Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Discursuri, declarații și mesaje
Galerie foto
Agenda
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
luări de cuvânt în ședințele Biroului permanent
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
2012-2016 (dep.)
2008-2012 (dep.)
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2020-prezent > Camera Deputaților > Ludovic Orban > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


Privind președinția APCEMN deținută de Parlamentul României
22 iunie 2021

Parlamentul României, prin președintele Camerei Deputaților, domnul Ludovic Orban, a preluat Președinția în exercițiu a Adunării Parlamentare a Cooperării Economice a Mării Negre (APCEMN), de la Parlamentul Republicii Moldova, cu ocazia sesiunii plenare a Adunării generale a APCEMN. Lucrările s-au desfășurat astăzi, 22 iunie 2021, în sistem videoconferință.

Președintele Ludovic Orban a precizat că stabilitatea și prosperitatea regiunii Mării Negre sunt de importanță strategică pentru România și și-a exprimat încrederea că președinția română va contribui la consolidarea parteneriatelor și sporirea dialogului politic între statele membre ale organizației.
Totodată, cu această ocazie, domnul deputat Lorant-Zoltan Sas, Șeful Delegației Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Cooperării Economice a Mării Negre (APCEMN), a fost ales vicepreședinte al organizației pentru un mandat de doi ani.
Președinția română a APCEMN reprezintă o oportunitate de întărire a cooperării regionale și de promovare a unor teme de interes pentru România în domeniile de activitate ale Adunării. Astfel, pe perioada președinției române, o atenție deosebită va fi acordată digitalizării și inovării.
Următoarea sesiune plenară a Adunării urmează a avea loc la București, în perioada 23-25 noiembrie 2021, având ca temă de dezbatere generală: “Parlamente deschise: digitalizare și inovare”.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti luni, 28 noiembrie 2022, 11:39
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro