Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2016-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
Legături:
roxana.minzatu@cdep.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-prezent > Camera Deputaților > Roxana Mînzatu > Comunicate de presa Versiunea pentru printare

Roxana MÎNZATU
Comunicate de presa

  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Roxana Mînzatu (Grupul parlamentar al PSD)
Noutățile Programului StartUp Nation 2018
StartUp Nation este cel mai ambițios program pentru dezvoltarea antreprenoriatului românesc lansat de orice Guvern după 1990!

Ghidul StartUp Nation 2018 a fost lansat în consultare publică vineri, 19 octombrie, pe site-ul Ministerului Mediului de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat. Noul ghid propune o serie de ajustări față de anul anterior, care au ca obiectiv îmbunătățirea implementării programului.

22 octombrie 2018 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Roxana Mînzatu (Grupul parlamentar al PSD)
70 milioane euro - Sprijin pentru înființarea de întreprinderi sociale

Cei care se implică în comunitate și în diferite cauze sociale pot opta pentru a crea întreprinderi sociale, care vor beneficia de fonduri consistente de la Uniunea Europeană și de la Guvernul României. Finanțările nermbursabile care le vor fi acordate pot ajunge până la 100.000 euro pentru fiecare întreprindere socială lansată. Prin înființarea de întreprinderi sociale se are în vedere și integrarea pe piața forței de muncă a persoanelor din grupurile vulnerabile.

12 octombrie 2018 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Roxana Mînzatu (Grupul parlamentar al PSD)
Victimele violenței domestice vor găsi o locuință protejată în fiecare județ

Agenția Națională pentru Egalitate de Șanse (ANES) va amenaja și pune în funcțiune o rețea națională de 42 de locuințe protejate (una în fiecare județ), dar și o rețea de 42 de cabinete de consiliere vocațională pentru a sprijini victimele violenței domestice în obținerea unui loc de muncă și a independenței economice. Ministerul Fondurilor Europene a lansat azi două linii de finanțare. Una dintre ele, în valoare de 11 milioane de euro, va fi accesată de ANES.

19 septembrie 2018 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Roxana Mînzatu (Grupul parlamentar al PSD)
România, națiune a antreprenoriatului, nu a dezbinării

Una dintre piedicile cele mai importante pentru dezvoltarea IMM-urilor este accesul dificil la finanțare. Am lucrat ani de zile cu antreprenori sau tineri care își doreau să lanseze propria lor activitate economică, dar care primeau de la stat doar cursuri și îndemnuri.

5 septembrie 2018 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Roxana Mînzatu (Grupul parlamentar al PSD)
Psihologii au un termen pentru comportamentul recent al președintelui Iohannis
Președintele absent al României și-a dat seama că riscă să nu mai câștige un mandat la Cotroceni. Se apropie, pentru domnia sa, momentul scadenței electorale, când românii îl vor întreba ce a făcut, concret, pentru România?
15 mai 2018 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Roxana Mînzatu (Grup PSD)
Abordare unitară în sistemul instituțional al achizițiilor publice

Curtea de Conturi va solicita și va ține cont de punctul de vedere al Agenției Naționale pentru Achiziții Publice (ANAP), având în vedere că ambele controlează autoritățile pentru respectarea legii în organizarea licitațiilor și semnarea contractelor de achiziție publică. Este o prevedere importantă a unui proiect de lege adoptat miercuri, 25 aprilie, de plenul Camerei Deputaților.

25 aprilie 2018 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Roxana Mînzatu (Grup PSD)
Finanțarea noilor afaceri, prioritate guvernamentală în 2018

În România, anul 2018 este extrem de generos cu granturile pentru antreprenorii debutanți și lansarea de mici afaceri, apreciază deputatul PSD Roxana Mînzatu. Parlamentarul brașovean atrage atenția asupra a două programe adresate celor care vor să înceapă o nouă afacere.

18 aprilie 2018 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Roxana Mînzatu (Grupul parlamentar al PSD)
“Legiferarea trebuie să se facă la nivelul cel mai apropiat de cetățean”

Comisia pentru afaceri europene a Camerei Deputaților a dezbătut miercuri, 4 aprilie 2018, aplicarea principiului subsidiarității și proporționalității în elaborarea legislației europene.

5 aprilie 2018 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Roxana Mînzatu (Grup PSD)
La muncă egală, salariile trebuie să fie egale, la fel și contribuțiile pentru pensii
Femeile care se vor confrunta cu sărăcia la bătrânețe vor fi mai numeroase decât bărbații în Uniunea Europeană, este concluzia la care a ajuns Comisia Europeană.

Riscul este de 22% în cazul fostelor salariate, față de 16%, în cazul foștilor lor colegi. Cauzele sunt discrepanțele salariale din acest moment. La muncă egală, femeile sunt plătite mai puțin, cu 16% mai puțin în Europa, doar 5,5% în România. Este informația transmisă de către deputatul Roxana Mînzatu, membru al Comisiei de afaceri europene. [...]

28 februarie 2018 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la Comisia pentru afaceri europene
Deputatul Roxana Mînzatu, la Sofia: Prioritizarea Strategiei UE pentru Regiunea Dunării în agenda UE va crește nivelul de implicare a tuturor Statelor Membre

Doamna deputat Roxana Mînzatu, membră a Comisiei pentru Afaceri Europene a Camerei Deputaților, a participat la Conferința Organelor Specializate în Afaceri Comunitare și Europene (COSAC), desfășurată la Sofia, Bulgaria, în perioada 21 – 22 ianuarie 2018.

25 ianuarie 2018 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Roxana Mînzatu (Grup PSD)
Programe de 1 miliard euro pentru agricultura din zona montană

Parlamentul începe dezbaterea unui pachet de legi care vor susține dezvoltarea agriculturii montane și, implicit, promovarea produselor agroalimentare montane. Mesajul a fost transmis de parlamentarul social-democrat Roxana Mînzatu la întâlnirea de la Brașov cu factorii implicați în susținerea produselor agroalimentare ale regiunii Centru, întâlnire prilejuită de proiectul european numit STRING. Proiectul acoperă mai multe state și este finanțat de Uniunea Europeana prin Programul Interreg Europe. Partenerul din Romania este Asociația Întreprinderilor Mici și Mijlocii Covasna (ASIMCOV).

22 noiembrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ primit de la doamna deputat Roxana Mînzatu (Grup PSD)
Brașovul, unit împotriva violenței în familie
În premieră pentru România, la Brașov se încearcă sprijinirea victimelor violenței domestice printr-un program integrat de servicii multidisciplinare.

Diferite organizații au încercat până acum să atragă finanțare pentru a asigura protecția și consilierea în special a femeilor abuzate. Au reușit până într-un punct în care a apărut nevoia de colaborare, de centralizare a tuturor resurselor. [...]

7 noiembrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Roxana Mînzatu (Grup PSD)
„Opt pași pentru angajarea unui ucenic”

Majorarea sumei de primit de către firmele care angajează și pregătesc ucenici, a stârnit interesul agenților economici. Legile privitoare la această categorie de salariați au fost modificate, în primăvară, printr-un act normativ, iar finanțarea este disponibilă inclusiv prin fondurile europene atrase din Programul Operațional Capital Uman (POCU). Agențiile Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă au alocate sume destinate acordării acestei subvenții pentru ucenici, anunță deputatul PSD Roxana Mînzatu.

23 octombrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Roxana Mînzatu (Grup PSD)
500 de milioane de euro pregătite pentru România

România va beneficia de peste 500 de milioane de euro - fonduri nerambursabile, până în 2021, bani donați de Norvegia, Islanda și Lichtenstein. Camera Deputaților a aprobat Ordonanța Guvernului privind gestionarea financiară a fondurilor externe nerambursabile aferente Mecanismului financiar Spațiul Economic European (SEE) 2014-2021 și Mecanismului financiar norvegian 2014-2021.

5 octombrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Roxana Mînzatu (Grup PSD)
„Start-up Nation are viitor”

Programul Start-up Nation are nevoie de susținere și nu de sabotare. De la lansarea ideii în programul de guvernare al PSD, apoi pe tot parcursul unei dezbateri naționale fără precedent pe regulile de accesare a programului, în fiecare zi a sesiunii de depunere a proiectelor și evident, acum, în lunile în care cei aproximativ 100 de funcționari ai ministerului muncesc pentru a evalua și contracta miile de planuri de afaceri, se încearcă transmiterea unor mesaje descurajante, crede parlamentarul PSD Roxana Mînzatu.

14 septembrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Roxana Mînzatu
„Efort de țară pentru generații mai sănătoase”

Nerespectarea unor reguli elementare de igienă poate duce la propagarea mai rapidă a unor boli contagioase. Așa s-ar fi putut întâmpla și în cazul meningitei semnalate la Brașov zilele trecute. În cadrul anchetei epidemiologice realizate cu această ocazie, medicii brașoveni au constatat, printre altele, că adolescenții suspecți de îmbolnăvire nu-și aeriseau regulat propria cameră, și nu doar că fumau și consumau alcool, dar făceau acest lucru din aceleași sticle, și din aceeași țigară etc. Mai mult, unii nu erau informați ori conștienți despre utilitatea acestor deprinderi.

27 iunie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Roxana Mînzatu (Grup PSD)
„Centre de informare pentru finanțări nerambursabile”

Guvernul va pune bazele, în acest an, unei rețele publice care să ofere celor interesați consiliere sau informații despre fonduri nerambursabile. Anunțul a fost făcut de către deputatul PSD Roxana Mînzatu, care a precizat că Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene are o soluție la problema ridicată de cetățeni în cadrul audiențelor și întâlnirilor de pe teren. Aceștia i-au vorbit parlamentarului despre nevoia românilor de a avea acces mai facil la date despre finanțările oferite de stat sau de Uniunea Europeană.

8 mai 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Roxana Mînzatu (Grup PSD)
Programul Start Up Nation, accesare mai facilă

”Programul Start Up Nation România va fi un succes, mai ales că săptămâna aceasta a ajuns la o formă care va permite accesarea lui mult mai facilă. Mă aștept ca noile condiții pe care le-am prevăzut în cele mai recente dezbateri parlamentare pe marginea Legii de aprobare a Ordonanței 10/2017, să ducă la o creștere a numărului de afaceri deschise, chiar din prima parte a anului.” Declarația îi aparține deputatului brașovean Roxana Mînzatu, care a susținut cauza viitorilor mici întreprinzători în fața colegilor săi din Comisia pentru industrii și servicii a Camerei Deputaților.

21 aprilie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Roxana Mînzatu (Grup PSD)
„Munca egală va fi plătită egal și de acum înainte”

„Angajații statului implicați în proiecte europene după orele lor de program, vor fi plătiți la tariful prevăzut în ghidurile de finanțare. Ordonanța 80/2016 a trecut de Parlament fără articolul care le plafona salariile la nivelul celor din funcția de bază. Acest lucru mi-a fost cerut de un număr foarte mare de cetățeni, mai ales de către profesori. Îi anunț că demersurile mele au avut succes, până la urmă, la votul din plen. Nu vor mai fi supuși discriminării”, a declarat deputatul PSD Roxana Mînzatu.

10 aprilie 2017 detalii
 

Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București duminică, 18 noiembrie 2018, 6:22
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro