Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2016-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
Legături:
antoneta.ionita@cdep.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-prezent > Camera Deputaților > Antoneta Ioniță > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la doamna deputat Antoneta Ioniță (Grup PNL)
Ce nu a făcut PSD în primele 100 de zile de guvernare în domeniul sănătății

Am remarcat în presa centrală și pe conturile de socializare că primele 100 de zile de guvernare au fost privite cu optimism de liderii arcului puterii, deși primele două luni au fost marcate de proteste antiguvernamentale care au culminat cu retragerea Ordonanței 13 privind modificarea Codurilor penale și demisia ministrului Justiției.

Trebuie remarcat și bilanțul negativ al actualului guvern și mă voi opri în această declarație la „realizările” din domeniul sănătății, întrucât sistemul sanitar din România este unul bolnav și se pare, greu de resuscitat.
În primul rând, ceea ce mulți pensionari au crezut că va fi o bucurie pentru ei întrucât a fost mărit punctul de pensie, s-a constatat că este, de fapt, o capcană. Mărirea punctului de pensie a dus la faptul că cei care depășesc plafonul de 700 lei, chiar și cu un leu, la farmacie trebuie să plătească mai mult, trecând la alt procent de compensare a medicamentelor, de la 90% la 50%. Problema este că puținul pe care l-au câștigat cetățenii în acest an, prin creșterea pensiei lor minuscule, se dovedește, în final, o pierdere.
În al doilea rând, actualul guvern a promis o ieftinire a medicamentelor cu 35%, ceea ce a dus la retragerea multor produse de pe piața din România. Din nou, singurii care au fost afectați au fost pacienții, și iată cum programul electoral al PSD constituie un program de exterminare pentru aproximativ un milion bolnavi de cancer, întrucât 11 dintre producătorii celor mai importante medicamente care tratează cancerul renunță la autorizarea de punere pe piață din motive comerciale.
În al treilea rând, și nu însă în ultimul, în plină epidemie de rujeolă, ne confruntăm cu lipsa vaccinurilor din schema obligatorie de vaccinare a copiilor, din cabinetele medicilor de familie. România este dată astfel exemplu negativ în Uniunea Europeană și s-a ajuns ca numărul cazurilor de rujeolă să fie în continuă creștere, iar numărul deceselor să ajungă la 24.
Acestea sunt câteva dintre exemplele negative pe care am dorit să le readuc în actualitate.
Mă întreb, oare, ce va mai urma?
Întrucât cei 11.000 medici de familie sunt omiși de la măsurile de îmbunătățire a finanțării și nu sunt luați în calcul în actuala Lege a salarizării unitare, este posibil ca personalul din asistența medicală primară să nu mai accepte umilința la care sunt supuși, ceea ce poate duce la o blocare a sistemului la acest nivel.
Așadar, îl invit pe actualul ministru al Sănătății să-și îndrepte atenția si spre cei care sunt în linia întâi în sistemul de sănătate, dacă nu se dorește un colaps și pe această zonă, cu impact negativ și generalizat asupra societății, în integralitatea ei.
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București vineri, 14 decembrie 2018, 9:25
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro