Alighieri

Anul 2021 este al poetului, scriitorului și filosofului italian Dante Alighieri, cel care, în capodoperele sale, a inițiat trecerea de la scrierea în limba latină la cea vernaculară, accesibilă maselor largi. Atât în Florența – orașul său natal, cât și în Ravenna – orașul în care a murit, precum și în alte 70 de localități italiene cu care a avut legătură poetul se vor desfășura evenimente dedicate „Anno Dantesco”. Desigur, semnificația momentului va fi marcată și în România.

6 ianuarie 2021 detalii
 

Postal address: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucharest, Romania tuesday, 4 october 2022, 14:53
Telephone: +40213160300, +40214141111
E-mail: webmaster@cdep.ro