Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2016-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
Legături:
daniel.olteanu@cdep.ro
daniel68olteanu@yahoo.com
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-prezent > Camera Deputaților > Daniel Olteanu > Comunicate de presa Versiunea pentru printare

Daniel OLTEANU
Comunicate de presa

  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domul deputat Daniel Olteanu (Grup PNL)
Nu multinaționalele, ci guvernele și politicienii care s-au perindat la putere poartă răspunderea pentru șomajul și subdezvoltarea Regiunii Nord-Est!

Deputatul liberal Daniel Olteanu critică dur afirmațiile făcute recent de ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, potrivit cărora companiile multinaționale se fac vinovate de rata ridicată a șomajului din zona Moldovei. Olteanu susține că astfel de declarații sunt ʺrupte de realitateʺ și că nu fac decȃt să abată atenția de la principalii responsabili pentru situația în care se află Regiunea de Nord-Est, cel mai afectată de sărăcie și șomaj – guvernele și politicienii care au abandonat această zonă.

5 decembrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Daniel Olteanu (Grup PNL)
ʺLa 100 de ani de la Marea Unire, România are obligația de a readuce la viață, anual, printr-un program național, cele mai sărace comunități localeʺ

Deputatul liberal Daniel Olteanu solicită Guvernului să-și asume obligația, la 100 de ani de la Marea Unire, de a salva cele mai sărace comunități din Romȃnia. Concret, Olteanu propune susținerea celor mai sărace 100 de comunități locale, prin intervenția directă a Guvernului, în cadrul unui program național. Comunitățile ar urma să fie selectate anual, pe baza unor criterii precum accesul la servicii de sănătate, ponderea populației apte de muncă neocupate, ponderea angajaților din totalul populației apte de muncă sau rata de abandon școlar.

29 noiembrie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Daniel Olteanu (Grup PNL)
Dovada maximă a umilinței - ambulanțele abandonează misiunile de salvare, pentru că guvernanții au condamnat județul Vaslui

Deputatul liberal Daniel Olteanu acuză politica programată de sărăcire și izolare a județului Vaslui, unde starea avansată de degradare a infrastructurii de drumuri locale și comunale face imposibilă, în condițiile meteo specifice sezonului rece, intervenția ambulanțelor. Olteanu susține că umilința și batjocura la care sunt supuși vasluienii din comunitățile izolate, care sunt deseori transportați pe brațe de localnici sau cu căruța, pȃnă la locul în care rămȃn blocate mașinile de salvare, demonstrează lipsa de responsabilitate și de preocupare a guvernanților pentru zonele sărace, de unde lipsesc marile investiții și pe care statul le vrea depopulate.

21 noiembrie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Daniel Olteanu (Grup PNL)
ʺAjutoarele sociale din Vaslui, de zeci de ori mai mici decât subvențiile de care beneficiază Bucureștiulʺ
Deputatul liberal Daniel Olteanu acuză propagarea „legendei” conform căreia ajutoarele sociale plătite în județul Vaslui reprezintă o piatră de moară în calea dezvoltării Romȃniei.
14 noiembrie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Daniel Olteanu (Grup PNL)
Angajatorii din Vaslui și din celelalte zone subdezvoltate trebuie să fie prioritate națională

Deputatul liberal Daniel Olteanu critică dur politica promovată de actualul Executiv, care sabotează mediul de afaceri din județul Vaslui și zonele subdezvoltate, unde, în loc de sprijin din partea statului, întreprinzătorii au parte de măsuri care descurajează puținele inițiative private din aceste regiuni. Olteanu solicită transformarea angajatorilor vasluieni, care abia supraviețuiesc piedicilor birocratice și competiției cu firmele din București și din județele în care statul a investit masiv, în prioritate națională. În cadrul unei declarații în Parlament, deputatul liberal a atras atenția asupra provocărilor la care sunt supuși întreprinzătorii din județul Vaslui.

7 noiembrie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Daniel Olteanu (Grup PNL)
ʺMoldova, regiunea care plătește deja taxa de solidaritateʺ

Deputatul liberal Daniel Olteanu critică dur intenția Guvernului de a introduce, de la începutul anului viitor, o așa-zisă ʺtaxă de solidaritateʺ, în valoare de 2%, care urmează să fie achitată de către angajatori, raportat la fondul de salarii. Deputatul liberal susține că Moldova, o regiune abandonată de toate guvernările și privată de mari investiții în infrastructură, inclusiv în 2017, plătește de 25 de ani o „taxă de solidaritate” care are ca destinație investițiile în București și regiunile dezvoltate, într-un cuantum care depășește limita suportabilității. În cadrul unei declarații susținute în Parlament, deputatul liberal a atras atenția că rezultatele politicii de sărăcire și depopulare a județului Vaslui, care contribuie la bugetul de stat cu mai mult decȃt primește, sunt dezastruoase, și că moldovenii continuă să plătească scump, în valută și în resurse umane, pentru incompetența guvernanților.

24 octombrie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Daniel Olteanu (Grup PNL)
Daniel Olteanu, deputat PNL de Vaslui꞉ ʺStart Up Nation, un program care are ca rezultat creșterea decalajelor între regiunile bogate și cele sărace din Romȃniaʺ

Deputatul liberal Daniel Olteanu atrage atenția asupra dezechilibrelor în dezvoltarea regională, care sunt alimentate nu doar prin alocările de fonduri destinate infrastructurii de transport, ci și prin finanțările care vizează tinerii și susținerea inițiativelor de antreprenoriat.

17 octombrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Daniel Olteanu (Grup PNL)
Incompetența și minciuna de la vȃrful Ministerului Transporturilor, măsura guvernării PSD

Deputatul liberal Daniel Olteanu îl acuză pe ministrul Transporturilor, Răzvan - Alexandru Cuc, de incompetență și minciună, ca urmare a modului iresponsabil în care acesta gestionează proiectul Variantei ocolitoare Bȃrlad, investiție amânată în mandatul lui Cuc, dar exploatată de PSD din punct de vedere electoral.

4 octombrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Daniel Olteanu (Grup PNL)
Deputatul Daniel Olteanu cere ministrului Energiei măsuri dure față de Delgaz Grid (fostul E.ON) pentru investițiile asumate dar nerealizate

Deputatul liberal Daniel Olteanu atrage atenția asupra modului evaziv și iresponsabil în care ministrul Energiei, Toma Petcu, tratează problemele legate de furnizarea energiei electrice, cu care se confruntă frecvent locuitorii din Moldova, reacționȃnd în schimb, cu promptitudine, în ceea ce îi privește pe locuitorii din vestul țării.

26 septembrie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Daniel Olteanu (Grup PNL)
Daniel Olteanu, deputat PNL꞉ ʺScutiri de taxe și impozite, nu amenzi pentru cel mai important investitor din țara noastră, romȃnii din străinătateʺ

Deputatul liberal Daniel Olteanu atrage atenția asupra politicii iresponsabile, de alungare a conaționalilor, promovată de statul romȃn prin măsurile abuzive cuprinse în noul Cod Fiscal. Olteanu susține că romȃnii de peste granițe reprezintă cel mai important investitor din țară, și că aceștia trebuie să fie tratați cu respect pentru zecile de miliarde de euro trimise acasă, în orașele și satele sărăcite de incompetență și furt.

19 septembrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Daniel Olteanu (Grup PNL)
ʺAmenzile și dosarele penale care li se pregătesc românilor plecați în străinătate, un abuz incredibil!ʺ
Deputatul liberal Daniel Olteanu critică dur modul în care statul romȃn intenționează să își pedepsească cetățenii plecați în străinătate, care, începȃnd din 2018, riscă să plătească amenzi dacă nu completează un formular prin care își declară rezidența fiscală.
13 septembrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Daniel Olteanu (Grup PNL)
ʺIncompetența de la nivelul Ministerului Transporturilor, descoperită și de prim-ministrul Mihai Tudoseʺ

Salut decizia domnului prim-ministru Mihai Tudose de a prezenta public incompetența de la nivelul Ministerului Transporturilor în ceea ce privește investițiile în infrastructură. Sper ca Autostrada Comarnic - Brașov să fie construită cât mai repede, pentru că declarația premierului - „am găsit un proiect prin sertarele Ministerului Transporturilor care încă mai are autorizația de mediu valabilă și pe care vrem să-l implementam cât mai repede” - evidențiază clar haosul din cadrul instituției responsabile de infrastructura României.

8 septembrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Daniel Olteanu (Grup PNL)
Daniel Olteanu, deputat PNL꞉ ʺCentenarul Marii Uniri nu face decât să arate cât de departe e Vasluiul de Alba Iuliaʺ

Deputatul liberal Daniel Olteanu atrage atenția asupra discrepanțelor regionale accentuate între Moldova, cea mai săracă zonă a țării, care nu beneficiază nici în 2017 de execuția unor mari proiecte ale Ministerului Transporturilor, și Vestul Romȃniei, care are parte aproape anual de inaugurări ale unor tronsoane de autostradă.

5 septembrie 2017 detalii
  SCRISOARE DESCHISĂ
primită de la domnul deputat Daniel Olteanu (Grup PNL)
adresată ministrului Educației Naționale, domnul Liviu Pop
Copiii vasluieni au nevoie de drumuri pe care să poată circula microbuzele școlare, nu de manuale de educație fizică

Domnule ministru Liviu Pop,

Unul dintre cele mai mari păcate ale unui politician ajuns într-o funcție de demnitate publică este decuplarea de la realitate. Nu există o altă explicație pentru intențiile dumneavoastră de a scoate pe piață un manual sau manuale pentru disciplina educație fizică, în condițiile în care există copii cărora le este, pur și simplu, blocat accesul la educație.

1 august 2017 detalii
   DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Daniel Olteanu (Grup PNL)
Infrastructura din Moldova și „trântorii oportuniști” din PSD

Constat încă o dată, cu surprindere, că reprezentanții PSD care sunt responsabili cu starea infrastructurii din Moldova au timp de răfuieli în partid, în condițiile în care Regiunea Nord - Est bifează încă un an de eșecuri în materie de lucrări executate.

25 iulie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Daniel Olteanu (Grup PNL)
Premierul Sorin Grindeanu este complice la dezastrul care amenință sistemul național de urgență!

Deputatul liberal Daniel Olteanu atrage atenția asupra atitudinii iresponsabile a prim-ministrului Sorin Grindeanu, care a amȃnat pe termen nedefinit reînnoirea parcului auto la serviciile județene de ambulanță și la serviciul SMURD, pentru că Guvernul pe care îl conduce nu a prevăzut sumele necesare în bugetul de stat aprobat la începutul acestui an.

7 iunie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ primit de la domnul deputat Daniel Olteanu (Grup PNL)
«Sorin Grindeanu trebuie să se decidă꞉ este prim-ministrul Romȃniei sau premierul unui singur județ?»
Deputatul liberal Daniel Olteanu îi transmite premierului Sorin Grindeanu că Romȃnia are nevoie de un prim-ministru care să își asume responsabilitatea față de toți locuitorii țării, în egală măsură, și nu doar față de unii dintre aceștia, timișorenii, despre situația cărora șeful Guvernului a cerut să primească zilnic informații.
30 mai 2017 detalii
 

Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București miercuri, 17 ianuarie 2018, 10:59
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro