Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2016-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
2008-2012 (dep.)
Legături:
corneliu.olar@cdep.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-prezent > Camera Deputaților > Corneliu Olar > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la domnul deputat Corneliu Olar (Grupul parlamentar al PNL)
Olguței Vasilescu îi este rușine că a fost primar și împiedică angajarea șomerilor de către comunitățile locale
Deputatul PNL de Alba Corneliu Olar o acuză pe Lia Olguța Vasilescu pentru faptul că a blocat aplicarea prevederilor art. 771 și art. 772 din Legea 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea forței de muncă, care ar fi permis subvenționarea cheltuielilor cu forța de muncă efectuate în cadrul realizării unor programe care au ca scop ocuparea temporară a forței de muncă din rândul șomerilor, pentru executarea de lucrări și activități de interes pentru comunitățile locale:


”Când a fost primar al Municipiului Craiova, doamna Olguța Vasilescu a beneficiat de prevederile legii, care dădeau posibilitatea primarilor să angajeze șomeri pentru proiecte de interes local. Pe de o parte, primarul își realiza obiectivele locale și aducea o rază de bunăstare în viața cetățeanului, iar șomerul avea un loc de muncă și nu mai stătea cu mâna întinsă la mila statului, adică la ajutoare sociale. Eu am fost primar timp de 13 ani și, pentru o scurtă perioadă de vreme, cât Legea 76/2002 mi-a permis, am utilizat această facilitate și am angajat zeci de șomeri, care au lucrat pentru comunitate. Când s-a dezbătut bugetul de stat pentru anul 2018, am depus un amendament tocmai pentru a reintroduce această măsură așteptată de primari, pentru că bani la bugetul pentru șomaj au fost mai mulți decât era nevoie și era mai bine pentru toată lumea ca din excedent să se plătească salarii și nu ajutoare sociale! Chiar și parlamentarii PSD au votat pentru amendamentul meu, iar Viorel Ștefan, acum viceprim-ministru a catalogat măsura ca fiind una care stimulează munca, nu nemunca. S-a opus, însă, doamna Olguța Vasilescu, care a spus că măsura e bună, că și domnia sa a utilizat-o și că nu e nevoie să mai aprobăm un amendament, pentru că o va rezolva domnia sa, prin intermediul agenției subordonate, ANOFM. Suntem în luna mai și măsura nu a fost pusă în aplicare. Intrigat de această nouă minciună, am cerut explicații Ministerului Muncii, iar, din răspunsul primit, înțeleg că Guvernului îi plac mai mult asistații social și șomerii, decât oamenii care muncesc și își câștigă existența. Mai mult, voalat mi s-a spus că Guvernul nici nu prea mai are bani ca să dea pentru o asemenea măsură și să așteptăm vremuri mai bune până când Guvernul o să găsească banii necesari. Este păcat că doamna Olguța Vasilescu, de prea multe ori, uită îi este rușine că a fost primar și nu-i pasă de faptul că peste 3.000 de primari fac eforturi importante pentru a moderniza colectivitățile pe care le administrează! I-aș mai spune doamnei Olguța Vasilescu și faptul că ANOFM trebuie să facă în primul rând ceea ce îi scrie în nume, adică să se îngrijească de ocuparea forței de muncă. Dacă s-ar fi ocupat prioritar de acest lucru, atunci primarii ar fi avut deja acces la angajarea temporară a șomerilor. Numai că PSD-ului nu-i plac oamenii independenți, care își câștigă pâinea din propria muncă, ci îi vrea pe români dependenți de mofturile șefului de la partid!”

Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București duminică, 18 noiembrie 2018, 18:17
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro