Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
luări de cuvânt în ședințele Biroului permanent
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Ilie Dan Barna > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la vicepreședintele Comisiei pentru politică externă, domnul deputat Dan Barna (Grupul parlamentar al USR)

Vicepreședintele Comisiei pentru politică externă, domnul deputat Dan Barna, va participa vineri, 8 iunie, la ediția din acest an a renumitului forum EUROSFAT, care reunește în fiecare an reprezentanți ai instituțiilor europene, oameni politici, experți, reprezentanți ai corpului diplomatic și din societatea civilă, pentru a dezbate cele mai importante subiecte actuale în context european.

„Trăim vremuri complicate și Uniunea Europeană este fără doar și poate unul dintre motoarele păcii și dezvoltării de care avem cu toții nevoie. România are datoria să demonstreze că face parte din viitorul Uniunii și că participă la construirea acestui viitor. Când faci parte dintr-o familie, ai și tu datoria de a contribui la durabilitatea și dezvoltarea sa. Este o datorie nu doar față de familia europeană din care facem parte, cât mai ales față de proprii noștri cetățeni, care demonstrează în fiecare zi că se simt europeni și că și-au asumat cu totul calea europeană și euro-atlantică. Nu putem abandona acest parcurs doar din cauza greșelilor și a agendei individuale a unor oameni politici. Locul nostru este în Uniunea Europeană, iar viitorul trebuie să ne găsească integrați pe deplin în familia europeană”, a declarat președintele USR înaintea participării la forum.
Ediția din acest an a forumului EUROSFAT, organizat de Europuls, se va desfășura la Hotelul Marriott din București și va avea ca temă principală „Viziunea României asupra viitorului Uniunii Europene”. La eveniment vor participa mai multe personalități printre care Comisarul European pentru Educație, Cultură, Tineret și Sport, Tibor Navracsics, ministrul de stat în Departamentul pentru Ieșirea din Uniunea Europeană al Marii Britanii, Lordul Martin John Callanan, dar și lideri ai formațiunilor politice din România, în afară de președintele USR anunțându-și participarea și președintele fondator al Mișcării România Împreună RO+, Dacian Cioloș, și președintele Partidului Național Liberal, Ludovic Orban.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti vineri, 28 ianuarie 2022, 8:55
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro