Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2016-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-prezent > Camera Deputaților > Claudiu-Vasile Răcuci > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la domnul deputat Claudiu-Vasile Răcuci (Grup PNL)
Disprețul PSD față de românii din diaspora nu s-a schimbat cu nimic în ultimii 3 ani

Deputatul PNL Claudiu Răcuci se declară revoltat de nepăsarea și disprețul pe care Guvernul Grindeanu îl demonstrează față de problemele milioanelor de români din diaspora:

„Observând stângăciile, ezitările și modul în care se raportează Guvernul Grindeanu la problemele spinoase de pe agenda politică europeană am crezut că este vorba doar de pură nepricepere și amatorism guvernamental. Când am văzut cum a debutat acest Guvern, mai ales prin ceea ce a legiferat prin ordonanțe de urgență în primele luni din anul 2017, ori în materie penală, ori în cea bugetară, am crezut că liderii PSD-ALDE și-au propus să scoată România din Uniunea Europeană mai repede chiar și decât se străduie britanicii să o facă. Abia atunci am înțeles că PSD este incompatibil cu valorile democratice europene, că nu înțelege cu nici un chip modalitățile prin care Occidentul a ajuns la prosperitare și, mai mult, argumentul major pentru care îi disprețuiește atât de mult pe românii din diaspora.” spune Răcuci.
Deputatul de Alba Claudiu Răcuci solicită Guvernului Grindeanu măsuri ferme, la nivel de prim-ministru, pentru a da un semnal clar românilor din diaspora că țara lor nu i-a uitat și pentru a demonstra cancelariilor europene că românii sunt cetățeni europeni și nu cetățeni de mâna a doua: „Nu am cum să nu mă simt revoltat atunci când ministrul german de finanțe se străduie cu multă hărnicie, de mai multe luni de zile, să taie la jumătate alocațiile copiilor muncitorilor români din Germania și nici un oficial român nu-i arată obrazul și nu-i spune că prosperitatea germană stă pe umerii lucrătorilor provenind din România. Nu am cum să nu înțeleg frustrarea românilor noștri plecați la muncă în străinătate atunci când sunt discriminați fățis în Marea Britanie, în Austria și în Italia, doar pentru că aceste state știu că România nu are un guvern interesat de soarta propriilor cetățeni. Am văzut că domnul Grindeanu s-a sensibilizat tare după apariția unui reportaj făcut de o televiziune străină cu privire la sclavagismul la care sunt supuse mii de mame românce în Sicilia, care-și sacrifică viața și sănătatea pentru a avea cu ce să-și crească și îngrijească copiii lăsați singuri acasă. Așa de tare s-a sensibilizat domnul Grindeanu că a și trimis o delegație guvernamentală, pe bani publici, la plimbare și la shopping în Italia. Dacă l-ar fi mișcat cu ceva situația miilor de românce din Italia, domnul Grindeanu ar fi descoperit că pe birou are un telefon și l-ar fi sunat de îndată pe premierul italian, Paolo Gentiloni, și i-ar fi cerut explicații de ce carabinierii tolerează astfel de fapte. Cred că dacă unui singur italian i s-ar fi întâmplat ceva în România, domnul Grindeanu era cu siguranță sunat de premierul Italiei. Dar nepăsarea și disprețul Guvernului Grindeanu față de românii din diaspora este greu de înțeles, chiar dacă astăzi sunt plecați de nevoie peste 4 milioane de tineri, forțați să-și câștige existența în altă parte decât în țara lor. Să nu ne mai miră de ce statele europene ne tratează ca stat membru de mâna a doua și de ce continuă să-i discrimineze și să-i exploateze pe români, pentru că trebuie doar să ne uităm la Guvernul Grindeanu și înțelegem imediat de ce.” a mai adăugat deputatul PNL.
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București duminică, 22 iulie 2018, 6:09
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro