Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Discursuri, declarații și mesaje
Galerie foto
Agenda
Activitate parlamentară
2016-prezent (dep.)
2012-2016 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
luări de cuvânt în ședințele Biroului permanent
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
2008-2012 (dep.)
2004-2008 (dep.)
2000-2004 (dep.)
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Florin Iordache > Comunicate de presa Versiunea pentru printare

primit de la Cabinetul președintelui Camerei Deputaților, Florin Iordache
Președintele Camerei Deputaților, Florin Iordache, i-a primit luni, 5 septembrie, pe sportivii români medaliați la Balcaniada de sărituri peste obstacole, cea mai importantă competiție ecvestră organizată de România în ultimii 20 de ani.


La evenimentul organizat la Palatul Parlamentului a participat și chestorul Camerei Deputaților, Marian Neacșu, precum și președintele Federației Ecvestre Române, Vlad Bontea.

Președintele Camerei Deputaților i-a felicitat pe sportivii români, cărora le-a acordat distincții din partea instituției.
” Rezultatele voastre remarcabile ne dau încredere că România poate fi din nou pe ”cai mari” și că ne putem recâștiga locul binemeritat în elita hipismului. Medaliile obținute la Balcaniada ecvestră înseamnă, pe lângă bucuria personală, și un nou obstacol depășit cu brio pe calea reafirmării acestui sport plin de eleganță, în care țara noastră are o tradiție îndelungată”, a declarant Florin Iordache. La rândul său, chestorul Marian Neacșu a subliniat importanța organizării unor astfel de evenimente de către țara noastră.
”Este cea mai importantă competiție internatională organizată în acest an de România și mă bucur că prin tot ceea ce ați realizat ați reușit să faceți din acest eveniment o experiență memorabilă. Performanța voastră demonstrează că uneori talentul și munca sunt net superioare investițiilor pe care statul le-a făcut în acest sport”, a spus Marian Neacșu. Președintele Camerei Deputaților a mulțumit și antrenorilor, precum și conducerii Federației Ecvestre Române pentru efortul depus în promovarea acestui sport.
”Vă doresc mult succes în continuare și sper ca munca dumneavoastră să fie mai bine sprijinită de cei responsabili de sportul românesc, astfel încât să aveți condiții de pregătire la standardele dorite pentru a face performanță”, a spus Florin Iordache.
Balcaniada de sărituri peste obstacole s-a desfășurat în perioada 1-4 septembrie și a adunat 250 de sportivi din 8 țări: Bulgaria, Croația, Fosta Republică Iugoslavă a Macedoniei, Grecia, Serbia, Slovenia, Turcia și România.
Lotul României a cuprins 40 de sportivi și 50 de cai, care au participat la toate cele șase probe: copii, tineret, amazoane, cai tineri, seniori și echipe. România a cucerit șase medalii, dintre care două de aur, trei de argint și una de bronz, ocupând la final locul trei în clasamentul pe națiuni.
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București luni, 9 decembrie 2019, 17:46
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro