Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Discursuri, declarații și mesaje
Galerie foto
Agenda
Activitate parlamentară
2016-prezent (dep.)
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
luări de cuvânt în ședințele Biroului permanent
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
2008-2012 (dep.)
2004-2008 (dep.)
2000-2004 (dep.)
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Florin Iordache > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la Cabinetul președintelui Camerei Deputaților, domnul Florin Iordache
Președintele Camerei Deputaților, Florin Iordache, a avut joi, 21 iulie, o întrevedere cu membrii unei delegații a Congresului Statelor Unite ale Americii, condusă de președintele Comisiei de Supraveghere și Reformă Guvernamentală, Jason Chaffetz.

În cadrul discuțiilor, cele două părți au subliniat importanța diplomației parlamentare în vederea continuării și susținerii dialogului și obiectivelor comune ale Parteneriatului Strategic dintre cele două țări, care va marca anul următor aniversarea a 20 de ani.

”România continuă să fie cel mai bun prieten și aliat al Statelor Unite ale Americii din regiune, iar acest lucru ne dă încredere că vom reuși să dezvoltăm în continuare Parteneriatul Strategic în toate dimensiunile sale, în special în domeniul economic, dar și în problematici care țin de securitatea cibernetică, învățământ sau știință”, a declarat Florin Iordache.
În acest context, președintele Camerei Deputaților a trecut în revistă rezultatele concrete obținute deja în cadrul Parteneriatului, în domenii strategice precum apărarea sau securitatea.
”Cooperarea România-SUA în domeniul apărării și securității este mai puternică ca niciodată, iar inaugurarea scutului de apărare anti-rachetă de la Deveselu reflectă dorința noastră comună de a spori capacitățile de apărare ale NATO în această regiune”, a spus Florin Iordache, care a adăugat că România va continua să fie un aliat de nădejde al SUA în ceea ce privește eforturile pentru asigurarea securității internaționale și îndeosebi pentru întărirea flancului estic al NATO.
În cadrul întâlnirii, au mai fost abordate și alte teme care țin de agenda bilaterală, unul dintre acestea făcând referire la perspectivele liberalizării vizelor pentru cetățenii români care doresc să călătorească în SUA.
”Extinderea programului Visa Waiver este un obiectiv-cheie pentru România. Îmi doresc ca acest subiect să constituie un punct de interes, inclusiv în dialogul purtat la nivelul grupurilor de prietenie existente la nivelul celor două legislative, astfel încât să găsim cele mai bune soluții pentru ca cetățenii români să aibă parte de un tratament egal cu cei ai altor state membre ale Uniunii Europene”, a menționat Florin Iordache.
Din delegația Congresului SUA au mai făcut parte: Cynthia Lummis, Gary Palmer, Mark Walker, Jody Hice, Mark DeSaulnier, membri ai Comisiei de Supraveghere și Reformă Guvernamentală, Patrick Meehan, membru al Comisiei pentru Stabilirea Nivelului de Impozitare, Bruce Westerman, membru al Comisiei pentru Buget, Marlin Stutzman, Membru al Comisiei pentru Finanțe, Mike Quigley, membru al Comisiei Permanente de Control a Comunității de Informații și Reid Ribble, membru al Comisiei pentru Politică Externă.
De asemenea, la întâlnire au mai fost prezenți, din partea Parlamentului României, doamnele deputat Natalia Intotero, Violeta Tudorie, Gabriela Podașcă (Grup PSD), domnul senator Titus Corlățean (Grup PSD), liderul Grupului parlamentar PSD din Camera Deputaților, domnul Florin Pâslaru, domnii deputați Liviu Codîrlă, Ninel Peia, Florian Geantă (Grup PSD), Mihai Voicu, Mugurel Cozmanciuc (Grup PNL), Andrei Gerea (Grup ALDE) și Aurel Vainer (Grupul parlamentar al minorităților naționale).
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București luni, 27 ianuarie 2020, 7:36
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro