Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Mara Mareș > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la doamna deputat Mara Mares (Grup PNL)
Liviu Pop i-ar obliga pe absolvenții de facultăți care au studiat la buget să muncească în România. În curând, de frica lui Soros, mă aștept să interzică studiile în străinătate

Deputatul PNL Mara Mareș, membru în comisia pentru învățământ, știință, tineret și sport, a atras atenția asupra faptului că ministrul Educației, Liviu Pop, ia în considerare un nou proiect aberant prin care ar limita extrem de mult opțiunile pentru viitorul profesional al tinerilor:

„Această nouă idee aberantă a PSD de a obliga absolvenții de studii superioare care au făcut facultatea la buget să muncească în România pe durata unui interval de timp egal cu perioada studiilor subvenționate este o nouă dovadă a incompetenței de care partidul lui Liviu Dragnea dă dovadă. Exodul creierelor este o realitate, însă acesta nu trebuie stopat prin îngrădirea liberei circulații a forței de muncă, într-un mod ilegal, care contravine legislației europene, ci printr-un pachet de legi care să pună bazele debirocratizării sistemului de ocupare a forței de muncă și a corelării pieței muncii cu sistemul de învățământ. În curând, de frica lui Soros, mă aștept să interzică studiile în străinătate, dar mai bine să nu le dăm idei”.
„Măsura este stupidă, iar ministrul Educației, Liviu Pop, este absurd și numai pentru simplul fapt că ia în considerare să instituie această obligativitate. În prezent, mai mult de 44% din totalul tinerilor care lucrează în România consideră că nivelul de studii pe are îl au nu corespunde cerințelor locului de muncă actual. Studiile arată că, în prezent, la fiecare 18 șomeri există un singur loc de muncă liber. Dacă în loc să își asculte instinctul dictatorial, PSD ar fi mai preocupat de finanțarea corespunzătoare a sistemului de învățământ, de adaptarea la cerințele pieței muncii, de încurajarea creării de locuri de muncă și creșterea ratei de angajare a tinerilor fără experiență anterioară, atunci cu siguranță România ar deveni o țară atractivă pentru tinerii absolvenți de facultate. Fără a fi obligați în niciun fel în acest sens.”
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti duminică, 16 ianuarie 2022, 13:08
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro