Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
luări de cuvânt în ședințele Biroului permanent
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Virgil-Daniel Popescu > Comunicate de presa Versiunea pentru printare

Virgil-Daniel POPESCU
Comunicate de presa

  COMUNICAT DE PRESĂ

În perioada 18-19 septembrie 2019, a avut loc, la Giresun, Turcia, cea de-a 53-a reuniune a Comisiei economice, comerciale, tehnologice și de mediu a Adunării Parlamentare a Cooperării Economice a Mării Negre.

23 septembrie 2019 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la vicepreședintele Comisiei pentru industrii și servicii, domnul deputat Virgil Popescu (Grupul parlamentar al PNL)
România are nevoie de unitățile 3 și 4 de la Cernavodă, dar important este și cum le construim

Ministrul Energiei se pregătește să ”nășească” Acordul Investitorilor pentru construcția reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă cu chinezii de la China General Nuclear Power, pe 9 mai, exact de Ziua Europei, în paralel cu summit-ul UE de la Sibiu.

2 mai 2019 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la vicepreședintele Comisiei pentru industrii și servicii, domnul deputat Virgil Popescu (Grupul parlamentar al PNL)
Ordonanța Lăcomiei ne lasă fără gaze! Dragnea, Tăriceanu și Vâlcov împing România în brațele Rusiei!
Așa cum am avertizat OUG 114 – Ordonanța Lăcomiei pune în pericol viitorul investițiilor în exploatarea gazelor naturale din Marea Neagră. Toate eforturile care au fost făcute pentru adoptarea legii offshore au fost date peste cap de adoptarea uneia dintre cele mai dezastruoase Ordonanțe de Urgență.

Compania OMV Petrom anunță că amână luarea unei decizii cu privire la decizia de investiție pentru exploatarea gazelor naturale din perimetrul Neptun Deep din Marea Neagră, din cauza ”mediului legislativ actual” precum și a ”riscului politic și de reglementare”. [...]

6 februarie 2019 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la vicepreședintele Comisiei pentru industrii și servicii, domnul deputat Virgil Popescu (Grupul parlamentar al PNL)
Ministrul dandy Teodorovici blochează distribuția de gaze în România!
Ministrul dandy Eugen Teodorovici blochează distribuția de gaze în România, respectiv proiectul de HG prin care se elaborează normele de concensionare a distribuțiilor de gaze. Hotărârea de Guvern este în procedură de avizare de peste 6 luni de zile, deși trebuia să fie finalizată și adoptată din luna septembrie 2018, conform Legii 167/2018.

Ieri am aflat că proiectul se află la DUBLUL ministru Teodorovici care trebuie să îl avizeze din cele două calități ale domniei sale, respectiv de ministru de Finanțe și de ministru al Dezvoltării. De altfel, fostul ministru al Dezvoltării Paul Stănescu îl semnase, dar după cum schimbă PSD-ul miniștri mă aștept ca proiectul să reia circuitul de avizare, ceea ce înseamnă noi amânări! [...]

5 februarie 2019 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la vicepreședintele Comisiei pentru industrii și servicii, domnul deputat Virgil Popescu (Grupul parlamentar al PNL)
Suprataxa PSD-istă din Energie lovește puternic în IMM-urile românești!

Așa cum am avertizat încă din luna decembrie, după apariția celebrei OUG 114, printre cele mai afectate de măsurile pompieristice sunt chiar Întreprinderile Mici și Mijlocii românești. Tot mai mulți reprezentanți ai IMM-uri mi-au semnalat în ultima săptămână faptul că, de la începutul anului, au primit notificări de la furnizorii de energie prin care erau anunțați de creșterea tarifului la energie electrică cu până la 30%.

11 ianuarie 2019 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Virgil Popescu (Grupul parlamentar al PNL)
„România a pierdut o șansă extraordinară la nivel internațional din cauza incompetenței Guvernului Dăncilă!”

România a pierdut șansa de a juca un rol important în cadrul Agenției Internaționale pentru Energie Regenerabilă (IRENA) din cauza lipsei de interes a Guvernului Dăncilă.

3 decembrie 2018 detalii
   COMUNICAT DE PRESĂ
Referitor la participarea la cea de-a 51-a reuniune a Comisiei economice, comerciale, tehnologice și de mediu a APCEMN (Kiev, 26-27 septembrie 2018)
Domnii deputați George-Gabriel Vișan, Constantin-Cătălin Zamfira și Virgil-Daniel Popescu, membri ai Adunării Parlamentare a Cooperării Economice a Mării Negre (APCEMN), au participat, în perioada 26 - 27 septembrie 2018, la cea de-a 51-a reuniune a Comisiei economice, comerciale, tehnologice și de mediu a APCEMN, care a avut loc la Kiev, în organizarea Radei Supreme a Ucrainei.
1 octombrie 2018 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Virgil Daniel Popescu (Grupul parlamentar al PNL)
Virgil Popescu, vicepreședinte al Comisiei pentru Servicii și Industrii: ministrul Energiei își bate joc de români!

Tacticile de tergiversare ale ministrului Energiei ne arată că își bate joc de români. Luni, 10 septembrie, a expirat termenul legal de 60 de zile în care Ministerul Energiei era obligat, prin legea 167/2018 de modificare a legii Energiei electrice și a gazelor naturale, să adopte un proiect de Hotărâre de Guvern cu privire la aprobarea Caietului de Sarcini și a Contractului Cadru de concesionare a distribuției de gaze naturale către populație. HG-ul nu a fost nici măcar inițiat, ce să mai vorbim de adoptat!

11 septembrie 2018 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Virgil Daniel Popescu (Grupul parlamentar al PNL)
Prin intenția plafonării prețului la gaze până în 2021, ministerul Finanțelor vrea să transforme România într-o țară sud - americană

Ministerul Finanțelor a anunțat că vrea plafonarea prețului la gaze până în 2021, operând astfel o reducere forțată a prețului gazelor. O asemenea intervenție încalcă principiile liberalismului și pe cele ale unei economii de piață și a liberei concurențe. Este posibil ca ministrul Finanțelor să fi uitat că România este țară membră a Uniunii Europene?!?; pentru că altfel nu se explică această decizie care contravine directivelor europene privind piața energiei prin care s-a impus liberalizarea prețurilor la gaze, respectiv vânzarea lor în regim concurențial.

19 iulie 2018 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Virgil Popescu (Grupul parlamentar al PNL)
Revolta din sânul coaliției de guvernare demonstrează fără drept de apel că varianta legii offshore nu este una bună pentru România

PNL a avut dreptate când a spus că legea offshore, în varianta adoptată, este una proasta. Constat că s-a trezit liberalismul în cei de la ALDE și admit că ceea ce spune PNL de cateva luni bune, că regimul fiscal offshore să fie diferit față de cel onshore, este un lucru bun, ALDE solicitând ca actul normativ să fie modificat de urgență, printr-o ordonanță.

17 iulie 2018 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Virgil Popescu (Grup PNL)
Sabotarea guvernanței corporative, ultimul pas al PSD spre căpușarea deplină a companiilor de stat prin intermediul politrucilor

Marți, 19 septembrie, la Comisia de Industrii și Servicii s-a dezbătut proiectul de lege de aprobare a OUG 109/2011 privind guvernanța corporativă a intreprinderilor de stat.

20 septembrie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la vicepreședintele Comisiei pentru industrii și servicii, domnul deputat Virgil Popescu (Grup PNL)
Liviu Dragnea pune carul înaintea boilor în legătură cu Legea salarizării

Liviu Dragnea și-a dat miercuri, 5 aprilie, măsura propriului pompierism, când s-a trezit vorbind despre Legea salarizării unitare. Mai precis, întrebat de către presă dacă el consideră că președintele Klaus Iohannis va întoarce sau nu actul normativ la Parlament, pentru reexaminare, șeful PSD s-a dus după fentă și a răspuns că speră să nu se întâmple așa ceva.

6 aprilie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ primită de la domnii deputați Lucian Bode și Virgil Popescu (Grup PNL)
Guvernul PSD dă dovadă de neprofesionalism în domeniul liberalizării prețului la gazele naturale pentru populație

Partidul Național Liberal consideră că procesul de liberalizare a prețurilor gazelor naturale trebuie implementat cu prudență și în mod profesionist.

Atragem atenția că acest proces al liberalizării trebuie realizat într-o manieră care să promoveze interesul României și al cetățenilor săi. Acest proces nu a fost inițiat în detrimentul consumatorului, ci este conturat mai degrabă în jurul beneficiilor pe care aceștia le pot obține având acces la o gamă de servicii diversificate și de calitate, sustenabile și mult mai accesibile. [...]

15 martie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Virgil Daniel Popescu (Grup PNL)
PSD mimează grija pentru capitalul autohton. PNL a propus încă de anul trecut impozitarea multinaționalelor, conform Directivei UE 2016/1164

Am aflat parte cu surprindere, parte cu amuzament, din partea senatorului PSD Niculae Bădălău, cum că guvernul Sorin Grindeanu pregătește o nouă formulă de plată a impozitului, astfel încât toate firmele internaționale care activează în România să îl achite în interiorul țării.

17 februarie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Virgil – Daniel Popescu (Grup PNL)
Demisia lui Iordache nu spală de păcate guvernarea Grindeanu

Florin Iordache a cedat și a renunțat la funcția de ministru al Justiției. Nu se poate vorbi despre o demisie de onoare deoarece vine prea târziu, după nouă zile de proteste, după ce milioane de români au ieșit pe străzi și au cerut abrogarea Ordonanței 13/2017. Gestul lui Iordache a fost necesar și forțat.

9 februarie 2017 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Virgil Daniel Popescu (Grup PNL)
PSD pregătește marea hoție. Ordonanța 9/2017 dă liber la jaf din bugetul țării

PSD a pregătit în tăcere o nouă lovitură dură împotriva justiției. Guvernul Grindeanu a adoptat Ordonanța 9/2017 care va da drumul jafului de la bugetul statului. Banii țării vor fi cheltuiți așa cum vor șefii instituțiilor, iar nimeni nu va fi tras la răspundere.

6 februarie 2017 detalii
 

Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti miercuri, 25 mai 2022, 9:46
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro