Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2016-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
2012-2016 (dep.)
Legături:
deputat@raetchi.com
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-prezent > Camera Deputaților > Ovidiu Alexandru Raețchi > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la domnul deputat Claudiu Răcuci (Grup PNL)
Cum a blocat PSD proiectul privind stimularea salarizării în sectorul privat
Claudiu Răcuci, deputat PNL de Alba, inițiator al unei propuneri legislative care ar fi trebuit să aducă bani mai mulți în buzunarele angajaților din sectorul privat, acuză majoritatea PSD-ALDE de blocarea proiectului său privind impozitarea orelor suplimentare, pentru motivul absurd că proiectul nu este inițiat de PSD sau ALDE:


„PSD a reușit ca numai în 10 luni să arunce prețurile în aer la majoritatea produselor de bază și la facturi, iar viața românilor să fie tot mai scumpă. Cu toate acestea, nici Guvernul și nici parlamentarii din majoritatea parlamentară nu se gândesc la erodarea veniturilor celor peste 3,7 milioane de angajați din sectorul privat, al căror salariu nu a crescut cu aceeași viteză. În sectorul privat, salariul nu poate crește decât odată cu creșterea de productivitate din economie. Ce bine ar fi să putem crește salariile din privat și profiturile doar din pix, dar așa ceva chiar că nu se poate. Tocmai de aceea, am depus, în urmă cu aproape cinci luni, un proiect prin care doream să sprijin atât angajatorul, cât și angajatul, prin scutiri de impozite și contribuții pentru orele suplimentare făcute de angajații din sectorul privat, urmând ca din aceste venituri să se plătească doar contribuția angajatului pentru fondul de pensii. În acest mod, angajatorul putea să-și stimuleze, oficial și legal, pe statul de plată, forța de muncă, iar veniturile salariale ale angajatului ar fi putut să crească, dacă prestează muncă suplimentară, cu până la 25%. Printr-o astfel de măsură, câștigă și angajatul și angajatorul și chiar și bugetul de stat, prin diminuarea muncii la negru și a evaziunii fiscale. Din păcate, majoritatea PSD-ALDE au pus piedică proiectului, pe care l-au respins la Senat sub niște argumente absurde ... de tipul că nu știu câți oameni lucrează ore suplimentare în România. Adevărul, însă, este că parlamentarii PSD-ALDE refuză să sprijine adoptarea acestui proiect pentru că nu este propunerea lor și pentru că nu le pasă aproape deloc de economia privată .” a declarat deputatul PNL.

Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București duminică, 20 ianuarie 2019, 18:45
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro