Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
luări de cuvânt în ședințele Biroului permanent
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
2012-2016 (dep.)
2008-2012 (dep.)
2004-2008 (dep.)
2000-2004 (dep.)
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Florin Iordache > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la președintele Comisiei pentru afaceri europene, domnul deputat Angel Tîlvăr (Grupul parlamentar al PSD)
Parteneriatul Estic este important atât pentru România, cât și pentru Georgia

În marja celei de-a 16-a Conferințe Internaționale de la Batumi, domnul Angel Tîlvăr, președintele Comisiei pentru afaceri europene, alături de doamna Rozália-Ibolya Biró, președintele Comisiei pentru politică externă, au participat la întrevederea domnului Florin Iordache, vicepreședintele Camerei Deputaților, cu domnul Archil Talakvadze, președintele Parlamentului georgian.

În cadrul discuțiilor, oficialii români au reiterat aprecierea țării noastre în ceea ce privește reformele interne pe care Georgia le-a pus în practică în ultimii ani, devenind astfel un actor-cheie, cu o abordare consecventă în atingerea valorilor și obiectivelor UE în regiune.
Deputatul Angel Tîlvăr a subliniat că “dimensiunea parlamentară a Președinției române a Consiliului Uniunii Europene a avut ca priorități promovarea Politicii Europene de Vecinătate, a Parteneriatului Estic, precum și continuarea procesului de extindere a Uniunii Europene, îndeosebi pentru Republica Moldova, Georgia și Ucraina”.
“România va rămâne unul dintre cei mai puternici suporteri ai aspirațiilor europene și euro-atlantice ale Georgiei, în parcursul ei european și euroatlantic, fiind încă din 2008, un stabil susținător al drumului Georgiei spre NATO, precum și către UE”, a susținut Angel Tîlvăr.
La împlinirea unui deceniu de Parteneriat Estic, trebuie să întărim acordurile de asociere regională, pentru că prin cooperare vom fi mai puternici în demersurile noastre.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti luni, 23 mai 2022, 5:45
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro