Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
moțiuni
luări de cuvânt în plen
luări de cuvânt în ședințele Biroului permanent
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
2012-2016 (dep.)
2004-2008 (dep.)
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Rovana Plumb > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la președintele Comisiei pentru afaceri europene, doamna deputat Rovana Plumb (Grup PSD)
Doamna Rovana Plumb a primit vizita delegației slovace, condusă de domnul „uboč Blaha

Președintele Comisiei pentru afaceri europene a Camerei Deputaților, doamna Rovana Plumb, a primit, miercuri, 1 noiembrie 2017, vizita delegației Comisiei pentru Afaceri Europene din cadrul Consiliului Național al Republicii Slovace, condusă de domnul „uboč Blaha, în prezența E.S. Ján Gábor, ambasadorul Republicii Slovace în România.

Au fost abordate teme comune de interes aflate pe agenda europeană, precum viitorul UE și provocări precum criza migrației sau Brexit, dar s-a vorbit și despre funcționarea spațiului Schengen și continuitatea politicii de coeziune.
S-a accentuat, în debutul dialogului, însemnata colaborare româno-slovacă, exprimându-se dorința reciprocă a continuării bunelor relații bilaterale și s-a reafirmat rolul comun pe care România și Republica Slovacă îl au în regiune, cu un accent deosebit acordat respectării tratatelor, angajamentelor asumate și a construcției pilonului social.
Domnul „uboč Blaha, președintele Comisiei pentru Afaceri Europene din cadrul Consiliului Național al Republicii Slovace, a subliniat necesitatea unei mai mari convergențe între statele membre ale UE. Conform perspectivei slovace “este nevoie de o alternativă la forma actuală a conceptului de solidaritate. Propunem ideea unei solidarități efective, bazată pe introducerea unor mecanisme financiare care să susțină efortul comun european, ținând cont de climatul cultural diferit al statelor membre”.
La rândul său, doamna Rovana Plumb a afirmat că “Uniunea Europeană are nevoie de un instrument financiar dezvoltat, care să permită abordarea eficientă a problemei migrației”.
A remarcat că “politica de coeziune reprezintă cea mai mare investiție, cu un mare impact asupra cetățenilor europeni. Aceasta trebuie dezvoltată astfel încât să ofere șanse egale tuturor membrilor Uniunii, punându-se accent pe construcția unui veritabil pilon social”.
Domnul Martin Klus, vicepreședintele Comisiei pentru Afaceri Europene a Consiliului Național al Republicii Slovace a remarcat, la rândul său, că „avem nevoie de o Europă mai puternică și pentru acest obiectiv trebuie să ne concentrăm pe lucrurile care ne unesc, pe care le avem în comun”.
În final, delegația slovacă a ținut să ureze succes României, în perspectiva conducerii Consiliului în 2019 și a accentuat șansa pe care România o are, odată cu deținerea Președinției Consiliului UE, de a aborda dosarele de interes european major, dar și pe cele care vizează prioritățile de țară.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti joi, 26 mai 2022, 23:28
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro