Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Mara Mareș > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la doamna deputat Mara Mareș (Grup PNL)
Normal că Dragnea își bate joc de angajații din IT: majoritatea sunt tineri independenți, pe picioarele lor, nu ar vota nici în ruptul capului cu PSD

Deputatul PNL, Mara Mareș, a afirmat că lui Liviu Dragnea nu îi pasă de angajații din domeniul IT pentru că nu sunt votanți PSD și a solicitat guvernului Dăncilă să nu mai amâne rezolvarea problemei salariilor scăzute din această zonă, urmare a trecerii contribuțiilor în sarcina angajatului:

“Guvernarea PSDragnea a servit o minciună revoltătoare angajaților din domeniul IT. Pe 23 noiembrie, ca să calmeze apele, fostul premier Tudose anunța că va da o ordonanță de urgență pentru a evita scăderea salariilor după trecerea contribuțiilor la angajat. Trecând peste faptul că singura soluție pe care a găsit-o PSD este aceea de a-i face și pe cei din domeniul IT să devină dependenți de o schemă de ajutor de stat, la mai bine de 2 luni de la promisiunile făcute, se pare că totul a fost doar o altă minciună, în condițiile în care angajații din domeniul IT s-au trezit cu salariile diminuate chiar și cu 7%. Încep să cred că, în fiecare zi, Liviu Dragnea are un singur gând: cum să distrugă definitiv mediul privat. Bătaia de joc la adresa sectorului IT și formularul 600 se înscriu în această logică”.
Deputatul PNL a solicitat ministrului Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, să vină cu o soluție rapidă pentru această problemă și a solicitat noului guvern să vină în sprijinul angajaților IT în această săptămână:
“Industria IT se află printre puținele domenii care funcționau cum trebuie în România. Iar Tineretul Național Liberal a avertizat despre diminuarea veniturilor din IT încă de la începutul țopăielii fiscale. Dar iată că astăzi constatăm că mutarea contribuțiilor de la angajator la angajat a reprezentat, în fapt, o metodă indirectă de taxare a angajaților din sectorul IT. Se pare că obiectivul PSD este acela de a distruge, sistematic, orice îndrăznește să facă performanță în această țară. Adevărul este că majoritatea celor care lucrează în această zonă sunt tineri independenți, pe picioarele lor, greu de manipulat și nu reprezintă absolut niciun interes pentru PSD. Aștept de la ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, să vină cu o soluție urgentă pentru această problemă, nu doar cu declarații publice și solicit guvernului Dăncilă să își îndeplinească promisiunea în această săptămână. Altfel, dacă tot au apărut informații publice legate de faptul că deja se pregătește o remaniere guvernamentală, solicit premierului Viorica Dăncilă să ia în calcul schimbarea lui Eugen Teodorovici de la Finanțe. Este clar că nu poate gestiona acest domeniu dacă nu rezolvă urgent situația angajaților din domeniul IT, respectiv problema generată de Formularul 600 pentru care înțeleg că vom avea o nouă ordonanță de urgență”.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti duminică, 16 ianuarie 2022, 12:15
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro