Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2016-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-prezent > Camera Deputaților > Claudiu-Vasile Răcuci > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la domnul deputat Claudiu Răcuci (Grup PNL)
PSD nu se lasă până nu bagă economia în criză profundă

Deputatul PNL Claudiu Răcuci acuză coaliția de guvernare PSD-ALDE pentru programul de guvernare profund anti-economic pe care intenționează să-l pună în aplicare și afirmă că singurul rezultat al implementării acestuia este recesiunea economică profundă:

„Mult timp am refuzat să cred că liderii PSD-ALDE și-au propus să bage economia în criză într-un timp record! Chiar nu i-am considerat atât de inconștienți! Cu toate acestea, după ce am citit noul program de guvernare aprobat în Parlament joia trecută, mi-am schimbat radical părerea! După învestitura noului guvern marionetă și aprobarea programului de guvernare, a dispărut orice urmă de îndoială că Dragnea și Tăriceanu ar fi responsabili și s-ar gândi măcar o clipă la țară și la cei care muncesc. Majoritatea modificărilor aduse la programul de guvernare sunt otravă pentru mediul de afaceri din România. După ce au promis că nu introduc taxe noi, uite că tocmai au uitat și vin cu noi taxe, cu noi impozite, unele mai la vedere, altele mascate. Au dezmințit cu toată forța că nu au de gând să fure din banii de pensii din fondurile private și uite că tânărul ministru de la finanțe ne-a confirmat că naționalizarea Pilonului II de pensii se află între prioritățile lor. Au promis un cod economic, iar acum aflăm că scot din Codul fiscal cea mai valoroasă prevedere, cea care garanta predictibilitatea politicii fiscale din România și asigura mediului de afaceri stabilitate și previzibilitatea planurilor de afaceri. Dintre toate trăznăile pe care au de gând să le facă, cea mai mare greșeală ar fi renunțarea la impozitul pe profit și înlocuirea acestuia cu impozitul pe cifra de afaceri! Efectele ar fi devastatoare! Recesiunea economică ar fi garantată! Miliarde de euro din profitul reinvestit nu ar mai ajunge în investițiile private noi, pentru că scutirea de impozit a profitului reinvestit a generat investiții uriașe și locuri de muncă multe. Cu o astfel de măsură fiscală, mii de agenți economici se vor gândi serios fie să închidă afacerile, fie să plece cu ele peste graniță, unde regimul fiscal este mult mai stimulativ pentru mediul de afaceri. De asemenea, cei care se vor încăpățâna și vor mai rămâne să muncească în România, vor muri încet, pentru că o astfel de formă de impozitare le elimină orice urmă de competitivitate a produselor românești. Nu-mi fac nici o iluzie că Tăriceanu sau Dragnea înțeleg cât de mult rău fac economiei României, pentru că ei doi au fost mereu angajați la stat, unde și dacă au muncit și dacă nu au muncit, tot au primit leafă! În sectorul privat, însă, știm cu toții că lucrurile stau cu totul altfel! Dacă nu muncești, nu ai ce pune seara pe masă familiei!” a adăugat deputatul PNL.
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București sâmbătă, 21 iulie 2018, 20:47
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro