Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Mara Mareș > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la doamna deputat Mara Mareș (Grup PNL)
Cel mai slab ministru al educației tocmai a devenit și cel mai egocentric

Domnule ministru Pop, viziunea dumneavoastră despre educație este, de fapt, limitată la proiecția imaginii dumneavoastră, instalat în scaunul de ministru. Atâta capacitate de anticipare aveți.

Domnule Pop, zilele acestea v-ați prezentat singur motivele pentru care ar trebui să vă dați urgent demisia din educație, din politică, dar și din viața publică:
În primul rând, ați evaluat educația din România la nota 7.
- cu nota 7, domnule Pop, s-ar putea ca dvs. să fi fost bine primit în PSD, însă în nici un caz cu nota 7 nu ar fi trebuit să ajungeți să dirijați soarta educației din România. O educație de nota 7, în evaluarea PSD, înseamnă, la adevăr, o educație aflată la limita dintre subzistență și extincție.
În al doilea rând, condiționați evoluția educației de supraviețuirea partidului corupților, PSD
- partidul care vă girează, cu mândrie, reforma-fantomă pe care o realizați nu-și dorește ca generațiile viitoare să fie formate din oameni educați și independenți, ci vrea să cultive obediența și delăsarea. Pentru că asta faceți, de fapt, prin țurca sistematică pe care o tot jucați: azi demiteți inspectorii școlari valoroși, peste 2 ani ei revin la post deoarece câștigă în instanță; azi faceți concurs pentru directori, mâine numiți în funcțiile neocupate chiar persoane care n-au trecut probele de concurs; an de an promiteți manuale, la timp, și an de an întârziați câte 3-4 luni. Impostura ne sufocă, domule Pop! Impostura a scos lumea în stradă!
În al treilea rând, considerați că la baza succesului educației din România stă longevitatea în funcția de ministru
- FALS, domnule POP. Asta vă închipuți dumneavoastră. La baza unei educații de succes stau valorile, iar la ora asta, sub guvernarea PSD, școala românească nu are încă stabilit un set clar de valori pe care dorește a-l insufla generațiilor care vin. Vă bateți cu pumnișorii în piept pe proiecte ridicole despre obligativitatea uniformei în școli, de parcă uniforma rezolvă problema analfabetismului! Doamne, cât de departe de adevăr vă situați! Este înspăimântător.
Domnule Pop, plecați și lăsați-ne să ne guvernăm singuri. Vă promitem că vom face treabă bună. Plecați și nu vă mai întoarceți, pentru că nu vrem să vă vedem cum eșuați, din nou și din nou.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti vineri, 21 ianuarie 2022, 1:57
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro