Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2016-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
2012-2016 (dep.)
Legături:
radu.babus@cdep.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-prezent > Camera Deputaților > Radu Babuș > Comunicate de presa Versiunea pentru printare

Radu BABUȘ
Comunicate de presa

  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Radu Babuș (Grupul parlamentar al PSD)
“De Ziua Dobrogei, la 140 de ani de la unirea Dobrogei cu România, reiterez importanța geopolitică a regiunii de Sud-Est”

Miercuri, 14 noiembrie 2018, domnul deputat Radu Babuș a făcut următoarea declarație politică:

14 noiembrie 2018 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Radu Babuș (Grupul parlamentar al PSD)
„Omagiu Forțelor Navale Române!”

O zi importantă a istoriei noastre o reprezintă ziua de 22 octombrie 1860, când domnitorul Alexandru Ioan Cuza, prin semnarea Înaltului Ordin de Zi nr.173, punea bazele Marinei Militare moderne:

22 octombrie 2018 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Radu Babuș (Grup PSD)
„O zi importantă pentru istoria țării noastre este și ziua de 14 noiembrie 1878, ziua în care Dobrogea revenea la patria-mamă. Felicitări tuturor dobrogenilor, oriunde s-ar afla! ”

Pentru dobrogeni, și nu numai, ziua de 14 noiembrie este o zi specială, este ziua în care, în anul 1878, Dobrogea a reintrat oficial în componența statului român modern, Orașul Constanța fiind efectiv teritoriu românesc din data de 23 noiembrie 1878, dată la care trupele armatei române au intrat în oraș.

14 noiembrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Radu Băbuș (Grup PSD)
Reuniunea NATO de la București, prilej de reafirmare a parteneriatului strategic dintre România și forțele aliate

A 63-a sesiune anuală a Adunării Parlamentare a NATO, cea de-a treia care are loc în România, dupa cele din 1997 și 2011 și poate una dintre cele mai importante reuniuni de până acum, s-a bucurat de prezența a peste 50 de delegații parlamentare naționale, respectiv peste 300 de parlamentari din cele 29 de state membre și țări asociate, precum și de numeroși invitati din România și din străinătate.

10 octombrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Radu Babuș (Grup PSD)
Salut decizia conducerii Camerei Deputaților de a aproba mărirea dimensiunii drapelului național arborat la Palatul Parlamentului

Deputatul PSD Radu Băbuș a salutat, printr-o declarație politică susținută marți, 3 octombrie, decizia Biroului Permanent al Camerei Deputaților de a se arbora drapelul național cu dimensiunea de 64 de metri în fața Palatului Parlamentului, concomitent cu amplasarea și altora, de dimensiuni mai mici, pe alte laturi ale clădirii. Aceste steaguri, aflate în dotarea Camerei, au fost utilizate, cu precădere, cu ocazia evenimentelor festive.

4 octombrie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Radu Babuș (Grup PSD)
Salut ziua de 9 Mai, Ziua Europei, zi cu triplă semnificație pentru România

La 9 mai 1877 Mihail Kogălniceanu declara în Parlamentul țării: “Suntem independenți, suntem națiune de sine stătătoare'. Proclamarea independenței statale a reprezentat o încununare a strădaniilor unor patrioți, mari personalități din acei ani și a trebuit consfințită și apărată pe câmpul de luptă spre a putea fi impusă forțelor militare turcești și recunoscută apoi de puterile europene.

9 mai 2017 detalii
 

Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București miercuri, 19 decembrie 2018, 1:43
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro