Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
Legături:
remus.munteanu@cdep.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2020-prezent > Camera Deputaților > Remus Munteanu > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la domnul deputat Remus Munteanu (Grupul parlamentar al PSD)
Năsui, groparul programului Start up Nation

Oficial, Programul Start Up Nation nu va fi lansat în anul 2021 din cauza lipsei fondurilor, neoficial aceasta se întâmplă pentru că ai noștri guvernanți nu sunt interesați de susținerea tinerilor antreprenori și implicit a economiei.

Programul trebuia să fie unul multianual, cu scopul de a încuraja și de a stimula dezvoltarea întreprinderilor mici și mijlocii, în conformitate cu prevederile Legii nr. 346/2004 privind stimularea înființării și dezvoltării întreprinderilor mici și mijlocii, cu modificările și completările ulterioare.
Potrivit reprezentanților din Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, în anul 2021 vor fi lansate programe care să ajute IMM-urile afectate de pandemia COVID-19, însă nu și programul Start-Up Nation, care în ultimii trei ani a avut aproximativ 30.000 de beneficiari din toată țara.
În schița de buget apărea și programul Start-Up Nation, cu o alocare de circa 642 milioane de lei, credite bugetare. În bugetul final, suma alocată a fost de 441 milioane. Banii alocați vor merge către plățile pentru firmele care au depus deconturi în cadrul ediției a două a programului, 2018-2019. Suma oferită este modestă, având în vedere că necesarul bugetar pentru plata tuturor deconturilor depuse la Start-Up Nation, la începutul anului 2021, era de 857 milioane lei. Asta înseamnă că din circa 4.250 de firme care au depus cereri de decont, peste 1.000 de firme vor rămâne neplătite.
Antreprenorii care au aplicat la programele gestionate de ministrul Năsui își strigă necazul în zadar cu privire la hățișul birocratic prin care trebuie să treacă și la durata de timp exagerat de mare necesară aprobării documentelor.
Avem astfel, dragi români, încă o dovadă, dacă mai avea cineva vreo speranță că lucrurile vor funcționa pentru tinerii români, în țara lor, că actualii guvernanți sunt interesați strict de interesele lor și ale multinaționalelor pe care nu mai contenesc să le răsfețe!
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti miercuri, 28 septembrie 2022, 1:06
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro