Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Dănuț Păle > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la domnul deputat Dănuț Păle (Grupul parlamentar al PSD)

Miercuri, 27 noiembrie 2019, Camera Deputaților a acordat, din nou, un vot favorabil Propunerii legislative pentru modificarea și completarea Ordonanței Guvernului nr.42/2004 privind organizarea activității sanitar-veterinare și pentru siguranța alimentelor și pentru modificarea unor acte normative, inițiată de deputatul social-democrat buzoian Dănuț Păle, medic veterinar.

„Propunerea a fost retrimisă Parlamentului de către Președintele României în ultima zi a termenului de 20 de zile prevăzut de lege, spre reexaminare, în ciuda faptului că a primit în camera decizională majoritatea voturilor deputaților de la partide care se aflau atât la guvernare, cât și în opoziție. În ciuda faptului că este un act normativ care va sprijini nu doar medicii veterinari, ci și fermierii, agricultorii sau chiar economia zonelor în care se vor stabili medici veterinari încurajați de prevederile acestuia”, a declarat Dănuț Păle, vicepreședintele Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice din Camera Deputaților.
Actul normativ are ca obiect de reglementare modificarea și completarea O.G. nr.42/2004 în sensul instituirii obligației DSVSA-urilor județene de a încheia contracte de concesiune pe o durată de 5 ani cu medicii veterinari organizați în condițiile legii. De asemenea, acordarea din bugetul ANSVSA a unei sume lunare de 10.000 lei fiecărui medic veterinar cu drept de liberă practică, care deține contract, pentru efectuarea în exploatațiile non-profesionale a unor activități sanitare veterinare cuprinse în programul acțiunilor de supraveghere, prevenire și control al bolilor la animale, a celor transmisibile de la animale la om, protecția animalelor și protecția mediului, de identificare și înregistrare a bovinelor, suinelor, ovinelor, caprinelor și ecvideelor, precum și a altor acțiuni prevăzute în alte programe naționale, pe care ANSVSA trebuie să le pună în aplicare, pentru transportul probelor, ridicarea produselor și tipizatelor necesare, pentru formarea profesională aferentă activităților contractate.
Pentru susținerea propunerii după cererea de reexaminare a fost inițiată și o petiție cu 3074 de semnatari care o consideră „singura soluție pentru un mediu rural sănătos”.
„Modificările pe care le aduce proiectul vizează și eliminarea discrepanțelor între medici veterinari care încheiaseră contracte de concesiune și contracte de prestări servicii. A găsit la acest nou vot susținerea a și mai multor colegi care s-au convins de necesitatea acesteia. Cererea de reexaminare nu a făcut decât să întârzie cu jumătate de an intrarea în vigoare a prevederilor. Nu vreau să îl bănuiesc pe Președinte de rea-credință, ci, după citirea cererii și argumentelor aduse de aceasta, mai degrabă cred că nu a fost bine informat sau nu a înțeles despre ce este vorba. Le mulțumesc tuturor celor care au susținut acest demers”, a încheiat deputatul Dănuț Păle.
Rezultatul votului de miercuri a fost: 246-pentru, 0-contra, 2-abțineri.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti luni, 23 mai 2022, 5:43
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro