Curriculum Vitæ
Communiques de presse
Photos
Activité parlementaire
2016-2020 (dep.)
initiatives legislatives
questions et interpellations
motions
discours
vote
declaration de fortune
declaration d'interêts
2012-2016 (dep.)
 
Vous êtes ici: Home > Législature 2016-2020 > Chambre des Députés > Radu Babus > Communiqués de presse Versiunea pentru printare

Radu BABUS
Communiques de presse

  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnii deputați Vlad Bontea, Radu Babuș, Mihai Weber (Grupul parlamentar al PSD)
PSD va îndepărta inechitățile din sistemul pensiilor militare de stat

Demersul de modificare a Legii nr.223/2015 privind pensiile militare de stat este o inițiativă a Partidului Social Democrat de îndepărtare a inechităților din sistemul de pensii militare, ce vizează îmbunătățirea textului inițial al proiectului, atât prin propuneri ale reprezentanților instituțiilor implicate, cât și ale structurilor asociative ale cadrelor militare în rezervă și în retragere.

18 august 2020 detalii
  DECLARAȚIEDE PRESĂ
primită de la domnul deputat Radu Babuș (Grupul parlamentar al PSD)
Felicit Guvernul liberal pentru “marile realizări”!

De curând, premierul interimar al României declama de la tribuna Parlamentului că Partidul Social Democrat “nu are dreptul“ să vorbească despre neîmplinirile Guvernului liberal atâta timp cât acesta se străduiește din răsputeri să corecteze greșelile făcute de Executivul anterior, de stânga.

17 februarie 2020 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Radu Babuș (Grupul parlamentar al PSD)

“A murit un polițist în vârstă de 43 de ani din Timiș aflat în misiune”.
În aceste momente dramatice, doresc să transmit, în numele meu și al colegilor din Camera Deputaților, membri ai Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională, condoleanțe familiei și camarazilor polițistului ucis.

3 iunie 2019 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
Privind participarea la cea de-a 140-a Adunare a Uniunii Interparlamentare și reuniunile asociate
(Doha, Qatar, 5 – 10 aprilie 2019)

O delegație a Grupului Român al Uniunii Interparlamentare, condusă de domnul senator Ioan Stan, președintele Comitetului Director al GRUI, și din care au făcut parte doamna deputat Bianca-Miruna Gavriliță, membru al Biroului Executiv al GRUI, și domnii deputați Radu Babuș și Găvrilă Ghilea, membrii ai GRUI, a participat la cea de-a 140-a Adunare a Uniunii Interparlamentare și reuniunile asociate, care a avut loc, în perioada 5 – 10 aprilie 2019, la Doha.

12 aprilie 2019 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Radu Babuș (Grupul parlamentar al PSD)
“De Ziua Dobrogei, la 140 de ani de la unirea Dobrogei cu România, reiterez importanța geopolitică a regiunii de Sud-Est”

Miercuri, 14 noiembrie 2018, domnul deputat Radu Babuș a făcut următoarea declarație politică:

14 noiembrie 2018 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Radu Babuș (Grupul parlamentar al PSD)
„Omagiu Forțelor Navale Române!”

O zi importantă a istoriei noastre o reprezintă ziua de 22 octombrie 1860, când domnitorul Alexandru Ioan Cuza, prin semnarea Înaltului Ordin de Zi nr.173, punea bazele Marinei Militare moderne:

22 octombrie 2018 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Radu Babuș (Grup PSD)
„O zi importantă pentru istoria țării noastre este și ziua de 14 noiembrie 1878, ziua în care Dobrogea revenea la patria-mamă. Felicitări tuturor dobrogenilor, oriunde s-ar afla! ”

Pentru dobrogeni, și nu numai, ziua de 14 noiembrie este o zi specială, este ziua în care, în anul 1878, Dobrogea a reintrat oficial în componența statului român modern, Orașul Constanța fiind efectiv teritoriu românesc din data de 23 noiembrie 1878, dată la care trupele armatei române au intrat în oraș.

14 noiembrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Radu Băbuș (Grup PSD)
Reuniunea NATO de la București, prilej de reafirmare a parteneriatului strategic dintre România și forțele aliate

A 63-a sesiune anuală a Adunării Parlamentare a NATO, cea de-a treia care are loc în România, dupa cele din 1997 și 2011 și poate una dintre cele mai importante reuniuni de până acum, s-a bucurat de prezența a peste 50 de delegații parlamentare naționale, respectiv peste 300 de parlamentari din cele 29 de state membre și țări asociate, precum și de numeroși invitati din România și din străinătate.

10 octombrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Radu Babuș (Grup PSD)
Salut decizia conducerii Camerei Deputaților de a aproba mărirea dimensiunii drapelului național arborat la Palatul Parlamentului

Deputatul PSD Radu Băbuș a salutat, printr-o declarație politică susținută marți, 3 octombrie, decizia Biroului Permanent al Camerei Deputaților de a se arbora drapelul național cu dimensiunea de 64 de metri în fața Palatului Parlamentului, concomitent cu amplasarea și altora, de dimensiuni mai mici, pe alte laturi ale clădirii. Aceste steaguri, aflate în dotarea Camerei, au fost utilizate, cu precădere, cu ocazia evenimentelor festive.

4 octombrie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Radu Babuș (Grup PSD)
Salut ziua de 9 Mai, Ziua Europei, zi cu triplă semnificație pentru România

La 9 mai 1877 Mihail Kogălniceanu declara în Parlamentul țării: “Suntem independenți, suntem națiune de sine stătătoare'. Proclamarea independenței statale a reprezentat o încununare a strădaniilor unor patrioți, mari personalități din acei ani și a trebuit consfințită și apărată pe câmpul de luptă spre a putea fi impusă forțelor militare turcești și recunoscută apoi de puterile europene.

9 mai 2017 detalii
 

Adresse postale: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucarest, Roumanie vendredi, 27 mai 2022, 0:59
Téléphone: +40213160300, +40214141111
E-mail: webmaster@cdep.ro