Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2016-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-prezent > Camera Deputaților > Claudiu-Vasile Răcuci > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la domnul deputat Claudiu-Vasile Răcuci (Grup PNL)
Dovada incompetenței PSD la guvernare – Autostrada Sibiu-Pitești nu se finanțează din fonduri europene?

Deputatul PNL de Alba, Claudiu Răcuci, consideră că Guvernul Tudose a dat dovada incompetenței supreme la guvernare, la nici două săptămâni de la învestitură, prin angajamentul ministrului Fifor de a finanța lucrările de construire a autostrăzii Sibiu-Pitești din bani naționali, prin nu știu ce fond de investiții, încă inexistent:

„Domnul Tudose și-a ales miniștri pe sprânceană! Care mai de care mai nepricepuți! Din această mare categorie face parte și domnul Fifor, mare și neîntrecut ministru al economiei, care s-a angajat în fața oficialilor francezi să finanțeze Autostrada Sibiu-Pitești din bani naționali, prin intermediul unui fond de investiții încă inexistent și profund nesustenabil. Chiar nu s-a găsit oare, între cei 27 de miniștri ai Guvernului, unul mai isteț care să-i spună domnului Fifor că Autostrada Sibiu-Pitești face parte din rețeaua de transport europeană TEN-T Core, eligibilă pentru finanțare europeană nerambursabilă chiar și cu facilitatea top-up de 95% din costurile totale? Sper că Fifor este doar incompetent și nu reflectă adevăratele intenții ale Guvernului, de a renunța la finanțarea aproape gratuită a autostrăzii, pentru a o face pe banii românilor și a companiilor de stat. De asemenea, sper că autostrada nu va aștepta ca membrii Guvernului Tudose să se califice la locul de muncă și să înțeleagă și ei ce posturi ocupă în Guvern. Este grav, foarte grav, că al doilea guvern Dragnea dă rateuri după rateuri, la nici două săptămâni de la depunerea jurământului și că din nepriceperea lor pot fi compromise proiecte naționale de importanță economică națională”, a declarat deputatul PNL.
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București vineri, 20 iulie 2018, 11:50
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro