Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
luări de cuvânt în ședințele Biroului permanent
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Ilie Dan Barna > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la liderul Grupului parlamentar al USR, domnul deputat Dan Barna

Cu ocazia Centenarului, USR aduce în Parlament o serie de lucrări de artă contemporană care reflectă România la 100 de ani.

Lucrările au fost concepute de tânărul artist Alin Blembea (#Ache77) pentru a fi expuse în spațiul Grupului parlamentar al USR de la Camera Deputaților.
Palatul Parlamentului rămâne o fortăreață în mare parte inaccesibilă cetățenilor, o instituție înconjurată de un zid prin care vocea poporului se face rar auzită. Intenția proiectului este de a aduce oamenii mai aproape de reprezentanții lor, de a umaniza o încăpere care a rămas practic la fel ca în anii comunismului.
Ache77 spune o poveste despre România la 100 de ani, din perspectiva unui tânăr artist stradal, care a trăit el însuși realitățile prezentate - emigrație, lipsă de oportunități, lipsa reformelor.
Lansarea expoziției va avea loc joi, 29 noiembrie, începând cu ora 11.00, la Grupul parlamentar al USR (nivel 1M). Doamna deputat Cosette Chichirău și artistul Alin Blembea vor vorbi despre România în An Centenar și despre importanța de a aduce vocea cetățenilor în Parlament.
Biografie Alin Blembea
Alin Blembea, artist stradal specializat în tehnica stencil-ului (arta șablonării), s-a născut la Lupeni, în 1991, și a urmat cursurile de științe sociale ale Colegiului Național “Gh.Roșcă Codreanu” din Bârlad, iar apoi pe cele ale secției de sculptură din cadrul Universității de Arte Plastice și Design "George Enescu" din Iași.
În perioada studiilor universitare, s-a implicat activ în scena culturală ieșeană, atât ca artist, dar și ca producător cultural, organizând expoziții și evenimente având ca scop promovarea artei urbane în spațiul public. Alături de alți tineri artiști și antreprenori, a pus bazele Asociației "Hubrica", primul hub creativ din zona Moldovei, unde, după o serie de evenimente de artă urbană care reunesc peste 50 de artiști din țară și străinătate, a inaugurat, în 2017, "Genesis”, prima galerie de artă publică din Iași.
Din 2016, Alin Blembea locuiește în Florența, unde împreună cu alți 4 artiști a fondat "Street Levels Gallery", prima galerie de street art din orașul Renașterii.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti vineri, 28 ianuarie 2022, 7:15
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro