Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2016-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-prezent > Camera Deputaților > Claudiu-Vasile Răcuci > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la domnul deputat Claudiu Răcuci (Grup PNL)
“Greva angajaților Gărzii de mediu justificată pe deplin – miercuri voi depune amendamente la Legea salarizării”
Deputatul PNL Claudiu Răcuci susține cererile angajaților Gărzii de mediu și ale agențiilor de mediu și spune că salarizarea derizorie și inechitabilă din sistem justifică disperarea acestora și declanșarea grevei pe termen nelimitat:


„Am observat că PSD nici nu a început să dea măriri de salarii și pensii și deja este mult mai harnic la luat bani din buzunarele românilor! Au început mai întâi cu născocirea de noi impozite și taxe cum este absurdul impozit pe gospodărie, au continuat apoi cu amenințări de tăiere a ajutoarelor sociale, iar acum au găsit salvarea națională în plafonarea indemnizațiilor pentru mame. Sub toată această perdea de fum împânzită și întreținută de o guvernare PSD incompetentă, problemele reale ale economiei și societății sunt total ignorate. Economia dă semne evidente de gâfâială pentru că este încurcată de acțiunile Guvernului și nu încurajată! Deja semnalele sunt cât se poate de clare și se văd în banii strânși la buget, mai puțini cu cca. 2 miliarde de lei pe lună față de ceea ce a promis domnul Liviu Dragnea că va face Guvernul său. Am fost printre cei care am arătat încă de la începutul anului că nici măcar la ANAF nu sunt bani de salarii decât până cel mult în noiembrie. De asemenea, am mai arătat că, în instituții cheie, care se ocupă de controale, de aplicarea de sancțiuni și de apărarea unor domenii strategice, încadrate în domeniul siguranței naționale, cum este mediul, salariile sunt mizerabile! Nu sunt nici primul și nici singurul care a arătat că tot personalul din domeniul public implicat în gestiunea problemelor de mediu este plătit puțin peste salariul minim pe economie! Faptul că angajații Gărzii de mediu declanșează greva pe termen nelimitat, nu mă miră! Cred că este total justificată acțiunea angajaților și ea reflectă disperarea la care au ajuns acești oameni. La fel de neagră este situația și la agențiile pentru protecția mediului. Și, de parcă nu ar fi îndeajuns, am studiat și eu grila de salarizare propusă de doamna Vasilescu. Nici acolo nu se află soluția pentru aceștia! Vor continua să fie extrem de prost plătiți, puțin peste salariul minim, deși au o responsabilitate uriașă pentru cam tot ceea ce se face în țara asta. Cred că intenționat sunt lăsați să se zbată în sărăcie, căci, altfel, nu reușesc să îmi justific. Pentru acest motiv, voi depune mâine, mai multe amendamente la proiectul PSD de salarizare. Vreau să văd cu ochii mei dacă doamna ministru Vasilescu va avea curajul și se va opune. Sper că nu va spune că un salariu de 2.000 de lei pentru un angajat de la mediu este un venit uriaș, așa cum spune acum că indemnizațiile mamelor sunt nesimțite” , a mai adăugat deputatul PNL.

Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București luni, 20 august 2018, 12:28
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro