Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2016-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
Legături:
roxana.minzatu@cdep.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-prezent > Camera Deputaților > Roxana Mînzatu > Comunicate de presa Versiunea pentru printare

Roxana MÎNZATU
Comunicate de presa

  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Roxana Mînzatu (Grup PSD)
Programe de 1 miliard euro pentru agricultura din zona montană

Parlamentul începe dezbaterea unui pachet de legi care vor susține dezvoltarea agriculturii montane și, implicit, promovarea produselor agroalimentare montane. Mesajul a fost transmis de parlamentarul social-democrat Roxana Mînzatu la întâlnirea de la Brașov cu factorii implicați în susținerea produselor agroalimentare ale regiunii Centru, întâlnire prilejuită de proiectul european numit STRING. Proiectul acoperă mai multe state și este finanțat de Uniunea Europeana prin Programul Interreg Europe. Partenerul din Romania este Asociația Întreprinderilor Mici și Mijlocii Covasna (ASIMCOV).

22 noiembrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ primit de la doamna deputat Roxana Mînzatu (Grup PSD)
Brașovul, unit împotriva violenței în familie
În premieră pentru România, la Brașov se încearcă sprijinirea victimelor violenței domestice printr-un program integrat de servicii multidisciplinare.

Diferite organizații au încercat până acum să atragă finanțare pentru a asigura protecția și consilierea în special a femeilor abuzate. Au reușit până într-un punct în care a apărut nevoia de colaborare, de centralizare a tuturor resurselor. [...]

7 noiembrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Roxana Mînzatu (Grup PSD)
„Opt pași pentru angajarea unui ucenic”

Majorarea sumei de primit de către firmele care angajează și pregătesc ucenici, a stârnit interesul agenților economici. Legile privitoare la această categorie de salariați au fost modificate, în primăvară, printr-un act normativ, iar finanțarea este disponibilă inclusiv prin fondurile europene atrase din Programul Operațional Capital Uman (POCU). Agențiile Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă au alocate sume destinate acordării acestei subvenții pentru ucenici, anunță deputatul PSD Roxana Mînzatu.

23 octombrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Roxana Mînzatu (Grup PSD)
500 de milioane de euro pregătite pentru România

România va beneficia de peste 500 de milioane de euro - fonduri nerambursabile, până în 2021, bani donați de Norvegia, Islanda și Lichtenstein. Camera Deputaților a aprobat Ordonanța Guvernului privind gestionarea financiară a fondurilor externe nerambursabile aferente Mecanismului financiar Spațiul Economic European (SEE) 2014-2021 și Mecanismului financiar norvegian 2014-2021.

5 octombrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Roxana Mînzatu (Grup PSD)
„Start-up Nation are viitor”

Programul Start-up Nation are nevoie de susținere și nu de sabotare. De la lansarea ideii în programul de guvernare al PSD, apoi pe tot parcursul unei dezbateri naționale fără precedent pe regulile de accesare a programului, în fiecare zi a sesiunii de depunere a proiectelor și evident, acum, în lunile în care cei aproximativ 100 de funcționari ai ministerului muncesc pentru a evalua și contracta miile de planuri de afaceri, se încearcă transmiterea unor mesaje descurajante, crede parlamentarul PSD Roxana Mînzatu.

14 septembrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Roxana Mînzatu
„Efort de țară pentru generații mai sănătoase”

Nerespectarea unor reguli elementare de igienă poate duce la propagarea mai rapidă a unor boli contagioase. Așa s-ar fi putut întâmpla și în cazul meningitei semnalate la Brașov zilele trecute. În cadrul anchetei epidemiologice realizate cu această ocazie, medicii brașoveni au constatat, printre altele, că adolescenții suspecți de îmbolnăvire nu-și aeriseau regulat propria cameră, și nu doar că fumau și consumau alcool, dar făceau acest lucru din aceleași sticle, și din aceeași țigară etc. Mai mult, unii nu erau informați ori conștienți despre utilitatea acestor deprinderi.

27 iunie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Roxana Mînzatu (Grup PSD)
„Centre de informare pentru finanțări nerambursabile”

Guvernul va pune bazele, în acest an, unei rețele publice care să ofere celor interesați consiliere sau informații despre fonduri nerambursabile. Anunțul a fost făcut de către deputatul PSD Roxana Mînzatu, care a precizat că Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene are o soluție la problema ridicată de cetățeni în cadrul audiențelor și întâlnirilor de pe teren. Aceștia i-au vorbit parlamentarului despre nevoia românilor de a avea acces mai facil la date despre finanțările oferite de stat sau de Uniunea Europeană.

8 mai 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Roxana Mînzatu (Grup PSD)
Programul Start Up Nation, accesare mai facilă

”Programul Start Up Nation România va fi un succes, mai ales că săptămâna aceasta a ajuns la o formă care va permite accesarea lui mult mai facilă. Mă aștept ca noile condiții pe care le-am prevăzut în cele mai recente dezbateri parlamentare pe marginea Legii de aprobare a Ordonanței 10/2017, să ducă la o creștere a numărului de afaceri deschise, chiar din prima parte a anului.” Declarația îi aparține deputatului brașovean Roxana Mînzatu, care a susținut cauza viitorilor mici întreprinzători în fața colegilor săi din Comisia pentru industrii și servicii a Camerei Deputaților.

21 aprilie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Roxana Mînzatu (Grup PSD)
„Munca egală va fi plătită egal și de acum înainte”

„Angajații statului implicați în proiecte europene după orele lor de program, vor fi plătiți la tariful prevăzut în ghidurile de finanțare. Ordonanța 80/2016 a trecut de Parlament fără articolul care le plafona salariile la nivelul celor din funcția de bază. Acest lucru mi-a fost cerut de un număr foarte mare de cetățeni, mai ales de către profesori. Îi anunț că demersurile mele au avut succes, până la urmă, la votul din plen. Nu vor mai fi supuși discriminării”, a declarat deputatul PSD Roxana Mînzatu.

10 aprilie 2017 detalii
 

Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București duminică, 17 decembrie 2017, 19:41
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro