Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
Legături:
remus.munteanu@cdep.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2020-prezent > Camera Deputaților > Remus Munteanu > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la domnul deputat Remus Munteanu (Grupul parlamentar al PSD)

Referitor la declarația ministrului Dezvoltării, Lucrărilor publice și Administrației, Cseke Attila, prin care ne informa recent că ”taberele de tineret administrate de Ministerul Tineretului și Sportului vor fi trecute în administrarea autorităților publice locale”, doresc să aduc câteva precizări:

Domnule ministru, în primul rând, stabilimentele la care faceți referire nu sunt tabere de tineret, ci centre de agrement și baze turistice, iar ironia face ca mai mult de 50% dintre acestea să nu aibă nici acte de proveniență și nici o situație juridică clară! Mai mult, din 158 centre de agrement, doar 62 sunt funcționale și 84 sunt neîntabulate, așa cum reiese din Strategia de dezvoltare a infrastructurii turistice a MTS, adoptată prin hotărâre de guvern anul trecut.
Nu pot să nu mă întreb atunci cum poate oare statul transfera ceva ce nu-i aparține? N-ar fi oare mai oportun și mai înțelept din parte dumneavoastră să alocați sumele necesare pentru întabularea centrelor de agrement, sume care nu sunt foarte mari, ci puțin peste 30 milioane lei?
Vă adresez, de asemenea, rugămintea să vă informați un pic mai bine asupra situațiilor deja existente, în care astfel de centre de agrement au fost preluate de autoritățile locale. Vă recomand, cu căldură, să luați ca studiu de caz exemplul neputinței președintelui Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, care a returnat tabăra de la Bucșoaia, preluată cu surle și trâmbițe de la MTS, după 9 ani în care nu a fost în stare să investească nici măcar 1 leu în reabilitarea ei.
Cred, cu tărie, că astfel de decizii trebuie bine cântărite înainte de a fi puse în practică, cu atât mai mult cu cât există astfel de precedente nefericite.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti miercuri, 28 septembrie 2022, 0:15
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro